Blogarchívum

2010. szeptember 30., csütörtök

Szilvásy hackere mindent beismert

 2010. szeptember 28. kdnp.hu

Beismerte a Szilvásy György volt titokminiszter által a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) bemutatott és a szervezet megbízásából számítógépes rendszerekbe betörő hacker, hogy elkövette a bűncselekményeket - mondta Demeter Ervin, az elmúlt nyolc év polgári titkosszolgálati tevékenysége során tapasztalható anomáliák vizsgálatára létrejött parlamenti albizottság fideszes elnöke.

A férfi az albizottság kérdésére azt mondta, olyan sok helyre tört be, és olyan sok anyagot szerzett meg, hogy ne várjuk el, hogy mindet felsorolja. A politikus szerint egyébként egy az NBH-ban készült jelentés a bizonyíték arra, hogy a hacker az összegyűjtött információkból egy anyagot készített, amit eljuttatott egy szocialista politikushoz, akivel kapcsolatban volt, azzal, hogy adja oda Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek. Forrás: MTI

Vizsgálóbizottsági eljárás kezdeményezése, közérdekű bejelentés

?

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt FIDESZ!

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, miniszter úr és dr. Répássy Róbert államtitkár úr csatolt 2010. júliusi részünkre írt levele alapján került sor 2010.08.04. napján a Navracsics miniszter úr által vezetett hivatalban képviselőink személyes meghallgatására. A szóban is megtett közérdekű bejelentésről a csatolt CD-n lévő - és a meghallgatást tartott Főosztályvezetőnek is benyújtott - hangjegyzőkönyv készült.  ( http://www.radioszerver.hu:8060/listen.pls )

A Főosztályvezető Asszony kérésének megfelelően a meghallgatáson általunk feltárt, a hazai közhiteles cégnyilvántartás törvénysértő és valótlan tartalmát is eredményező rendkívül súlyos - és az arra épülő hatósági eljárások okán is beláthatatlan következményű - igazságszolgáltatási tévedések, törvénysértések kezelésére vonatozó javaslatunkat benyújtottuk, amely az önakaratunkon kívüli közel két évtizedes bírósági gyakorlatból származó napi bírói és közigazgatási gyakorlat érdemi ismeretén nyugszik.

A hangjegyzőkönyvet megismert szakemberekkel történt konzultáció alapján - és az egybehangzó javaslatoknak is megfelelőn - döntöttünk úgy, hogy az igazságügyi tárca hivatalos helyiségében hézagmentesen dokumentált módon bemutatott, esetenként közvádra hivatalból üldözendő súlyos törvénysértések miatt előállt, és azok tendenciát mutató jogon kívüli kezelése miatt fennálló jogellenes állapot olyan mértékben sérttette meg és sérti a Magyar Köztársaság hatályos jogrendjét, hogy a köztudottan nagyon súlyos gondokkal küszködő hazai gazdaság teljes egészét, és a kibontakozás mikénti alakulását érintő láncolatosan egymásra épülő folyó törvénysértés-sorozat kapcsán nem mellőzhető a megfelelő vizsgálóbizottság(ok) létrehozása a törvényhozás részéről, a korrupcióért felelős kormánybiztos úr bevonása mellett, továbbá a tényfeltárás után a szükséges intézkedések hivatalból is történő foganatosítása.

A vizsgálóbizottság(ok) létrehozása, az átfogó vizsgálatok időkésedelem nélküli megindítása azért sem tűr halasztást, mivel dr. Kovács Tamás legfőbb ügyész úrnak személyes kérése nyomán 2010. júniusban, majd pedig kabinetfőnöke dr. Dávid Tamás úrnak 2010. szeptemberben benyújtott súlyos törvénysértéseket feltáró hivatalos intézkedést involváló és indítványozó csatolt közérdekű bejelentéseinkből a címzett hivatalos személyek (Btk. 137. § /1/ bek. e/) bizonyított tudomásra jutott törvénysértések kapcsán véglegesnek tekinthető módon tértek ki a Magyar Köztársaság Országgyűlése által alkotott 1972. évi V. tv. (Ütv.) alapján az Ügyész Urakra és a szervezetükre háruló hivatali kötelezettség teljesítése elől.

Álláspontunk szerint fenti tény és körülmény elfogadható módon az érintett hivatalos személyek részéről semmivel nem magyarázható, hivatali magatartásuk elfogadhatatlan, törvénysértő.

A feltárt és hatásában fennálló évülési időn belüli alapvető törvénysértések a közhitelesség törvényi és hétköznapi fogalmát is teljeséggel megsemmisítik, így erre is hangsúlyos figyelemmel a

személyes megbeszélés / meghallgatás

-t elengedhetetlennek tartjuk, ezért tisztelettel kérjük a többi parlamenti párt és a korrupcióellenes kormánybiztos bevonásával annak megtartását, az időpontról való tájékoztatást.

   Tisztelettel:
   Borbély József elnök

kapja:
Dr. Orbán Viktor miniszterelnök
Dr. Kövér László házelnök
Vona Gábor pártelnök, frakcióvezető
Dr. Schiffer András frakcióvezető
Mesterházy Attila pártelnök


*** www.nemzetihirhalo.hu ***

"Hálapénzt" követel a Magyar Állam a kötelező védőoltás áldozataitól

"Hálapénzt" követel a Magyar Állam a kötelező védőoltás áldozataitól
2010. szeptember 29. szerda, 10:04 Magyar Sors Online

Tisztelt Szerkesztőség!

Végső elkeseredésünkben az Önök segítségét szeretnénk kérni esetünk nyilvánosságra hozásához. Lányunk a kötelező védőoltástól teljesen lebénult, kerekesszékhez kötött, önellátásra teljesen képtelen. A törvények alapján a Magyar Államnak teljes körű kártalanítási kötelezettsége lenne. Ahelyett, hogy kártérítést fizetne, még minket sújt közel 3.000.000,- Ft perköltséggel.

Már három hónapja levélben fordultunk a kormány tagjaihoz (8 helyre). Eddig türelmesen vártunk, de érdemi intézkedés nem történt, pedig megígértük, hogy nyilvánosságra hozzuk ügyünket. Az APEH-tól megkaptuk a felszólítást, hogy a perköltségnek a bírósági eljárási illeték részét, vagyis 2.338.000,- Ft-ot 15 napon belül fizessünk meg. Nekünk okozta az állam a kárt és még ezt újabb károkozással tetézi, vagyis pénzbírsággal sújt, mert azt hittük, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, az államra is és ezért kártérítést mertünk kérni.

A Magyar Állam által kötelezővé tett védőoltás miatt 100 %-os mozgássérültté vált áldozattól és családjától, azaz tőlünk, több millió forintos perköltséget követel az állam, mint "hálapénzt", azért mert tönkre tették a gyermekünk és az egész család életét.


"Hálapénzt" követel a Magyar Állam a kötelező védőoltás áldozataitól

A Magyar Állam által kötelezővé tett védőoltás miatt 100 %-os mozgássérültté vált áldozattól és családjától, azaz tőlünk, több millió forintos perköltséget követel az állam, mint "hálapénzt", azért mert tönkre tették a gyermekünk és az egész család életét.

A sajtóban nagy visszhangot keltett, hogy azok a szülők akik, nem vitték el gyermeküket a kötelező védőoltásra pénzbírságot és felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Lehet, hogy mi is jobban jártunk volna, ha ezt vállaljuk, mert akkor gyermekük egészségesen élhetne.

A törvények szerint, a védőoltás által okozott kár esetén az államnak ugyanúgy, mint mindenki másnak, aki kárt okoz, teljes körű kártalanítási kötelezettsége van, mintha a kár meg sem történt volna. Szintén a törvények szerint csak bíróságon lehet érvényesíteni. Nem elég a bajunk, még ügyvédet is kell keresni és fizetni, aki képviseletünket elvállalja a Magyar Állam ellen. Perköltségmentesség nem illet meg minket, mivel az egy főre jutó havi jövedelmünk 28.500,- Ft-ot meghaladja. Bárki elveszíti a pert, mint ahogy mi is, tetemes perköltséget kell fizetni.

Kislányunk 1 éves korában a kötelező védőoltástól, a sabin-csepptől bénult le, és ezt 1987-ben a bíróság jogerős ítélete megállapította. Élete végéig teljes körű ápolásra és gondozásra szorul. Mi szülők, arra tettük fel az életünket, hogy mindent megteszünk azért, hogy az állapota a lehető legtöbbet javuljon. Míg más gyermek játszott, addig a mi gyermekünknek a kezelések és fájdalom jutott. Míg más szülő a gyermekével játszott - mi éjt nappallá téve - a javulást célzó kezelések után kutattunk, magánúton orvostól orvosig jártunk, hogy próbáljuk meggyógyítani vagy legalább is javítani az állapotát. Míg más család kirándul, sétál, szórakozik gondtalanul, addig mi, életünk minden percében azzal szembesülünk, hogy legnagyobb jó szándékunk ellenére sem tudunk gyermekünknek emberhez méltó életet biztosítani, hiába próbáljuk, mert az egészség az pótolhatatlan. És mindez a Magyar Állam által okozott kár következménye.

A károkozással nem csak a gyermekünk életét tették tönkre, de a mienket is. Mivel önellátásra képtelen, ezért az egész napos ápolása, ellátása fizikailag is nagy megterhelés, és nem élhetjük úgy életünket, mint egy egészséges gyermek szülei. Tetemes többletköltségbe is kerül az, hogy legalább részben biztosítsuk neki azt, ami a vele azonos korosztályú egészséges személyeknek természetes.

Mi szülők, 2007-ben, elrontott életünkért, perben kértünk nem vagyoni kártérítést. Az Magyar Államnak fizetnie kellene az okozott kárért. De ezt nem teljesíti. Nem tartja be a saját maga által alkotott törvényeket. Kérésünk jogosságát elismerte, de arra hivatkozott, hogy elévült, ezért elvesztettük a pert. Nem csak kártérítést nem fizet az általa okozott kárért, de még nekünk, mint károsultaknak kell fizetnünk a károkozó Magyar Állam részére közel 3.000.000,- Ft perköltséget hálából, hogy tönkre tették az egész család életét.

Nem értjük, hogyan évülhet el az, amit jelenleg is nap, mint nap végeznünk kell (a nap 24 órájában, hétvégén és ünnepnapokon is) és a jövőben is. Időutazáson veszünk részt, hogy a jövő elévült? Kárt okoztak és még nyomorba is döntenek. Mehetünk majd mozgássérült gyermekünkkel a híd alá, mert elveszik fejünk fölül a becsületes, 40 éves kétkezi munka árán megszerzett házunkat.

A bíróság törvénytelen ítélete után levelet írtunk a miniszterelnöknek és a kormány tagjainak, az országgyűlés elnökének (jelenlegi köztársasági elnöknek), hogy vizsgálják meg ügyünket, tegyen eleget az állam a kötelezettségének. Fizessen kártérítést és törölje el a ránk kirótt "hálapénzt", mert önként is teljesíthet - peren kívül - ugyan úgy, mint a tűzijáték károsultjainak. Vajon azt miért tette? Több, mint 3 hónap eltelt. Levelünkre csak hárman válaszoltak. A lényege az, hogy sajnálják, így jártunk. A többiek válaszra sem méltattak. Lehet, hogy irigylésre méltónak találják a helyzetünket?

Véleményünk szerint ebből egyértelműen kitűnik, hogy mi csak "állampolgárok" vagyunk és csak addig kellettünk a politikusoknak, amíg rájuk szavaztunk és hatalomra kerültek. Soha nem lesz rendszerváltás ebben az országban? A minisztereknek írt levelünkben ígéretet tettünk, hogy, ha törvényes kötelezettségüknek nem tesznek eleget, a nyilvánossághoz fordulunk (tv, rádió, újság, nemzetközi sajtó, nagykövetségek), hogy mindenki megismerhesse, hogy ebben az országban mit jelent a jogbiztonság, az etika és a jó erkölcs. Még jó, hogy eltörölték a halálbüntetést, mert ilyen erkölcsi normák mellett bárkit halálra lehetne ítélni.

Sok ember számára hihetetlennek tűnik, hogy ilyen előfordulhat 2010-ben egy uniós tagállamban, de ez a valóság.

Székesfehérvár, 2010. szeptember 27.

Tisztelettel:
Id. Kellner László
Székesfehérvár
*** www.nemzetihirhalo.hu ****

2010. szeptember 25., szombat

Dr. Gidai Erzsébetre emlékezünk a Hazatérés Templomában

Programajánló :: 2010-09-25. 09:18

Dr. Gidai Erzsébet közgazdász professzor asszony halála két éves évfordulója alkalmából a
Budapest Szabadság téri Hazatérés Temploma altemplomában, a Szabó Dezső Katakombaszínházban (cím: Budapest, V., Szabadság tér 2.),
2010. szeptember 26-án, most vasárnap 18 órai kezdettel
egy mának, rólunk és értünk szóló dokumentumfilm-összeállítással emlékezünk a nemzeti radikalizmus kiemelkedő személyiségére.
Közreműködik:
- Hegedűs Zsuzsanna ének,
- Juhász Zoltán furulya,
- Varga Kornél István szavalat

Az országunkat és népünket fojtogató pénzdiktatúrával szemben mindig határozottan és következetesen fellépő, rendkívüli szakmai tudását nagy hatású szónoki képességeivel átadó, Trianonnal szemben a Kárpát-haza magyarságának egységéért áldozatosan küzdő honfitársunkra emlékezni vágyókat szeretettel várja a rendezők nevében ifj. Hegedűs Loránt lelkész.
„Ama nemes harcot megharcoltam,
futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam:
Végzetre eltétetett nékem az igazság koronája,
melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró;
nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is,
akik vágyva várják az ő megjelenését.”

(Pál Timótheushoz írt II. levele 4. fejezetének 7. és 8. verse)

http://kuruc.info/r/23/66742/

2010. szeptember 20., hétfő

Műsorajánló, hírek

LÁNCHÍD RÁDIÓ FM 100.3                                            ONLINE HALLGATÁS


SZALDÓ – Kedd 13:05–13:55 Műsorajánló


A víz az úr? A magyar kereskedelemfejlesztés szerint a kis- és közepes vállalakozásoknak, egyebek mellett az ásványvíz, illetve a víztisztítás területén van esélyük sikereket elérni a távol-keleti piacokon. És vajon máshol szükség van magyar vízgazdálkodási tapasztalatokra? Egyáltalán mekkora még a renoméja, a hajdan nagyhírű elméleti és gyakorlati tudásnak? Azt mondják erre vevők a kínaiak.


Orbán: 10 év alatt egymillió új munkahelyet teremtene a kormány



A kormány a tervek szerint október közepén foglalkozik az adótörvényekkel és a jövő évi költségvetés tervezetével, ezért a miniszterelnök október 10-e, 12-e körüli időpontra javasolja az ezekkel kapcsolatos érdekegyeztetést. Orbán Viktor erről az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén beszélt hétfőn Budapesten.





Kiöntött a szennyvíz Velencén


Kiöntött a szennyvíz Velencén, elárasztotta a kerteket és a pincéket a Cserje utca környékén. A DRV Zrt. tájékoztatása szerint nagy mennyiségű esővíz került a csatornába, ez okozta a kiöntést, a helybéliek szerint azonban más az ok. A DRV azt ígéri, megszünteti a kiöntést, és vizsgálatot indít.

Már pénteken azt tapasztalták Velencefürdőn, hogy a közcsatorna fedlapja alól tör fel a szennyvíz, de többszöri bejelentésre sem történt semmi. Szombatra a környék kertjei és pincéi már 30 centiméteres szennyvíz alatt voltak. Vasárnap reggel 8 órától két szippantós autóval szívatták a kertekből a szennyvizet, ám a helyzet jelenleg is változatlan - tudatta egy velencei üdülőtulajdonos a Független Hírügynökséggel.

Ebben a térségben külön rendszer gyűjti a csapadékot, és külön rendszer a szennyvizet. Ennek ellenére nagyobb mennyiségű esővíz került a szennyvízelvezető-rendszerbe - tudtuk meg Jankó Gábortól, a DRV PR-vezetőjétől.

A helyiek nem az esőt okolják. Azt mondják, augusztus 16-án száraz idő volt, ám épp így tört fel a csatornából a szennyvíz. A településen elterjedt hírek szerint a rendszer azért nem bírja a terhelést, mivel új településeket kapcsoltak be, és egy wellness-, valamint szálloda-komplexumot is.

A DRV Zrt. új vezetése elkötelezett a probléma megoldásában, ennek érdekében ki fogja vizsgálni annak az okát és meg fogja szüntetni azt - közölte Jankó Gábor.

(FH)

Még 10 napjuk van a gazdáknak a kárenyhítési alapba befizetni


A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) felhívja az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak figyelmét arra, hogy a 2010 évi kárenyhítési hozzájárulás befizetésére előírt határidő hamarosan lejár. A befizetést a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 10032000-00281629-00000017 számú Kárenyhítési lebonyolítási számlájára banki átutalással kell befizetni úgy, hogy az összeg legkésőbb 2010 szeptember 30-ig megérkezzen a számlára. Az átutalást javasolt legkésőbb szeptember 20-ig elindítani, mert az átutalási idő akár több munkanap is lehet - derül ki a szaktárca hétfői közleményéből.

A nemzeti agrárkár-enyhítési rendszer jégeső-, fagy-, belvíz-, aszálykár bekövetkezésekor biztosít kárenyhítő juttatást az érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező mezőgazdasági termelők részére. A kormány a Kárenyhítési Alapban összegyűlt pénzt minden évben megduplázza, így kárenyhítésre évente körülbelül 4.5-5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Különösen fontos, hogy az érintettek határidőben teljesítsék fizetési kötelezettségüket, mivel ez a kárenyhítési juttatás iránti jogosultság egyik alapfeltétele, és késedelem esetén méltányosság gyakorlására nincs lehetőség - írja a szaktárca.

A hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében kizárólag az a befizetés fogadható el, amit - az előírt kötelezettség teljes összegével - legkésőbb 2010 szeptember 30-án jóváírnak a kárenyhítési számlán. A fizetési kötelezettségét elmulasztó gazdálkodó a tárgyévben nem kaphat kárenyhítő juttatást.

A kárenyhítő juttatás iránti igénynek 2010 október 20-ig kell beérkeznie az igénylő lakhelye illetve székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz.

(FH)


„Azt mondtad, hogy aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát”

A Teve utcában szembesítették a BKV volt vezérigazgatóját az MSZP volt főpolgármester-helyettesével

Halálfélelmem van tőled, Miklós! – mondta Balogh Zsolt a Magyar Nemzet birtokába jutott rendőrségi szembesítési jegyzőkönyv tanúsága szerint a múlt héten Hagyó Miklósnak. A BKV egykori megbízott vezérigazgatója szerint a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes azzal fenyegette, hogy aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát.


Hagyó november 17-ig biztosan rács mögött marad

Két hónappal meghosszabbította Hagyó Miklós előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A volt szocialista főpolgármester-helyettes így november 17-ig biztosan rács mögött marad. „Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel” és „hivatalos személy által elkövetett zsarolással” gyanúsítják a BKV-ügyben.


„Ez példátlan Magyarországon!” (+videó)

Újabb hárommilliárd állami forint tanácsadói szerződéseken keresztüli indokolatlan, vagy gyanús kifizetéseiről számolt be hétfőn Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos. A fideszes politikus többek között arról is beszámolt, hogy az In-Kal Security állami megbízásból egy aktív bíró tevékenységét is vizsgálta.


Első fok: Dávid Ibolya fizethet

Összesen 1,4 millió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte a Fővárosi Bíróság első fokon hétfőn Dávid Ibolyát és az MDF-et az ellenük Almássy Kornél által indított személyiségi jogi perben. A bíróság megállapította, hogy Dávid Ibolya az Almássy Kornélról - az MDF korábbi tisztújítása idején - tett kijelentéseivel megsértette a párt elnökjelöltségére pályázó politikus jó hírnevét.

Kolompár: Tessenek meghurcolni, csukjanak le (+videó)

Tagadja Kolompár Orbán, hogy pénzügyi visszaélések történtek az Országos Cigány Önkormányzatnál a vezetése alatt. Az OCÖ gazdálkodása miatt múlt héten tett feljelentést az Állami Számvevőszék hűtlen kezelés, a számviteli rend megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt.

"- Az Állami Számvevőszék megdicsért, mert a pályázati pénzeket jól kezeljük. Azért vagyok hibás, mert eltemettem a romákat? Meg adtam pénzt arra, hogy feljelentse a rendőröket az egyszerű, hétköznapi 70 éves cigányasszony, akit levert a rendőrség a saját lakásának ajtaja előtt? Ezért engem? Tessenek meghurcolni, csukjanak le, vállalom a felelősséget. Ghandi is vállalta, Martin Luther King is, meg Nelson Mandela is vállalta. Én miért ne vállalnám? Megyek a börtönbe…!" - jelentette ki Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke.

(hírTV)


„Meg kell vonni a segélyt azoktól, akik nem hajlandóak beilleszkedni a többségi társadalomba”


Fokozottabb rendőri jelenlétet sürget a bevándorlók lakta környékeken a német szociáldemokraták vezetője. Siegmar Gabriel egy lapinterjúban azt mondta, a „németek biztonságára is tekintettel kellene lenni”. A hétvégén Angela Merkel kancellár a társadalomba beilleszkedni képtelen bevándorlókról azt mondta, aki Németországban akar élni, annak el kell fogadnia a szabályokat.

A bevándorlásról szóló vitát egy könyvbemutató indította el. Thilo Sarrazin, a német jegybank elnökségi tagjaként élesen bírálta a muzulmán bevándorlókat, akik szerinte képtelenek beilleszkedni a német társadalomba. „A Németország felszámolja önmagát” című botránykönyvében leírtak miatt távoznia kellett a központi bank elnökségéből, de kijelentései felkorbácsolták a német közéletet.


Jobbközép-győzelem Svédországban

Szűk többséggel, de a jelenleg kormányzó jobbközép koalíció nyerte a vasárnapi svédországi választást, amelyen most először a szélsőjobboldal is biztosította a helyét a stockholmi parlamentben – derült ki az urnazárás után a svéd közszolgálati televízióban közzétett exit poll felmérések eredményeiből.


Kínai útlevéllel, kínai állampolgárként utazik majd Tibetbe a dalai láma?

Dalai lama-BudapestenKínában a hatalom előbb-utóbb arra kényszerül, hogy szabadságjogokat adjon az embereknek. Ezt a dalai láma közölte az Országház felsőházi termében. A Kínai Népköztársaság a gazdasági kapcsolatok leépítésével fenyegeti azokat az országokat, amelyek hivatalosan fogadják a száműzetésben élő buddhista vallási vezetőt. A dalai láma fogadására az Orbán-kormány a volt szabad demokrata politikust, Fodor Gábort, a parlament Tibet-csoportjának alapítóját kérte fel.

Kapcsolódó:
http://www.dalailama.com/gallery/album/0/87
http://www.dalailama.com/


2010. szeptember 19., vasárnap

XVI. Benedek pápa Írországban, Skóciában és Angliában

Pope Benedict XVI lands in Edinburgh for first Papal visit

Pope Benedict XVI lands in Edinburgh for first Papal visit","permalink":"http:\/\/deadlinescotland.wordpress.com\/2010\/09\/16\/pope-benedict-xvi-lands-in-edinburgh-for-first-papal-visit\/","item_id":"_post_18705"} By Shaun Milne

POPE BENEDICT XVI has arrived at Edinburgh Airport from the Vatican in Rome for the start of his UK wide Papal visit this morning amid brilliant sunshine.

The plane carrying His Holy Father – call-sign Shepherd One – touched down at 10.16am.

As it taxied from the runway a Union Jack and Vatican flag were flown from its cockpit as it was then slowly guided towards the recently refurbished main airport terminal.

Airport workers and members of the public joined waiting media craning their necks for a glimpse of the leader of the Catholic Church as excitement mounted.

The Duke of Edinburgh, who arrived shortly before the plane touched down, waited with Cardinal Keith O’Brien as the Pope emerged at 10.34am.

Prince Phillip laid a discreet hand at the back of his Holiness to keep his robes from flying up the gusty wind, but even he failed to stop it whipping over the Pope’s head at one point.

Kilted soldiers from the Royal Regiment of Scotland – made up of the Royal Scottish Borderers, the Black Watch and the 52 Lowland Regiment – were lined up in salute forming a guard of honour as he emerged from the plane.

The greeting party then entered a 17 strong convoy of cars flanked by police outriders which was whisked through the airport grounds, onto the A8, towards the city centre.

Around the same time the Reverend Ian Paisley arrived in the city’s Grassmarket where he was top lead protests against the visit.

A second group were to hold a static protest in the Lothian Road area as crowds , many of them schoolchildren, began seeking vantage points along the city streets.

A red carpet, staff in top and tails and a band from the Royal Regiment on Scotland in place along with around 400 guests at Holyroodhouse where the Queen was ready to greet their VIP visitor as crowds gathered outside the palace gates.

At 11.06 the Pope arrived at Holyroodhouse where the Queen, dressed in grey and wearing black gloves, shook hands with the Holy Father.

The Archbishop of Canterbury, Scotland’s First Minister Alex Salmond wearing a Papal tartan scarf and Deputy Prime Minister Nick Clegg stood nearby.

The Royal Regiment of Scotland then played the national anthems before the Queen led the Pope towards the greeting line, starting with Edinburgh Provost George Grubb and including the Moderator of the Church of Scotland Right Reverend John Christie.

Five minutes later they repaired inside the great house, followed by other invited guests.

Greeted by a battery of pool photographers, the Queen also presented the Pope with a gift of drawings from the Royal Collection.

They were then to be let alone in the Morning Drawing Room to continue their talks in relative private.

As they did, the St Ninian’s Day Parade began on Princes Street, with thousands gathered waving mini Saltire flags.

A worldwide audience of one billion is expected to watch his visit to Edinburgh and ending with a Mass this evening at Bellahouston Park in Glasgow.

*****************

A fotókra kattintva albumok nyílnak meg.

- Ghymes - Mária altatója

Link     http://phiadongtay.multiply.com/video/item/513





Te vagy a Jézuska, ő Mária,
Bátyád aranyos Nap sugara,
Húgocskád ezüstös Hold sugara.

Falu végén van egy házikócska,
Falu végén van egy házikócska,
Abban van egy rengengő bölcsőcske,
Abban van egy rengengő bölcsőcske,
A lábával rengengeti vala,
A lábával rengengeti vala,
A szájával fújdogolja vala,
A szájával fújdogolja vala:

Aludj, aludj, Istennek báránya,
Aludj, aludj, Istennek báránya,
Szerelemből jöttél a világra,
Szerelemből jöttél a világra.

Zöldellik ágacska - a keresztfád,
Ébred a magocska - töviskoronád,
Szeretne mégis ez a világ,
Szerethetne mégis ez a világ.

Aludj, aludj, Istennek báránya,
Aludj, aludj, Istennek báránya,
Szerelemből jöttél a világra,
Szerelemből jöttél a világra.

Aludj, aludj, Istennek báránya,
Aludj, aludj, Istennek báránya,
Szerelemből jöttél a világra,
Szerelemből jöttél a világra.


2010. szeptember 16., csütörtök

A termelőtől egyből a menzára kerülhet a zöldség, gyümölcs

2010. szeptember 15., 18:04
http://www.hirszerzo.hu/cikkprint.166641

Életbe lépett szerdán a közbeszerzési törvénynek az a változtatása, amely lehetővé teszi, hogy a helyben termelt terményeket közvetlenül, közbeszerzési eljárás nélkül vásárolhassák meg a közétkeztetéssel foglalkozók, például az iskolai menzák, a szociális étkeztetést végzők - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán a Fejér megyei Mány községben tartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.
A Hársfadombi Általános Iskolában a miniszter hangsúlyozta: a törvény változtatása újabb fontos lépés azon az úton, amelynek célja, a magyar piac magyar megnyitása a termelők előtt.

Fazekas Sándor szerint a korábbi kormányzati időszakokban nem volt mód arra, hogy a közétkeztetési intézmények közvetlenül vásárolhassák meg a helyi termelők terményeit, a zöldséget, gyümölcsöt, tejet, tojást, mézet, szárított, aszalt termékeket, s így a helyben megtermelt zöldség sokszor több száz kilométert "utazott", mire az asztalra került.

Az ellenőrzés marad

A Magyar gazdakörök, és Gazdaszervezetek Szövetsége részéről Kiss Miklós azt mondta a Hírszerzőnek: a beszállító gazdáknak magas minőséget kell garantálniuk, de szerinte ezzel nem is lesz probléma, mert „a helyben megtermelt élelmiszer általában jobb minőségű, mint azok, amiket egy központból szállítanak ki”. Ettől függetlenül az így a konyhákra kerülő alapanyagokat természetesen ugyanolyan szigorúan ellenőrzik a hatóságok, mint bármely más esetben – mondta a MAGOSZ képviselője.

Azoknak a kistermelőknek, akiknek a terményére, termékére helyben igényt tartanak, a mezőgazdasági szakigazgatási hivatalban regisztráltatni kell magukat, s eleget kell tenniük egy egyszerű feltételrendszernek, többek között permetezési naplót kell vezetniük. A vidékfejlesztési tárca abban bízik, hogy több ezren élnek majd a lehetőséggel - mondta Fazekas Sándor.

Ismerik a forrásokat

A kormány egyszerűbb, jobban átlátható, takarékosabb, a helyi gazdák és fogyasztók érdekeit szolgáló megoldásokat igyekszik találni a végett, hogy egészséges, friss termény kerüljön a gyerekek, a közétkeztetésben részt vevők asztalára - tette hozzá a miniszter.

Ugron Zoltán Mány község független polgármestere arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a község iskolájában mintegy 120-130, az óvodában pedig 110 adag ételt főznek naponta. Ezért örömmel fogadták a lehetőséget, hogy a friss zöldséget, gyümölcsöt, tejet, tojást azoktól a helyi gazdáktól szerezzék be, akiket jól ismernek.

A kormányszóvivői tájékoztatón rögtönzött terménybemutatót tartott egy helybeli gazda. Bokodi Sándor - aki tehenészetet tart fenn, s zöldséget, gyümölcsöt is termel, az elsők között élt a hosszú távú, helybeli értékesítési lehetőséggel.


(Forrás: MTI, Hírszerző)

Kapcsolódó: >>
Támogatási lehetőség családi gazdálkodóknak szept. 20-ig


2010. szeptember 14., kedd

LevalAtmCegListBirokFekete091102.doc

http://www.nemzetihirhalo.hu/doc/LevalAtmCegListBirokFekete091102.doc?honnan=Nemzeti_Hirhalo

NovumKftRtTorvsFelszamBirosagok100913.doc

http://www.nemzetihirhalo.hu/doc/NovumKftRtTorvsFelszamBirosagok100913.doc?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Öngyilkos lett a diósgyőri rendőrparancsnok

Holtan találták szolgálati autójában a Bükkben a miskolci rendőrkapitányság diósgyőri rendőrőrsének parancsnokát, a rendőri vezető az elsődleges adatok alapján szolgálati fegyverével, önkezével vetett véget életének.

(FN.hu, MTI
2010. szeptember 14. 16:08)

Az MTI információjára Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője úgy reagált, hogy a miskolci rendőrkapitányság egyik munkatársa rendkívüli halálesetének körülményeit az ügyészség bevonásával vizsgálják.

2010. szeptember 13., hétfő

Lipto oldala - Partus tekercset

Részlet:
"A PÁRTUS BIRODALOM ALATT URALKODOTT CYRUS KIRÁLY
Ez a cikk azért érdekes, mert a perzsák, eredetileg (parthius) pártusok voltak, akiket másképpen szkítáknak és még sokféleképpen neveztek, tehát a magyarok ősei. Amikor ez a henger készült akkor még az eredeti lakói Iránnak a pártusok, azaz a magyarok ősei is voltak. Azóta mindenféle népekkel keveredtek és így a kultúrájuk és ezzel a vallásuk is módosult, főként negativ értelemben. De az alapok, az eredeti kultúra ki fog tisztulni, ha a sok rárakódott szemetet letisztítják róla. Mindenesetre Ahmadinejád szenvedélyes természete az igazságosság iránt, reménykeltő. Mint ahogy a zsidók iránti ellenszenve és undora bizonyítja, hogy nem tartja embereknek őket, hanem csak sátánfajzatoknak és aszerint is bánik velük. Sok érdekes lelet fog még előkerülni a múltból, ami nagyon beszédes lesz és lebuktatja az eddigi zsidó hamisítókat. (1hozzászólás)
Még a hazai „hivatalos” történészek is elismerik, hogy a hazai jász nemzetség őshazája perzsa eredetű..."

Élő Tisza Hírlevél

Szövetség az Élő Tiszáért Hírlevele - 2010.09.13.-09.18.

 
A TARTALOMBÓL:
  • Besztercei szilva Akció - még a héten, ha az idő engedi!
  • Tájbolt a Bp. Vámházkörúti Vásárcsarnokban - képekkel!
  • Piaci Kőrkép - Külföld / Fotó
  • E-heti piaci kínálatunk.
  • Programajánlók: I. Hegyközi Helyi Termék Fesztivál; Nagy Befőzés - Nagykörű, Kóstolja meg Magyarországot!
  • Házisajt, Háziszörp, és lekvárok;
  • BioFeribá ajánlatai.
  • Köszönet! 1%
 

Jeles napok a héten:
Szeptember 15. Hétfájdalmú Szűzanya napja.
Mária anyai fájdalmára- melyet megfeszített fia halálát látván érzett - emlékezés napja. Nagyon régi kultusz, egyike első nyelvemlékeinknek, az Ómagyar Mária siralom is erre utal. A Pieta, mint az egyetemes emberi szenvedés szimbóluma vonult be a művelődéstörténetbe. Számos ábrázolása létezik a halott fiát ölében tartó Szűzanyának. Egerben ismert szőlőműves terminus a "fájdalmasra szed", azaz a szüretet erre a napra befejezi.
 

      *       *          *

BESZTERCEI SZILVA befőzni! -  170 Ft/kg.

Besztercei szilva AKCIÓ lesz 2010. szeptember 17-e péntek és 18-e szombat.
  • szeptember 17. péntek:
- Budapest,  IX. ker. Vámházkörúti Vásárcsarnokbeli TÁJBOLTBAN, C-III/2. üzletben, délután 14-18 óráig. Képek a tájboltról itt:
http://picasaweb.google.com/ELOTISZA/VamhazkorutiVasarcsarnokbanLevoTAJBOLTCIII2Uzlet#
 
  • szeptember 18. szombat:
  • - Budapest, II. kerület Komjádi uszoda előtti piac. 6.00-9 (12) óráig:
  • - Budapest,  IX. ker. Vámházkörúti Vásárcsarnokbeli TÁJBOLTBAN, C-III/2. üzletben szombat reggel 7-15 óráig.
  • - Budapest, XIX.ker. Mészáros Lőrinc utca 4. Wekerle telep. 14:30-tól 16:30-ig.
 
Előrendlést szept. 15, du. 20 óráig fogadunk el a Vámházkörúti átvétel esetén.
A Komjádi és a Wekerle átvétel esetén szept. 16-a, du. 20 óráig, a vedjegy@elotisza.hu címen.
Előrendelést leadhatják: Név, email cím, a kért termék és mennyisége, Átvétel napja,  helyszín megjelöléssel,
(A Vásárcsarnokban csak a Besztercei szilva ára a meghírdetett ár, a többi termék a piaci ártól eltérő, kicsit magasabb a helybérleti díj miatt. )
Előrendelőink emailen visszaigazolást kapnak.
Indulás előtt nézzék meg honlapunkat az esetleges VIS MAIOR eset miatt, hogy ne induljanak hiába.
 
  *       *          *
FELHÍVÁS!
 
Elindítottunk a Facebook oldalunkon egy fotóalbumot, ahol más országok termelői piacairól várok, teszek fel képeket.
A képek megtakinthetők itt: http://www.facebook.com/album.php?aid=35025&id=138145576197829&ref=mf
 

      *       *          *
Heti Piaci Kínálatunk:  szeptember 18. reggel 6.00-12 óráig:

Budapest, II. kerület Komjádi uszoda előtti piac.
 
  • Birsalma ( ára még ismeretlen, mert új termék)
    Paradicsom (időjárás függő)
    Besztercei szilva befőzni való 170Ft.
    Vilmos körte 280Ft.
    Lila héjú burgonya 150 Ft.
    Burgonya: Góliát, balatoni rózsa, katica, somogyi kifli
    Szőlő
    Fokhagyma
    Padlizsán
    Fehér, lila, vöröshagyma
    Lecsónak való paprika
    Sütőtök (Sonkatök)
 

GYÜMÖLCSLEVEK:
100%-os Meggylé 3dl, 5dl, 5l-es kiszerelésben:     220-1800Ft.-ig
ÚJ TERMÉK: Nektarinos gyümölcslé     (50% nektarin, 50% alma)
100% Must 1300 Ft/3 liter (Nagykörű) tömlős     (dobozos 1500 Ft/db)
100% Körtelé     1600 Ft/5 liter, zacskós kiszerelésben.
60% Almalé, 40% céklalével:     1500 Ft/ 3liter
Bio natúr 100% almalé:     2200 Ft/5 liter
100% natúr almalé  10 literes kiszerelésben:     2800 Ft/10 liter (Csenger)
Gyümölcslevek (10-15% másik gyümölcs tartalom) 5 literes:     1.640 Ft/db (birses,meggyes, őszibarackos, körtés)
Almalé Nyíregyháza, 5 literes, dobozos kiszerelés Natúr 100% almalé 3 liter     1.000 Ft
Más gyümölccsel ízesített (mint az 5 litereseknél)     1.200 Ft/3 liter
Vitabox tömlős natúr almalé     1350 Ft/5 liter
 
Egyéb:
  • Aszalt almaszeletek (chips): 220 Ft/70gr
  • Bio aszalt almaszeletek: 270 Ft/70gr
  • Aszalt alma kockák: 190 Ft/50gr
  • Aszalt alma kockák: 380 Ft/200gr
  • Aszalt magozott meggy: 350Ft/100gr
 
Előrendelés:
vedjegy@elotisza.hu
Szombat-vasárnapra előrendelését szeptember 16.-ig, csütörtök 17 óráig vesszük fel és a piac napján 10 óráig tartjuk, vagy az Ön által külön jelzett átvételi időpontig. Előrendelés:  NÉV, e-mail cím, HELYSZÍN és DÁTUM megjelöléssel, valamint a kért MENNYISÉG megadásával.
 

Gyümölcsleveink eltarthatósága:

Gyümölcsleveink semmilyen tartósítószert nem tartalmaznak. A dobozolás során a lehető legjobb beltartalmat biztosíjuk Önöknek, így
gyümölcsleveink szó szerint élőek. Ez együtt jár azzal a sajnálatos jelenséggel, hogy időnként, az esetek egy ezrelékében a gyümölcslé
megbuggyan a feldolgozó üzem dobozolási eljárása során. Ami a termék előnye (él, magas beltartalom), esetenként a termék hátránya is lehet (megbuggyan).
 
Ilyen esetekben biztosítunk jóvátételt.
 
A Termékeket megtalálhatják Budapesten is, a Vámházkörúti Vásárcsarnokban.
 
    * * *
Létrehoztuk ÉLŐ TISZA RAJONGÓI OLDALUNKAT a Facebook közösségi oldalon, melyhez itt csatlakozhat, aktuális híreket olvashat:
http://www.facebook.com/pages/Elo-Tisza-Tajtermek/138145576197829?ref=ts#!/pages/Elo-Tisza-Tajtermek/138145576197829?v=wall&ref=ts
 
A kistermelők közvetlen értékesítéséért küzdünk itt:
http://www.facebook.com/group.php?gid=112064355512568&v=wall&ref=mf
 

PROGRAMAJÁNLÓK:
 
  • 1. Nagy Befőzés - Nagykörű, Tájház; 2010. Szempember 18. (szombat)
  •  
  • 2. I. Hegyközi Helyi Termék Fesztivál; 2010. Szeptember 18 (szombat, esőnap: szept. 25), Mikóháza
    Részletes információ: http://www.elotiszaert.hu/bovebben.php?id=1086
  •  
  • 3. Kóstolja meg Magyarországot!
    Szeptember 17-18. /Nyíregyháza, Sóstói Múzeumfalu. Bővebben: 
    http://www.facebook.com/pages/Elo-Tisza-Tajtermek/138145576197829#!/event.php?eid=141447455897746&ref=mf
  •  
  • 4. 2010 SZEPTEMBER 25. HETEDHÉT PÁSZTORTÜZEK, ERDŐBÉNYE. Bővebb információ itt.
  •  
  • 5. Magyar Vidék Napja - Budapest, Vajdahunyad Vár; 2010.09.24-26.
  •  
  • 6. Homo sAMAPiens - avagy, hogy működik a közösség által támogatott mezőgazdaság?
    2010. szeptember 29. (szerda) 17 óra
    Helyszín:   Mosolytár Galéria és Kávézó  (Vác, Eszterházy utca 10.)
    Bővebben: http://www.tudatosvasarlo.hu/kozvetlenul/amap
  •  
  • 7. Régi Idők Tere - Szolnok; 2010.október 1-2. (További szolnoki programok itt)
  •  8. Helyi termelők és fogyasztók összefogása - mi az ami itt és most működőképes? (kerekasztal konferencia)
  • 2010 október 3. (vasárnap) 10:00 - 17:00
  • Helyszín: a Gödöllő-Babatvölgyi "Nyitott Kert" - vagyis a Babati Biokertészeti Tangazdaság
 
   * * *
 
Diósdi sajtok, joghurtok, kemencés kenyér!
 
Kiváló minőségű, hazai, ellenőrzött alapanyagokból készült garantáltan bio
tehénsajtok, joghurtok, savóitalok, parázson sült kovászos, krumplis
kenyerek. A sajtok természetes oltókkal készülnek, a füstölt sajtok hideg
füstön füstölődnek.
(Nem füstaromásak!!!) Érdeklődni a 06-20/98-09-540
számon és a hennedith@gmail.com e-mail címen Nirschné Henn Edithnél
lehet.  Bővebben: http://free.x3.hu/vtt/termek/arlistaH.doc
 

Tündérkerti HÁZI SAJTOK és sajtelőfizetés!
 
9990 Ft-nyi rendelés felett díjmentesen szállítjuk házhoz a sajtokat az ország egész területén!
Rendelés: http://www.hazisajtok.hu/rendeles_szallitas/hazisajt-rendelo-1.php oldalon a leírás alapján.

Az 5-10-15%- kedvezményekkel járó előfizetéssel 1-3-6 hónapra lehet előfizetni az összeállított sajtválogatást. Minden előfizetés mellé havonta ajándék
sajtkülönlegességet ad a termelő. A sajtelőfizetés előnyös a fogyasztónak, mert rendszeresen hozzájut tiszta, egészséges, adalékmentes sajtokhoz.
A készítő pedig hosszabb távra előre tudja, miből mennyit készítsen.
Megrendelés és bővebb információ: sajtrendeles@gmail.com
Érdeklődni itt lehet:  www.hazisajtok.hu
 
Sokorói LEKVÁROK magyar termelőktől
 
1, bodza, meggy, piros ribizli, csipke/csipke-birs,
szilva, fekete szeder, birsalma-szőlő korlátozott mennyiségben.
Ára: 550 Ft/400g, szállítás költségét a vevő állja.

2, Színproblémás sárgabarack-velő, cukor hozzáadásával csak készre kell
főzni.   
Ára: 2.100 Ft/4.25 literes üveg.
A lekvárok nem tartalmaznak színezéket, aromát, tartósítószert.
Horváth Gyöngyi
Sokoró Dzsem Kft
ügyvezető
+3630 6632066
e-mail:sokorodzsem@t-online.hu
www.alekvar.hu
 
      *       *       *
 
Háziszörp Perőcsényből való gyümölcsökből!
 
Gyümölcslé és cukor, mindenféle egyéb adalék, tartósítószer, színezék,
miegymás hozzáadása nélkül.
3 literes "Bag in Box", azaz "zacskó a
dobozban" csomagolásban csappal. A szörp nincs felforralva, csak 75 fok
körüli hőmérsékleten fertőtlenítve.
  • feketeribiszkeszörp  3000 Ft
  • feketeribiszkelé (diabetikus)  3000 Ft
  • pirosribiszkeszörp 2500 Ft     
  • vegyes ribiszkeszörp 2500 Ft
  • málnaszörp 3500 Ft
  • eperszörp 3500 Ft
  • szederlé 3500 Ft (kis mennyiségben)
  • meggyszörp 2500 Ft
  • meggylé (szürt) 1200 Ft
fekete.agnes@t-online.hu   távbeszélő:30-280.2234
Házhoz-szállítást is vállalnak (Bp. és környéke) 3 doboztól.
 
      *       *       *
 
BioFeribá ajánlatai:
 
DVD oktató lemezek,
 
4.500.-Ft/db + postaköltség:
- Biokertészeti 1x1, (közérthetően, olcsón, egészséges élelmiszert az
asztalra, vagy közvetlen fogyasztásra)
- Metszés ABC, (a dísznövénytől az ifjító metszésig minden amit tudnikell ill. érdemes)
 
Napkollektoros aszaló-berendezés:
Teljesítménye: 25kg/3 nap, azaz évente 8-10q  nyers termék.
Befoglaló méretek: 90 x 80 x 210 cm.
Ára: 45.000.-Ft  helyszínen átvéve. Szállítással: ( + csomagolási + szállítási költség)
Napaszaló 01: (továbbfelylesztett változat) + napelem 12 VDC/ 12W  + ventillátor.....+ akku + energiatakarékos világítás.                
Önállóan is használható un." mini energiabank ".
A berendezések megrendelését, csak előleg átutalás esetén fogadok el.  
A 45.000.- Ft.-os árnál: 25.000.-  az előleg
A 70.000.- Ft .-os árnál 35.000.- előleg,
    
Tönkölybúzafűlé= az élet leve, netto 5.475.- Ft + csom. + szállítási költség (365 napra)
     
Elérhetőségei:
E-mail:  bioenergiaferi@gmail.com,   bio-energiaferi@vipmail.hu,
Tel: 06 45 435-150 (20 óra után),  06 30 449-4843
Skype: bioferi
     *       *       *
 
Észrevételeit, javaslatait és a reklamációt, leiratkozási szándékát az
info@elotisza.hu címen fogadjuk.
Vis major: Kérjük, hogy a meghirdetett helyszínekre csak ÚGY
INDULJON,hogy INDULÁS ELŐTT megnézi honlapunkat (www.elotisza.hu ), mert itt értesülhet az esetleges VIS MAJOR helyzetről (friss szedés, időjárás).

Előrendelőink visszaigazolást kapnak rendelésükről.
 
KÖSZÖNJÜK!
EZÚTON SZERETNÉNK KÖSZÖNETET MONDANI MINDAZOKNAK, AKI ADÓJUK 1%-ÁT A SZÖVETSÉG AZ ÉLŐ TISZÁÉRT EGYESÜLET JAVÁRA AJÁNLOTTÁK FEL.
ADOMÁNYUK NAGYBAN HOZZÁJÁRUL EGYESÜLETÜNK MŰKÖDÉSÉHEZ.
 
____________________________________________________________
A hírlevelet Szabadkai Andrea és Kóródi Anikó készítette.
 
Ezt a levelet azért kapta, mert jelezte, hogy érdeklik a Szövetség az Élő Tiszáért
Egyesület akciói, illetve a hazai termelők és fogyasztók
összekapcsolását, a  közvetlen kereskedelem megteremtését célzó munkánk.
Ha nem szeretne több  ilyen témájú levelet kapni, kérem, hogy jelezze az
info@elotisza.hu címen és nem  küldünk.
 

Szövetség az Élő Tiszáért
SZÖVET
 
Kérjük, támogassa munkánkat adója 1%-ával!
 
Tevékenységünkről itt olvashat:
www.elotisza.hu

2010. szeptember 12., vasárnap

“A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”

Forrás: http://maxtuzijatek.hu/?p=775
Köszönet a linkért Szitas - nak.

Magyarország a HAARP célkeresztjében (beigazolódott “összeesküvés elmélet”)

“Mély megrendüléssel tudatom”, hogy a chamtrails és HAARP tevékenységek általunk kimerítő és tényszerűen feltárt bűncselekményei miatt a hatalom blokkolta az Eumetsat műhold meteorológiai helyzetképeinek megjelenítését! Az üzenet egyértelmű és nyilvánvaló! Hazánk légterébe ki-be járkálhat bármely ország légiereje, a vegyi csíkokat létrehozó repülőgépek, és mindenféle, magát EU-s, NATO vagy izraelinek tartó terroristák. A definíció kedvéért megjegyezném: terroristának tekintendő az a csoport, szervezet, hatalom, ország, amely más nemzetek életvitelébe, társadalmi berendezkedésében, politikai rendszerébe erőszakos változást idéz elő! Terrorizmus, a megszállni kívánt, majd koholt vádak alapján megszállt országok lakosságának módszeres kifosztása, ellehetetlenítés, nyomorba döntése, és bábkormányokkal történő irányítása! Undorító, “nemzetközi missziónak” nevezni az afganisztáni kábítószer termelés katonai védelmét, Irak biológiai és vegyi-fegyverek koholt vádjai miatti lerohanását, és kifosztását, és az IMF-el, Világbankkal korrupt politikusok “segítségével” országok nyomorba döntését!
Az Eumetsat meteorológiai műhold képein figyelemmel lehetett kísérni Európa és ezen belül a Magyarország feletti chamtrail és HAARP tevékenységet. Most ez fogad bennünket:

Az utoljára megjelenített kép, és a korábbiakban általunk megjelenítettek is, egyértelműsítik a hazánk éghajlatába, időjárásába történő erőszakos beavatkozást!

(a képet még időben “begyűjtötte”: tilati és bibor)

Az utoljára rögzített kép cáfolhatatlan bizonyítéka a HAARP tevékenységnek!
A vegyi-permetezés árvizeket okozott Magyarországon, a mezőgazdasági terményeket nagy részében tönkretették, az élővilágban máris súlyos károsodásokat okozott, ami nem csak ökológiai katasztrófával, de az élelmezés ellehetetlenítésével, drágulásával jár! Korrupt politikusaink miatt, a hazánkat módszeres felvásárlók már közvetlenül az életünkre, életterünkre törnek, mindez a tudjuk kik kezében lévő média hallgatása, és csalással, megtévesztéssel megválasztott politikusok tudtával és beleegyezésével történik!
A népes madárcsapatok gyakorlatilag eltűntek, de még az oly gyakori colorádó-bogár is ritkasággá vált, pedig európai elterjesztésében a német hátországot vele “megbombázók”, a II. Világháború alatt, is ugyanazok, illetve ugyanazon érdekcsoporthoz tartozók, akik most hazánk és Európa mezőgazdasággal nagyobb volumenben foglalkozó országaiban idéznek elő chamtrails és HAARP tevékenységgel élelmezési katasztrófát, exporttilalmat! Ha valaki nem tudja, miért emelkedet duplájára a gabona árfolyam a világpiacon, ha nem tudná, miért emelkedik a kenyér ára, és ha nem tudná, hogy miért érezhető a levegőben a permetszerhez hasonló, de egyértelműen a nagymennyiségben, olajiparban használt barit szaga, miért jönnek létre olyan légköri jelenségek, amik nemhogy régen, de még néhány éve sem voltak tapasztalhatók, most már tudhatja! Nem a globális felmelegedés, hanem a globális cion-terrorizmus hozza létre érdekeinek megfelelően a GMO mérgező növényeket, az időjárás befolyásolását, árvizeket, aszályt, és a háborúkat! Mérgeznek bennünket, befolyásolják az időjárást, hogy élelmiszerhiányt tudjanak előidézni, majd azokra a bajokra hivatkozva, melyeket ők okoztak, a végletekig sarcolják, pusztítják a lakosságot!
Az ország kifosztása, kiárusítása, a munkalehetőségek felszámolása, etnikai feszültségek szítása, egészségügy és oktatás lerombolása, bankcsalások, és fiktív államadósság után, elérkezett az idő, amikor az életterünkkel, vagyonunkkal együtt az életünket is el akarják venni!
Európában már sok országban nyíltan foglalkoznak ezekkel, és feljelentések százai készülnek, az Európa kiirtására irányuló tevékenységek miatt. Ideje lenne, hogy Magyarország lakossága is csatlakozzon!
Aki veszi a fáradságot, nézzen körül környezetében, és nézzen fel az égre tiszta időben (ez nem az oldalunkat rendszeresen látogatóknak szól)! Nem sokáig fogja látni azt, amit tapasztal!

Újra kísért az ötvenes évek szelleme(?)


Újra kísért az ötvenes évek szelleme
2010.09.11, 10:20 Nemzeti Hírháló

A 2006-os koncepciós eljárások lebonyolítói miért "érinthetetlenek"?

Alapvető emberjogi elv, a tisztességes eljáráshoz való jog.

Szeptember 10-én dr. Morvai Krisztina EP-képviselő tartotta sajtótájékoztatóval egyidőben még folyt a Fővárosi Bíróságon a tárgyalás az ellen a két rendőr ellen, akiket az ügyészség azzal vádolt, hogy 2006 szeptemberében bántalmazták az őrzésükre bízott, előzőleg a Rákóczi úton bordatörést szenvedett, és a rendőrségre szállított férfit. Sajtó hír lett, hogy I. fokon a bíró felmentette a rendőröket, ami ellen az ügyész, fellebbezéssel élt. A sértett az ítélet indoklása közben rosszul lett, elnézést kért, elhagyta a tárgyalótermet.

Dr. Morvai Krisztina összefüggést lát a 2006 őszén történt tömeges rendőri brutalitások és jogsértések, valamint Budaházyt és a Hunnia csoportot érintő jogsértések között.

Morvai Krisztina a Fővárosi Bíróság épülete előtt kifejtette, és tényekkel támasztotta alá, hogy miért tartja felháborítónak, hogy Budaházy György és vádlott társainak ügyében azok a büntetés-végrehajtási intézmények vezetői hoznak döntéseket, akik a vezetői voltak azoknak az intézményeknek, ahol 2006 őszén tömeges jogsértések történtek, ahol emberek százait bántalmazták és megalázták. Konkrét példaként a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet akkor, és most is hivatalban lévő parancsnokát, Boglyasovszky Csabát említette, aki 2006 őszi események idején végig asszisztált ahhoz, hogyan kínozzák az ártatlan bevitteket, az általa vezetett börtönben.

A képviselő Asszony ismertette, hogy a ma tárgyalt ügyben is elmondták a tanúk, köztük egy teljesen független újságíró is, aki a munkáját végezte szeptember 19-én, amikor a rendőrök elfogták, összeverték és ötvened magával a VIII. kerületi kapitányság udvarán térdepeltették egész éjszaka, rendkívül fájdalmas kötöző bilinccsel hátra bilincselt kézzel 12 óra hosszat. A mosdót sem használhatták, sokan összevizelték magukat, rosszul lettek, voltak akiknek töréseik voltak.

Jogtalan elfogások, bántalmazások voltak. Voltak, akiket a Magyar Rádió udvarán térdepeltettek, vagy máshol. Terpeszállásban, fejet falnak támasztva kellett órák hosszat állniuk. Aki nem bírta, a lábát összerugdosták, valamint gumibottal vagy másként verték őket.

Ezek ellen a megkínzott emberek ellen vádat emeltek, volt ahol az eljárás 9 hónapig folyt.

Kb. 150 ember előzetes letartóztatását rendelték el a Gyorskocsi ill. Markó utcai FBV intézményekben. Mára már jogerős bírói ítéletek és a parlamenti vizsgáló bizottság is kimondja, hogy folyamatos kínzásokban és embertelen, kegyetlen bánásmódban volt része a fogva tartottaknak. A kínzásokon túl vérző fejű, sebesült emberek, köztük nők egy héten át nem tisztálkodhattak.

Ezekben az eljárásokban benne volt a rendőrség, a bíróság, a büntetés végrehajtás. Ennek ellenére sem az ügyészi, sem a bírói, sem a büntetés végrehajtói szervezetben nem volt olyan alapos kivizsgálás, amiben megállapították volna,

- hogy hogyan is történhettek meg ezek a jogsértések,

- kiket terhel ezért felelősség.

- kik adtak utasítást a végrehajtásra,

- kik miért működtek ebben közre a megrendelőkkel.

Hogy kerülhetett sor arra, hogy a bíróságon tömegesen, 150 ember előzetes letartóztatását úgy rendelték el, hogy egy-egy perces meghallgatások voltak, ahol a vádlottak meg sem szólalhattak.

Összevert embereket állítottak a bírók elé, akiktől a bíró meg nem kérdezte, hogy mitől vérzik, mi történt magával, milyen sérülései vannak? Nem mondhatták el, hogy mi történt.

Futószalag-szerűen, megszégyenítve a jogállamiság elvét, semmibe véve a jogszabályokat, koncepciós eljárás keretében juttatták börtönbe az embereket, ahol meg is kínozták őket. 9 hónapon keresztül hosszabbították ezeket, a koncepciós eljárásokat.

Mai napig a felelősséget illetően semmiféle kivizsgálás nem történt meg.

Most Budaházy György és 15 társa, a Hunnia csoport ügyében, ugyanaz az, az ügyészi szervezet jár el, ugyan az, a bírói szervezet hosszabbítgatja az előzetes letartóztatásokat.

Hab a tortán, hogy ugyanaz a büntetés végrehajtási parancsnok dönt olyan kérdésekben, hogy kaphatnak-e laptop-t a vádlottak, hogy a 25.000 oldal vádiratot elolvashassák, vagy megnézhetik-e a rejtett kamerával készített felvételeket.

Alapvető emberjogi elv, a tisztességes eljáráshoz való jog. Joguk van a vádlottaknak az ellenük felhozott bizonyítékokat megismerni.

Vádemelés időszakában van a Hunnia csoport, ami azt jelenti, hogy a vádirathoz fűzhetnének indítványokat. A fogva tartottnak joga megismerni azt, amit ellene felhoznak. Pl. telefon lehallgatás esetében, valóban az ő hangja-e. De ezekben a kérdésekben pl. Szász Endre, Budaházy György esetében az a parancsnok dönt, aki a 2006-os őszi események idején végigasszisztálta, hogyan kínozzák a fogva tartottakat az általa vezetett börtönben.

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő kifogásolja, hogy ugyanazok az intézmények - minden nemű kontroll nélkül - vihetik végig most is az eljárásokat. Ugyanazok döntenek büntetés végrehajtói és bírói szinten.

Míg a váci parancsnok a jognak megfelelően járt el, a budapesti parancsnok feljebbvalókhoz fordult, és tett ellene.

Az államnak jobban oda kellene figyelnie az eljárás jogszerűségére.
Letartóztatások, házkutatások voltak hatósági tanuk és jegyzőkönyv nélkül, letámadva a női hozzátartozókat. Nincs biztosíték arra, hogy ilyen körülmények között tettek-e oda hamis bizonyítékokat, mint az ötvenes években Rákosiék idejében. A fogva tartottak azokhoz kerültek, akik 2006-ban is jogsértéseket követtek el. Négy hónapig még a hozzátartozóikat sem láthatták. A sajtónak sem engedtek hozzáférést. Áttörést jelentett Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd bátor interjú felvétele, amit nyilvánosságra hozott.

Teljesen sötét, ötvenes évekbeli ÁVH-s módszerekkel folyik ma egy eljárás, olyan emberek ellen, akik politikai vezetők voltak, akik többszörösen borsot törtek a hatalom orra alá.

Budaházy 2002 - 2010-ig ismert ellenzéki vezető volt, aki 2002-ben demonstációt szervezett az Erzsébet hídon a szavazatok újra számlálásáért, ő volt az, aki a Szabadság téren álló szovjet emlékművet megrongálta, amit 1956-ban a felkelő nép is megtett, az EU-csatlakozás ellen ismert plakáttal agitált. 13 esetben indítottak ellene szabálysértési eljárást.

Megalakította a Hunnia csoportot, akik a Sukoró ügyet elindították, amelyben mára már több vezető politikus érintett, sőt letartóztatásban van.

Morvai Krisztina jogvédő arra kéri a nyilvánosságot, hogy szeptember 13-án, hétfőn, 18 órakor menjenek el a Kossuth térre, ahol emberjogi tüntetés szerveznek. Foglaljanak állást, hogy akarják-e, hogy ma Magyarországon az ötvenes éveket idéző, durva jogsértő módszerekkel ugyanazok a szervek, akik bizonyítottan 2006-ban durva jogsértéseket követtek el a politikai ellenzékkel szemben, büntető eljárásokat folytassanak, és börtönben tarthassanak ellenzéki vezetőket. Aki úgy gondolja, hogy erre a kérdésére NEM a válasz, az jöjjön el, és minél többeket hozzon magával.

Orbán Éva

Budaházy György 2009. június 19-e óta van előzetes letartóztatásban. A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt többek között terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével gyanúsítja.
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Gergényi futólépésben menekült a jogvédők elől


MG - Index 2010. szeptember 3., péntek 19:14

Sietve távozott Országgyűlési bizottsági meghallgatásáról a volt budapesti rendőrfőkapitány, miután a bent töltött három óra alatt szinte minden kérdés alól azzal bújt ki, hogy nem emlékszik a konkrét eseményre, már akkor sem tudott róluk, vagy az adott ügy nem tartozott a hatáskörébe. A felháborodott nemzeti jogvédők a kijáratig kísérték és pocskondiázták.

Az Országgyűlés májusban létrehozott, az előző két kormányciklus idején, de főleg a 2006. őszén történt jogsértéseket vizsgáló albizottsága eddig talán legnagyobb érdeklődéssel várt ülésén Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt hallgatta meg.

A mellébeszélés mestere

A bizottsági ülésen történtekről sokkal könnyebb lenne úgy beszámolni, ha azokat a dolgokat sorolnánk fel, amelyekre Gergényi emlékezik, a volt rendőrfőkapitány emlékezete ugyanis meglehetősen töredékesnek, egyben szelektívnek bizonyult. Elmondása szerint nem emlékezik például a Fővárosi Bíróság által később jogellenesnek ítélt módon feloszlatott vagy eleve nem engedélyezett tüntetésekre, például 2004-ben a Gyurcsány Ferenc házához tervezettre.

A bizottsági ülés alaphangulatát egyből meghatározta, hogy a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás erre reagálva a mellébeszélés mesterének nevezte. A hivatali ideje, 2003. júniusa és 2007. márciusa között gyakran "vasprefektusnak" titulált nyugdíjas rendőrtábornok erre közölte, hogy senkitől sem várható el, hogy 7-8 évvel korábbi eseményekre emlékezzen.


Fotók: Barakonyi Szabolcs

Gaudi-Nagy később le is csapta a labdát, mondván ő pontosan emlékszik a Gesztenyés-kerti tüntetés 2004-es eseményeire, a fideszes Wittner Mária pedig 56-os tárgyalásának részleteivel szórakoztatta Gergényit, a bizottságot és a közönséget.

A kérdések első fele a tévészékház elleni támadás során történt rendőri intézkedéseke irányult. A bizottság nagy elvárásokkal készült a meghallgatásra, mert a korábbi beszámolók alapján úgy tűnt, Gergényi kezében futottak össze a szálak.

Épp csak ott volt és koordinált

Mi sem állt azonban távolabb a valóságtól, vagy legalábbis attól, ahogy az események a vasprefektus fejében rögzültek. Gergényi ugyanis csupán a BRFK irányítása alatt álló erőkért volt felelős, azok azonban gyengén felszereltek és kiképzetlenek voltak.

Azonban erről sem ő, hanem, mint mondta, az elődei tehettek. A rebiszes kommandósok bevetését hiányoló kérdésre azzal válaszolt, hogy az az országos rendőrfőkapitány (jogkörét gyakorló Szabadfi Árpád rendőr tábornok) hatáskörébe tartozott, ahogy arról sem ő tehet, hogy szintén gyengén felszerelt és képzetlen vidéki rendőröket rendeltek Budapestre.

A helyszíni események irányítása ugyanakkor a biztosításparancsnok Lapid Lajos feladata volt, így Gergényi, miként a válaszaiból leszűrhető volt, kettejük között, pusztán egyfajta koordinátori szerepre volt kárhoztatva.

Mindennek az oka az volt, hogy a rendőrség békés demonstrációra készült, az ellenkezőjére nem érkezett információ, és - miként a meghallgatáson kiderült - senkinek nem jutott eszébe, hogy az őszödi beszéd miatt felpaprikázott hangulatú tömeg esetleg a megszokottnál erőszakosabb kedvében lehet.

Gergényi annyira nem volt képben, hogy az irányítási ponton arról sem értesült, hogy a tévészékház épülete nincs körülvéve, hátul politikusok és sérült rendőrök távoztak, így az épületet védő rendőrök megerősítése, utánpótlása belülről is megoldható lett volna. A másnapi, a miniszterelnökkel történt találkozóról is csak homályos emlékei voltak, mire a vendégként jelen lévő Morvai Krisztina meg is jegyezte, hogy Gergényinek nyilván számos miniszterelnök ismerőse van, ha ennyire sekély nyomot hagytak benne a történtek.
Módfelett sajnálatos

A volt főkapitányt a rákövetkező napok rendőri túlkapásainak és az indokolatlan őrizetbe vételeknek a híre is váratlanul érte, holott arról jogerős bírósági ítéletek is születtek. A Magyar Rádió udvarán előállított és megvert, megalázott tüntetőkről sem tudott.

Így lett a meghallgatás fénypontja, amikor az egyik áldozat is szót kapott, és néhány tőmondatban ismertette a meglehetősen brutális eljárást, melynek részese illetve szemtanúja volt. Gergényi erre azt válaszolta, hogy "amennyiben mindez igaz", azt módfelett sajnálatosnak tartja.


Hasonlóan izgalmas perceket hozott az utcákon intézkedő rendőrök beazonosíthatóságáról folytatott vita. Gergényi akkori magyarázata szerint a rendőrökről leesett az azonosító, amit Wittner Mária utólag is erősen kifogásolt. Talán ez volt az egyetlen eset, amikor a vasprefektus elismerte, hogy nyilatkozatával hibázhatott, ám ezt azzal magyarázta, hogy akkor már három napja nem aludt.

Egy zavart mosoly

A másik kibúvó az volt, hogy a rebiszes különleges erők egyenruhája nem BRFK-hatáskör. Gaudi-Nagy Gergényi orra elé tartotta az Index Túlkapások c. könyvét, benne egy símaszkos-vadászpuskás illető fotójával, hogy szerinte az illető rendőr-e.

Gergényi habozott, majd közölte, hogy nem tudja. Gaudi-Nagy a válaszában megnyugtatta, hogy az illető bizony rendőr, majd feltette a logikus kérdést: ha a budapesti rendőrfőkapitány számára ez nem könnyen eldönthető, vajon az utca emberének honnan kéne tudnia?

A volt főrendőrkapitány a kerületi kapitányságok fogdáin történt jogsértésekről sem értesült, holott azok a BRFK felügyelete tartoznak, az elmaradt belső vizsgálatok és felelősségre vonások ügyét pedig szintén azzal intézte el, hogy nem emlékezhet mindenre ennyi év távlatából. Mint utóbb kiderült, arról sem tudott, hogy az őrizetbe vett tüntetők ellen indított büntetőeljárások több mint 94 százalékát megszüntették.

Futólépés haza

Morvai Krisztinának arra a kérdésére, hogy ha ennyire nem volt hatással az eseményekre, nem kellett volna-e visszautasítania a Demszky Gábortól kapott Pro Urbe kitüntetését, Gergényi csak zavartan mosolygott.


Mint kiderült, Gergényi arról sem tudott, hogy miként arról Bencze József, az időközben kinevezett országos rendőrfőkapitány Takács Albert ombudsmannak írt levelében beszámolt, eljárást indított Gergényi ellen elöljárói gondoskodás elmulasztásának vétsége miatt. Mivel az eljárásról tudnia kellett, vagy Bencze állított valótlant, vagy Gergényi nem mondott igazat.

A meghallgatás végén több, a Kossuth téri tüntetésekről ismert aktivista is "szégyellje magát", "úgysem mer a szemembe nézni", "gazember" és hasonló kiáltásokkal kergette a teremből kifelé majd a lépcsőn a kijárat felé a futólépésben távozó vasprefektust.

Pintér nem nyilatkozik Gergényi felelősségéről

2010. augusztus 31. 13:06 mandiner.hu

Pintér Sándor nem nyilatkozott a Gergényi Péter és a rendőri vezetés felelősségét vizsgáló ORFK-jelentésről. A 2006. őszi eseményeket vizsgáló iratról a Magyar Nemzet keddi száma adott hírt.
"Orbán Viktor miniszterelnök Balsai Istvánt bízta meg a 2006-os rendőri brutalitások és túlkapások kormányzati kivizsgálásával, ezért minden ilyen kérdésben őt kell keresni" - nyilatkozta a belügyminiszter. Pintér Sándor nem kívánt reagálni a most előkerült, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány felelősségét is felvető jelentésre, amely a 2006. őszi rendőri atrocitásokat vizsgálta.

A jelentés, amelyről a Magyar Nemzet keddi száma adott hírt, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) fegyelmi osztályán készült.



Igen tisztelt Gergényi Péter!

Kérem, nézze meg az alábbi rövid filmet és olvassa el a két angol nyelvű levelet is.

Itt most csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az a rendőrség, amelyik egy semmi ellenállást nem tanúsító 66 éves emberrel szemben így viselkedik, az nem lehet egy demokratikus jogállam rendőrsége. Az csak egy cinikus tolvajbanda gátlástalan, minden aljasságra és brutalitásra képes testőrsége lehet. Ahogy az Ön emberei velem szemben viselkedtek, az inkább vesztüket érző sarokbaszorított veszett patkányok viselkedésére jellemző. Madarat tolláról, embert barátjáról, egy ország kormányát rendőrsége viselkedéséről lehet felismerni.

Egyébként pedig a közmondás szerint: "fejétől bűzlik a hal".

Lévay Atilla
http://index.hu/politika/belfold/2006/elkurtuk/videok/?vid=okt23_kamikaze

Rendőri brutalitás: Felmentettek két fakabátot


2010. szeptember 10. 17:48 Hunhír.info

Bizonyítottság hiánya miatt felmentette a Fővárosi Bíróság (FB) pénteken azt a két rendőrt, akiket az ügyészség azzal vádolt meg, hogy 2006 szeptemberében bántalmazták az őrzésükre bízott, az előzőleg a budapesti Rákóczi úton bordatörést szenvedett és a rendőrségre szállított férfit.

Elsőfokú ítéletében a bíróság egyetértett azzal, amit a rendőrök védője előadott a perbeszédében, vagyis kimondta: a sértettet két vagy három rendőr bántalmazta, de azt kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani, hogy a vádlottak követték volna el a bűncselekményt.

A bíró utalt az ellentmondásos tanúvallomásokra, amelyekből indoklása szerint nem lehet pontosan meghatározni, mi történt, mert nagyon sok volt az eltérő momentum ezek között. Mind időben, mind a bántalmazás formáját tekintve más-más hangzott el a tanúk részéről. Például másként emlékeztek a helyszínre, az előállítottak számára, a rendőrök számára, ruházatára és nemére.

Külön kitért a bíró arra is, hogy az eljárás során több olyan tanúvallomást is hallhattak, amelyek nem egyeztek a sértett által elmondottakkal. Példaként említette, hogy volt olyan tanúvallomás, amelyben a nyilatkozó a bántalmazók számát több személyben jelölte meg, mint maga a sértett. Ezeket az állításokat a sértett mindig pontosította, így a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy nincs oka kételkedni a sértett szavahihetőségében és ez alapján leszögezte azt is, hogy a sértettet nem a bosszúvágy hajtotta, amikor a rendőrökre vallott.

Mindezt a - tárgyaláson végig orvosi maszkot viselő - sértett nem hallotta, mert az indoklás közben felállt, elnézést kért, majd rosszullétre hivatkozva távozott a tárgyalóteremből.

A két rendőrt azért vonták eljárás alá, mert a vád szerint egy, a Rákóczi útról előállított, akkor már súlyosan sérült férfit bántalmaztak a VIII. kerületi rendőrkapitányságon. A vádhatóság képviselője ezért azt kérte, hogy a két rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége és védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett súlyos testi sértés kísérletének bűntette miatt mondja ki bűnösnek a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, mert bár a vádlottak és védőik tudomásul vették a döntést, az ügyészség képviselője a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett. Így a per a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

A 2006-os vérengzésekért felelős politikusok arcátlanul üzengetnek...

 ...az eseményeket vizsgáló parlamenti albizottságnak
Kuruc.info 2010-09-12. 09:35

Már eleve az megdöbbentő, hogy egy ilyen ítélethozatalra került sor, ráadásul a vádirat elkészítését követő 2 és fél évvel, a tragikus esemény után közel 4 évvel.

Az ügy sértettje, Attila egy békés, bejelentett rendezvény után élettársával tartott hazafelé a budapesti Rákóczi úton 2006. szeptember 19-én éjfél körül, amikor az őszödi hazugságbeszéd miatt felbőszült tüntetők ellen utcára kivezényelt, az MTV székházostrom elvesztése miatt felajzott és bosszúvágytól fűtött rendőri erők sorfalába ütköztek.

Annak ellenére, hogy Attila semmilyen tevőleges ellenállást, vagy provokatív magatartást nem tanúsított (csupán a közelben található lakásához való jutás lehetősége felől érdeklődött), a helyszínen intézkedő rohamosztagosok felszólítás nélkül rátámadtak, a földre teperték, majd tonfával és rúgásokkal brutálisan bántalmazták, amelynek következtében - a számos felületi zúzódás és sérülés mellett - bordatörést szenvedett.

A sértettet ügyvédként képviseltem ebben a bírósági eljárásban (az MTI-nek ez nem volt hírértékű), csakúgy mint számos más károsultat és koncepciós eljárásban meghurcoltat, akik szintén a 2006 őszi rendőrterror áldozatai lettek.

Tagja és alelnöke vagyok egyúttal a Jobbik országgyűlési képviselőjeként a 2002 és 2010 közötti időszakban, de különösen 2006 őszén az állami szervek által elkövetett alapjogsértéseket kivizsgáló országgyűlési albizottságnak (a munkában - Morvai Krisztina jogvédő, EP képviselő is aktívan részt vesz), ahol már hetek óta zajlanak a rengeteg meglepő részletre fényt derítő meghallgatások.

A következő meghallgatásra szeptember 17-én, az őszödi hazugságbeszéd kiszivárogtatásának 4. évfordulóján kerül sor: Bene László akkori országos rendőrfőkapitány és Such György volt rádió elnök kerültek ismételt idézésre, több más személy (két rendőrtiszt és egy kilőtt szemű áldozat) mellett.

A rendőröktől elszenvedett verés miatt szinte eszméletét vesztett sérültet a helyszínre érkező mentősök kiszabadították a készenléti rendőrök kezei közül, de őt sürgősségi ellátását követően a rendőrök kiráncigálták a mentőből. Ezután a sértettet az ismeretlen rendőr tettesek járőrkocsiba tuszkolták (ennek során további sérülést szenvedett), majd a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra szállították, ahol az udvaron több sorstársával együtt ismételten kegyetlen bántalmazásnak vetették alá, és ott közel 4 órán át orvosi ellátást sem kapott, bár tudtak a bordatöréséről.

Az ítélet ellenében megállapítható álláspontom szerint, hogy a büntetőeljárás során foganatosított sértetti és tanúmeghallgatások (két tanú egyértelműen beazonosította a vádlottakat) kétséget kizáró módon alátámasztották, hogy a vádlottak hosszú perceken át megütötték, pofozták, rugdosták a már súlyosan sérült áldozatukat, annak mellkasára térdelve, illetve meztelen lábfejét taposva órákon keresztül kínozták, emberi méltóságában megalázták. Az ügyben az áldozat bántalmazását végignéző sorstársai tettek feljelentést, hogy tanúvallomásukkal hozzájáruljanak az igazság feltárásához. Attila a rendőröket határozottan felismerte a nyomozás során és ma is határozottan emlékszik arcukra, mert mint mondta, soha nem felejti el bántalmazóinak ábrázatát. A vádlottak és meghallgatott rendőr tanúk ismét fedezték egymást, falaztak és több esetben egyértelműen hazudtak a bíróság előtt. A fogdaudvaron előállítottakat őrző rendőrök közül volt aki azt mondta: mindenki ülhetett, ezzel szemben a tárgyaláson jelen levő öt volt előállított (köztük az MTI egyik tudosítója) egybehangzóan állította: mindenkinek térdelni kellett a falnak fordulva műanyag gyorskötözővel hátrabilincselt kézzel, aki erre képtelen volt azt megverték, megrugdosták, falhoz lökték. Sértett a súlyos sérülése miatt nem tudta teljesíteni a kínzást megvalósító parancsot és orvosi ellátást követelt, ezért támadtak rá különön kegyetlenséggel a rendőrök. Az egykori előállítottak azt is cáfolták, hogy őket kérésre folyamatosan vitték volna ki vécére, ezzel szemben azt mondták nekik csináljanak maguk alá. Kijelentették: a rendőrök állításával ellentétben - bár kértek - vizet sem kaptak órákon át.

Orvosi ellátásra közel 20 előállított szorult, ennek ellenére azt számukra csak hosszú órák elteltével biztosították, ezért az őrzésüket ellátó rendőrök megalapozottan gyanúsíthatóak a Btk. 172. § (1) és (3) bekezdéseibe ütköző segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésével. Többször kértem a tárgyaláson a bíróságot és az ügyészséget, hogy a nyilvánvaló bűncselekmény miatt haladéktalanul tegyenek feljelentést a rendőrökkel szemben, erre eddig tudomásom szerint nem került sor.

Az ítélet szomorúan példázza, hogy a 2006 őszi tömeges rendőri brutalitás felelőseinek számonkéréséhez alapvető szemléletváltásra van szükség az ügyészségek és bíróságok részéről, és egyúttal elementáris erővel veti fel az igényt az elmaradhatatlan igazságtétel és elszámoltatás iránt a 2002 és 2010 közötti időszakban az állami szervek, a karhatalmi erők által elkövetett törvénytelenségek elkövetőinek felelősségre vonása érdekében.

A jogvédők és áldozatok erőfeszítései ellenére a több száz bűncselekmény miatt eddig csupán néhány kisrendőrt ítéltek el - csak egyet letöltendő börtönbüntetésre -, a vérengzésekért felelős rendőrparancsnokok és politikusok még szabadlábon vannak (sőt utóbbiak még arcátlan módon üzengetnek az eseményeket vizsgáló parlamenti albizottságnak és távollétükkel tüntetnek), a véres akciókat végrehajtó rendőri állomány, a 2006 szeptember 19-ét követően futószalagon 150 embert jogtalanul előzetes letartóztatásba helyező és számos koncepciós pert elítélésig végigfolytató bírók, a rendőrterror miatti felelősségre vonás érdekében mindent el nem követő, a jogtalan előzetesére indítványt tevő, illetve koncepciós perekben vádat képviselő ügyészek, az előzetesbe helyezett tüntetőket sanyargató fegyőrök pedig mai napig is helyükön vannak.

Amíg a 2006 őszi megtorlásokért felelősöket el nem számoltatják és felelősségre nem vonják, nem lehet érdemi változásról beszélni. Szégyenletes, hogy a testileg-lelkileg szinte megrokkant sértettnek a kegyetlen bántalmazás miatt eddig csupán 400 ezer forint kártérítést fizettek a rendőri szervek. Örömteli ugyanakkor, hogy a nemzeti jogvédők és a Jobbik által is szorgalmazott jóvátételről az Országgyűlés után nemrég a Kormány is határozott, ennek megfelelően az ilyen és ehhez hasonló sorsú károsultakat az állam saját vállalása szerint idén október 23-ig kártalanítja.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei korábban már számos 2006 őszi károsultnak csikartak ki kártérítést joggyakorlatot döntően befolyásoló jogerős ítéletek és egyezségkötés útján, illetve több tucat, megtorlások során büntető- és szabálysértési eljárás alá vont civil védelmét látták el sikeresen.

Budapest, 2010. szeptember 11.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás
országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője

Programajánló (vasárnap-hétfő) program beírás: www.minden-ami-magyar.hu/prg/
1. 09-13, 18:00 "Összefogás Budaházyért"- tüntetés a Kossuth téren

Valótlan kiadványokat terjeszt a Fidesz a Jobbikról (dokumentumokkal és videóval)
2010-09-10 16:27 barikád.hu

A Jobbik aktivistái kérdőre vonták azt az aktivistát, aki Felsőzsolca cigányok lakta részén osztogatott szórólapokat, amely a Jobbikról és a párt támogatta Tóth Lajos független polgármesterről állít valótlanságokat. Az aktivista elmondta, tevékenységét a Fidesz polgármesterjelöltje Orosz Csaba pénzelte. A szórólapterjesztő kijelentését írásba adta, amelyet eredeti formájába cikkünkben olvashat. Egyed Zsolt a Jobbik borsodi országgyűlési képviselője kijelentette, pártja feljelentést tett az ügy miatt. Nem ez az első eset, hogy a Fidesz lejárató kampányt indított a radikális párttal szemben. Bírósági ügy indult egy korábban Kiskunlacházán és Gyálon terjesztett lejárató anyag miatt is.

Egyed Zsolt a Jobbik borsodi országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette, be hogy Felsőzsolca fideszes polgármesterjelöltje a radikális pártot és függetlenként induló támogatott polgármesterjelöltjüket Tóth Lajost lejárató szórólapok terjesztését pénzeli. A Jobbik politikusa elmondta, csütörtökön, Felsőzsolca cigányok lakta részén terjesztették a hazugságokat tartalmazó kiadványt.

Egyed Zsolt elmondta, a szórólapokon azt állították, hogy a Jobbik el szeretné üldözni a cigányokat, valamint szögesdróttal körbevett táborokba zárná a gyermekeiket. A politikus kijelentette, a Jobbik a Borsod megyei közgyűlésben éppen arra törekszik majd, hogy a társadalom megbecsült tagjaiként kezelje a becsülettel dolgozó, gyerekeiket iskolába járató cigány családokat. Ám a bűnözőkkel szemben a párt továbbra is kőkemény fellépést ígér. A Jobbik aktivistái kérdőre vonták a szórólapokat terjesztő hölgyet, aki írásban nyilatkozott arról, hogy tevékenységét Orosz Csaba fideszes polgármesterjelölt pénzelte. Utasításba kapta azt is, hogy a kiadványt a település kimondottan a cigányok lakta részein osztogassa. Egyed Zsolt hozzátette feljelentést tettek az eset miatt, emellett jelezte pártja ragaszkodik a becsületes úthoz, ajánlószelvényeit is tisztességesen gyűjtötte.

Az ügyben a barikad.hu megkereste Csöbör Katalint a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjét. Emlékezetes, hogy a képviselőasszony állította korábban Vona Gáborról, amikor a Jobbik pártelnöke a természeti csapások után az érintett településekre, többek között Felsőzsolcára is ellátogatott, hogy a radikális párt vezetője nem járt a helyszínen. Kijelentése derültséget okozott a parlamentbe és magát egyben nevetségessé tett, ugyanis fotók és a helyi beszámolók valamint videófelvételek is igazolták az országjárást. Csöbör Katalin eddig még nem nyilatkozott az ügyben. Szerettük volna megtudni, tudott-e a szórólapok terjesztéséről, adott-e ezekre megbízást, vagy indít-e etikai vizsgálatot Orosz Csaba ellen az ügy miatt.

Korábban Gyálon és Kiskunlacházán terjesztettek valótlanságokat állító kiadványt, amelynek ügyében a bírósági eljárás jelenleg is tart. A hazugságokat állító újságban, amelyet szintén a Fidesz aktivistái terjesztettek, azzal vádolták a pártot, hogy polgárháborúba sodorja az országot, azáltal, hogy a Gárda kezébe fegyvert ad.

Ezzel szemben köztudott, hogy a Gárdának nincsenek fegyverei, bűncselekményt sem követett el, ehelyett adományokat juttatott el rászorulóknak számtalan esetben és segített az árvízvédelmi munkákban.
A kiadvány egymillió munkahelyet, adócsökkentést vagy a radikálisok okozta értelmetlen veszekedést ajánlotta fel választható lehetőségként.

Mostanra kiderült az egymillió munkahely még jó ideig várat magára, az adócsökkentés sem úgy valósult meg, ahogy az az átlagemberek életkörülményeit jobbá teheti.

Ehelyett, viszont a Jobbik bebizonyította, hogy programját nem lehet megkerülni. Bizonyítja ezt a Trianon emléknap és a határon túli magyarságot érintő kettős állampolgárságról szóló törvény megszavazása. A Fidesz-szel szemben a Jobbik viszont megváltoztatná a pazarló segélyezési rendszert és a tényleges közbiztonság megteremtését követeli.

A kiadvány szól, hogy a Jobbik akadályozná az ország nyugalmának helyreállítását.

Ehelyett a Jobbik a nyugalom helyreállításáért dolgozik, éppen ezért követeli a szocialista-liberális kormányok országrontó politikáját folytató politikusainak felelősségre vonását. Köztük Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnököket. Valamint elszámoltatást követel a 2006-ban elkövetett rendőrterror felelőseinek ügyében is.

A kiadvány miatt már korábban feljelentést tett a Jobbik a bíróságon az ügy jelenleg is folyamatban van.