Blogarchívum

2009. május 31., vasárnap

Gyermeksziget, virtuális óvoda

Rating:★★★★★
Category:Other
Virtuális óvoda
Mondókák, versek,mesék, dalok. Nagyon gazdag oldal. :-)

www.magyarnota.com - Magyarnóták és népdalok

http://www.magyarnota.com/letoltes.html
...szabadon letölthető oldala.

A Lánchíd Rádió műsorában

Ma 2009. május 31., vasárnap, Angéla napja van

Hangszemle - ismétlés

20:00–21:00
A mikrofonnál: Papp Endre


Következő műsorok

Szabad Gondolat - ismétlés

Ringató - Fiskus Olga oldala

http://www.fiskus.hu/ringato.html
Ringató
Fiskus Olga
Találkozás a zenei anyanyelvvel
Kisgyermekkori zenei nevelés a kodályi elvek alapján

http://www.fiskus.hu/ringato.html

Virtuális óvoda

http://www.gyermeksziget.hu/vo/vo_zene.php
Gyermeksziget


Mindenféle ügyességek és okosságok. :-)

A pünkösdi rózsa

 

A pünkösdi rózsa

 

A pünkösdi rózsa nyárban virágozik,
Az én édesem is /:akkor házasodik:/

Vaj' egyél, vaj' igyál, vaj' megházasodjál,
Más ember ajtaján /:ne orcátlankodjál:/

Nem eszem, nem iszom, meg sem házasodom,
Más ember ajtaján /:nem orcátlankodom:/

Mi vagyunk a rózsák, mi szeretjük egymást,
Szép piros hajnalban /:megöleljük egymást:/

Ha gondolod, rózsám, hogy megélhetsz vélem,
Fogd a jobb kezemet, /:úgy beszélgess vélem:/

S ha gondolod, rózsám, nem élhetsz meg vélem,
Fogd a bal kezemet, /:úgy búcsúzz el tőlem:/

A búcsú végére sírjon egyik szemed,
Sírjon mind a kettő, /:mint a záporeső:/

Napot is szeretem, holdat is szeretem,
De fényes csillagot /:leginkább szeretem:/

Szeretlek, szeretlek, mint a lágy kenyeret,
Sóhajtok éretted /:egy nap százezeret:/

Nem es sóhajtanék, ha nem szeretnélek,
De én úgy szeretlek, /:majd' meghalok érted:/

Vagy meghalok érted, vagy enyimmé teszlek,
Vagy piros véremmel /:földet festek érted:/

a pünkösdi rózsa kihajlott az útra
mind azt rikolytozza /:szakassz egyet róla:/

mer' én szakasztanék ha jóra találnék
vaj jóra vaj rosszra /:vaj hóttig bánatra:/

Forrás:

http://juteszembe.blogter.hu/267136/punkosdi_szepseg


2009. május 30., szombat

Az évszázad magyar pere! 5000 milliárd eurós nemzeti kincs a tét! ]

Vén István feltaláló 20 milliárd forintos kártérítésre perli a MOL-t az ún. gádorosi NSZ.3 termálkút ügyében. A tározóból 5000 milliárd euró értékben 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértéknek megfelelő geotermikus energiát lehet kinyerni 25 év alatt. Vén István pechére a MOL-lal kezdett volna közös bizniszbe még 1992-ben. 5 milliárd forint névértékű kárpótlási jeggyel akarta megcsinálni az évszázad üzletét: egy 5000 KW-os villamos-erőművet az NSZ.3-as kútra. Több energia van itt, mint Kuvait összes olaja! Tervéből bukás lett: a feltaláló börtönbe került és immár 15 év óta áll a geotermikus villamos-erőmű ügye. Most úgy tűnik, fordult a kocka, és bírósági per lesz szeptemberben. A 15 éve tartó huzavona a kút tulajdonjoga körül bonyolódik.

Kié a kút tulajdonjoga?

A Kőolajkutató Vállalat bányaszolgalmi jogát 1984-ben jegyezték be az NSZ.3-as mélyfúrásra. Akkor a Magyar Állam volt a föld tulajdonosa. Aztán jött a rendszerváltás, és az 1990. évi LXV.tv. 107.§. (2) alapján a termálkút és az ahhoz tartozó terület Gádoros Nagyközség Önkormányzatának tulajdonába került. A képviselő-testület tagjai már korábban is kezdeményezték az ingatlan „f” alrészletét képező termálkút hasznosítását. Ehhez azonban sem tőkéjük, sem erre szakosodott vállalkozójuk nem volt. 1993. október 14-én „Adásvételi előszerződés” keretében az önkormányzat eladta a 0106/7 hrsz. ingatlant Vén Istvánnak azzal a kötelezettséggel, hogy az apportálást követően, a vevő 94 százalékos többségi tulajdonában lévő Első Magyar Geotermikus Villamos-erőmű Kft.-jének 5 éven belül villamos- és hőerőművet, valamint desztillációs és frakcionáló üzemet kell létesítenie.

Vén István pechére a MOL-lal kezdett volna közös bizniszbe még 1992-ben, ám egy évvel később már 5 milliárd forint névértékű kárpótlási jeggyel akarta megcsinálni az évszázad üzletét A vállalkozó ugyanis nagyszabású kárpótlásijegy-felvásárlási akciót hirdetett. Annak érdekében, hogy felhívása kellő számú érdeklődőre találjon, néhány hónapos fizetési határidővel 120 százalékos árat ígért a jegyekért a vállalkozó. A felvásárlási akcióba - régi '56-os bajtársai segítségével - a Történelmi Igazságtétel Bizottság (TIB) és az Antall-kormány több politikusa is besegített. Az akció olyan jól sikerült, hogy a geotermikus erőmű felépítéséhez több ezer ügyfél ajánlotta fel az egymilliárd forintot is meghaladó összértékű kárpótlási papírját. Vén István állítja: tettével egyszerre több ellenséget is szerzett. A beruházás alapjául szolgáló gádorosi meddő olajkútra ugyanis nemcsak ő, hanem a MOL Rt. is kidolgozott titokban egy geotermia-projektet. A nagyszabású felvásárlási akció pedig nem esett ínyére a jegyek alacsony árában érdekelt spekulánsoknak sem.

Geotermiai lottóötös
Nagy dobás volt, hogy 1981-ben eltalálták a Békés-Csongrád megyék alatti, több ezer köbkilométeres geotermikus tározót, amit a pannon rétegek alatt fekvő hatalmas töréstáblák, rétegek zártak közre. Lehet, hogy száz újabb fúrással sem érnénk célt, úgyhogy ezt az eredményt nevezhetjük „geotermiai lottóötösnek” is.

Sajnos a közeli fábiánsebestyéni fúrás környezeti katasztrófával fenyegetett, így a kb. 100 MW-os vadkitörést el kellett fojtani. A két fúrás által eltalált tározó legalább 3000 méter mélyen van, a „felszínközeli” rétegekből 180-200 C fokos nedves gőz tör fel, a mélyebb – 8-10 km-re is lenyúló – törések átlagos hőmérséklete pedig a 250 C fokot is meghaladja. A tározóval ma egyetlen kapcsolat az NSZ.3-as mélyfúrás. Ezért megy a harc. Meg az ország energiaellátásának nagy üzletéért.

Sokan inkább akarnak jó felárral orosz vagy közel-keleti energiát, mintsem, hogy kitermeljük az energiafüggőségünk enyhítésére és egy új iparág megalapozására alkalmas, nagyentalpiájú geotermikus tározóinkat.
A legnagyobb nemzeti kincs

A szolnoki székhelyű Kőolajkutató Vállalat hazánk legnagyobb mobilizálható, több ezer köbkilométeres, ún. nagyentalpiájú geotermikus tározó rendszerére talált rá 1981-ben az Orosháza melletti Gádoroson. Az állami vállalat szakemberei ekkor még nem tudhatták – hiszen csak földgázmezőket kerestek -, hogy az NSZ.3-as keresztnevet kapott kút, az ország egyetlen olyan ismert helye, ahová a feltörő több mint 180 fokos termálvize miatt, előbb-utóbb megérné egy 5000 KW-os erőmű telepítése is. A Kórógy és a Mágocs-erek határolta terület középpontjában meglelt „forrást” még ugyanebben az évben az állami vállalat mérnökei ledugattyúztatták, elzárták. 1985 decemberében a 13 kilométerre arrébb fekvő Fábiánsebestyén külterületén a cég fúrómesterei ismét rábukkantak erre a tározóra, ám a tengervíz itt már – a gádorosival ellentétben - 300-400 atmoszférás túlnyomással tört fel 180-200 Celsius fokon. A ritka geotermikus adottságokkal rendelkező kutat ekkor már nemzetközi figyelem kísérte.

Becslések szerint a tározó hasznosítható energiakészlete meghaladja Kuvait Állam teljes olajkészletét.
Egy valóságos „geológiai atomkazánnal” állunk szemben, amelyben az évmilliókkal ezelőtt bezáródott tengeriszapot a Föld belsejében mindenütt jelenlévő radioaktív anyagok bomlásánál felszabaduló energia hevítette fel. A 25 év alatt kitermelhető 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértékű energiakincs nemcsak a Kárpát-medence, hanem egész Közép-Európa energiaellátásában jelentős szerepet foglalna el. Nagy előnyünk Izlanddal szemben, amely ma geotermikus nagyhatalom, hogy ott a különböző helyeken felbukkanó kitöréseket kell befogni hasznosításra, míg hazánkban minden egyes fúrt kúton szabályozhatóan tör fel az elementáris energia. Mivel a víz oldott földgázt is tartalmaz, azt akár le is választhatjuk. A nedves tározórendszer oldott földgázkészletét néhány százmillió tonnára becsülhetjük, ami több mint a ma sokat emlegetett makói gázmező vélelmezett készlete. Az NSZ.3-as 0106/7 hrsz. termálkutat 1991-ben felújították, és próbatermelést végeztek rajta. Hőteljesítménye 20-30 MW-ra kalkulálható, amelyre a fent említett jellemzők miatt 5000 KW-os villamos erőmű telepíthető.
Hazugságok és börtönévek

A történet további fejleményei mégis több kérdést vetnek fel: még negyedéves elmaradása sem volt a kifizetésekkel Vén Istvánnak, amikor csalás gyanújával 1994-ben a vállalkozót előzetes letartóztatásba helyezték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. Az erre vonatkozó rendőri indoklás többek között idézte a MOL Rt. azon nyilatkozatát, miszerint a Vén által magáénak mondott mélyfúrás valójában nem az Első Magyar Geotermikus Villamoserőmű Kft.-é, hanem az olajipari nagyvállalaté. A MOL arra hivatkozott, hogy mivel az 1993-as adásvételi szerződést a földhivatalok csak 1996. október 1-jén vezették át a tulajdoni lapra, így azok semmisnek tekinthetők. A MOL Rt. a rendőri, majd bírósági eljárásban azt is kijelentette, hogy Vén István 1990-ben bejegyzett szabadalma működésképtelen és a terve „kivitelezhetetlen”. A vállalkozót – aki 56-os forradalmi tevékenysége miatt már korábban ült négy évet a kádári börtönökben – végül kilencévi börtönbüntetésre ítélték, ám a bíróság végül is az ítéletét hét év letöltendő börtönbüntetésre enyhítette. Időközben a földhivatal - amely a vállalkozó szerint szándékosan késett a tulajdonjog bejegyzésével - Vén István nevére írta a kút tulajdonjogát.

A MOL új céget alapított a geotermikus energiára

Tavaly a MOL a Green Rock Energy ausztrál céggel közösen CEGE néven társaságot alapított azzal a céllal, hogy az Magyarország piacvezető energiatermelő társaságává váljon. Időközben az NSZ.3 kút mélyfúrására a MOL bejegyzett bányaszolgalmi jogot szerzett. Vén István most a perújítást követő szeptemberi tárgyaláson azt kéri a bíróságtól, hogy az olajtársaság bányaszolgalmi jogát töröljék, hiszen a 0106/7 hrsz. alatti terület nem a MOL-é, hanem az övé. A 15 évvel ezelőtt kezdődött per és következményei a következő részben olvashatók.

A gádorosi és az amerikai geopressured típusú, igen nagy hőmérsékletű és terrasztikus geotermális tárolók összehasonlítása

Táblázat:
http://www.ingatlanmagazin.com/tablazatmuta.php?table_id=131
A fábiánsebestyéni vadkitörés katasztrófája
1985 decemberében Fábiánsebestyén külterületén hatalmas geotermikus energiatározóra bukkantak. A tengervíz 180-200 Celsius hőmérsékleten és 300-400 atmoszférás felszíni túlnyomással tört fel. Azonban az ún. FÁB.4 környezeti katasztrófával fenyegetett, így a kb. 100 MW-os vad kitörést el kellett fojtani.

Történt ugyanis, hogy a fúrásponton a 6 colos súlyosbító oszlop kiépítése során a lyukegyensúly megbomlott, ezért a biztonsági tolózárat felszerelték, majd a kitörésgátlót rázárták. Ekkor 50 bar túlnyomás jött létre, és a biztonsági tolózár leszakadt. A főfúrómester a baleset során életét vesztette. A 160 C fokos gőz olyan nagy nyomással tört a felszínre, amekkorát eddig a világon sohasem tapasztaltak.

Ezért a Világbank javaslatára bevonták a kitörések elfojtására szakosodott amerikai Red Edert nevű céget. A kitöréselhárítás során a 160 tonna össztömegű fúrócsövet elvitték, majd a fúrótornyot ledöntötték, és alkatrészekre bontva elszállították. A sérült kitörésgátló helyébe pedig újat szereltek. A 47 napos megfeszített munka után 1986. január 31-én a kutat végleg lezárták. A magas hőmérséklet és nagy nyomás ugyanis felrepeszthette volna a béléscsövet, és a vízgőz kimoshatta volna a föld felső laza rétegeit kráterszerű üreget képezve. Ez pedig ellenőrizhetetlen vad kitöréshez vezetett volna.
Forrás: ingatlanmagazin.com -
http://www.ingatlanmagazin.com/9345/Az_evszazad_magyar_pere_5000_milliard_euros_nemzeti_kincs_a_tet/2.html#

2009. május 29., péntek

Szezonális gyümölcsvásár

Kedves Budapestiek!

http://www.karpathaza.net/node/838

Amint tudjátok, a Szövetség segíteni kívánja azokat a termelőket, akik a nehéz gazdasági helyzetben értékesítési gondokkal küzdenek. A szezonális gyümölcsök értékesítésére keresünk helyszíneket a főváros területén, ahova a gazda kiviheti a termékét.

A javaslatom ezzel kapcsolatosan az, hogy keressünk egy- egy olyan élelmiszerboltot, amelynek a parkolója alkalmas lehet az árusításra.

Heti egyszeri alkalomról lenne szó, gondolatom szerint pénteki napokon, amikor a hétvégére készülődve sokan fordulnak meg az üzletekben.

Az üzlet vezetőjét felkeresve adjuk elő neki, hogy amennyiben segít nekünk, mi több honlapon, szórólapokon tudjuk az árusítás helyszínét, így az Ő üzletét is hirdetni. Mindemellett a befőzési időszakban a
vásárlóknak szüksége van cukorra, tartósítóra, illetve egyéb termékekre a befőzéshez. Így az Ő forgalma is megnő.

Szeretnénk ezt heti rendszerességgel megrendezni, ha sikeres az akció, akkor egészen októbert végéig lehetőség van megjelenni az aktuális termékekkel.

Kérek mielőbbi visszajelzést a helyszínekről, hogy a gazdák tudjanak készülni!!!!

Kapcsolat: msz.magyartermek@gmail.com

Üdvözlettel

Udvardy Zsolt


MSZ Hírek

MSZ Meghívó

2009. június 6-án 18 órától, Vukics Ferenc a Magyarok Szövetsége kezdeményezője előadást tart Pécsett a Református Kollégium Gimnáziumának Sportcsarnokában!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Magyarok Szövetsége Baranyai Szervezete
www.magyarokszovetsege.hu



*** www.nemzetihirhalo.hu *************

MSZ Megyenap - Közös(s)ég

Mi történt ezen a szép májusi napon??
Részemről ami a legfontossabb: érezhettem és láthattam milyen egy igazi közös(s)ég.
Tapasztalhattam, hogy miként képes sok és sokféle ember EGYütt lenni, nem csak fizikai értelemben, hanem lelkileg és szellemileg egyaránt.
Idegenek is régi ismerősként mosolyogtak egymásra, régi barátságok erősödtek, és újak köttettek.
Nem hallottam panasz szót, sirámot, kívül maradt a politika és a válság. Helyette kedves szavak és csendülő nevetés töltötte be Bezzegpusztát. Sok szép gyermeket láttam, ami felvirágozta a kedvem, hiszen nincs szebb és érdemesebb dolog náluk a világon.
A népi mesterségek tudói akár századszor is ugyanolyan szívesen feleltek a kérdésekre. Itt nem volt kellemetlen kíváncsiskodni, mert a válasz szívből - lélekből jött. Az árusok sátrai előtt elidőzhettünk, hiszen még ha vásárlás éppen nem is esett, egy kis beszélgetésre azért sor került.
Megoszthattuk tapasztalatainkat, gondolatainkat háztáji gazdálkodásról, házi munkáról, gyermeknevelésről mindendennapi dolgainkról.
Kóstolhattunk medvehagymás pogácsát kecskesajtot és még megannyi finomságot.
Csodálhattuk a sokszínű néptáncosok szédítő pörgését, akik nem csak őrzik népművészetünk eme gyöngyszemét, de szeretettel és tisztelettel művelik is azt.
A betyárok lovasbemutatója minden magyar lelket meglágyított, néhányunknak a szemébe könnyeket csalt a meghatottság.
Ló és lovasa közötti feltétlen bizalmat, összhangot mély áhitattal csodáltuk.
A bográcsokban délidőre elkészült az ebéd, nem maradt éhes gyomor, itt is ott is szívesen kínálták a népet.
Délután férfinép a hodályban diskurált, szép és komoly dolgokról. Mi lányok és asszonyok addig a jurtában csoportosultunk, ahol gyógyító kövekről, népi- és lélekgyógyászatról hímzésről és egyéb női tudományokról esett szó.
Alkonyatra naptól barnítottan, lélekben gazdagabban gyűltünk össze a hodályban, ahol a táncban járatosabbak vezetésével vidám mulatság kezdődött. Húzták a zenészek, roptuk a táncot, ki-ki a maga módja és kedve szerint. Akadt kóstoló tüzes pálinkákból, zamatos borokból, no meg egy kis zsírral kent kenyér, vereshagymával.
Sötétedésre fellobant a szertűz, mely méltóan zárta ezt a gazdag napot, jelképezve a szeretetet és az összetartozást.
Tehát mi történt ezen a szép májusi napon?
Nagyon fontos dolog.
Aki ott volt tudja, aki nem, megtudhatja legközelebb.
Köszönet annak, aki megálmodta, aki megvalósította és mindenkinek aki részt vett.

Irtsd a gonoszt, a jót neveld, védd!
Szent célon függjön szíved, elméd!
Gyógyítgasd mély sebét fajodnak,
Küzdj, - törj, - áldozz s követni fognak!
(Tompa Mihály)

Simon Erzsébet

További fotók:
   http://picasaweb.google.hu/kovyjani/Bezzegpuszta2009Majus23
   http://picasaweb.google.hu/esthajnal7/TolnaMegyeiVasar
   http://vesztifoto.uw.hu/megyenap/index.htm








2009. május 28., csütörtök

Vádat emeltek a hírTV munkatársai elleni akció miatt Baráth Miklós ellen


Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség Baráth Miklós ellen a Hír Televízió munkatársai ellen kitervelt lejárató akció miatt. Hamis vád és csalás bűntettének kísérletével vádolják.

Az ügyészség szerint a férfi a hírTV munkatársaitól és Helmeczy László ügyvédtől is pénzt kért azért, hogy a másik felet gyanúba keverje.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség sem a hírTV-t, sem pedig Tóth Viktort illetve Helmeczy Lászlót nem gyanúsította meg, annak ellenére, hogy az ügyvéd a hírTV által bemutatott hangfelvételen egyértelműen a bűncselekmény elkövetésére utalt.

(hírTV)

Összeomlás szélén a nyugdíjpénztári rendszer?


A 15 éve az öngondoskodás elvén működő önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári rendszer összeomlásához vezetne,
ha a kormány összesen 95,6 százalék adót és járulékot vetne ki
a most még tehermentes munkáltatói befizetésekre
- ez a véleménye a szektor 80-90 százalékát tömörítő Stabilitás Pénztárszövetségnek.

Mostanra 800 milliárd forintra növekedett a zömmel munkáltatói befizetésekből származó önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári vagyon, évente 100 milliárd a cégek befizetése. A jelenleg köztehermentes juttatás 2,2 millió embert – pénztári tagot – érint – mondták el a Stabilitás Pénztárszövetség sajtótájékoztatóján csütörtökön. Szerintük teljesen hibás a kormány terve, amelynek értelmében 54 százalék adó, és az ezzel növelt értékre még 27 százalék tb-járulékot vetnek ki, vagyis 95,6 százalék lenne a munkáltatók plusz kifizetése, illetve ha egy cég 10 ezer forintot szán havonta e célra, a pénztári tag számlájára csak 5113 forint kerülne. Bába Julianna, a Stabilitás elnökségi tagja sokatmondónak tartja, hogy a kormány is csak az eddigi összeg 30 százalékával számol bevételként, de Váradi Péter, az Axa Egészségpénztár igazgatósági elnöke szerint „épeszű munkáltató” nem fog adni ilyen szolgáltatást. Lehoczky László, a Stabilitás elnökségi tagja pedig úgy véli, hogy a szakszervezetek sem a legdrágább juttatásokat fogják védeni, vagyis az egészség- és nyugdíjpénztári befizetések leállnak 2010-ben.

Évente 40 milliárd

Váradi felhívja a figyelmet arra, hogy az egészségpénztárak 850 ezer tagja után befizetett pénz a szolgáltatások egytizedét teszi ki, évente körülbelül 40 milliárd forintot, és nagy szerepe van az egyre növekvő magánfinanszírozásban, ami az egészségügyben már meghaladja a 30 milliárdot évente. Több 10 ezer szolgáltató vesz részt a pénztáraktól származó pénzből a szolgáltatásokban - mondta.

Ha elmaradnak a befizetések...

Juhász Istvánné, a Stabilitás főtitkára szerint nem csupán érdemi adóbevétele nem lesz az államnak ekkora adó esetén, hanem a 800 milliárdos pénztári vagyon 60-70 százaléka magyar állampapírban fekszik, amivel részt vesznek a költségvetés finanszírozásában. Ha elmaradnak a munkáltatói befizetések, akkor a pénztárak működési tartaléka egy idő után elfogy, még előbb, ha az emberek elkezdik kivenni a tőkét, vagyis a pénztárak lényegében csődbe mennek, piacra kell dobni vagyonukat, ami súlyos zavarokat idézne elő a tőkepiacon - mondták el többen is. Juhász Istvánné pedig idézte Oszkó Pétert, aki februárban - még nem pénzügyminiszterként, hanem mint a Reformszövetség tagja - az adókedvezmények megtartását ésszerűnek nevezte ez interjúban.

Öngondoskodás

Az öngondoskodás elvét hangsúlyozta Lehoczky László azzal is, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása miatt egyre inkább szükség lesz saját megtakarításra is az inaktív évekre.

Pellei József, a villamosenergia-cégek nyugdíjpénztárának ügyvezető igazgatója párhuzamként említette, hogy 2007-ben az önsegélyező pénztárak szolgáltatásai közül sok adómentessége szűnt meg. Ezután ezek bevétele egytizedére zuhant, legtöbbjük meg is szűnt azóta - tette hozzá.

„Úri kompromisszum”

A pénztárak megértik a költségvetés nehéz helyzetét, ezért illúziónak tartják a teljes adómentességet. Lehoczky László elmondta, azt szeretnék, ha a béren kívüli juttatások egységes rendszere megmaradjon, és „úri kompromisszum” lenne, ha az adó a hazai átlagprofittal, 15-17 százalékkal adózna. Ez egybecseng azzal az elképzeléssel, hogy a legalacsonyabb szja-kulcs szerint jövőre 17 százalék legyen a közteher.

(FH)


Mire jó a CIB bank?

Erre ment ki a játék? - Csak 3 napon múlt, hogy a Herz nem kaphat állami támogatást



Az előzmények: A 120 éves múltra visszatekintő gyár számláját a CIB Bank korábban zárolta, egy mindössze két milliós tartozás miatt. Hiába folytak tárgyalások a hungarikumot előállító vállalat megmentéséről, a CIB hajthatatlan maradt. Május 27.-én hivatalosan is megindult a felszámolási eljárás a cég ellen.

Ez a tény lehetetlenné teszi, hogy a Herz is részesüljön abból a 30 milliárd forintos garancia hitelből, melyet június 1.-étől biztosít a kormány a nehéz helyzetű cégeknek. Csak azok kaphatnak ugyanis a pénzből, akik ellen még nem indult meg a végelszámolás - ezt jelentette be Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. A Herz tehát 3 nap eltérés miatt ki van zárva ebből a lehetőségből.

Hogy van e összefüggés a felszámolás időzítése, és a hitelgarancia folyósításának időpontja között, arról az érintettek nem nyilatkoznak.

Korábban több szakértő sem zárta ki, hogy külföldi érdeklődők állhatnak a hungarikumot gyártó, csődbe juttatott vállalatok felszámolása mögött.

(Lánchíd Rádió)

Kapcsolódó:

Zalabaromfis pulykatenyésztők demonstráltak a CIB Bank előtt

Független Hírügynökség
2008.10.21. 12:00

Körülbelül félszász a Zalabaromfinak beszállító pulykatenyésztő demonstrált kedden a CIB Bank budapesti székháza előtt, az ellen tiltakozva, hogy a pénzintézet augusztus végén zárolta a cég számláit. Így lehetetlenné vált a dolgozók bérének, és a beszállított pulyka ellenértékének kifizetése.

Előzetes letartóztatásban az MSZP környezetvédelmi...


Csalással gyanúsítják az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját, Nyékes Bélát, akit a napokban előzetes letartóztatásba helyeztek.

Nyékes Béla szocialista politikus ellen a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult nyomozás - a kárérték mintegy 300 millió forint.

Nyékesen kívül még három ember van előzetes letartóztatásban. Az ügyről a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

(hírTV)


In-kalosok támadták meg a Magyar Nemzet fotósát


Erőszakosan akadályozták meg a Magyar Nemzet fotóriporterét abban, hogy képeket készítsen a Központi Nyomozó Főügyészségről bilincsben elvezetett Hunvald György szocialista polgármesterről. Az épületet őrző In-Kal Security emberei arrébb lökdösték a fotóst, lefogták a kezét, cibálták a táskáját, és megfenyegették – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

Két civilben lévő, illetve két In-Kal Security egyenruhás biztonsági ember támadta le tegnap lapunk fotóriporterét, Székelyhidi Balázst, aki megpróbált fotókat készíteni a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Zichy Jenő utcai épületéből bilincsben kivezetett és a rabomobil felé tartó Hunvald György (MSZP) erzsébetvárosi polgármesterről. A biztonsági őrök azt mondták kollégánknak, mindenáron megakadályozzák, hogy képeket készítsen a politikusról. Fotósunk erre azt felelte, a munkáját végzi, és semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy közterületen állva lefotózzon egy ismert közszereplőt. Az őrök erre közölték: Hunvald nem közszereplő, neki is vannak személyiségi jogai, amúgy pedig „ártatlan”. (Ezzel szemben tény: Hunvald György nem mondott le polgármesteri posztjáról, így továbbra is közszereplő – a szerk.)

Az egyik In-Kal egyenruhás férfi azzal fenyegetőzött, hogy összetöri a fényképezőgépet. A fenyegetések ellenére kollégánk két képet készített a rabomobilba beszálló Hunvaldról, többre azonban nem maradt ideje. Az őrök lefogták a kezét, lökdösték, rángatták a táskáját – számol be a csütörtöki Magyar Nemzet.

A fotós a gyanúsítotti kihallgatásra idézett Szilvásy Györgyre várt, de a volt titokminisztert máskor hallgatják ki.

(Magyar Nemzet)


Orbán: A szélsőségesek a kormány érdekeit szolgálják

A titkosszolgálatok és a radikális szervezetek közötti kapcsolatot is megvizsgálja a Fidesz, ha kormányra kerül – mondta Orbán Viktor egy lapinterjúban.

Orbán Viktor a Heti Válaszban kifejtette: Európában több példa is mutatta, a szélsőséges erőket a baloldali pártok hozzák létre, hogy így gyengítsék ellenfelüket. Ez a fajta politikai szélhámosság Magyarországon sem ismeretlen.

A Fidesz elnöke leszögezte: pártja kormányzásra készül, tehát a Jobbik az ellenfelük. Korábban több elemző is arra hívta fel a figyelmet, hogy a szélsőjobboldal megerősödése ma Magyarországon egyértelműen az MSZP és az SZDSZ hatalmi érdekeit szolgálja.

(Lánchíd Rádió - Heti Válasz)

„Miért nézi hülyének az embereket Bajnai és Oszkó?”



A Fidesz felszólítja Bajnai Gordont és Oszkó Pétert, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra offshorecég-ügyleteik során mennyi adót nem fizettek be a Magyar Államkincstárba.

Balsai István szerint felháborító, hogy amíg a magyar állampolgárok soha nem látott adóterhekkel kénytelenek szembenézni, addig az átmeneti kabinet miniszterelnöke és pénzügyminisztere offshore cégeken keresztül kerülte el a járulékfizetést.

-Felszólítjuk Bajnai Gordont és Oszkó Péter, hozzák nyilvánosságra, mennyi adót nem fizettek be Magyarországnak azok a cégek, amelyekben érintettek voltak - jelentette ki Balsai István. -Miért nézik hülyének a magyar embereket, és miért hazudják azt, hogy semmi közük nem volt a cégekhez? – tette hozzá.

(hírTV)


2009. május 27., szerda

„Elbeszélt engem Magyarországon"


[ 2009. május 27., 00:17 ]

  Két éve időről időre felbukkan a legkülönbözőbb levelezési listákon, honlapokon a mellékelt történet. Bárhányszor megérkezett, mindig újra meg újra elolvastam. Mi indíthatott meg egy Székelyderzsen átutazó motorost olyan mélységig, hogy leirt emlékei átelmélkedtetik az általa megélteket?

Ki a „fekete ruhás, fejkendős, hajlott hátú néni”? Él még? Hány éves, hogy hívják? Mihelyst nyomára bukkantam, egy verőfényes májusi napon unokájával, Dénes Mártával és a helyi unitárius lelkész feleségével, Újvárosi Katalin székelymuzsnai lelkésznővel felkerekedtünk, és meg sem álltunk addig, amíg…

Nem messze a vártemplomtól egy mellékutcában, amint megpillantottam a kék kicsi házat, éreztem: jó helyen járunk. Három kaszafordulatnyi helyen elhevert a levágott fű – az unoka csendesen megjegyezte: nannyó kaszált ma, mert elnőtt a zöld.

A pitvaron túl, a gerendás, tapasztott falú lakószobában Lídia néni uzsonnához készü- lődött. Szeme-szája elállt a csodálkozástól: „Mit írtak?” Márta magyarázta: hogy kalácsot adott, és szavalt. „Elbeszélt engem Magyarországon…” – merengett.

„Miért akarta tudni, hogy hívnak?”

Hogy kerültünk mi oda? „Nannyó” csak álmélkodott: valóban azért mentünk, hogy meghallgassuk?

„Elmondom a hosszú verset. S tényleg mondjam?” Hamar döntött, kiegyenesedett, és szólt: „Aki verset mond, áll…”
Hangosan, tagoltan, érces, erős, mély hangon és a legnagyobb átéléssel elszavalta Petőfi A szerelem átka című, 30 szakaszos versét. (Szerk. megj.: Petőfi Sándor írta Borjádon 1845. szeptember 26. – október 7. között.)
Megállt kezemben a toll, amíg hallgattuk: a „szószegő asszonyról”, a „két átkos hegyről” szóló strófákat és a bátorítást: „Ne marjon a bánat fullánkos kígyója…”

A versmondás végeztével leült az asztal mellé, fejét kezére támasztotta. Még mindig hitetlenkedett: a mostani „kellemes látogatók” pusztán a verseiért jöttünk…
Felsejlett benne az emlék. Tényleg szavalt idegeneknek a vártemplomnál egyszer. Az is, nem mondta meg a nevét nekik.

90 éves lesz november 25-én

„Minden reggel 6 órakor felkelek, úgy, ahogy tudok…” Fél, hogy elesik, ezért botra támaszkodik. Visszaemlékezett, honnan is a versek szeretete? Amikor
iskolába járt, a tanító bácsi szombaton egy verset tanított a magyar könyvből. A „román világba’ ” Derzs nem tartozott magyar területhez, csak szombatonként volt magyar oktatás.

Öt osztályt járt. Pedig csak négyet akart… „Szegény leány vótam, készültem szógálni, nem akartam menni a gimnáziumba. Nem tudtam követelni, hogy az édesanyámék adjanak pénzt. Hatan voltunk testvérek. A többi is mind el volt menve.”

Lekerültek a berámázott képek a falról: egy keretben a családi fotótár. Apjuk korán meghalt. „Szüleim és Dénes”. Sorolja testvérei születési évét: ’10, ’12, ’14, ’17, ’19, és a „kicsi testvérem” ’24-ben. Mára Margittal ketten maradtak. Soha nem veszekedtek. Az évkülönbség elmosódott: olyanok manapság, mintha ikrek lennének.

Könnyen, jól tanult. Amit valahol meghallott, már tudta. „Jó voltam kicsi koromban is. Helyt ülök, édesanyám megdicsért”. Mártára tekintett, és nyugtázta: „az unokák mind jól tanultak… Veled ágáltak a tanító nénik!”
Aztán derűsen sorjázta saját emlékeit: fel kellett olvasnia a Maros és az Olt történetét. „Mondd el az értelmét! – kérte a tanító. Könnyedén megfelelt. „A testvérem nagyobb volt, az ő könyvét nem tudom, hányszor elolvastam…” Volt egy fiú az osztályukban. Szavalnia kellett a Szomorú történetet. Kezdte is, de csak a címig jutott, amit néhányszor elismételt: szomorú történet… Szomorú tör… Mire a tanító: folytasd, a gyermekek már úgy várják a „szomorú történetet”. Jót kacagtunk az emlékidézésen, mintha ott állnák az osztályteremben. A mi nénik pedig: máig egyszuszra felmond 30 szakaszt is! „Jő a fülembe, megmarad az agyamba’. Hallottam, s mondtam”. Kicsit restelkedik, hogy „ágál”, de így volt.

„Nem méssz szolgálni! – döntött a tanító – Az ötödik osztályt ki kéne járjad. És elintézte, hogy az óvodába’ takarítsak.” „Jaj, fiam, oda korán fel kell kelni – aggódott az édesanyja. De máig büszke: pénzt is kapott a takarításért, és tanulhatott a gimnáziumban.

Mikor egyedül van, akkor is mondja a verseket

Tud vallásost is. Imádságot könyvből olvassa. Elszaggatta, annyit forgatta. „A konfirmáción mindörökké szavaltak: a szülőknek, a lelkésznek; „megköszönve fáradtságát, töredelmét…” – és mondta, mondikálta azokat a rímeket, amit gyermekei, unokái, dédunokái tanítói is hallgattak azóta. „Ez a nehéz iskolaév a végéhez ért”. Minden unokájának megtanította a Mesebeli kiskirályhoz kezdetűt. „Bársony itt a gyepes udvar. Szalmatetős kicsi kunyhóm palotádért nem adom.”

Mielőtt elköszöntünk feltett még egy találós kérdést: „Úton menyen, úton halad…”

Nincs kivel beszélgessen. Nagyot hall. Nem jár a szomszédokhoz, „ha szólnak, nem hallom”. Délután ötkor már be van zárkózva.
„Az éjjel nem is tudok aludni…” Mintha csak unokájának mondaná: „Vén szotyorhoz két előkelő asszonyt hoztál! Na, te…”
Márta nekünk szólt: „Most egy hétig erről mesél majd” és maradt még a nagymamájával.

Megdicsérjük a saját kezűleg művelt virágos- és veteményeskertet. Hangosabban, mert nem hall jól. 70 szál viruló tulipánja van, megszámolta. És megtudtuk: akkor kell ültetni a tulipánhagymát, mikor a búzát vetik. Amikor átülteti, ad a lelkésznőnek is majd. Viruljanak, ha ő már nem lesz is. Csak hatvan szál maradt a kertben, egy-egy csokorral nekünk adott belőle. Mondván: „a jó Isten áldja meg egészséggel, békességgel!”

Megöleltem, de egy hirtelen mozdulattal megcsókolta a kezemet. Ugyanolyan mozdulattal, nekem is jól esett hasonlóképpen cselekednem. Elpálcikált, minket alig vitt a lábunk. Hiszem, ilyen a katarzis. „Úton menyen, úton halad…” Kalácsot, virágot ajándékoz, és lélekbe írja verselő tudományát – kilencvenévesen. A jó Isten áldja meg egészséggel, békességgel!

Molnár Melinda, Székelyhon
Fotók: Újvárosi Katalin

Kocs Elemérné, született Orbán Lídia. Három gyermeke közül egy meghalt. 3 unokája, 3 dédunokája van. 32 éve özvegy, 77-ben halt meg a férje. A községházán takarított, és ő volt a falu dobosa is.

* * *

Egy hajlott hátú néni
(az interneten terjedő levél)

Túrázásaink során a székelyderzsi erődtemplom falánál induláshoz készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy fekete ruhás, fejkendős, hajlott hátú néni. Egészséget kívánt, majd megkérdezte honnan jöttünk.

Amikor válaszoltunk, ezt kérdezte:
- És Magyarország tényleg olyan szép, amilyennek mondják?
Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elmondta Petőfi Sándor A Magyar Nemzet című versét.

Azután elmondta, hogy 88 éves az idén. És hogy fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott, hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott. Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni. Én pedig leültem a székelyderzsi erődtemplom falához, és olyat tettem, ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros imidzsébe.

És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali politikusnak
nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal próbálják
fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszony ŐSZINTÉN Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet kalácsból kettőt odaad vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat, pont úgy, ahogy akkor, ott, én. Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda, ahol vannak, és hogy mi dolguk a világban.

Küldd tovább légy szíves, hadd járja be a világot és olvassa minden igaz magyar lelkű ember! 


Budaházyt akár lázadásért is elítélhetik a megismételt eljárásban

 2009. május 27. 13:35 Megkezdődött a Budaházy György ellen állam elleni bűncselekmény vádjával indított büntetőper megismételt első fokú eljárása a Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán; a bíróságnak a lázadás előkészületének lehetőségét is vizsgálnia kell. A Fővárosi Ítélőtábla korábbi másodfokú, új eljárásra utasító végzésében - melyet szerdán ismertetett az FB - kimondta: az első fokú bíróságnak vizsgálnia kell az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete mellett a lázadás előkészületének lehetőségét is, bár ez utóbbi nem szerepel a vádban. Budaházyt a tévészékház 2006. szeptemberi ostroma és a fővárosi zavargások után 2007 tavaszáig az interneten közzétett tizenhárom írása miatt vádolta meg az ügyészség. Az inkriminált írásokban szerepelt a kormány elkergetése, a parlament feloszlatása, alkotmányos nemzetgyűlés összehívása, továbbá a társadalmi tulajdonviszonyok átalakítása. Budaházy többek között azt fejtegette, hogy " új rendszerváltásra, új elitre és új játékszabályokra van szükség (...), többet ér egy diktatúra, ha az hazafias, mint egy demokrácia, amely elherdálja a jövőt. (...) Az embereket nem az emberi jogok, hanem a biztonság, a biztos megélhetés teszi boldoggá (...), továbbá területi revízióra és (...) szakrális vezetésre" van szükség.
 
Az FB 2008 januárjában felmentette Budaházyt az állam elleni bűncselekmény vádja alól. Az első fokú ítélet szóbeli indoklása szerint a véleményszabadság, illetve az államrend védelmének dilemmájáról kellett dönteni, és a konkrét ügyben arra az álláspontra helyezkedett, hogy bár Budaházy a véleményszabadság határait átlépte, állam elleni bűncselekménynek még az előkészületét sem követte el.
 
Az ügyészi fellebbezés folytán másodfokra került ügyben a Fővárosi Ítélőtábla tavaly szeptemberben hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, eljárási szabálysértés, illetve megalapozatlanság miatt. A táblabíróság álláspontja szerint az FB nem merítette ki a vádat és nem tisztázta a tényállást. Ebben a körben kell a megismételt eljárás során a FB másik tanácsának gondosabban, pontosabban eljárnia. Ugyanakkor a tábla jelezte azt is, hogy maradéktalanul egyetért az első fokú ítélet véleményszabadsággal, illetve alkotmányossággal kapcsolatos fejtegetéseivel.
 
Szerdán az újra kezdődött első fokú büntetőperben az FB-n Budaházy már nem kívánt vallomást tenni, de fenntartotta korábbi nyilatkozatait, és mint már annyiszor az eljárás során, ezúttal is hangsúlyozta, hogy nem érzi magát bűnösnek. Ezután iratismertetéssel folytatódott a tárgyalás, majd a bíró szeptemberre napolta el az ügyet, azzal, hogy a következő tárgyaláson az ítéletre is sor kerülhet. Budaházy megismételt első fokú büntetőperében a korábbinál lényegesen kisebb volt az érdeklődés, alig tucatnyian ültek a tárgyalóteremben.

2009. május 25., hétfő

Perelik a francia Szcientológiai Egyházat

A per középpontjában egy francia nő feljelentése van. Az asszony szerint manipulálták és egy jelentős pénzösszeg befizetésére kényszerítették az Egyház emberei.

A nő azt állítja, hogy megkörnyékezték Párizsban, és felajánlottak neki egy ingyenes személyiségtesztet, a végén azonban kicsalták tőle összes megtakarítását, mert a pénzét szcientológiai könyvek, gyógykészítmények, és más egyházi termékek vásárlására kellett fordítania.

Ügyvédje szerint a szcientológusok szisztematikus lelki nyomás alatt tartották a nőt, akit olyan "kúráknak" is alávetettek, amelyek tudományosan módfelett kétségesek.

 

A francia média szerint feltehetőleg betiltják a Szcientológiai Egyházat Franciaországban, ha a tárgyalás végén bűnösnek találják szervezett csalás vádjában. Az Egyház egyik jogásza tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy kemény harcot fognak vívni a tárgyalóteremben.

Ez lesz az első olyan per Franciaországban a Szcientológiai Egyház ellen, amelyben az Egyházat, mint szervezetet vádolják. Korábban egyes szcientológusok ellen voltak már perek.

(FH)


2009. május 24., vasárnap

Európa

 
2009.05.22 08:58



MNO Csermely Péter:
Nincs mese, remekbe szabott Albán Úr, robogunk előre, van ide egy teljesen eredeti gondolatom, amit tegnap este találtam ki: az élet megy tovább. De megy ám! Túl kell lépnünk azon, hogy Szili Katalin, ez a tolvaj, Fideszbérenc nőszemély direkt elrontotta a kampányát, lepaktált az Orbán Viktorral, és átengedte a fontos pécsi várost a gyújtogató jobboldali hordáknak. Biztosan kapott egy rakomány dolomitos szőlőt jutalmul, drága Albán Úr, no, de árulók mindig vannak, viszont a baloldal ereje örök. Most minden erőt rá kell tenni, hogy Európában győzzünk! Van erre egy gondolatmenetem, ami magamtól jutott eszembe, hogy tehát. Győzzön csak az a nyamvadt Orbán Viktor idehaza, ha ugyan tud győzni, mert az még messze van, ugyebár. De lehet, hogy mégis nyer, és akkor, bár ezt kimondani is szörnyű, ő lesz a Miniszterelnök itthon. De viszont előtte itt van ez az Európai Választás, és ezt az MSZP-nek nagyon meg muszáj nyernie. Mert akkor mi adjuk az Európa Miniszterelnökét, tudom, hogy óvatosságból most Göncz Kinga a listavezető, de az mindegy, majd utána kicseréljük, mert Európai Miniszterelnöknek egy rendes, harcos szocialistát kell kineveznünk, nekem például rögtön Hagyó Miklós Úr jutott eszembe. Na, és akkor pattoghat az Orbán Viktor, majd Európából szépen elvesszük a kedvét, sőt le is váltjuk, ha nem nyughat, tudjuk, hogyan mennek ezek a dolgok. Létfontosságú, hogy minél többen ott legyünk szavazni, szépen ívelt Albán Úr, ez a legfőbb cél, én már szóltam hat embernek, az annyi, mint hat plusz szavazat a baloldal részére, habár az igaz, hogy közülük három azt mondta, hogy ő nem fog elmenni, a másik három meg elzavart azzal, hogy ő a Fideszre szavaz. De nem adom fel, most keresek még hat alkalmasabb személyt. El kell terjeszteni, hogy ez a választás még fontosabb, mint a másik, és akkor nem lesz baj. Felvetek egy újabb témát is, aranyos Albán Úr, nem tudom, esett-e már szó arról, hogy a Fidesznek nincs programja. Tényleg nincs, ezt mindenki tudja. Tiszta tréfa, hogy így akarják Európát kormányozni, hogy nincs egy cetlijük sem, nemhogy egy igazi programot írtak volna. Mégpedig azért nincs, mert buták, ravaszok és tolvajok. Pont az ilyen emberek nem szoktak programot írni arról, hogy mit akarnak tenni, mert akkor persze mindenki rögtön elfordulna tőlük. Erre rá kell mutatni, izzó lelkű Albán Úr, és arra is, hogy a Fideszesek gazemberek, akik nácikkal fonódnak össze. És miattuk nincs tizenharmadik nyugdíj, drága Albán Úr, igen, igen. Mert ha a Kormány nem félt volna annyira, hogy az Orbán Viktor miatt államcsőd jön, akkor nem vette volna el. De így meg elvette, és jól tette. Persze, az Orbán Viktor most röhög a markába. Nagyon ráér az a tróger, valamelyik szomszéd bedugta az ajtón a Fidesz választási programját, hát kérem, meg vannak ezek kompolyodva, több száz oldal, ki fogja azt elolvasni? Én biztos nem. Ledobtam az erkélyről, nagyot csattant, ennyi volt, pont ennyit tud ezeknek a programja. És ezek akarnak kormányozni, Pécset, Magyarországot, Európát, rossz belegondolni, aranyos Albán Úr, de az Orbán Viktor tolvajsága tényleg nem ismer határokat.

Lejegyezte: Csermely Péter

Szekrény


2009.05.15 08:42

MNO Csermely Péter:
Többet nem megyek házról házra, drága, molyrágta Albán Úr, egészen lapos az orrom azóta, amennyi ajtót rávágtak. Én marha. Napfényes, kellemes és főként ingyenes hétvégi kirándulásnak ígérkezett, Pécsre menni a bűbájos Szili Katalinnal, és kedveskedni a sok bizonytalannak, hogy azért mégiscsak, na. A pólót pedig megtarthattam a végén, igaz, nyilvános helyen már nem merem hordani, a felirat baloldali üzenete végett, de úgy vagyok vele, hogy itthon azért jó lesz majd a hideg ellen, mégiscsak egy pluszréteg, ugyebár. Adtak enni is, mi pedig kezdetben vidámak voltunk, dalolva táncoltunk végig az utcán, ujjongtuk a szép szocialista győzelmet, ami lesz Pécsen, és kacagtunk, hogy az Orbán Viktor megint bolondokházába kerül, már hétfőn reggel. Szóval jól éreztük magunkat, és tettük mindezt egészen addig, amíg egy modortalan náci oda nem köpött a lábunk elé. Utána pedig egész álló nap szidtak, amerre mentünk, megmondom nyíltan, épületes Albán Úr, hogy beérett az Orbán Viktor vetése, a gyűlölet magvai, amiket két kézzel szór, mint bolond pék a lisztet, mert mindannyiónkat megdöbbentett az emberek rossz felfogása. Kérem, aki képes a Szili Katalin ellen szavazni, ott valami nagy baj van a fejekben, és most egész Péccsel ez a helyzet. Hát ez az egyik, aranyos Albán Úr, de az biztos, hogy én többet nem megyek sehová bizonytalankodókat rábeszélni, mert nekem nem hiányzik, hogy egész álló nap szitkozódó náci csürhén láboljak keresztül, akik a város lakosai egyébiránt. De akkor jöjjön a másik a rossz élményeim közül, csak füleljen, könyörületes Albán Úr, és nem fogom engedni, hogy másról beszéljen, pedig szinte látom magam előtt az izgatott kis arcát. Mert mire is jöttem haza, elgyötörten a sok ugrálástól meg a nagy vereségtől? Arra, hogy a Bajnai Gordon Miniszterelnök Úr idenéz rám a tévéből, és azt mondja, hogy költözzek kisebb lakásba. De igen, rám nézett, ne haragudjon, Albán Úr, ezt én jobban tudom, maga itt sem volt. Ebből a lakásból költözzek kisebbe? Nézze, Albán Úr, és ne szortyogjon közbe, ha én innen elmegyek egy még kisebbe, akkor az már nem lakás lesz, a méreténél fogva, hanem egy szekrény, és nem is háromajtós. Igen, Albán Úr, tudom, hogy azt mondta a Bajnai Gordon Úr, hogy ha nem bírom fenntartani, csak akkor álljak odébb, igen, ezt mondta. Nos, nem bírom fenntartani ezt a kis lakásomat, illetve egyre nehezebben tudom. Sőt, tovább megyek, már magamat is alig tudom fenntartani, tehát akkor költözzek egy kisebb nyugdíjas bőrébe? Tudja, Albán, az itt az érdekes helyzet, hogy pár éve még nem voltak ilyen gondjaim, most meg idevágják a képembe, hogy kívül tágasabb. És nem tudok róla, hogy bármit elrontottam volna, hacsak azt nem számítjuk, hogy naponta többször ettem. Hát pedig nem megyek. És akkor ezen a helyen kérdezem meg Önt, aranyos Albán Úr, hogy egészen bizonyos Ön abban, hogy ez a Bajnai Gordon Úr tényleg a mi Miniszterelnökünk? Mert erős kételyeim támadtak, ahogy a tévéből idevakkantotta a rám vonatkozó elképzeléseit, ami kis jövőm nekem még van. Kifutkározom a lelkemet Pécsen egy rongyos pólóért, plusz még kikapunk a senkiházi Fidesztől, és akkor még költözzek is arrébb? Ki gondolta, drága Albán Úr, hogy ez így jó lesz? És miért tesznek ki engem ilyen borzalmas meghasonlásnak? Mert amikor az a cégéres, undorító gazember, az a Kósa Lajos, akit kezdettől fogva megvetek és lenézek, tehát, hogy amikor ez a borostás náci disznó azt nyilatkozta, hogy a Kormány ne bíbelődjön az ingatlanadóval ebben a hátralévő kis időben, mert a Fidesz úgyis eltörli, akkor én önkéntelenül felkiáltottam, hogy Ez az, Kósa Úr!, és csak percekkel később döbbentem rá, hogy mit is mondtam, és utána mereven ültem hajnalig. És esküszöm Önnek, néma kis Albán Úr, hogy nem direkt volt! De ezért valakinek felelnie kell!  

Lejegyezte: Csermely Péter

Közöny


2009. május 8. 00:00

 
Csermely Péter
Megtört lélekkel várom a személyesen rám vonatkozó Fideszes végítéletet, szépen kidolgozott Albán Úr, nem lehet itt már tenni semmilyen sokat. Ez a szerencsétlen Bajnai Gordon úr majd szakértően felvezet minket a vesztőhelyre, ahol a szélhámos Orbán Viktor villogtatja a pallosát, amit nyilván lopott valahonnan, ahol sok állami pallos volt letétben. Ez van. Rémisztőek a közvéleményt kutató jelentések, a minket mutató vonal már valósággal kilóg az újság aljából, úgy adják külön az árusok a vonal végét egy spulnira tekerve. Tudom én, hogy minden ilyen intézet hazudik, mert az Orbán Viktor ezt parancsolta rájuk, de azért mégis, a huszadik ilyen ábra már testileg fáj, nem csak elvi értelemben. Egyébiránt vasárnap minden eldől, már ami a borús jövőnket illeti. Mert ugyanis, drága, aranyos Albán Úr, hogy ha a kedves kis Szili Katalin nem győz Pécsen, akkor a kérdés immár úgy vetődik fel, hogy akkor vajon melyik szocialista fog győzni, és hol? Megmondom Önnek, kényesen egyensúlyozó Albán Úr, akkor az van, hogy egyik szocialista sem fog győzni, és sehol. Ide jutottunk, mi, az európai értelemben vett modern, haladó magyar baloldal. Lehet, tündértekintetű Albán Úr, lehet, hogy hagyni kellett volna a modernséget meg a haladást a fenébe, mondhatom, sokra mentünk vele. Ezeknek? Hát nézzen körül. Csak tudnám, hogy minek kínlódunk megint. Újult erővel, ez a mostani jelmondat. Nem is mondok erre semmit. Hát persze. Szinte kicsattanunk ettől az újult erőtől. Ugyan már! El leszünk hurcolva, maga persze valamivel előbb, mint én, de ne értsen félre, ez így önmagában engem egyáltalán nem vigasztal. Inkább kis örömökben találok menedéket. Hogy ugyanis rengeteg Fideszes van már az országban, darabra is többen vannak nálunk, meg arányban is. Tehát akkor sokkal több Fideszes szenved most Magyarországon a megszorítások miatt, mint baloldali érzületű ember. Nagyon helyes, csak adjon nekik a Bajnai Gordon Úr, majd megtanulják, hogy nem babra megy a játék, nekünk meg lényegileg úgyis mindegy. Ez az egyetlen öröm, amit találtam az események sodrában. Nagyon hiányzik nekem a Gyurcsány Ferenc Úr, úgy fel tudott pezsdíteni a beszédeivel, noha tudtam, hogy csak úgy mondja, mert aztán végül egyikből sem lett semmi, mármint jó eredmény. De mégis, legalább mondta, mondta, mondta, csillogott az a bátor szeme, rángatózott az okos kis arca, járt a karja, mint a cséphadaró, és gyepálta a jobboldalt, mint a répát. Hát, ez nagyon jó volt. Sajnos azonban elmúltak a hősies idők, a Bajnai Gordon Úr meg nem egy baloldali vezető alkat, nekem már az sem tetszett, hogy csak úgy nyammogta az Internacionálét, ahelyett, hogy rendesen bőgte volna, repedő tüdővel, mint a rendes szocialista emberek szokják. Meg aztán szerintem Egy Szocialista Miniszterelnöknek ne külföldi cégei legyenek, hanem vad elszántsága az Orbán Viktort illetően. De ez van, Bajnai Úr jutott nekünk, meg is érdemeljük. A tizenharmadik nyugdíjam most aztán ott van nála, kíváncsi vagyok, mire megy vele, kívánom, hogy pont az enyém jusson neki, aztán próbáljon meg abból venni valami fontosat, úgysem fog sikerülni, én már csak tudom.

Lejegyezte: Csermely Péter

Vasalma


2009. április 24. 00:00

 
Csermely Péter
Na jól van, zsémbes kis Albán Úr, tehát akkor mindenki felocsúdott a nagy örömből, hogy van még egy szép évünk, a tolvaj Orbán Viktor meg harapja a vasalmát, hogy nem tud visszajönni már a nyáron. Ez rendben is van, magam is napokig izgatottan vihogtam a szomszédokkal, hogy milyen csalódott lehet most az a disznó, pedig már biztosan elkezdte fél áron adni a dolomitot, merthogy ő lesz a Miniszterelnök. Nagyszerű, hősies napok voltak, boldogok voltunk, hogy pórul jártak a nácias erők. Csakhogy, ugyebár, itt vannak a szürke hétköznapok, és attól félek, hogy kígyót melengetünk az ebünkön. Igen, ez a Bajnai, erről beszélek. Mert ugyanis az nagyon szép, hogy ne jöjjön vissza az Orbán Viktor, csakhogy, drága, gömbölyded Albán Úr, most úgy áll a helyzet, hogy egyáltalán nem is kell ide az Orbán Viktor, mert ez a rabló Bajnai sokkal rosszabb lesz, mint amilyen az Orbán Viktor valaha is lenni bírt. Ki ez az alak, hogy előkerül valahonnan, és elveszi a nyugdíjamat? Kérem, a Gyurcsány Ferenc Úr személyesen ígérte meg, hogy a nyugdíjak maradnak. És akkor ezt így hogy? Szerintem már az sem igaz, hogy az Orbán a hibás mindenért, csak még ezt nem nagyon merem kimondani fényes nappal, esténként gyakorlom egyedül. Tényleg, azért kissé talán vicces, hogy még mindig az Orbán, elvégre hét éve zavartuk el, hát talán mégsem lehet annyit ártani ellenzékből, mint ahogy még pár hete is hirdettem. De ki ez a Bajnai, kérdem én magát, izgalmas kis Albán Úr? Tessék? Válság van? Tényleg? És ahhoz nekem mi közöm van? Én csináltam a válságot? Kérem, nekem lesülne a képemről a bőr, ha ilyent tettem volna, nem én voltam. És komolyan gondolja ez a Bajnai, meg maga is, áruló Albán Úr, hogy az én nyugdíjam, majd ha nem nálam lesz, hanem a Bajnainál, akkor hopp, megoldja ezt a válságot? Itt valami nagyon nagy baj van. Nézem az én kedves szocialista pártomat, akikre mindig, szélben, esőben mentem szavazni, és pluszban mindennel egyetértettem, amit mondtak, és ez egyébiránt nagyobb kihívás volt, aranyos Albán Úr, mint gondolná, mert sokszor hetente mondtak teljesen másokat, de ezt persze maga is pontosan tudja, tehát nézem a kedvenc pártomat, akik most azt mondják, hogy a Bajnai mögött állnak, és mindent meg fognak szavazni. Valóban? Hát én meg nem. Mert ha azt mondaná az MSZP, hogy kérem, mindenkinek terheket kell viselni, de legelébb a jobboldalnak, mert nekünk vissza kell szerezni a nagy táborunkat, és most a minisztériumban megnézzük, hogy ki, melyik pártra szavazott, és aki a Fideszre, az kap egy jó kis különadót a nyakába, a szemtelen magatartásuk miatt, meg amiatt, hogy felgyújtották a közszolgálatos tévékészüléket és tagadják a holokauszt, akkor én azt mondom, hogy véreim, hát ezek az igazi baloldali értékek, ezért szeretlek titeket, és meg sem rezdül bennem a kétely. De így? Hogy az én nyugdíjamat? Egyébként rendben van. Csakhogy akkor jöjjön ide a Gyurcsány Ferenc Úr, ha akarja, táncolhat is egyet itt a komód előtt, és mondja a szemembe, hogy pont én vagyok, aki miatt hiányos az állami kassza. De ezt nem meri, ugye? Albán Úr, fel vagyok háborodva, gondolkoznom kell, ami nálam időbe telik.

Lejegyezte: Csermely Péter

Tizenhárom


2009. április 17. 00:00

 
Csermely Péter
Nem a világban dúl a válság, drága, harmadik utas Albán Úr, hanem az én lelkemben. Hogy jövök én ehhez?, kérdezem indulatos érzéssel. Hogyhogy mihez? Hát ehhez az egészhez. Megvilágítom Önnek a gondot, ami az én számomra égetően jelentkezik. Van itt a kapu előtt reggelente egy mosdatlan ember, aki újságot akar nekem eladni. Fedél nélkül, ez a lap címe. De minden reggel, aranyos Albán Úr, minden áldott reggel! És én soha nem veszem ezt az újságot, hiába nyújtogatja, mert nekem van fedelem. Tehát miért olvassak olyasmit, ami nem velem foglalkozik, nem tartozik rám, és nem is érdekel, mert nem akarok szabad ég alatt aludni. És hiába mondom a piszkos embernek, hogy ne nekem árusítsa a sajtóját, mintha meg sem hallaná, másnap megint idejön. Ez volt a példa, hasonszőrű Albán Úr, aminek a révén mindjárt maga is megérti, aminek a kedvéért az előbb felhoztam. A megszorításokra mondom, hogy miként jövök én ehhez, már megint, hogy engem fenyegetnek elvonásokkal, akitől nincs semmit elvonni, mert ami elvonnivaló volt, azt oda sem adták eleve. Kérem, rajtam pont nincs mit szorítani, ha rajtam még egy lyukkal beljebb húzzák a nadrágszíjat, akkor én már el leszek vágva a derekamnál. Ez persze csak afféle szemléletes mondat volt, ihletett Albán Úr, tehát nem szó szerint, mert egyébként szíjam sincs, hanem helyette éppen jó méretű a nadrágom. És akkor jön a Bajnai Miniszterelnök Úr, és szenvedő arccal bejelenti, hogy fájni fog. Kinek, drága Albán Úr, kinek fog fájni? Nekem már most is fáj, amikor még semmi nem történt. És mégis, mit vesznek el? Azt a nyomorult tizenharmadik nyugdíjat. Tényleg szerencsétlen ez a szám, hiába vagyok felvilágosult a babonákat illetően. Hát dőzsöltem én abból, izgatottan fészkelődő Albán Úr, hát luxuspazarlásokra költöttem én azt? Nem, hanem ettem belőle. Erre fel azt mondja, megint ez a Bajnai Miniszterelnök, hogy erre nem telik. Nem telik arra, hogy én egyek? Nézze, Albán Úr, nem tudok erről vitatkozni, mert képzetlen vagyok évtizedek óta, de ha egy egész országnak nem telik arra, hogy én valamit egyek, akkor ezt az országot be kell zárni. Tőlem vesznek el, komolyan mondom, az eszem megáll. Itt szemben lakik egy ember, van neki autója, és az utcán is telefonál, a hordozható kis készülékkel. Ő nem nyugdíjas. Tőle tehát nem vesznek el semmit, pedig minden hét végén bevásárol. Ne ziháljon ilyen fájdalmas hangon, aranyos Albán Úr, mert van egy ötletem. Ha már annyira kell az országnak az egy hónapi fizetés, hogy az államnál maradjon, akkor vegyék el a többi emberektől a tizenkettedik havit. És kész. A többi ember majd megszokja, és ha reklamálnak, meg lehet nekik mutatni, hogy tessék, a Bajnai Miniszterelnök Úr előre megmondta, hogy fájni fog. Nincs ezzel semmi baj, én elég jól tűröm a mások fájdalmát. De viszont azt hallom a hírek által, hogy a közalkalmazottak majd csak négy napot fognak dolgozni hetente. Hát gratulálok. És én akkor majd négy napig legyek nyugdíjas egy héten? A többi napon mi legyek, drága Albán Úr? Asztal? Hogy csak álljak itt a szobában, mindenféle költség nélkül? Ez nevetséges, és általában véve nevetséges az egész. Kíváncsi vagyok, hogy miért engem szednek elő mindig, ha elvétel van. Itt a környéken például egy csomó embernek van gyereke, némelyiknek egész kicsi. Nagyon érdekelne engem, hogy miből. A gyerek drága dolog, Albán Úr, talán ezeket kellene megvizsgálni. Tessék? Hogy tőlük is elvesznek majd mindent? Tényleg? Na, hát végre valami jó hír, drága Albán Úr, így azért most sokkal könnyebb a lelkem.

Lejegyezte: Csermely Péter

Kölyök


2009. április 10. 00:00

 
Csermely Péter
Nézze, darabosan mozgó Albán Úr, kezdek megbarátkozni ezzel a Bajnai Zsomborral. Tessék? Gordon? Az nem név, drága Albán Úr, legalábbis itt nálam nem. Én ilyet nem mondok. Legyen akkor Bajnai gyerek, a korom miatt. Tehát, érzem, hogy szimpatikus lesz nekem ez a Bajnai gyerek, továbbá szeretni fogom és tisztelni. Ahogy a mieinket szoktam, szépen sorban, ahogy jöttek az Orbán Viktor ellen, éppen úgy. Számos oka van ennek, aranyos Albán Úr, mármint hogy kezd tetszeni a Bajnai fiú. Egyrészt nekem teljesen mindegy, hogy ki jön a Gyurcsány Ferenc Miniszterelnöki Úr szomorú távoztával, a lényeg, hogy ne az a disznó Orbán Viktor legyen. És a Bajnai gyerek nem az Orbán Viktor, és ez, kérem, tény. Már ez jó. Továbbá. Tudom, jönnek a megszorítások. Hát nézze, második virágzását élő Albán Úr, mondok én magának valamit, amit sokan érzünk így. Nincs rémesebb megszorítás, mint az Orbán Viktor. Aki már javában tervezi, hogy majd megint együtt úszkál a koronával a Dunában, fel és alá. Az Orbán Viktor egy bolond és gonosz ember. Inkább ide azokkal a megszorításokkal! Remélem, a Bajnai gyerek úgy megszorít itt mindent, hogy csak úgy recseg majd az egész szakramentum. Legalább az emberek észhez térnek, hogy ki miatt kell mindez, mert persze el kell nekik gondosan magyarázni, és ebben magának kulcsszerepe lesz, szorgalmas kis Albán Úr, hogy ha az Orbán Viktor nem akarna hatalomvágyra kerülni, akkor a szorításokra sem lenne szükség. De mivel akar, ezért tehát kell a szigor, hogy nyerjünk egy évet, ami sok idő, különösen étel meg fűtés nélkül, ahogy én fogom letölteni. De egy szavam sem lesz, higgye el, Albán Úr, egy árva keserű szavam sem. Összegyűjtöttem a tizenharmadik havi nyugdíjamat, letettem ide a sublótra, nyugodtan elviheti a Bajnai gyerek, az Orbán ellen bármikor odaadom. Mert én látom a fejlődést. Az Internacionáléra gondolok, amit újból énekel az én pártom. Végre valami, ez így dukál ugyanis. Amikor megy a szekér, akkor nincs Internacionálé, de amikor kemény idők várhatók, akkor megint énekelni kell. Olyan nincs, hogy se jólét, se Internacionálé. És a Bajnai gyerek ezt megértette. Nagyon kedvező Szocialista Miniszterelnök lesz ebből a fiúból, akárki meglássa, legfőképpen az a tolvaj Orbán Viktor. Repesett a lelkem az örömtől, ahogy ez a kölyök ott dalolta az Internacionálét a sok öreg szocialista között. És még akkor róla terjeszti a sajtó, hogy milliárdos! De drága Albán Úr, a milliárdos nem énekeli az Internacionálét, mivelhogy éppen őellene énekelik azt a népek. Úgyhogy ez is hazugság volt. És én is dúdoltam velük együtt, az már igaz, és én sem vagyok milliárdos, már ebből is látszik a dolog igazsága. Tehát úgy mindezek együtt miatt én drukkolok ennek a Bajnai gyereknek, remélem, megfogja a munka végét, és odasóz végre a sok tolvaj bankárnak, üzletembernek meg pénztőzsdésnek, egyrészt, mert azok csinálták a válságot, nem elfelejtve persze az Orbán Viktor főszerepét, másrészt meg azért mégis az lenne a legjobb megszorítás, ha más szorul, nem én. De ha nem megy, üsse kő, itt van kikészítve a nyugdíj, jöjjön érte valaki, vagy ha nem érnek rá, feladom postán.

Lejegyezte: Csermely Péter


Remény


2009. április 3. 00:00

 
Csermely Péter
Hát innentől már minden rendben lesz, nótás kedvű Albán Úr, mert a Bajnai Gordon Úr majd szépen agyonveri a választásokon azt a tolvaj, szélhámos Orbán Viktort, és a baloldalon sohasem nyugszik majd le a nap. Így kell ezt csinálni, hogy végül is minden Szocialista Miniszterelnök kitölti majd a négy évet, csak kissé előbbre csúsztatva, a marha Fidesz meg soha nem fogja eltalálni, hogy majd ki győzi őt le, hát, nem lennék a helyükben, és gondolom, maga sem, kalandvágyó Albán Úr. A felszínen ezeket gondolom én, merész reményekkel. Beljebb haladva a lelkemben kissé más a helyzet, aranyos Albán Úr, mert keserűen siratom Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Uramat, hogy miért éppen ezzel az áruló, gazember MSZP-s bandával sodorta őt egy táborba a kíméletlen sors, akik hátba döfték Őt, és most ott marakodnak a még meleg posztokon, noha egyik sem ér fel Ővele, mi az, hogy nem ér fel?, a bokájáig sem ér fel Neki ez a sok disznó kommunista. Akkor bezzeg jó volt nekik a Gyurcsány Ferenc Úr, amikor győzelemről győzelemre vezette a Szocialista Pártot, noha kétségtelen, hogy ez a hülye ország nem bírta a tempót, és emiatt kisebb nehézségeknek nézünk elébe. Nem is beszélve a Fideszes ellenzéki aljasságokról, Albán Úr! De Ő akkor sem ezt érdemelte, hogy cserbenhagyják a sajátjai, és tárgyalgassanak a helyeiről, mintha Ő ott sem lenne, sőt, mintha sohasem létezett volna. Nagyon remélem, drága Albán Úr, hogy Gyurcsány Ferenc Úr saját vezetésű pártot alapít, ahol majd senki nem fogja Őt kritizálni, és az biztos, hogy minden modern, reformra éhes baloldali ember Őmögé áll majd. Gyurcsány Párt! Igen, Albán Úr, ez kell! GYP! Én is gyépés leszek, sőt, olybá tűnik, mintha mindig is az lettem volna! Az MSZP meg egye meg, amit főzött, noha kétségtelen, hogy Bajnai Gordon Úr kitűnő választás, benne testesül meg a baloldal minden maradék ereje, drága Albán Úr, már ha erőnek lehet ezt nevezni, ami maradt, mert erős a gyanúm, hogy nemhogy ebből a szorult politikai helyzetből, de egy lazán összehajtogatott papírzacskóból sem tudnánk mostanában kitörni. Hát igen. Szívszorító gondolatok ezek, amelyek fájóan merülnek fel elgyötört szervezetemben. Azt hiszem, a Bajnai Gordon Úr programjával vigasztalom majd magam. Én ugyanis nem félek azoktól a híres megszorításoktól, sőt. Egyrészt remekül eléldegélek a kis nyugdíjamból, másrészt amikor eddig nagy dérrel-dúrral beharangozták, hogy most akkor ilyen borzasztó megszorítások jönnek, meg olyan pénzterületi szigor lép életbe, akkor mindig az lett a vége, hogy valamicskével mindig jobban jártam. Szerintem most is ez lesz. Az lehet, hogy másoknak rosszabb lesz, de engem a mások nem szoktak érdekelni, az éppen dolgozó rétegeknek meg azt üzenem, hogy tetszettek volna korábban születni. A fiamék szoktak ugyan morgolódni, amikor jönnek pénzt adni, elvinni befizetésre a számláimat, meg hozzák az élelmiszert, amire nekem nem telik, de a múltkor keményen megtiltottam nekik, hogy a piszkos szájukra vegyék a Baloldalt és a Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Urat, kikérem magamnak, hogy az ő vacak kis gondjaik miatt háttérbe szoruljon a fasizmus elleni küzdelem.

Lejegyezte: Csermely Péter

Nevek


2009. március 27. 00:00

 
Csermely Péter
Kővé dermedtem a borzalomtól, zokogva csukladozó Albán Úr, hogy Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr meghátrált a rohamozó náci hordák elől, és ha ő meghátrált, drága Albán Úr, akkor ott rendesen meg van hátrálva, tudja ezt minden baloldali érzékiségű ember. Kérem, ez azért disznóság, hogy az Orbán Viktor, akinek nincs programja, be sem jár a Parlamentbe, és az összes munkaidejét lopásra fordítja, mégis, most már a harmadik szocialista miniszterelnököt teszi tönkre, és még vigyorog is hozzá, a disznó. Most azonban a jövő felé kell könnyektől fátyolos tekintetünket fordítani, és én személy szerint nagyon bízom Balázs, Felcsuti, Glatz, Jaksity, Patai, Pongrácz, Surányi és Vértes Urakban, hogy kivezetik országunkat ebből a mély gödrű tragédiás helyzetből, ahová valahogyan taszajtódott, nem utolsósorban a Fidesz aknamunkája révén. Az a helyzet, tisztán látó Albán Úr, hogy Balázs, Felcsuti, Glatz, Jaksity, Patai, Pongrácz, Surányi és Vértes Urak egyedül alkalmasak hazánk és a baloldal egy idejű vezetésére, mert elismert szakemberek és bölcs reformerek egyszersmind. Márpedig reformokra szükség van, hiszen kérlelhetetlen harcot folytatunk a rasszista Fidesz manőverei ellen, mert félő, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor betiltják a baloldalt és a másságot. Megmondom őszintén, aranyos Albán Úr, én már régóta mondogatom a barátaimnak, hogy Balázs, Felcsuti, Glatz, Jaksity, Patai, Pongrácz, Surányi és Vértes Urakat kellene felkérni új baloldali Kormányfőnek, mert Gyurcsány Ferenc Úr, hát, hogy is mondjam magának, drága Albán Úr, kissé talán elhasználódott az ordas eszmék elleni permanens forradalomban, és ennek a szomorú kudarcnak az árnyékában már szinte el is törpül az a tény, hogy soha nem mondott igazat. Változtatni kell, jöjjenek tehát Balázs, Felcsuti, Glatz, Jaksity, Patai, Pongrácz, Surányi és Vértes Urak, akiket én már régóta mélységesen tisztelek, mert bennük látom az egyetlen megoldást az Orbán Viktor elleni igazságos honvédő háborúban. Egyébként, ezt csak úgy közbevetem, csendesen sírdogáló Albán Úr, tegnap az előre hozott választásról álmodtam, és hideg verejtékben úszva riadtam fel, azóta nem is merek elaludni. Ez a se ide, se oda helyzet okozza az ilyen szörnyeteg álmokat, gyorsan dűlőre kellene jutni, drága, aranyos Albán Úr, és hamar beiktatni Balázs, Felcsuti, Glatz, Jaksity, Patai, Pongrácz, Surányi és Vértes Urakat, mert különben a Sólyom László Elnök ki fogja nevezni Kormánynak a Magyar Gárdát. Én biztosan támogatni fogom Balázs, Felcsuti, Glatz, Jaksity, Patai, Pongrácz, Surányi és Vértes Urakat, felőlem egyébként párosával is kinevezhetik őket, nem bánom, az a lényeg, hogy megint bízhassak valakiben, aki az MSZP nevében képviselni fog engem. Erre jelentenek garanciát Balázs, Felcsuti, Glatz, Jaksity, Patai, Pongrácz, Surányi és Vértes Urak, kivéve természetesen a tróger, gazember és tolvaj Balázst, Felcsutit, Jaksityot, Patait, Pongráczot és Surányit, akik, ahogy most súgják itt nekem a gangon, nem vállalták a felkérést. Ezek mind Fideszesek, üvöltve bőgő Albán Úr, na, ezekkel kell elsőnek leszámolni, mert csak hitegettek minket, és ígértek fűt-fát.

Lejegyezte: Csermely Péter

Közvéleményes


2009. március 20. 00:00

 
Csermely Péter
Na, ennek az ünnepnek is vége, drága, harmatos Albán Úr, és hozzá is teszem rögtön, hogy szerencsére. Ebben az országban nem lehet békésen ünnepelni. Én nem bírom az utcai tömegeket, fel nem foghatom, hogy mi abban az ünnep, hogy mindenki odakint tekereg. Nem vagyok mai bútordarab, emlékszem még 1956-ra, október 23-án már akkor, hogy úgy mondjam, a nulladik évfordulón sem lehetett nyugodtan, kegyelettel és méltósággal ünnepelni, mert a fél város kint csatangolt az utcán, vitték a zászlókat, meg ordítottak, hogy mondjon le, később még lőttek is. Vissza is mentem nagy mérgesen a laktanyába. Hát ugyanez van ma is. Az meg külön személyes felelőssége annak a tolvaj Orbán Viktornak, hogy annyi rendőrt kellett kivezényelni, hogy estére már vibrált a szemem a sok kéktől. Amíg a Fidesz nem hagyja abba a politizálást, addig ne csodálkozzon, ha megverik őket, és legjobban verni a rendőr tud, ezért kell őket odahívni. Persze az okos ember már az első verés után rájön, hogy mi a helyzet, de ezek a Fideszesek, ezek a butábbik feléből valók, nem tudják felfogni. Majd a választáson tessék politizálni, de az persze nem megy nekik. A sok szemtelen strici. Közbekiabálni, az igen, abban jók. Kérem, kiabálni a legkönynyebb, mert azt fekve is lehet csinálni. Aztán meg vannak lepve, ha a baloldal visszakiabál. Mégis, bőséges Albán Úr, én erősen aggódom. A közvéleményes kutatások miatt. Ezekből több dolog is kiderül. Ki van mutatva, hogy sokkal több a csirkefogó Fideszes, mint a szocialista érzelmű bölcs lakos. Akkor tehát, kérdezem én, részletgazdag Albán Úr, ki vitte csődbe az országot? Hát kik laknak itt? A nép. A nép tele van Fideszessel. Na? Akkor ki a felelős? Ezek meg képesek azt mondani, hogy a Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr volt. Igen? Hát az Altus remekül fejlődik, tessék megtekinteni. És akkor is gyarapodott az ország, amikor a nép között több volt a baloldali. Most meg hogy nézünk ki, kész tragédia. Világos ez, mint a nap, aranyos Albán Úr. És még van pofájuk elégedetlennek lenni. Egymásnak mutogassák a tábláikat, a sok majom. De vissza a közvéleményességhez. Most lesz a hét végén az MSZP nagy kongresszusa, amelynek fejleményeit aggódó figyelemmel tervezem követni. Sajnos, zöldfülű Albán Úr, hatalmas a veszély. Az a baj az ilyen kongresszusokkal, hogy mindenünnen jönnek emberek, aztán ki tudja. Én azt szeretem, amikor ketten-hárman eldöntik azt, amit én is úgy gondolok. De ha annyi Fideszes van országszerte, amennyit riogatnak, akkor lehet, hogy ezt az Orbán Viktort már itt megválasztják elnöknek. Nézze, Albán, én nem festem az ördögöt a halra, de ha ez a disznó Orbán lesz a Fidesznek is meg az MSZP-nek is az elnöke, akkor tényleg nem lesz könnyű megakadályozni, hogy hatalomra uszítsa magát. Remélem persze, hogy rémeket látok. És ha mégis a Gyurcsány Ferenc Úr győz, az viszont csattanós válasz lesz a sok lepénzelt véleménybúvárnak, hogy mit is csináljanak a felméréseikkel, amiket pár száz ember mondásaiból következtetnek ki. Hát ezen a kongresszuson többen lesznek, és nem fognak hazudni. Nagy tehát a tétje ennek a hétvégének, aranyos Albán Úr, és én aggódom és bizakodom egyszerre, remélem, maga is.

Lejegyezte: Csermely Péter


Jóléti


2009. március 13. 00:00

 
Csermely Péter
Drága Albán Úr, bármi is legyen, én kitartok. Illetve nem kitartok, mert az nácias szóhasználat, hanem állom a sarat vitézül. Nekem a legfontosabb a kapitalizmus, így nőttem fel, pontosabban nem így nőttem fel, hanem éppen ellenkezőleg, de amikor a disznó Orbán Viktor a kapitalizmust kritizálja, akkor én kapitalista vagyok. Amikor részben lehetett, részben muszáj volt, akkor kommunista voltam, de ez ma nem korszerű, dialektikusan megváltozott a helyzet, mindenesetre a lényeg az, hogy legyen egy elv, ami mellett kiállunk, különösen akkor, ha az Orbán Viktor nekiáll fúrni-faragni azt a mi szép elvünket. De először hadd véleményezzem a bírónét, akinek volt képe megint szavaztatni magáról a Parlamentben. Hát jól megkapta, nem igaz, kerekded Albán Úr? Kevés örömre van okunk mostanában, de ez az volt a javából! Az a híres Orbán Viktória, vagy hogy hívják! Megjegyzem, aranyos Albán Úr, szólni kellene valami hatóságnak, mert botrány, hogy ennek a szélhámosnak az egyik felesége szőlővel üzletel, a másik meg dolgokat akar elbírálni. Tudom, hogy az Orbán Viktornak mindent szabad ebben az országban, de azért mégsem arab itt a többség, maga meg különösen nem, világszép Albán Úr, úgyhogy még a nagy Fideszes Elnöknek is legyen elég egy feleség, válasszon, a szőlős vagy az ítélős. Pláne ezekben a szegény időkben, borzasztó látni, haragra gerjedt kis Albán Úr, ahogy megy az ember az utcán, és hatalmas plakátokon könyörögnek sorra az 1 százalékért mindenki, állatmenhelyek, alapítványok, iskolák, na meg az SZDSZ. És akkor innen ívelnék vissza az eredeti felháborodásomra, miszerint a Fidesznek nincs programja. És még ezek akarnak kormányozni, drága Albán Úr, hát egyszer már volt ehhez idézőjelben szerencsénk, és annyi volt a program, hogy be akarták tiltani a Parlamentet három hetente. Bezzeg a baloldal, Albán Úr, bezzeg a baloldal! Nekünk aztán vannak programjaink! Itt vannak nálam lefűzve, mondom is a címüket: Jóléti rendszerváltás programja, Száznapos program, amiből mindjárt kettő is volt, Albán Úr, Európa terv, Lendületben az ország, A száz lépés programja, Útközben, Ötéves adócsökkentési program, Erős köztársaság, sikeres Magyarország, A kormányfő kilenc pontja, Új egyensúly, Őszödi elvek, Új Magyarország, Szabadság és szolidaritás, A kormányprogram kiegészítése, Új Magyarország fejlesztési terv Konvergenciaprogram, Szembenézés, Zászlóshajó programok, A kormányfő 48 pontja, Hétpontos köztisztasági csomag, Az új polgárosodás programja, Megegyezés, Új tulajdonosi program, valamint Új iskola, új tudás. És mondtam mindezeket a teljesség igénye nélkül, kedves Albán Úr, mert bizony előfordulhat, hogy menet közben még volt egy-két program, amire én véletlenül nem figyeltem fel, elsikkadt a hírekben, és ezért nem raktam bele a gyűjteményembe. Hát hol van itt a Fidesz?, kérdezem ironikusan. Hát sehol. Egyébként, aranyos Albán Úr, nekem az a meglátásom, hogy több programot most már mi se írjunk, hanem lassan el kellene kezdeni őket megcsinálni, egész az elejétől, tehát jöjjön most a Jóléti rendszerváltás programja, egyébként erre van most a legnagyobb igény, és diadalmenet lesz választás, én mondom magának.

Lejegyezte: Csermely Péter

Tej


2009. március 6. 00:00

 
Csermely Péter
Nem értem ezt a nagy pánikot, drága, megrendült Albán Úr, illetve az biztos, hogy az Orbán Viktor gerjeszti. Nincs semmi baj, válság sincs, csak a Fidesz támadásba lendült. Én kezdettől nem értem, hogy például miért baj, hogy az euró mindennap drágább. Nekem nincs itthon egy euróm sem, és nem még soha nem hiányzott. Ha drága, akkor nem kell venni. Ha sokáig nem veszünk, akkor olcsóbb lesz. Ha én kimegyek a piacra, és látom, hogy ezer forint egy liter tej, akkor nem veszek, bár ezt csak példaként hoztam fel, nem szoktam tejet venni, mert inni rossz, mosakodni meg büdös. De mondjuk, aki vesz tejet. Ezer forintot nem fog érte adni senki, és tehát hamarosan lemegy az ára. Akkor lehet venni. El van itt terjesztve alapvetően a Fidesz érdekei végett, hogy mekkora nagy tragédia az euró. Hát aki ilyen sok pénzért adja, az vigye máshová, aztán majd akkor jöjjön viszsza, ha enged még egy kicsit a feléből. Ennyi, aranyos Albán Úr, ez az alapvető vásárlási ismeretek. A másik, amit hallottam, hogy valami Fitch nevű minősítő azt állítja, hogy Magyarországon most rosszabbul mennek a dolgok. Szerintem az ilyen beszólásokért a Fidesz fizeti az illetőt, mert ha csak magától mondja, akkor én ezt egy disznóságnak tartom. Én sem érek kevesebbet, mint ez a Fitch, de eszem ágában sincs kijelenteni, hogy, teszem azt, Kanadában szörnyű az élet, menjen onnan mindenki. Ami sokkal borzasztóvá teszi a dolgot, hogy én utánanéztem ennek a Fitchnek. Kérem, Albán Úr, ez egy náci ember. Itt van, a lexikonból, olvasom magának. Hogy tehát: Werner von Fritsch, német tábornok, aki 1934-ben a német hadsereg főparancsnoka lett. Tessék. Hogy nem szégyelli magát az ilyen, hogy ahelyett, hogy csendben meghúzná magát, még van bőr az arcán beleszólni a Magyar Kormány dolgaiba. Egyébként ezért is fontos, hogy a Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr ilyen lendülettel harcol a fasizmus ellen, legalább az ilyen sötét alakoknak elveszi majd a kedvét a véleményüktől. Tessék, drága Albán Úr? Hogy ez nem az? Más a nevük? És különben sem az? Igen, tényleg lehet, hogy nem az, mert nem egészen stimmel a név, meg ez a náci katona, most értem oda a lexikonban, már régen meg is halt. De akkor is, aranyos Albán Úr, lehetne ő is! Ugyanazt mondaná most ő is! Ezt kellene kommunikálni, hogy milyen bűnös figurák becsmérlik a Magyar Kormány cselekvését! Mert így sajnos termékeny talajra hullik az Orbán Viktor tevékenysége, mindenhol azt hallom a lakosságtól, hogy a Gyurcsány Ferenc Úrral mihez tudnának kezdeni, ha a kezük közé kerülne, hát én azt nem is fogom itt elmondani, olyan rémes állásponton van némelyik. Én próbálom néha védeni Őt, de olyankor tépkedik a galléromat, úgyhogy gyorsan elhallgatok. Most újabban az van, hogy a nagy, közös Európában nem fogadták meg a Gyurcsány Ferenc tanácsait, erről írnak a sajtók, és az Orbán nyilván tébolyultan hahotázva olvassa ezeket. És akkor mi van, rokonszenves Albán Úr? Ha nem fogadták meg a Miniszterelnök Úr javaslatait? Hát majd megbánják. Majd jön még ide az a híres Európa, hogy akkor hogy is tetszett mondani a Gyurcsány Úrnak? Komolyan mondom, drága Albán Úr, szeretném látni az arcukat, amikor besündörögnek.

Lejegyezte: Csermely Péter

Marcipán


2009. február 27. 00:00

 
Csermely Péter
És igen, maga is, drága, vakmerő Albán Úr, sőt, maga különösen. Hagyják abba ezt a válság emlegetését, már bőr nőtt a fülemre, anynyit hallottam. Engem a válság úgy önmagában nem érdekel, és arra is fütyülök, hogy némely lusta gazember elveszti az állását, nyilván Fideszes az illető, tehát még jó is. Én viszont nem dolgozok, mármint munkahelyen, csak itthon, időtöltés gyanánt, ipari marcipánból szoktam kicsiny figurákat gyúrni, aztán szétnyomom őket valami nehéz keménnyel. Az ipari anyagot egy cukorgyári ismerősöm szokta idelopni hozzám szívességből, meg nem is kell sok. Elmondom, mi van. Az van, hogy méltatlanul kevés szó esik az Orbán Viktorról. Mert, ha már válság, akkor nézzük az ő szerepét benne. Hogy Amerikában a lakáshitelek okoztak mindent. És akkor nálunk is. De viszont a magyar lakáshiteleket az Orbán Viktor osztogatta ki a gazdag Fideszesek között, megfontolt célzattal. Engem ez már akkor nagyon dühített, hogy miért vehet más kedvezményes lakást, mikor nekem már régen megvan, kedvezmény nélkül, ha azt nem tekintjük, hogy ingyen kaptam a Tanácstól, párti munkáért. Tehát? És még nincs hét éve, hogy a Fidesz Kormányon volt, aranyos Albán Úr, még nincs hét éve, mert valamikor 2002 májusában sikerült levakarni őket a bársonyszékről! A szorgalmas baloldali Kormány ugyan mire tudott volna jutni nem egészen hét év alatt? Hiszen úgy elröppentek az évek, hogy ihaj, elvitt minden erőt a nagy harc, a terjedő nácizmus közepette. Kellene még idő, hogy a baloldal részletesen ki tudja dolgozni az Orbán Viktor személyes érintettségét a különböző ügyekben, de a sok marha választó most minket gyűlöl, mert az a szélhámos Orbán válságot hozott a nyakunkra az ingyenkamatmentes házaival, amikre közpénzből mínusz nulla százalék volt a TGM. Ehelyett most a Gyurcsány Ferenc Úrnak kell megoldania ezt is, pedig éppen a megoldásos feladatok a gyenge pontja neki. Felszólítom magát, Albán Úr, maga Fideszes csirkefogó, hogy mindezt ne hallgassa el a jövőben! Úgy. De legalább a másik téma örömtelibb. Hogy a kedves kis Dávid Ibolya végre rátalált az igazi antalli örökségre, mármint az apróantallira, mert csakis az az igazi, ugyanis a másik fasiszta volt. Ott lesz a Bokros Lajos Úr a lista élén, végre-valahára. Én ezt nagy győzelemként értékelem, békésen szundító Albán Úr, és egyben egy nagy lehetőséget is fel vélek fedezni az ügyben. A Kormánynak meg kellene szavaznia, hogy a Fidesz összes listáját a Nyakó István Úr vezesse. Már akkor rögtön lehetne tárgyalni velük, ha az Orbán Viktor lejjebb szorul, később úgyis ki kell zárni megalázó módon, azzal, hogy lopott az irodákból. A KDNP-nek jó lenne a Török Zsolt Úr, aki a tudományok iránti tiszteletből leérettségizett, de tovább nem ment, mert azzal is ért mindenhez. Ezzel egyébként a Nyakó Úr is így van. Az MDF-ben akkor már ott van a Bokros Lajos Úr. Az SZDSZ meg nem érdekes, azok az áruló disznók csináljanak, amit akarnak, majd a Horn Gábor megtanulja, hogy kit küldjön el, és pláne hová. Ezt az elemzést dolgoztam ki a helyzetre, drága Albán Úr, és a népek mindjárt elgondolkoznának a szavazáson, mert már nem érné meg egyedül miránk haragudni.

Szalámi


2009. február 20. 00:00

 
Csermely Péter
Hát megtörtént, drága, behemót Albán Úr, megtörtént. Nézek ki az ablakon, és itt belül érzem azt, ami valójában ott kint van, amelyek pedig tételesen csend és hó és halál. Soha nem hittem volna, hogy ez bekövetkezhet. Szalámit szoktam venni, a spájzban van még egy egész rúd, és tizenvalahány csücsök, amiket óvatosan nem dobtam ki. Ezekre alapozva próbálok kitörni a helyzetből, amiben vagyok. Dráhá-gaha Ahal-báhán Uhúr, nem szégyellem, zokogok. Hogy ezt meg merte tenni velünk, a szegény, ártatlan nyugdíjasokkal, akik tényleg tűzön-vízen át! Ezt! Ember ekkorát még nem vert a cintányér mellé, mint ez a szélhámos, hazudozó paprikajancsi. Világéletében gyanús volt nekem ez az ember, a sok rábeszélés hatására, meg a fiamék is mondták, párszor megpróbáltam megszeretni, de nem nagyon ment, szívből meg aztán pláne nem, mármint úgy szívből, ahogy én egyébiránt szeretni szokok, meg az ügyeit is pusmogtuk itt a folyosón, és mondtuk azokat is, hogy kezelik, mert bolond, de azt, megtörten vonszolódó Albán Úr, hogy az ország érdekében próbál cselekszeni, a maga furcsa, tolvaj módján, miközben talán mi sem halunk éhen, azt azért nem vontam kétségbe. Sokan megtették, de én nem. És ez a szalámi meg a pár csücsök meddig fog kitartani, mit gondolnak maguk, tisztelt uraim!? Hát jó esetben egy hétig! És utána mi lesz? És én még odaültem a parlamenti közvetítés elé a mekkora nagy reményekkel, melyeket gondosan tápláltam már jó ideje! Hiba volt. Tudja, tekintetes Albán Úr, vannak bizonyos utolsó cseppek. Előtte jó sok csepp beleeshet az edénybe, de ennél az utolsónál valamiért mindig kifolyik már a szélén. És higgye el nekem, Dráhá-gaha Ahal-báhán Uhúr, hogy ez akkora utolsó csepp volt, hogy az egész edény felborult, velem együtt, aki fogtam. És tudja mit, Albán Úr?! Én nem nyugszom bele! Összelázítom itt az emeleten az összes baloldali nyugdíjas embert, és szót fogunk emelni. Mert ez a gazember soha többet nem lehet Miniszterelnök, aki képes volt így tenni a szegényebb, de azért derék néprétegekkel! Ne mentegesse, aranyos Albán Úr, ne mentegesse, hát ilyet én még nem is hallottam, hogy éppen maga! Kérem, ez az utolsó csirkefogó meg merte tenni, hogy amikor a Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr történelmi szólásra emelkedett, akkor fogta magát, és kiment, nevetve, Albán Úr, nevetve! Engem nem érdekel, hogy máskor is kiment, de mi most nagyon vártuk az összefogást, mert válság van, ha a tisztelt Fidesz esetleg nem vette volna észre, és ez a gyalázatos Orbán Viktor kacagva kisétál, miközben a hősies kis Gyurcsány Úr küzd a pénzügyi elemekkel, ami nem fog neki sikerülni, mert sosem sikerül neki semmi az ellenzék miatt, pedig most nagyon kell a sikeresség az összefogás által, még ezzel a mocskos, bűnöző Fideszes bandával is, de nem lehet, mert az Orbán vihogva kimegy! Alig van már pénzem, és erre a szalámira hosszú távon nem számíthatok, érti ezt a csapdahelyzetet, Dráhá-gaha Ahal-báhán Uhúr?! Tudom, próbálok megnyugodni. Majd csak lesz valahogy. Nem is tudtam aztán nézni az intézkedéseket, meséljen, Albán Úr, remélem, azért a tizenharmadik havi nyugdíjon emel valamit a Kormány, hogy az Orbán megpukkadjon az irigy méregtől, már csak ezért is.

Lejegyezte: Csermely Péter

Küllő


2009. február 13. 00:00

 
Csermely Péter
És volt képük elvinni a fess Hunvald Polgármester Urat is, drága, aranyos Albán Úr, aki szomorúan nézett maga elé a kezeik között, nem szégyellem, hogy bőgtem a csalódott keserűségtől. Milyen derék, szép fiatalember volt, és tessék, ki tudja, mikor látjuk megint, felkészül Verók. Gazemberség, amit a Fidesz csinál, hogy láncon hurcolják el a baloldal színe-virágát, míg a Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr a társadalom aljas indulatai ellen harcol a gazdasági válság hullámai közepette. A szerencsétlen Weiszenberger Úr már ott senyved a cellában, öt évet kapott ötmillió forintért cserébe, amit valaki ellopott, tehát akkor a Zuschlag Úr nyilvánvalóan hetvenöt évet fog kapni, pusztán azért, mert ki mert állni a baloldali értékek mellett, és fiataloknak szervezett táborokat, miközben eltűnt a pénz, a Hunvald Úrnak meg még a dédunokái is a börtönben születnek majd meg, mert a Hunvald Úron már annyi milliót keres az igazi tettes, a Fidesz, hogy kimondani is sok. Nézze, vitéz kis Albán Úr, ezek a dolgok nem lehetnek igazak, az a helyzet. Én kínnal-keservvel művelem magamat minden téren, hogy kulturálódjak, a múlt vasárnap például fondüt főztem itthon, mert az nagyon előkelő, igaz, a végén egy bicikliküllővel ettem meg a lábosból, mert olyan hivatalos hegyes evőpeckem nincsen. Tehát azt akarom ezzel mondani, hogy halad az önképzésem, zökkenőkkel persze, de alapjában véve nem panaszkodom, megállok én a mások lábán. Mindenesetre annyi már ragadt rám, hogy a végsőkig tagadjam a Fideszt, mert ezt a romlást, amit ők hoztak az országra, nem lehet büntetlenül hagyni. Én emberileg nagyon sajnálom a kézzel labdázó román fiatalembert, és a két jugoszlávot is, akiket megvertek, de látni kell, hogy kik szítják az indulatot ebben az országban, hogy kik ragaszkodtak ahhoz, hogy minden külföldi kapjon magyar állampolgárságot, ami miatt ez a három ember is idejött szerencsét próbálni, elvéve a magyar kézilabdák munkahelyét, nyugdíját és gyógyszerét. És akkor a tettesekről, de, igenis, beszélek róluk, durcás kis Albán Úr, ne sziszegjen, szinte látom, ahogy mérgesen toppant a kis lábával az asztal alatt. Mert azt sem nehéz kitalálni, hogy a hatalomra kerülés érdekében ki bujtogatja ezeket a gyilkos c… Mi? De igenis kimondom, nehézkes Albán Úr, frissítsen, nézzen utána, már a Gusztos Úr is kimondja, meg a Gyurcsány Ferenc Úr is kimondja. Ki is kell, hiszen a szemünket kiszúrja az összefüggés, hogy ugyan a Fidesznek melyik mostani elnöke való azokból? Régi, csodálatos téma ez minden haladó, baloldali összejövetelen, a harmadik sör után, olyan vidám légkört teremt, különösen kampányban, amikor rá lehet firkálni a plakátokra az igazat. Szóval, drága Albán Úr, maga se hüledezzen, nem kell az ilyen illedelmes viselkedés, nem olyan időket élünk, hanem fel kell vennünk a kesztyűt, ha másért nem, akkor a boldogtalan Hunvald Úrért, akit talán e percben is vallatnak a Fideszes pribékek, hogy hová tette azt a sok házat, pedig csak ki kellene menni a címekre, és látnák, hogy ott van mindegyik, hiánytalanul.

Lejegyezte: Csermely Péter