Blogarchívum

2011. március 31., csütörtök

Letörték a botnetet, megszűnt a spamek harmada

Link

A Rustock botnet (zombiszámítógép-hálózat) sikeres leállítása óta 33 százalékkal csökkent a levélszemét mennyisége világszerte a Symantec márciusi elemzése szerint.

Az elmúlt év végén a Rustock botnet hálózat naponta 44 milliárd spam üzenetet küldött ki, ami meghaladta az összes levélszemét 47%-át. Az év elején ez csökkent, de még ezekben a hónapokban is több mint 13 milliárd e-mailt postázott naponta.

A Microsoft szakembereinek néhány héttel ezelőtt sikerült leállítani a hálózat központi szervereit. A következő héten a levélszemétszám 52 milliárdról 33 milliárdra esett vissza.

A botneteket fertőzött számítógépek, azaz a számítógépes szakzsargonban csak zombiként emlegetett gépek milliói alkotják. A zombi kifejezés abból ered, hogy egy otthoni, iskolai vagy vállalati számítógép úgy is tagja lehet a botnetnek, hogy a gép tulajdonosa nem is tud róla.

A Rustock felszámolása után a Bagle lett a legaktívabb spam küldő botnet, több mint 8 milliárd napi levélforgalommal, de jelentős a Festi és Cutwail hálózat is.

Paul Wood, a MessageLabs Intelligence elemzője elmondta, hogy a botnet hálózatok a cyberbűnözés destruktív forrásai. A botnetek a hamis üzeneteken kívül megtámadhatják a szolgáltatást, illegális weboldalakat hozhatnak létre, a fertőzött zombigépekről adatokat tölthetnek le.

(FH)


Műsorajánló: A stúdióban Tóth József Zoltán jogász, politológus, egyetemi docens...

Borbély József TEMPO Párt elnöke :,Szent István fiaihoz intézett intelmeiből

Viselkedjetek méltóként ahhoz, hogy egyszer majd magyar lesz a Világ Királya! Ez az intelem mindenkor aktuális, mivel ugyan az itthon élő magyarok közül sokan nem tudják, de a világot közvetve vagy közvetlenül mindenütt jelenleg is magyarok közreműködésével irányítják.

Ötvenezer magyar professzor él határainkon kívül, ebből ötezer csúcsprofesszor a világ országaiban elszóródva az élet minden területén. Példaként említhetjük a legnagyobbakat: Nobel - díjas tudósainkat vagy a magyar származású francia államfőt, Nicolas Sarközy-t, de a frissen megválasztott USA elnökének, Barack Obamának kormányában tevékenykedő Ország Pétert is. Az, hogy most a világ mégsem jó annak tudható be, hogy Magyarország sem jó, mert nem a jó magyarok irányítják, ezért most Magyarország nem szolgálhat példaként a világ nemzetei előtt. Hogyan is szolgálhatna, mikor történelmi alkotmányunkat a Szent Korona Tan közjogi védelmét nélkülözni volt kénytelen a nemzet. A világnak is erre lenne szüksége, mert amikor majd a világ egyetlen Szent Koronájának Tanát minden nemzet számára elérhetővé tesszük, azzal többet adunk majd az emberiségnek, mint találmányainkkal, természeti kincseinkkel, az egészséges táplálkozást szolgáló állati - és növényi génállományunkkal, az ivóvize t és a gyógyítást biztosító vízkészletünkkel és minden más többlet javainkkal együtt adtunk, adunk. A Szent Korona Tanban is vannak adókra vonatkozó törvények a tized, de csak egyszer és nincsen ÁFA, tánya meg ványa stb.

Miről is van itt szó? Mindenütt a világon közjogi védelem hiánya korrupciót és ez által bankcsődöket és válságot okoz. A Sörösök vagy ahogy mostanában hívják őket a Sorosok a közjogi védelem hiányát kihasználva ellopják a nyugdíjalapunkat és a gyermekeink jövőjét is. Az úgy nevezett magyarországi 89-es rendszerváltás környékén Balázs István fuvarozta Mécs Imrét a repülőtérre mert Amerikába utazott a Soros meghívására. Mikor megjött , István ment az Imréért a repülőtérre. Visszafele betértek  István Gyömrői úti autó szerelő műhelyébe, ahol Mécs Imre megállapította, hogy István neked különb irodád van mint a Sorosnak Amerikába. Majd mondta Istvánnak, hogy gyere lépjél be az SZDSZ - be, de Balázs Úr nem lépett be, jó magyar maradt. A Sorosnak meg lett szép irodája a Mécs Imre pedig mint egy jó orrú patkány
hagyta el a süllyedő hajót és igazolt át az SZDSZ-ből az MSZP- be. Jól is mutattak tegnap együtt  Szekeressel meg  Borossal de erről most többet nem mert Temetésen voltunk, ahol a Boros nagyon nagy ívű szép búcsú beszédet mondott Béla bácsi emlékére. Csak egyszer akadt el a szava az elején amikor meglátta >>  Vén Istvánt és Balázs Istvánt együtt a gyászolók között, majd öreg barátaimmal meglátogattuk a régi sírokat a 301-es parcellában a Balázs Ferencét, Iván Kovács Lászlóét és a többi ártatlanét. Séta közben Vén Pista bácsi megállított és azt mondta, hogy jó, hogy kijöttél mert egyszer mindenkinek ki kell jönni és akkor megértetek belőle egy kicsit, de mindenki másképp élte meg az 56-ot és nem volt harag a hangjában ahogyan mondta, mint ahogy a Balázs Pisti arcán sem látszott ahogy támaszkodott az általuk állított székely kapunak mely a kopja fák előtt áll.

Kecskemét, 2009-07-24
Borbély József
TEMPO Párt elnöke

A JOG-AR, A MAGYAR APOSTOLI KIRÁLYSÁG KEZÉBEN


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Dr. Bene Gábor S. : Létezik-e morális legitimizációja a 2/3-nak?

Napok óta megy a viaskodás, illetve bozótharc a pártpolitika színpadán. Nyilatkozatok és kritikák hangzanak el a képviselőktől, s a médiaszemélyiségek részéről - feledve az elmúlt nyolc évben történteket -, megint úgy tesznek mintha...

A szocialisták szinte teljesen elfeledték, hogy éppen ők vitték az országot kátyúba, az LMP pedig úgy tesz, mintha nem is lenne semmi köze a liberális elődpárthoz, az szabadnak csúfolt demokrácia-tolvajokhoz! Bátran kritizálnak mindenkit, s a szavaik szerint nincs is más "tisztességes ember" ebben a hazában rajtuk kívül! Én azonban nem tudok felejteni, s eszembe jut az is, miként is szerezte meg a hatalmat a jelenlegi pártszövetség? Szerintem kifejezetten kóka és gyurcsány csapatának pénz és hatalom éhsége juttatta hatalomra a Fidesz-KDNP szövetséget, s nem a saját választási programja.

A választásokon 8 millió körüli honpolgárunk szavazhatott volna arról, hogy mire költsék el közösen a befolyt adót. Annak a 3 millió dolgos, sőt értékalkotó honfitársunk adóit, akik még nem estek ki a munka világából! No de ki tud arról, hogy milyen arányban vett részt a szavazáson a közel 1 millió funkcionális analfabéta, akik már évek óta nem tudnak munkához, csak "jövedelemhez" jutni? A választásokon egyébként nem vett részt 8 millió polgár, csupán ennek kb. a fele. De vajon mennyi köztük az önálló gondolkodásra és elemzésre képes személyiség?

Azt persze csak mi: naiv választópolgárok gondoljuk, hogy a tisztességhez az is hozzá tartozna, hogy aki nem tesz le a nemzet asztalára semmit, az ne akarjon dönteni arról, amit mások odatettek. Ez az egyszerű erkölcsi igazság azonban, nem töri át a magyarnak csúfolt hazugságállam régi-új elvtársainak ingerküszöbét! Mindez azért ilyen, mert szinte teljesen hiányzik a nemzettudat belőlük. Ezért kellene alaposan átgondolni a feladatokat, s tenni is valamit!

Miért nem vagyunk büszkék a tradicionális közjogunkra?

Talán a közeli jövőben újra megismerjük/felismerjük nemzetünk feledésbe merült értékeit, s az őket megalkotó nemzetünk őseit és hőseit. A széthúzás és ellenségeskedés helyett felismerjük végre, hogy a magyarság összetartását a Szent Korona határozta meg mindig, s Ő is fogja meghatározni a jövőben is. A magyarok ugyanis nem széthúzók, csak személyi hatalmat nem tűrtek el maguk fölött soha. A Szent Korona főhatalmát azonban tisztelték és az uralkodójuk - aki csak első volt az egyenlők között - csupán a Szent Koronától kapott hatalom illetve szuverenitás birokosaként uralkodhatott rajtuk. Ám ezen "uralkodás" is csak joguralom volt, hiszen a Szent Korona bonyolult személyisége többek között: az igazságos jog forrása is volt. Így valójában az igazságos jog uralmáról beszélhetünk inkább, s nem a király személyes hatalmáról. Ezt a nyugati államok gondolkodói sokáig fel sem tudták fogni, mert náluk természetes volt a király személyes hatalma, hiszen ők a királyi hatalmat Istentől eredeztették, amíg a magyarok választották a királyaikat.

A spanyolok miért nem annyira megosztottak, mint mi?

A spanyolországi Castellón de la Plana város - amely Valencia tartományban található - minden évben február 23. és március 2. között ünnepeli megalapítását. Az alapítók: Jakab király és neje Violant d'Hongria, azaz Árpádházi Jolánta. Ő volt II. András királyunk gyermeke, Árpád-házi Szent Erzsébetnek és a későbbi IV. Béla királynak a húga. Jolánta 1235-ben lett I. Jakab - a máig legnagyobb formátumú spanyol király, a nagy honfoglaló -, hitvese. Emlékét spanyolhonban szobrok és róla elnevezett közterületek őrzik. Castellonban is - ahogy az EU-ban mindenütt -, létezik a kétpólusú pártpolitika, hiszen PSOE-szocialista és a PP-néppárt folyamatosan harcol egymással, de Violant d'Hongria, azaz Árpádázi Jolánta ünnepén mégis kéz a kézben ünneplik közös történelmüket, igaz náluk nem maradt büntetlenül a bolsevik vérontás. Az egész ország fejet hajt ilyenkor a kilenc gyermeket szülő, nagyszerű magyar asszonynak. A spanyolok - velünk ellentétben - a Habsburg uralkodóik közül senkit sem ünnepelnek, nem is idézgetnek tőlük nagy mondásokat, s nem is őrzik ilyen szeretettel az idegenből származó királynéik közül, kizárólag a magyar Jolánta királynét.

Vajon miért lett a magyarság kishitű?

A Jolantát tisztelő spanyolok üzenetét kellene ma végre tudatosítania minden magyarnak, mert nem csak "egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók", de a lelkünk még tisztább és erősebb, mint másoké. Csak hogy sokunknak, nincs tudomása a magyar múlt nagyszerűségéről, elhiszi a médiabutítás által belénk sulykolt kisszerű meséket a primitív ősmagyarokról, s így gyermekeink nem a magyarságukra büszkék, hanem igyekeznek hasonlítani valamely állítólagos "európai kultúrnéphez". Így merül feledésbe őseink nagyszerű hagyományai, erkölcsi és jogi gondolkodása. Pedig még Hunyadi Mátyás korában is, Európa arcát meghatározó apostoli királyság voltunk, de még a mai világnak is tudnánk jó példát mutatni, ha mi magunk nem feledkeznénk meg értékeinkről, s nem más nemzetek majmolásával, valamint az aranyborjú imádatával lennénk elfoglalva.

Merjünk végre hinni önmagunkban, merjünk szembeszállni a modernség mítosza alatt ránk erőltetett divattal és butaságokkal. Helyette tanuljunk őseinktől, akik nem ezt a mai -erkölcstelen és hagyománytagadó - Magyarországot hagyták ránk, hanem egy fejlett erkölcsű és folyamatosan fejlődő jogrendű országot, amelynek csak vissza kellene térnie például az alkotmányos hagyományaihoz és máris élhetőbb, értékelvűen gazdagabb és boldogabb hazánk lehetne. Sem az őseink, sem az utódaink nem ezt érdemlik tőlünk. Az ősök akaratát és lefektetett jogi és kulturális hagyományait nem dobhatjuk a szemétre, sem napi politikai érdekből, sem hiúságból, sem lusta tudatlanságból! De ha így teszünk, akkor az utódainkat fosztjuk meg attól az értéktől, amit az őseink halmoztak fel a számukra is. Mi - a jelenlegi generációk -, csak nemzetpolitikában gondolkozhatunk, ami egybefoglalja a jelent, jövőt és a múltat is. Mindez nem múltba révedés, de nem is tagadása a világ fejlődésének!

Az ősszerződésünk megújításával, a közjó iránti alázattal, de büszke öntudattal öleljük át a múltunkat, s nyújtsuk át a jövő nemzedékének joghelyreállító szabadságharcaink eszméit és azok megalkotóinak tudását. Ne feledkezzünk meg arról, hogy minden magyar testvér és a Szent Korona alkotórésze, akárhol is él: Kárpátalján, Felvidéken, Erdélyben vagy bárhol.

De azt sem lenne szabad elfelejteniük a törvényhozóinknak, hogy nekik a 2/3-ad csak törvényhozásra adott felhatalmazást! Ám nagyon is szükség lenne egy nemzetvédelmi vagy alaptörvényre, amelyben mindent lehetne szabályozni, ami nem ellentétes a történelmi alkotmányunkkal, de csak Jolánta keresztényi alázatával, közjót szolgáló hűségével. Nem lenne szabad e morális legitimizációt elfeledni!

2011-02-16 Dr. Bene Gábor S.

Utóiratként:
lássunk egy hozzám érkezett levél tartalmas gondolatait!

"A technika alapvetően minden népet kiszakított a szakralitásból, a valóság hamis érzését keltette, és kelti. Ettől nem védett meg bennünket sem a vérszerződés, sem a Szent Korona, semmilyen alkotmány. Nemzetünk sem volt elég bölcs, másokhoz hasonlóan, hogy visszautasítsa a technika képére korlátozott fejlődést, miközben lelkében, szellemében és nemzeti érzelmeiben elkorcsosult. Még ma sem elég bölcs ahhoz, hogy a teljességet válassza, visszatérjen a szervességhez. Fél, hogy kimarad abból a dáridóból, már ugyan csak kicsinykéből, ami még hátra van. "

Akik ott voltak vasárnap Verőcén, egyszerüen megértik a sorok közötti üzenetet!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Halász József: Látszólag megismétlődik a történelem

A "korszerű forma" kifejezés a lényeg Orbán Viktor alábbi kijelentésében: "... én azt gondolom, hogy egy korszerű formában XXI. századi körülmények között az a tény, hogy nem alkotmányt, hanem alaptörvényt alkotunk, valójában a történelmi alkotmány folytonosságának helyreállítását és jogaiba történő visszaállítását jelenti."

Az általam kozmopolitának nevezett, jelenlegi jogértelmezés egyre inkább elismeri az Alkotmány, mint iránymutatás és az Alaptörvény, mint ebből eredő, egy történelmi időszakra "korszerűsített" irányelv megkülönböztetését.

Ennek tudható be, hogy a FIDESZ-KDNP tervezetét nem Alkotmánynak, hanem Alaptörvénynek nevezik (bár Orbán Viktor hétfői beszédében következetesen az "Alkotmány" kifejezést használta és - ha valakinek, akkor neki - nem lehet ilyen lényeges kérdésben tévedni.)

Megismétlődik a történelem, de az ismétlődés nem Magyarország felemelkedését eredményezi, mint 1920-ban, hanem Hazánk gyarmatbirodalmi kötöttségének erősödését akarja szolgálni, mert az ismétlődés csak látszólagos.

1920-ban a Horthy Miklós által összehívott Nemzetgyűlés első határozatában kimondta: "A Magyar Királyság alkotmánya a Szent Korona." Ezzel a Kun Béláék és Károlyi Mihályék által hozott törvényeket eltörölte, azzal a jogos indokkal, hogy az alkotmányos iránymutatással azok ellentétesek, így tiszta lapot nyitott a társadalmi együttélés magyar érdekeknek megfelelő szabályozására, vagyis a magyar érdekű jogrendszer kialakítására.

2011-ben a FIDESz-KDNP Alaptörvény-tervezete preambulumában a következők szerint fogalmaz: "Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát." (Orbán Viktor nem történeti, hanem történelmi alkotmányról beszél. Ez, és az alkotmányt az alaptörvénnyel keverő pontatlanság egy későbbi értelmezésnek készítik elő a talajt.)

A preambulum ezzel a kifejezéssel szétválasztja az alkotmányt és a Szent Koronát, vagyis lényegében tér el az 1920-as megfogalmazástól.

Ez a szemlélet mutatkozik meg abban a következetességben, amivel a Szent Korona alkotmányos jogfolytonossága helyett a kormánypárti képviselők "a történelmi alkotmány folytonosságáról" beszélnek.

Míg 1920 után hat évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az ellenerő kikezdje a magyar érdekek kizárólagos jogi érvényesülését (1926. évi XXII. tc.), addig hagyományaink látszólagos követése lehetővé teszi, hogy a FIDESZ-KDNP Alaptörvény-tervezete már önmagában is ellentmondjon a Szent Korona Értékrend iránymutatásának.

Két rejtett aknát helyeztek el így az Alaptörvény-tervezetben:

1. Az alkotmányozási folyamat és a Szent Korona szétválasztásával azt fejezték ki, hogy az Alkotmány nem iránymutató Isteni akarat kifejeződése, hanem történelmi fejlődés "vívmánya", és ez az Alaptörvény-tervezet ennek a folyamatnak a része.

2. Ez alapján szabadon értelmezhetővé tették az alkotmány iránymutatását. Ennek közvetlen eszközeként nem határozzák meg, hogy mit értenek "történeti alkotmányunk vívmányain".

Az 1920-as I. tc. alkotói is hasonló hibát követtek el, amikor nem értelmezték, hogy mit jelent a Szent Korona, mint alkotmány. Ennek lett következménye az, hogy 1926-ban a Szent Korona alkotmányosságával összeegyezhetőnek tartották az idegenek részvételét a hatalomgyakorlásban.

Most sincs olyan iránymutatás, amelyből levonhatóak lennének azok az alapelvek, amelyeknek ellentmondanak az utóbbi 66 év (1100 év) törvényei, sőt, azok az alapelvek, amelyek az alaptörvény-tervezetben szerepelnek, ezeknek a törvényeknek a szellemét követik.

Ebből ered, hogy le kell lepleznünk azt az iránymutatást, amelyből a látszat történelem-ismétlést jelentő alapelv - azaz az Alaptörvény-tervezet - fakad.

Az előzőekből egyértelmű, hogy nem Isteni eredetű iránymutatásról van szó. De akkor hogyan értelmezhető a "történeti alkotmányunk vívmányaiból" eredő iránymutatás?

A Párhuzamos Alkotmányozással bebizonyítottam, hogy a Lisszaboni Szerződés az iránymutatás a Szent Korona alkotmányisága helyett:

Szabadság Alkotmánya Rabság Alkotmánya
Magyarország örökké szabad. Magyarország sohasem lesz szabad.
A kötelezettségek és jogok egységében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez, amely nem szűntethető meg és nem korlátozható. A Szent Korona tagjai soha nem fognak azokkal a szabadságjogokkal rendelkezni, mint a hatalmat bitorló idegenek és helytartóik.
Ami a Szent Korona Országa földjén, földje alatt és földje felett van, a Szent Korona örök és elidegeníthetetlen alkotórésze, amelyet csak a Szent Korona másik alkotóeleme, a Szent Korona tagjai birtokolhatnak. A magyar föld, és ami alatta, felette van, valamint a magyar szellem, a magyarság javai és jogai örökké és elidegeníthetetlenül a megszállók tulajdonában vannak és felettük birtokjogot is csak a megszállók és helytartóik gyakorolhatnak.
Minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja. Minden magyar érték a megszállók érdekeit szolgálja.
Mindazzal szemben, aki megsérti a Szent Korona értékrendjét, a Szent Korona minden tagjának nemcsak joga, hanem kötelessége ellentmondani és ellenállni. Azokkal a Szent Korona tagokkal szemben, akik ellentmondanak és ellenállnak a diktatúra értékrendjének, a megszállóknak és helytartóiknak nemcsak joga, hanem kötelessége ellentmondani és ellenállni.

A Szent Korona divattá vált. Ez maga után vonta, hogy kirakodóvásári portékává alázták. Mutatják a külsejét, ahhoz különböző magyarázatokat fűznek, vagy történelmi alappal, vagy a nélkül. A lényeg, hogy elkeljen a portéka és higgye azt a vásározó, hogy igazat kapott, nem - valódi értéke szerint - bóvlit.

Amikor csak megosztottság nélküli egységgel akadályozhatjuk meg, hogy a Liberális Diktátumot Alaptörvénynek maszkírozva életünket mérgező vásári bazáráruként ránk tukmálják, megszaporodtak az önérdeküktől vezérelt, vagy a diktátorok által megvásárolt "álhazafiak", akik ránk akarják beszélni, erőnk elvonásával, a Szent Korona meggyalázott utánzatát.

Ha engedjük, megérdemeljük.

Kelt Szegeden, 2011. Kikelet havának 30. napján.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

Newsletter - Masaru Emoto - A víz követe

http://www.listcast.com/x?function=view&c=64237639x-a6c18f72%2a810716a-fb4c7eb7
http://www.listcast.com/x?function=view&c=64237639x-a6c18f72%2a810716a-fb4c7eb7




Kedves Olvasóm!

Az alábbi üzenet a Spirit of Ma'at magazin hírlevelében érkezett. Masaru Emoto arra kéri a világot, hogy egy rövid imával segítsünk meggyógyítani a fukusimai atomerőmű vizét, elejét véve ezzel egy nagyobb hatósugarú radioaktív fertőzésnek. A víz nem ismer határokat.

Üdvözlettel,
Bognár Péter
Csillagszív Portál

Minden embernek a világon

Kérlek benneteket, hogy küldjétek szeretet- és hálatteli imáitokat a fukusimai atomerőmű vizének, Japánba!

A súlyos, 9-es erősségű földrengés és a valószerűtlenül hatalmas cumami folytán több, mint 10.000 ember veszett el? még most sem találják őket? Már 16 napja, hogy a katasztrófa megtörtént. Tetézi a bajt, hogy a fukusimai atomerőmű reaktoraiban lévő víz szivárogni kezdett, és ez szennyezi az óceánt, a levegőt és a víz molekulákat a környező területeken.

Az emberi bölcsesség nem tudott sokat tenni a probléma megoldásáért, csak azt, hogy megpróbáljuk lehűteni a radioaktív anyagok forrongását a reaktorokban, úgy, hogy vizet öntünk rájuk.

Valóban nincs semmi más, amit tehetünk?

Úgy gondolom, hogy van. A Hado mérések és a vízkristály fotózás technológiájának több mint húsz évnyi kutatása során szemtanúja voltam, hogy a víz pozitívvá alakulhat, ha megkapja az emberi imádság tiszta vibrációját, bármilyen messziről jöjjön is az.

Albert Einstein energia képlete, az E=mc2 valójában azt jelenti, hogy az energia egyenlő az emberek számának és a tudatosságuk négyzetének szorzatával.

Most van itt az idő, hogy megértsük ennek az igazi jelentését. Csatlakozzunk mindannyian az ima szertartásához a föld bolygó polgártársaiként. Arra szeretnék kérni minden embert, nem csak Japánban, hanem az egész világon, hogy segítsen nekünk kiutat találni e bolygószintű válságból. Az ima szertartása a következő.

A szertartás neve:
"Küldjünk szeretet és hála gondolatokat a fukusimai atomerőmű minden vizének"

Időpont:
2011. március 31. (csütörtök)
déli 12.00 óra, minden időzónában

Kérlek, ismételd el a következő mondatokat:
"Fukusimai atomerőmű vize, sajnáljuk, hogy szenvedést okozunk neked.
Kérjük, bocsáss meg nekünk. Köszönjük neked, és szeretünk téged."

Mondd el hangosan, vagy magadban. Ismételd el háromszor, imára kulcsolt kézzel.

Kérlek, ajánld fel őszinte imádat.

Szívemből köszönöm nektek.

Szeretettel és hálával,
Masaru Emoto
A víz követe

a fordítás alapjául szolgáló angol nyelvű üzenet:

2011. március 30., szerda

Belharc az MVSZ-ben?

Miért nem kell Patrubány a hatalomnak?!
...és miért lett támadások célpontja a Magyarok Világszövetsége...

Patrubány Miklós előtt Csoóri Sándor volt a Magyarok Világszövetségének elnöke. 2000-ben az új elnököt mindjárt megválasztása után rengeteg rágalom érte, például olyan, hogy a román titkosszolgálat tagja, besúgó, szabotőr satöbbi, pedig csak arról volt szó, hogy a MVSZ-ből valakik (sajnos tudom, kik) egy madzagon rángatható, fejbólintó szervezetet akartak csinálni, hogy bármikor elővehessék valaminek a támogatására vagy ellenzésére, mint annak idején a Hazafias Népfrontos és hasonló pártállami gittegyleteket és a Világszövetséget is... Ám a "felülről kiküldött elnökjelölt" láttán a székelyek összefogtak, mert látták, hogy mi készül megint a magyar nemzet megrontására, és a maguk soraiból választották meg Patrubányt. Ennél jobban az akkor uralkodó pártot és vezetőit nagyobb sérelem nem is érhette volna, és ugyanúgy kezdtek viselkedni, mint elődeik, a bolsevik pribékek. Ezért jött a rágalmazás (ami azóta is tart), ügynökök beépítése a Világszövetségbe, illetve belső emberek megzsarolása vagy megvásárlása (K.K., G.GY stb.). És parlamenti döntéssel, a Fidesz javaslatára és többségben megvonták a MVSZ költségvetési támogatását. 11 év óta egy fillér magyar állami támogatást sem kapott a Magyarok Világszövetsége, de a békéscsabai szlovák szervezet milliókat, amiből azok például tavaly azért utaztak Versailles-ba június 4-én, hogy hálát adjanak ezért a bűntényért!!! (ott voltam, láttam a "hálás szlovák nép" koszorúját).

Sokan visszasírják a MVSZ állítólagos "fénykorát" 2000 előtt, amikor évente több százmilliót herdáltak el reprezentációra, dőzsölésre, drága szállodai szobákra, repülőjegyekre, fogadásokra, baráti társaságuk fércműveinek drága honoráriummal felbokrétázott kiadására, és akkor Csoóri Sándor volt az elnök, "körülvéve a léhűtőktől..." Sajnos, akárkik is voltak ott, ha később a szövetség ellen támadtak, akkor magukat gyalázták meg, bármit is tettek annak előtte, de lehet az is, hogy csak balekként elhitték azt, amit a titokminiszter vagy valami hasonló ápolásra szoruló egyén hamisított Patrubány állítólagos múltjáról. Bevallom őszintén, kezdetben engem is megtévesztettek a hitelesnek tűnő pletykák, ami annak is köszönhető, hogy nem voltam a "kondér" közelében, és engem nem is kívántak bevonni a Világszövetség munkájába, mert tudhatták, hogy undorodom az alibizmustól, a látszattevékenységtől és a közpénzek elherdálásától, s ha ilyet látok, nem hallgatom el. Nem is hívtak meg, b ár a Csemadok, a Pedagógusszövetség elnökségében is ott voltam, az Együttélés alelnökeként és prágai frakcióvezetőjeként talán legalább megkérdezhették volna, hogy miben segíthetek. Volt ott viszont ingyenélő, pénzherdáló, fejbólintó elegendő... Sajnos. Én akkor csatlakoztam, amikor látnom kellett, hogy egy aljas rágalomhadjárat folyik a Világszövetség ellen, amelyekről nekem is bizonyos, ám ellenkező adataim voltak, és akik Patrubányt rágalmazták, azokról egyszerre csak kiderül, hogy bizony ők szerepelnek az ügynöklistán, és nem Patrubány. És azt is láttam, hogy a MVSZ pénz nélkül is egy olyan tevékenységet végez a nemzet szolgálatában, ami a legfontosabbak közé tartozik, de sem a pártok, sem más szervezetek nem mertek vállalni, olyan dolgok, amilyenekre én is feltettem az életemet (Trianon újraértékelése és nemzetközi rehabilitálása, magyar állampolgárság visszaadása, magyar őstörténet, rokonnépeink Belső-Ázsiában, az államadósság elemzése, Szent Korona tan, nemzetegyesíté s, a benesi dekrétumok elítélése, a szabadkőműves nemzetvesztők leleplezése stb.). Legutóbb pedig talán az a bűnünk, hogy a MVSZ kiáll a Szent Korona tanát követő magyar történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása mellett (Magyarságtudományi Füzetek 10. kötet), ezért jöttek a felbérelt provokátorok és ügynökök által indított újabb rágalmazó támadások...

Amit most az alábbiakban közzéteszünk, az viszont nem hamisítvány, hanem Rákosi Mátyás jóságának dicshimnusza az előző elnök tollából. Ezek után, ennek fényében tegyék mérlegre a 2000 előtti és utáni Világszövetség vezetését, ha már az előélet vizsgálata ennyire lényeges a MVSZ-ből kihullott férges gyümölcsöknek.

Mihályi Molnár László
a Felvidéki Országos Tanács alelnöke, az MVSZ Elnökségének póttagja

Csoóri Sándor
Aranyos madaram

Aranyos madaram,
sárgatollú madár,
Merre szálltál eddig?
régen láttalak már.

Régen jártál erre,
Régen énekeltél,
Sugaras nyarunkról
még nem is meséltél.

Tavasz óta fekszem
Álnok betegségben
És te még csak meg se
Látogattál engem.

Gyönyörű madárkám.
Gyere szállj a fámra,
Levélejtő fámról
Szobám ablakába.

Bíztató éneket
Dalolj onnan nékem:
Feledjem a bajom,
Feledjem egészen!

És hogyha útra kelsz
Csillaggyúlás előtt
Budapestre repülj,-
Ne is tarts pihenőt!

Rákosi elvtársnak
szállj az ablakába,
S illendően, szépen
kocogtass be nála.

Mondd meg neki, mondd meg,-
de ne panaszlóan -
hogy betegen fekszem,
azért nem hall rólam.

Mondd meg neki, mondd meg,
Így, ahogy üzenem:
hogyha felépülök,
tüstént fölkeresem.

És a színe előtt
teszek hitet rája:
Én leszek a leghűbb
Ifjú katonája.

1953.

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Index - Gazdaság - Elítélték a bankok ellen háborúzó VÉSZ-elnököt

Link
Index,MTI
2011. március 30., szerda 16:12

Tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte szerdán a bíróság Éliás Ádámot, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnökét, amiért 2009 júliusában a nagy nyilvánosság előtt is közzétett ultimátumot intézett a magyarországi bankszférához. Az ítélet nem jogerős.

Emlékezetes, Éliás Ádám tavaly júliusban ultimátumot intézett a magyarországi bankszférához, amiben kijelentette, hogy a pénzügyi válság következtében megszaporodott árverések és kilakoltatások miatt, a társadalom védelme érdekében az általa vezetett mozgalom háborúban lévőnek tekinti magát a bankokkal.

A vádirat szerint a Éliás egyúttal felszólította több bank vezetőjét, hogy állítsák le az önhibájukból fizetésképtelenné lett adósok ingatlanainak elárverezését, és az adósok kilakoltatását, ellenkező esetben összeállít egy banki feketelistát, végső soron pedig a követelést nem teljesítő bankok megsemmisítését helyezte kilátásba.

A bankok a követelésnek nem tettek eleget, de annak hatására több bank vezetése is fokozott biztonsági intézkedések bevezetéséről döntött.

A bíróság álláspontja szerint ezzel négyrendbeli kényszerítés kísérletének bűntettét követte el a vádlott. A döntés nem jogerős, mert bár a vádhatóság képviselője tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Az eljárás során a bíróság több bank vezetőjét is meghallgatta, korábban Simor András jegybankelnököt, Felcsuti Pétert, a Raiffeisen Bank volt elnök-vezérigazgatóját, valamint Erdei Tamást, az MKB Bank elnök-vezérigazgatóját is tanúként hallgatták meg. Valamennyien azt mondták, hogy komolyan kellett venniük a fenyegetést. A per szerdai tárgyalásán Király Gábor, a CIB Bank vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy demonstrációktól, tüntetésektől tartottak a felszólítást követően.


Előzmény:

Kész a feketelista, indul a bankháború

2009. szeptember 2., szerda 12:26 | aznap frissítve

Kilenc bank és tíz egyéb pénzügyi vállalkozás neve szerepel azon a feketelistán, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége. A szervezet "széles társadalmi ellenállásra" szólított fel a listán szereplő bankokkal szemben. A VÉSZ emellett több javaslatot megfogalmazott a hazai kkv-szektor helyzetének javítására, többek között módosítanák az adófizetéssel kapcsolatos szabályokat és konszolidációs hivatalt hoznának létre.

Mi az a VÉSZ?

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége 2008 szeptemberében bejegyzett szervezet, amely az elmúlt hónapokban leginkább azzal vált ismertté, hogy tagjai kibontották már kész épületekből – többek között már működő szállodából is – a nekik ki nem fizetett anyagokat. A szervezetnek több mint száz cég a tagja, Éliás Ádám szerint sajátos, de jogilag eddig támadhatatlannak tűnő technikájukkal 100-150 millió forintot sikerült eddig megszerezniük a nem fizető megrendelőktől.

Hat pénzintézet, közülük mindössze két lakossági bank, az OTP és a Takarékbank reagált érdemben a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége augusztus eleji moratóriumfelhívására, hogy függesszék fel a kilakoltatásokat – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke. A szervezet ezért most totális bankháborút hirdet: elkészítették és nyilvánosságra hozták az, ahogyan Éliás fogalmazott, "a lakosságra legveszélyesebb bankok és egyéb pénzügyi vállalkozások feketelistáját".

Totális megsemmisítést ígér

A listán szereplő pénzintézeteket és vállalkozásokat a VÉSZ szakértői a következő hónapokban megfigyelik. Ezt követően, a következő két hónapos tevékenységüket látva "nyilvánosságra hozzuk, mely bank és cég volt a legsikeresebb a rablásban, és azokat meg fogjuk semmisíteni" – mondta Éliás. A feketelistán lévő bankok névsora abc-sorrendben: Axa Bank, Budapest Bank, CIB, Erste, FHB, K&H Bank, MKB Bank, Raiffeisen és Unicredit. A lajstrom tizedik szereplője az OTP Jelzálogbank lenne, ám a VÉSZ az OTP Bank, a jelzálogbank anyavállalata moratóriummal felérő pozitív reagálása miatt ezt a hitelintézetet annak ellenére nem vette fel a listára, hogy nagyon sok panasz érkezett ellene.

Az egyéb pénzügyi vállalkozások közül az Aegon Hitel Zrt., az Argenta Zrt., a Credit House Zrt., a Creditexpress Zrt., az Intrum Justitia Zrt., a Korona Kredit Zrt., a Lánchíd Hitel Zrt., a Magyar Ingatlanhitel Zrt., a Pesti Hitel Zrt., a Provident Zrt., valamint a Vin-Faktor Zrt. került a listára. Közülük Éliás kiemelte az Aegont, amely ellen, mint mondta, azonnali támadás szükséges. "Annyi van a rovásán, hogy ha nem változtat a gyakorlatán, akkor nagyon súlyos támadás várható ellene, én magam találkoztam hat-nyolc nagyon vérlázító esettel, ruhásszekrény méretű figurák rúgják rá családokra az ajtókat" – fogalmazott Éliás Ádám.

Az Aegon jogi lépéseket tesz

Az Aegon Hitel Zrt. követeléskezelése minden tekintetben megfelel a jogszabályi követelményeknek. Társaságunk egyik együttműködő partnerének sem adott a cikkben említett módon kilakoltatásra vonatkozó utasítást – olvasható az Aegon közleményében, amelyet a VÉSZ sajtótájékoztatójára reagálva adtak ki. "A közhiedelemmel ellentétben egyik hitelintézeteknek, így az Aegonnak sem érdeke a hitelszerződések felmondása és az ingatlanok értékesítése – olvasható a közleményben. Az elmúlt hónapokban különböző megoldásokat dolgoztak ki a fizetési nehézségekkel küzdő adósoknak. Az árverezés csak a legutolsó lépés, de akkor sem a cikkben említett módszerekkel történik – olvasható az Aegon közleményében, amelyben arról is tájékoztatást adnak, hogy az Aegon jogi lépéseket tesz a VÉSZ elnökének a cég érdekeit sértő megjegyzései miatt.

Arról, hogy milyen eszközökkel tudnának fellépni a bankok ellen, a VÉSZ elnöke az augusztus közepén az Indexnek adott interjúban beszélt. Akkor azt mondta, tudják, milyen eszközzel kell fellépniük, de részleteket nem árult el. Utalt viszont egy lehetséges támadási módra, amikor azt mondta: "ötszörös blokád alá tudunk helyezni egy bankot, és ha oda bemenne kétezer csákányos ember, csak érdeklődni, hogy mi a helyzet, akkor a háborút már más pozícióból vívjuk".

A VÉSZ követeli annak a 2003-as kormányrendeletnek a megsemmisítését, amely szabad kezet adott a közvetlen banki értékesítéseknek, és a kilakoltatások elbírálását a bíróságok elé vinné, hogy "ne titkolhassák a bankok, miért nőttek meg a törlesztőrészletek, miért kell 90 százalékkal több törlesztőt fizetni, amikor csak 20 százalékkal gyengült a forint". Éliás szerint "amíg ez nem történik meg, a társadalomnak közvetlenül saját magát kell megvédenie". Ezért azt kérte: induljon minél szélesebb társadalmi ellenállás a listán lévő bankokkal szemben. A magánszemélyek, vállalkozások és intézmények kezdjék el kivonni betéteiket ezekből a bankokból, és szüntessék meg a feketelistán lévő pénzintézetekben vezetett számláikat - szólított fel a VÉSZ elnöke.

Fellépés a kkv-kért

A szervezet vezetői ismertették emellett a kis- és középvállalkozások helyzetét megszilárdító koncepciójukat is. A szövetség kezdeményezi egyebek mellett az adószabályok módosítását: mint azt Éliás Ádám korábban az Indexnek adott interjúban is elmondta, azt szeretnék elérni, hogy csak a realizált árbevételre jutó adófizetési kötelezettségeket kelljen teljesíteni. Ha például egy elvégzett munkát a megrendelő elfogad - az esetek egy részében tovább is értékesít -, de annak árát nem fizeti meg, akkor az adót ne a számlát kibocsátó cégnek, hanem a megrendelőnek kelljen kifizetni.

A szakmai szövetség emellett javasolja egy kkv-k konszolidációját szolgáló, hatósági jogkörrel működő hivatal létrehozását. Kezdeményezik, hogy a magyar jogban jelenjen meg a vétlen csőd intézménye, ebbe a kategóriába azok a vállalkozások tartoznának, amelyek a megrendelők által ki nem fizetett számláik miatt kerültek fizetésképtelen helyzetbe. A vétlen csődbe került kkv-k védelme érdekében az adófizetési kötelezettséget felfüggesztenék, míg azt ezt okozó megrendelők ellen akár büntetőjogi feljelentést is lehessen tenni, például ha a megrendelő nem fizet, de tovább értékesíti a neki nyújtott teljesítést.


2011. március 29., kedd

Ott volt a magyar-hollandon? Keresse meg magát!

Link
http://www.lanchidradio.hu/kronika/on_is_kint_volt_a_magyarhollandon_keresse_meg_magat_a_foton_20110329
Több gigapixeles panorámafotó készült a múlt pénteki, Magyarország–Hollandia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. Az óriásfotón a szurkolók megkereshetik és bejelölhetik magukat a Facebookon. Kedden délután már több drukker találta meg magát az óriásfotón.

A FourFourTwo online futballmagazin oldalán látható panorámaképen az a mintegy 25 ezer ember látható, aki pénteken ott volt a magyar-holland válogatott mérkőzésen. Az egér és a nyilak segítségével a Puskás Ferenc Stadion képén rá lehet keresni a szurkolók arcára is. Arra kérik a szurkolókat, hogy minél többen jelöljék meg (tegeljék) magukat, így egy magyarországi sporteseményen készülhet el a legtöbb tegelést tartalmazó fénykép. Azok között, akik ezt megteszik, értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Az óriásfotó itt látható: http://www.szurkolok.fourfourtwo.hu/

(FH)


Gyilkosságra uszító bejegyzés: határolódjon el az MSZP

http://www.lanchidradio.hu/belfold/gyilkossagra_uszito_felhivas_az_mszp_es_a_societas_hatarolodjon_el_20110329

A Fidesz közleménye szerint a Németh Gábor „szocialista blogger” szerkesztette egyenlito.blog.hu átlépett egy határt, ezért felszólítják az MSZP-t és a Societast, hogy határolódjon el egy blogbejegyzéshez fűzött hozzászólástól.

Miközben a blog számos bejegyzésében a magyar sajtószabadságot temeti, és a „sajtót erős korlátok közé szorító médiatörvényt” próbálja félremagyarázni, addig az nem zavarja a „szerkesztőket”, hogy immáron három napja egy olyan hozzászólás olvasható portáljukon, amely Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő és zuglói polgármester, valamint családjának meggyilkolására buzdít – hívja fel a figyelmet a Fidesz keddi közleménye.

„Az ifjú szocialista Németh Gábor internetes próbálkozását persze nem lehet komolyan venni, a Magyar Szocialista Pártért dolgozó fiatal elődjei – akik jelenleg bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt vannak börtönben – ugyanis magasra tették a mércét” – fogalmaz a Fidesz által az MTI-hez is eljuttatott dokumentum, a párt mégis arra kéri Németh Gábort, hogy „jobb híján határolódjon el saját magától!”

Mint írják: aki ugyanis eltűri, hogy egy általa szerkesztett internetes felületen ilyen, gyilkosságra uszító felhívás szerepelhessen, az nyilván alkalmatlan és méltatlan arra, hogy a közéletben bármilyen szerepet is vállaljon. Az üggyel kapcsolatban a Fidesz a Magyar Szocialista Párt és a Societas elhatárolódását is elvárja.

A hozzászólás szerint – amely március 26-án 23:08:58-kor került fel az Egyenlítő Blog „Lefilmeztük Papcsák luxusautóját” című bejegyzéséhez fűzött hozzászólások közé – az Alapvető Emberi Jog néven regisztrált kommentelő „nem sajnálja” Papcsáktól 14 milliós autóját. Mint máig a blogon olvasható bejegyzésében fogalmaz: „Én nem sajnálom tőle. Sőt, ilyen k..va drága üzemagyag árak mellett még benzint is veszek bele, mondjuk 1 litert. Üveget is adok. Rongyot is a szájába. Majd beültetném családostul az autóba. A többit a fantáziátokra bízom. (Segítek, úgy lesz.)”

(Forrás: MTI)

Gyurcsányig érnek a HM-es hullámok? (+videók)

http://www.lanchidradio.hu/belfold/gyurcsanyig_ernek_a_hmbotrany_hullamai_video_20110329
Etikusnak tartja a volt honvédelmi miniszter a vezetése alatt történt lakásvásárlásokat, amelyekkel több száz millió forintos kár érte a tárcát. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ugyanitt azt mondta: Juhász Ferenc Gyurcsány Ferenc volt kormányfővel is egyeztetett a lakásértékesítésekről.

Tekintse meg a hírTV videós összeállítását!


Etikusnak tartja a volt honvédelmi miniszter, hogy államtitkára, Fapál László harmadáron vehette meg a szolgálati lakását, és ezzel 40 millió forintos kár érte a tárcát. Juhász Ferenc erről a honvédelmi bizottság albizottsága előtt beszélt. A volt tárcavezetőt harmadszorra hívták meg az ülésre, ahol azt elismerte, hogy három ingatlan értékesítését ő engedélyezte, köztük Fapál László volt államtitkárét is. Juhász úgy véli: minden szabályosan történt. Szerinte a kedvezményes lakásvásárlásokra lehetőséget adott a rendelet.

Juhász gyenge műszaki kérdésekben

Juhász szerint nagyon méltatlan, ahogy ezeket a lakásügyeket tárgyalják, mert ezzel a katonát a katona ellen és a katonát a társadalom ellen hangolják. Azt is leszögezte, hogy az esetek 99,99 százaléka nem vethet fel kérdést. Az MSZP-s politikus az ingatlanértékesítések hátteréről is szólt, mely szerint a rendszerváltás előtt nagy ingatlanállományt tartott fent a HM, az elmúlt 20 évben legalább 15 ezer lakást értékesítettek. Juhász nem tud olyan vezérkari főnököt, vagy államtitkárt, aki ne kapott volna lakást a honvédségtől. Juhász szerint elődei is így cselekedtek és a rendeleten ő szigorított, ezen pedig azóta nem változtatott senki, az árakat pedig a jogszabályok határozták meg. Az albizottság elnöke, Csampa Zsolt megkérdezte, hogy Gömbös János 30 milliót érő szolgálati lakását miért kellett 20 millió forintért felújítani, amire a szocialista politikus úgy válaszolt, műszaki kérdésekben ő gyenge és arra kérte a fideszes politikust, hogy ne neki tegye fel a kérdéseket. Juhász Ferenc 12.05-kor távozott az albizottság üléséről - jelentette a helyszínről délben a hírTV tudósítója.

Gyurcsány is érintett lehet

Mint ismert, a honvédelmi bizottság albizottsági ülésére Juhász Ferenc 11 órakor érkezett meg. Csampa azzal kezdte beszédét, hogy bejelentette, jelzést kaptak az MSZP-től, hogy a volt honvédelmi miniszter a Parlament épületében tartózkodik. Elsőként Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost hallgatta meg a testület, aki kijelentette, hogy Gömbös János volt miniszteri biztos számára ugyanúgy áron alul adták el szolgálati ingatlanját, mint Fapál László volt államtitkár részére. Ennek írásos nyoma is van.

Az üzlettel egyetértett Juhász Ferenc és tudott róla Gyurcsány Ferenc is, mert a volt HM-vezér egyeztetett az exkormányfővel. Budai indokoltnak tartja Gömbös lakásvásárlási ügyében és további 20 ügyben a feljelentést. Az ülésen meghallgatták továbbá a HM ingatlankezelési hivatalának volt főigazgatóját, Csák Gábort is, aki azóta nyugállományba vonult. Ő azt hangsúlyozta, hogy az értékesítésre vonatkozó rendeletet mindig betartották, minden bentlakó bérlőt megillettek a szolgálati időből adódó kedvezmények, sőt aki készpénzzel fizetett, annak további 40 százalékos kedvezményt biztosítottak. A konkrét áron aluli értékesítésekre azonban a volt főigazgató nem tért ki.

(hírTV)
Kapcsolódó:

Gyurcsány nagyon bízik volt miniszterében (+videó)


– Egy miniszterelnöknek nem hatásköre a szolgálati lakások eladása – közölte Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy egyeztetett-e vele annak idején Juhász Ferenc. A volt szocialista miniszterelnök hisz benne, hogy volt honvédelmi minisztere törvényesen járt el az ingatlaneladásoknál.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


– Én hitelt adok Juhász volt miniszter úr állításának, hogy tisztességesen és törvényesen történtek ezek a lakásértékesítések, és remélem, hogy ez fog bebizonyosodni. Az egész elszámoltatásról azt látom lassan, hogy egy év óta vajúdnak a hegyek és még egereket sem nagyon szültek. További erőfeszítést kívánok az elszámoltatási biztosnak – mondta el a hírTV-nek Gyurcsány Ferenc.

(hírTV)

20 millió répaföldre és szamurájokra? Hiller nem lát kivetnivalót benne (+videó)

http://www.lanchidradio.hu/belfold/20_millio_ropafoldre_es_szamurajkardokra_20110329

Csaknem 600 millió forintot fizettek ki az előző kormányok alatt 54 kortárs művészeti alkotásért a PPP-beruházásokat felülvizsgáló államtitkár szerint. A budapesti Schönherz Kollégiumban például a liftek környékének kicsempézése került 13 millióba. Hegmanné Nemes Sára szerint a közbeszerzési szabályokat is megszegték.
Az egykori szocialista oktatási miniszter, Hiller István szerint európai mintát követtek, és a pénzt jól költötték el.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


A budapesti Schönherz Kollégiumot 2007-ben kezdték felújítani PPP-beruházásban. Az Oktatási Minisztérium egy akkori programja értelmében az ilyen projektek értékének 1 százalékát kortárs művészeti alkotásokra kellett költeni. Így kerültek a színes csempék a falra, és kapták a Színlétra fantázianevet. Csaknem 13 millió forintért.

Répaföld és szamurájok

A PPP-beruházásokat felülvizsgáló államtitkár, Hegmanné Nemes Sára szerint 54 kortárs művészeti alkotásért összesen 567 millió forintot fizettek ki.

A Dunaújvárosi Főiskolán felállított Dunai Vasszamurájok című kompozíció például 9 millió 105 ezer forintba került. A gyöngyösi főiskola pedig egy „Répaföldet” kapott, több mint 11 millióból. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja a kifizetéseket.

Az államtitkár azt is mondta: a kortárs alkotások megrendelésénél a közbeszerzési szabályokat is megszegték. – A közreműködő pályáztató cég úgy kapott megbízást az Oktatási Minisztérium nyomására a magánbefektető által, hogy gyakorlatilag semmilyen felhatalmazással nem rendelkezett erre – mondta el Hegmanné Nemes Sára.

Hiller és a rossz irány

A volt szocialista oktatási miniszter szerint uniós példát követtek a programmal. Hiller István szerint a minisztérium sem a pénzek elköltésébe, sem a műalkotások kiválasztásába nem szólhatott bele, ezt egy szakmai zsűri végezte.

– Én sohasem képviseltem azt az álláspontot, hogy a politika, politikus vagy politikusok, legyen az miniszter, beleszóljon abba, hogy hogy néz ki egy színdarab, ki legyen a női főszereplő vagy éppen milyen legyen egy kortárs műalkotás. Szerintem ez rossz irány, következésképpen én nem is tettem – vélekedett a volt miniszter.

A kormány számításai szerint a PPP-beruházások idén 120, jövőre pedig 124 milliárd forintba kerülnek költségvetésnek. A kabinet ezért az összeset felülvizsgálja. A kivásárlások nyáron kezdődhetnek.

(hírTV)

Szlovákia kiadja Jozef Rohácot Magyarországnak | Lánchíd Rádió - FM 100.3 - Lánchíd Rádió - FM 100.3

Link
http://www.lanchidradio.hu/kulfold/szlovakia_kiadja_jozef_rohacot_magyarorszagnak_20110329

Szlovákia kiadja Jozef Rohácot Magyarországnak - döntött kedden a Nyitra Megyei Bíróság nyilvános ülésen. Az érintett a döntést azonnal megfellebbezte, így a végső szót a szlovák legfelsőbb bíróság fogja kimondani. "A Nyitra Megyei Bíróság az államügyész javaslata alapján úgy döntött, hogy az európai elfogatóparancsnak eleget kell tenni. A határozatot ellen az érintett személy panaszt emelt, amelyről a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága fog dönteni.

Amennyiben szükségesnek véli, kiegészíti az eljárást és saját hatáskörében dönt az európai elfogatóparancs végrehajtásáról" - közölte a bírósági ülés után Oliver Kolencík, a testület szóvivője. Rohácot egy Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe február közepén Szlovákiában.

A magyar hatóságok nem hozták nyilvánosságra, miért körözik Rohácot. A sajtóban megjelent értesülések szerint a szlovák férfinak köze lehet Fenyő János vállalkozó 1998. februári meggyilkolásához.

A budapesti Fővárosi Bíróság tavaly októberben első fokon felmentette a kitervelt emberölés kísérletének vádja alól Jozef Rohácot, két év börtönbüntetésre ítélte viszont robbanóanyaggal való visszaélés miatt. A tárgyalás végén azonban szabadlábra helyezték őt, mivel a férfi már két évet letöltött előzetes letartóztatásban.

A Fővárosi Főügyészség a Seres Zoltán vállalkozó elleni, 14 évvel ezelőtti sikertelen merényletkísérlet miatt vádolta meg a szlovák állampolgárságú férfit mint bűnsegédet, továbbá robbanóanyaggal való visszaéléssel mint tettest.

Rohácot 2008. október 27-én Prágában igazoltatták rendőrök, s mivel hamis papírjai voltak, őrizetbe vették, majd 2009 februárjában kiadták Magyarországnak. Felmerült a neve több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

A bíróság azért mentette fel az emberölési kísérlet vádja alól, mert megítélése szerint a nyomozó hatóság nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Rohác azért készítette volna a pokolgépet,* hogy ismeretlen társaival megölje Seres Zoltánt. A bíróság megállapította, hogy a nyomozó hatóságok több súlyos hibát is elkövettek az eljárás során, például nem készültek fényképek a helyszínről, bizonyos bűnjelek pedig eltűntek.

(MTI)

(*Mert ugye pokolgépet egyebek közt még kertészkedés és yoghourt gyártás céljából is szoktak készíteni.   Öööö... vagy mégse?)  :-S

2011. március 28., hétfő

Ezer kilométer vasutat zárnak be Romániában

( A rossz példa ragadós.)
2011. március 28., hétfő 16:36 | 2 órája frissítve

Összesen ezer kilométer hosszú vasúti hálózatot számol fel a román kormány az állami vasúti társaság (CFR) veszteségeinek csökkentése érdekében. Anca Boagiu román közlekedési miniszter hétfőn elmondta, hogy Romániában jelenleg összesen ezer kilométert tesznek ki azok a vasútvonalak, amelyeken egyetlen vonat sem közlekedik. A tárcavezető szerint ennek a hálózatnak a fenntartása nem indokolt, az államnak nincs is pénze a karbantartásra.

A román kormány átfogó reformot tervez az állami vasúthálózatban, aminek első lépése lesz az ezer kilométernyi vonal felszámolása. A tárcavezető elmondta, hogy a jelenlegi romániai vasúthálózat több mint 20 ezer kilométer hosszú, de az állam kezelésében lévő vasútvonalak hossza 15 ezerre fog csökkenni, hiszen 6 ezer kilométernyi pályavonalat privatizálnak majd. Ez utóbbiak kihasználása és karbantartása a tervek szerint magánvállalatokra hárul, így az állam jelenlegi karbantartási költségei várhatóan csökkennek.

A román kormány a Nemzetközi Valutaalappal kötött megállapodás keretében vállalta ezt a reformtervet. A február közepén nyilvánosságra került, a román kormánynak az IMF-hez intézett szándéklevele szerint az ezer kilométer vasútvonalat augusztusig szüntetik meg.

Románia sikeresen lezárta az IMF-el 2009-ben kötött többoldalú nemzetközi készenléti hitelmegállapodását, és újabb kétéves, úgynevezett elővigyázatossági hitelszerződést kötött a washingtoni pénzintézettel. Ez utóbbi értéke 3,6 milliárd euró, ami jóval kisebb a korábbi 12,95 milliárd euró IMF-hitelhez képest.

Index - Belföld - Természetkárosítás miatt is nyomoznak Csipak ellen

Link
2011.03.28. 16:58 - Független Hírügynökség

Természetkárosítás és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a rendőrség Csipak Péter ingatlanvállalkozó házépítése kapcsán. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben jelenleg tart az adatok beszerzése.

A Jobbik második kerületi önkormányzati képviselője február 9-én tett feljelentést Csipak Péter ingatlanvállalkozó házépítése miatt. A képviselő azt követően fordult a rendőrséghez, hogy megírtuk: a vállalkozó budai Hármas-határhegyen épült lakóházának garázsa és a felhajtó egy része a telekkel szomszédos Budai Tájvédelmi Körzet területére épült.

Az ügyben nyomozás indult hivatali visszaélés gyanújával. Megkeresésünkre az ügy további fejleményeiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre csak annyit közölt, hogy az ügyben a BRFK Gazdaságvédelmi Osztálya eljárást folytat természetkárosítás és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt. Mint írják, még folyamatban vannak az adatbeszerzések, vagyis a nyomozás jelen stádiumában ennél többet nem árulhatnak el.

Kapcsolódó téma:
http://belvaros.blogspot.com/2011/10/ii-keruleti-korrupcio-es-csipak-villa.html


2011. március 27., vasárnap

HAARP Magnetometer data shows Japan earthquake was induced. | PRESS Core – Evidentiary News, World News, Special Reports, Technology, Health, Videos, Polls

http://presscore.ca/2011/?p=1624Link


Hirado.hu - Pokol Béla: rövid időn belül gondok lehetnek az alkotmánnyal

Link

Pokol Béla: rövid időn belül gondok lehetnek az alkotmánnyal

2011. március 26. 12:39


Több ponton is aggályosnak tartja az alkotmányozási folyamatot Pokol Béla politológus.


A politológus korábban azt nyilatkozta, hogy alkotmány csak milliók akaratából, a tömegek pecsétjével születhet. Ha egy kormány 2,5 millió ember szavazatát bírja, akkor elhanyagolható az a technikai jellegű kérdés, hogy tartanak-e népszavazást az alkotmányról - értékelte a Ma Reggelben a jelenlegi helyzetet. 

Pokol Béla úgy érvelt, hogy a később ellenzékbe szorult baloldali-liberális tábor már a kampányban „figyelmeztette” az embereket, hogy a 2/3-os győzelemmel a kormányzó erők hozzá fognak nyúlni az alkotmányhoz, így ez nem volt meglepetés.

Arra a kérdésre, hogy a választópolgárok az új alkotmány szövegével is egyetértenek-e, a politológus elmondta: a modern demokráciák sajátossága, hogy az emberek a képviselőket nem felhatalmazások tömkelegével küldik az Országgyűlésbe, mint régen. Az akkori visszahívhatóság intézménye ma már nem működik.

A politológus a szakmaiságot hiányolja

Pokol Béla szerint ma Magyarországon legfeljebb húsz olyan ember van, aki valóban ért az alkotmányjoghoz. Az egyik fő problémának  azt tartja, hogy ezek a szakértők nem vesznek részt az egyeztető folyamatokban. A politológus szerint ennek egyik oka, hogy ez a nagyjából húsz ember a politikai értékek mentén legalább három csoportra oszlik. Pokol ennek nyomán politikailag megérti, hogy jelenleg az alkotmányozás a „nyilvánosság háta mögött”, néhány bizalmi ember bevonásával történik.

A politológus ennek ellenére úgy véli, a nyilvánosság kizárása káros is lehet. Véleménye szerint az alkotmánytervezetben vannak olyan feszültségek, amelyek rövid időn belül komoly problémákat okozhatnak.

Alkotmány, vagy alaptörvény? 

Pokol Béla szerint nem pusztán szimbolikus kérdés, hogy alkotmányról, vagy alaptörvényről beszélünk. Utóbbi ugyanis alacsonyabb rendű. A politológus szerint nem véletlen, hogy 1949-ben, Németország megosztásakor nem született német alkotmány, hanem csak egy alaptörvényt hoztak létre, ami az újraegyesítésig, majd a német alkotmány elfogadásáig volt érvényben.

A politológus további problémának tartja, hogy ellentmondás lesz a hatalmi ágak viszonyának megállapításakor is. Magyarországon eddig a hatalom egysége, vagyis az angol modell volt jellemzőbb, ezzel párhuzamosan azonban „most teszik bele” a hatalommegosztás elvét, ami így súlyos problémákhoz fog vezetni- mondta. 

Kérdések az Alkotmánybírósággal kapcsolatban 

Pokol Béla szerint fontos tisztázni, hogy mi alapján gyakorolhatja jogkörét az Alkotmánybíróság. A politológus úgy fogalmaz: az alkotmány mindig az, amit az Alkotmánybíróság kihoz belőle. A legnagyobb probléma azzal van, hogy a testület húsz éve működik a régi alkotmányon, és ez alatt az idő alatt mintegy 30 ezer oldalas döntésgyűjtemény halmozódott fel.

Ezzel kapcsolatban Sólyom Lászlóban már 1994-ben felmerült, hogy ha új alkotmány lesz, akkor az Alkotmánybíróság ne az új alkotmány alapján járjon el az egyes ügyekben, hanem korábbi döntéseit vegye alapul.

A legsúlyosabb ellentmondás akkor keletkezik, ha az új alaptörvény nem mondja ki egyértelműen, hogy a korábbi, ideiglenes alkotmány alapján hozott Alkotmánybírósági döntések hatályvesztettnek tekinthetők.

Ennek hiányában a régi döntéseket alapul véve az Alkotmánybíróság lenullázhatja az új alkotmányt, mivel a sarkalatos törvényeket is a testület fogja értelmezni.

Nagy hiba, hogy ez az értelmezési lehetőség nyitva marad az Alkotmánybíróság számára - mondta Pokol Béla az MTV Ma Reggel című műsorában.
 


hirado.hu
Forrás: MTV - Ma Reggel


Fukushima-Atomwolke über Österreich

Link

Japan-Krise 

Fukushima-Atomwolke über Österreich

Lage im AKW Fukushima ist auf der Kippe. Mitarbeiter sind verstrahlt.

Fukushima-Atomwolke über Österreich
© ALL

Die Bedrohung ist unsichtbar, aber sie ist da. Vor drei Tagen schwebte die Atomwolke über Island. Gestern hatte sie es nach Mitteleuropa ­geschafft. Und damit erreichten Luftströmungen mit radioaktiven Partikeln auch Österreich. Angesichts der Horrormeldungen von verstrahltem Gemüse und Wasser aus Japan eine Nachricht, die nachdenklich macht.

"Kaum messbar"
Zumindest Österreichs Experten geben Entwarnung. "Es ist eine sehr schwache, kaum messbare Konzentration, die Österreich trifft", sagt ZAMG-Experte Gerhard Wotawa. "Die Jod-131-Werte in Reykjavik waren nahe an der Nachweisgrenze, andere Isotope als Jod wurden nicht festgestellt. Bei uns sind die Werte um den ­Faktor 1.000 niedriger. Im Sommer ist man auf einer Wiese einer höheren Radioaktivität ausgesetzt." Auch Umweltminister Nikolaus Berlakovich ist um Beruhigung bemüht: "Ich mache eine Panikmache ­sicher nicht mit. Die Radioaktivität ist so niedrig, dass sie nur mit Spezialgeräten gemessen werden kann."

http://www.oe24.at/welt/japan-beben/Fukushima-Atomwolke-ueber-Oesterreich/20977990


2011. március 26., szombat

Áprilistól betiltják a gyógynövényeket az EU-ban? Petíció - Csatlakozz! | Zöldház


Link
   Zöldház
2011  április  30-tól  az  EU  gyakorlatilag betiltja  gyógynövényeket ?  A  válasz: IGEN győztek  a  gyógyszergyártó  multik. Valószinűleg ez  a  lépés  az  EU-tól, megvilágítja  az  EU  szerepét  és  valódi  célját.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen áprilistól betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.


Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer. Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy gyógynövényes kezelésre biztassa betegeit, akkor sem javasolhat natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomban.

Kérlek írd alá Te is a tiltakozó petíciót és oszd meg minél több emberrel a cikk linkjét, hogy ez a szabályozás ne léphessen életbe.

Felhívjuk a figyelmed, hogy az EU érvényes lakcímeket és születési időpontokat kér. Ha nem tünteted fel a lakcímed vagy a születési időpontodat, az aláírásod érvénytelen lehet.  A lakcímek és a születési időpontok nem jelennek meg publikusan. 1 000 000 Hiteles aláírás szükséges!

Ha a családod és a barátaid is aláírják, akkor van már csak esélyünk. Akiknek nincs gépe, annak segíts, esetleg írd alá a nevében! Ha nem tudsz angolul, akkor kérj segítséget, ha tudsz, akkor segíts annak, aki nem tud. Jelenleg a napi aláírók száma 1-2 ezer és nincs már két hónap. Ez még nagyon kevés. Küldd tovább e-mailben is a teljes levelező listádra a cikk linkjét, és oszd meg a közösségi oldalaidon (iwiw,facebook, stb.)! Ekkor már tényleg sokat tettél a szabályozás érvénybelépése ellen.

Lényeg, hogy Magyarországon és az Európai Unióban minden polgárnak lehetőséget kell biztosítani a petíció aláírására és ebben rád is szükség van. Nem is hinnéd, hogy mekkora.

Fontos! Az alábbi linkek a hivatalos aláírásgyűjtési linkek. Egyes magyar honlapok partizánakciókat hajtanak végre és külön aláírásokat gyűjtenek. Sajnos a legtöbbször csak azért, hogy megszerezzék az e-mail címedet! Egy szó mint száz a hivatalos oldalon írj alá!

Rengeteg a magyar aláíró, de sajnos még így is kevés. Csatlakozz Te is! Mentsük mi meg az embereket ettől a diktatórikus szabályozástól. Alig van már idő!

Ismertető:
http://gaia-health.com/articles301/000315-hungarian.shtml
Petíció itt írható alá angol nyelven:
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
Akik már aláírták:
http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html

Ha van kedved, akkor nézz körül a Zöldház portálon. Sokmindenről olvashatsz, amivel megóvhatod a családod egészségét.

Jó itt Site - Ismét áll a bál az MSZP-ben!

Link     http://anyusch.multiply.com/journal/item/5569

Jó itt Site: Off - Vége az adóparadicsomok, postafiókcégek világának?

>>>Link

Címszavak:

  • ADÓPARADICSOMOK FŐBB FAJTÁI
  • 1. Ahol semmilyen adó nincs
  • 2. Ahol nincs adó a külföldről származó jövedelmekre
  • 3. Ahol eleve alacsony az adókulcs
  • OFFSHORE-ÜGYESKEDŐK ÉS ÁLLAMI KÖZBENJÁRÓK - AVAGY A KÖZELMÚLT NAGY LEBUKÓI
  • Viktor Vekszelberg
  • Ronald S. Lauder, Joav Blum
  • Lepp Gyula - Kóka János
  • Wallis-group
  • Hunvald György és csapata
  • A vakcinagyártók
  • Az MVM megcsapolói
  • Gulya András
  • Rehus Ernő üzleti közössége
  • Sanghaji kiállítók
  • P. Koltai Gábor
  • GAZDAG ÉS ISMERT MAGYAROK ESETEI AZ ADÓPARADICSOMOKKAL*
  • DEMJÁN SÁNDOR (150 milliárd)
  • CSÁNYI SÁNDOR (120 milliárd)
  • LEISZTINGER TAMÁS (80 milliárd)
  • VERES TIBOR (68 milliárd)
  • WÁBERER GYÖRGY (49 milliárd)
  • FUTÓ PÉTER (40,5 milliárd)
  • SPÉDER ZOLTÁN (28 milliárd)
  • ZELNIK ISTVÁN (26 milliárd)
  • ERDŐS ÁKOS (17 milliárd)
  • CSIPAK PÉTER (16 milliárd)
  • KENYERES SÁNDOR (?)

* Összeállításunkban a nevek mellett az adott üzletember - forintban értendő - becsült vagyona szerepel (a Napi Gazdaság által kiadott A 100 leggazdagabb 2010 című kiadvány alapján)


http://anyusch.multiply.com/journal/item/5572

30 kötetes Wass Albert sorozat díszkiadásban

Rating:★★★★★
Category:Books
Genre: Biographies & Memoirs
Author:Duna kiadó
Link
Forrás: http://www.wassalbert.eu/index.php?oldal=dunasorozat

30 kötetes Wass Albert sorozat díszkiadásban
Wass Albert írói, költői munkásságának minden értéke a Magyar Örökség része.

Wass Albert sorozat - Díszkiadás2011. március 4-én indult 30 részes Wass Albert díszkiadás sorozatot
most részletre is előfizetheti a kiadóban.
Keresse az újságárusoknál kéthetente. Első kötet bevezető ár
490.- Ft, a további kötet ára: 1490.- Ft.

Előfizetéssel: a 30 kötet ára 43.700.- Ft helyett 37.250.- Ft.
A postaköltség a Kiadót terheli.

Előfizetéssel részletre: a 30 kötet ára 43.700.- Ft helyett 39.230.- Ft
(9x4.020.- 1x2.560.- 1x490.-)
A postaköltség a Kiadót terheli.

Rendelés kötetenként: első kötet 490.- Ft + postaköltség,
további kötet 1490.- Ft + postaköltség.

A 30 kötet címe:

Adjátok vissza a hegyeimet
Tizenhárom almafa
Elvásik a veres csillag
Kard és Kasza I.
Kard és Kasza II.
Kard és Kasza III.
Kard és Kasza IV.
Mire a fák megnőnek
A kastély árnyékában
A funtineli boszorkány I.
A funtineli boszorkány II.
A funtineli boszorkány III.
A funtineli boszorkány IV.
Farkasverem
Átoksori kísértetek
Elvész a nyom
Se szentek, se hősök – novellák
Az Antikrisztus és a pásztorok
Hűség bilincsében I. (novellák, elbeszélések: 1928–1938)
Hűség bilincsében II. (novellák, elbeszélések: 1939–1944)
Vérben és viharban
Hagyaték
Valaki tévedett (novellák)
Az Utolsó Lámpás
Jönnek; Ember az országút szélén (riportregény; regény)
Egyedül a világ ellen; Magukrahagyatottak (két kisregény)
Csaba
Eliza és a ház, amit Jacob épített I.
Eliza és a ház, amit Jacob épített II.
A sólyom hangja
Wass Albert sorozat díszkiadásban

2011. március 24., csütörtök

A VÍZ - DÉLI KULISSZA – Csütörtök 12.30-12.55 Műsorajánló | Lánchíd Rádió - FM 100.3 - Lánchíd Rádió - FM 100.3

DÉLI KULISSZA – Csütörtök 12.30-12.55 Műsorajánló

Ismétlés: este fél 7 után 



Szavakban a nemzet aranytartaléka, a valóságban viszont megoldatlan probléma. Hívjuk aszálynak, árvíznek, belvíznek, öntözésnek, szennyvíznek, ivóvíznek, csatornának és csatornázatlanságnak.
A vízgazdálkodás azonban állítja, ha a különböző megjelenési formákat összhangban kezelnék, spórolhatnánk és végre mi is lehetnénk „Kert-Magyarország”.

DÉLI KULISSZA: 2011. március 24-én, 12.30-12.55-ig - Műsorajánló
Ismétlés: este fél 7 után

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

A Magyar Tudományos Akadémián Somlyódy László akadémikus elnökletével ma a hazai és az európai vizek jövőjéről van szó. A telefonnál: Somlyódy László.


Link

2011. március 23., szerda

Meghívó a Budakeszi Vadasparkba




Március 26-án.

Lipto oldala: Lajdi Tamás : A Szent Korona tana maga az IGE



LAJDI TAMÁS :
A Szent Korona tana
maga az IGE
megjelenése a világban 
A Magyar Szent Korona az Ige megjelenése a világban, ami nyomatékosan aláhúzza azt, hogy a Szent Koronával megjelent, visszatért Jézus az emberi történelem idõsíkjára. Mivel a Szent Korona nem jelkép, hanem valóságos személy, jelképisége is realitás, tehát megjelenése annak megjelenése is egyben, aki és amit a rajta lévõ jelképek kifejeznek. János Jelenéseinek idézett kijelentése nem a levegõbe beszélt, amikor kijelentette : tíz nap türelem még, s "az Élet Koronája" visszatér a világba. A Szent Korona azt a pillanatot rögzíti anyagba, amikor az Ige már belépett közénk, s teremtõ aktivítását éppen megnyitja, amirõl János apostol is ír evangéliumában. Az abroncs kör formájában Isten Teremtõ Energiája veszi körbe a beavatandó király fejét, mely fölé védelmezõ sátorként borul az abroncs kereszt alakja, a tériesített körkereszt. A magyar király ebben a pillanatban a Világ közepén áll, s Istennel kerül közvetlen kapcsolatba, hiszen ha nem síkban, hanem térben tekintjük a Koronát, akkor egy félgömböt kapunk. A Magyar Szent Korona azonban, mint anyagvilágra vonatkozó isteni szándéknyilatkozat hordozója, a teljes valóságnak csupán a felét, az evilági felét mutatja, hiszen koronánk egy félgömb. Akinek fejére kerül ez a Korona, az közvetlen kapcsolatba kerül a Teremtõvel, de magával a teremtés egészével is, hiszen módot kap a Titkok Titkának a megértésére is. Fontos tudni azt is, hogy a szkíta-magyar királykoronázás egészen Mátyásig minden esetben a Pilisben zajlott. Ennek jelentõsége abban állt, hogy a magyar király a koronázási aktussal a világ közepén és Isten teremtõ, nemzõ, azaz nemes energiáinak forrásában állt. Innen csak késõbb, a török kitakarodása, a már nem beavatott, idegen királyok idején került át ez az aktus Budára, ill. Pozsonyba. Sok uralkodónk volt, aki alkalmatlan volt erre a szerepre, s akikre a Szent Korona semmiféle áldásos hatással nem volt, sõt némelyikükre egyenesen károsan, kórosan hatott. Volt olyan Habsburg, aki a koronázást követõen megõrült, mert szellemileg alkalmatlan volt magyar királynak, s emberileg felkészületlen volt ennek az õs-szentségnek befogadására. Közömbösnek egyik uralkodónk sem maradhatott vele szemben. Ugyanígy képtelenek közömbösen viselkedni vele azok az egyébként magukat ateistának, materialistának nevezõ rongy politikusok is, akik minden erõvel a Szent Korona megalázására törnek, s megkísérlik mindig újra kivonni e szent tárgyunkat a magyarság tudatának homlokterébõl. Ez volt -szerencsére kudarcba fulladt- törekvése a Magyar Szocialista Párt óvilági "szkarabeuszának" (mondhatnánk "ganajtúró" bogarat is), e kommunista külügyminiszternek is, aki újbóli regnálásuk elsõ pillanatában, 2002-ben vissza akarta vitetni a Szent Koronát a múzeumba. A Korona azonban mûködik már, s nincs olyan emberi erõ, amely megakadályozhatná Istennek e jelenlétét, s céljainak elérését. Istvánnak a Szent Korona általi királlyá kenésével, a Szent Magyar Királyság földi alakulatával tehát visszatért a káldeus-szkíta-hun kultikus uralkodói eszme, s a Mennyei Birodalom a földre. Azóta megint eltelt ezer esztendõ. S mit látunk ?

Tovább:  kattints a linkre
Link

2011. március 22., kedd

Hírözön

Világcsúcs egy 16 éves magyar íjászfenoméntől


Egy junior Európa-bajnoki aranyérem, egy korcsoportos világcsúcs, mely a felnőttek között is új Európa csúcsnak számít – ezek a 16 éves szegedi Banda Árpád eredményei a hétvégi budapesti nemzetközi íjászversenyen.

***

Orbán: Magyarország nem mond le a független adópolitikáról (+videó)


Hazánk egyelőre nem csatlakozik az euróövezet versenyképességi paktumához – közölte Orbán Viktor keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök azt mondta, a magyar kormány úgy döntött, a következő időszakban is fenntartja az adófüggetlenséget.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!

Orbán Viktor közölte: a magyar parlamenti pártok képviselőivel egyeztetve teljes nemzeti egység alakult ki arról, hogy Magyarország ne mondjon le a független adópolitikáról.

Továbbra sem csatlakozunk a katonai akcióhoz

Magyarország továbbra sem kíván csatlakozni a Moammer Kadhafi líbiai vezető rezsimje elleni katonai akcióhoz – közölte a magyar kormányfő. Orbán Viktor azt mondta, Magyarország álláspontja egészen addig ez lesz, amíg nem történik olyan fejlemény, amely miatt változtatni kellene ezen.

„Csúnya történetek is megeshettek volna”

A miniszterelnök szerint Gyöngyöspatán csak azért nem lett nagyobb baj, mert a rendőrség elvégezte a feladatát.
„Ha a rendőrséget nagy erőkkel nem vezényeltük volna ki a kritikus helyszínekre, akkor ott csúnya történetek is megeshettek volna” – mondta Orbán Viktor keddi budapesti sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől csaknem három héten át járőröztek a 2800 lakosú Gyöngyöspatán, áprilisban pedig Hajdú-Bihar megyében, Hajdúhadházon terveznek hasonló tevékenységet folytatni. A kormányfő hangsúlyozta: ha bárki túllépi a magyar jogrendszer által számára nyitva hagyott lehetőségeket, akkor a rendőrség teljes tekintélyével és súlyával fog eljárni.

(Forrás: mti.hu)

***

„Nem voltunk Gyöngyöspatán, de ha…”

A gój motorosok támogatják az új médiatörvényt, mert föl kell lépni a szélsőségek ellen

Egyelőre nem tudom, miért, de valamiféle alattomos szándékkal próbálják lejáratni a hazafias érzelmű Gój Motorosok Egyesületét. Most a gyöngyöspatai eseményekkel hoztak bennünket összefüggésbe, azonban csapatunk egyetlen tagja sem járt a hevesi településen, amit nyilván Farkas János, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke is megerősít – fogalmazott az MNO kérdésére Mészáros Imre elnök.

***

Járai: Három politikai kinevezett még maradt


Három politikai kinevezett maradt még a Magyar Nemzeti Banknál, a jegybankelnök és a két helyettese – mondta Járai Zsigmond a Portfolio.hu keddi konferenciáján. Az MNB felügyelőbizottságának elnöke szerint majdnem minden nemzeti bank a likviditást növelő lépéseket tett az elmúlt években, és reméli, hogy az új monetáris tanácstagok ezt az irányt fogják követni.

***

„Érvénytelen az 1949-es alkotmány”


Megkezdődött kedden a parlamentben az új alkotmányról szóló javaslatok együttes általános vitája. A négynapos vitát jövő hétfőn zárják le. Ekkor ismerteti a nemzeti konzultáció során beérkezett javaslatok alapján elkészített módosító indítványokat Orbán Viktor miniszterelnök. A részletes vitát április elsején kezdik, a zárószavazást a tervek szerint április 18-án tartják.

Az általános vitát megnyitó felszólalásában Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke érvénytelennek nevezte az 1949-es alkotmányt. A politikus az MSZP és az LMP távolmaradása kapcsán kijelentette: nem fogadhatnak el antidemokratikus diktátumot, zsarolási szándékot. Kövér László szerint az új alaptörvény azoké is lesz, akik nem a kormánypártokra szavaztak, illetve azoké is, akik nem szavaztak.

A független Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke az általa benyújtott javaslat ismertetése során kijelentette: az új alkotmány csak akkor lesz képes betölteni szerepét, ha széles társadalmi támogatottságon nyugszik. Szili érvelt a kétkamarás parlament mellett.

A Fidesz frakcióvezetője, Lázár János álszentnek nevezte az MSZP és az LMP hozzáállását, szerinte azért nem vesznek részt a vitában, hogy elmondhassák, a kétharmad visszaél a hatalmával. A kormánypárti politikus szerint az ellenzéki kritikákkal szemben az alkotmányozás minden elvárásnak megfelel. Az új alaptörvény szövegében nincs semmi önkényes, vagy olyan, ami ellentmond a demokrácia szabályainak. Lázár János közölte: a nemzeti konzultáció során beérkezett javaslatok alapján elkészített módosító indítványokat jövő hétfőn ismerteti Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben.

Harrach Péter, a KDNP vezérszónoka a vitában elmondta: mindenkit meghívtak az alkotmányozás folyamatába, aki nem vesz benne részt, magát rekeszti ki a megújulásból. A kormánypárti frakcióvezető szerint ettől még az új alaptörvény minden magyar ember, a teljes nemzet alkotmánya lesz határon innen és túl.

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője közölte: ha a Szent Korona-tanra épülő jogfolytonosságot helyreállítanák, a párt parlamenti frakciója segítene abban, hogy az alkotmányt négyötödös többséggel fogadják el. Szerinte azonban a kormánypártok nem ezt akarják. Az ellenzéki politikus közölte: ennek ellenére részt vesznek a vitában, mert felelősséggel tartoznak szavazóiknak.

(FH)


Nincs egyezség a szlovák kormánykoalíció pártjai közt az állampolgársági törvény módosításának mikéntjéről.

A szlovák kormánykoalícióban teljesen felfüggesztették az egyeztetést az állampolgársági törvény módosításáról. Elképzelhető tehát, hogy őszig az a Robert Fico-féle jogszabály marad érvényben, amely alapján megfosztják szlovák állampolgárságától, aki bármilyen más állampolgárságot szerez.

„Igen, a koalíción belül szünetelnek tárgyalások, Szlovákia megvárja, milyen vonatkozó jogszabályok születnek Magyarországon” – jelentette ki Rado Baťo, a kormányfő, Iveta Radičová szóvivője. Hozzátette, Szlovákia továbbra is hajlandó tárgyalni „a kettős állampolgárságot szabályozó szokványos államközi szerződésről, bár javaslatunkat, amely az állampolgárságot igénylők adatainak cseréjére irányult, elfogadhatatlannak minősítette a magyar fél”.

„A kormánykoalícióban egyelőre lehetetlen egyezségre jutni. Tárgyalunk, de eredménytelenül” - közölte Bugár Béla, a Híd elnöke.

„Nem kívánok őszig várni, hogy időközben elveszítse állampolgárságát mindenki, aki más állampolgárságot szerez” - hangsúlyozta a Sme napilapnak Igor Matovič, az egyelőre kormánypártokat támogató független parlamenti képviselő. Közölte, hogy az Egyszerű Emberek elnevezésű civil szervezet három parlamenti képviselőjével együtt saját javaslattal szeretne a parlamentben előállni, amely szerint szlovák állampolgárságukat nem vesztik el azok a személyek, akik hosszabb ideje külföldön élnek, tanulnak.

Jelenleg nem tudni, Igor Matovič javaslata megszerezné-e a parlamenti többséget. A Fico-féle ellenzéki Smer párt addig nem nyilatkozik a törvényjavaslatról, amíg nem elemezték azt.

***

Dávid Ibolya és Szilvásy a bíróság előtt



Szerdán kezdődik Szilvásy György és Dávid Ibolya büntetőpere. A volt titokminisztert, az MDF volt elnökét, illetve Herényi Károlyt és Tóth Károlyt titkos hangfelvételek nyilvánosságra hozatala kapcsán vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség egyebek mellett személyes adattal való visszaéléssel és az MDF-es volt politikusokat kényszerítéssel. A szerdai tárgyaláson a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel újságírók is csak előzetes regisztráció után vehetnek részt.

A Központi Nyomozó Főügyészség Szilvásy György ellen folytatólagosan, hivatalos személyként elkövetett, különleges személyes adattal visszaélés bűntette, Tóth Károly ellen hivatalos személyként és felbujtóként elkövetett, különleges adattal visszaélés bűntette miatt emelt vádat. Dávid Ibolyát az ügyészség kényszerítés bűntettével, valamint kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, amelyből az egyiket társtettesként követte el a vád szerint. Herényi Károly ellen személyes adattal visszaélés vétsége miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint Szilvásy György volt miniszter jogosulatlanul sokszorosíttatta és adta át az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tagjainak az UD Zrt. ügyvezetőjének két politikussal folytatott néhány telefonbeszélgetéséről készült felvételt. Tóth Károly a vád szerint a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként – hatáskörét túllépve – arra bírta rá a minisztert, hogy adjon tájékoztatást a bizottság tagjainak. A vád szerint a titkos információgyűjtésből származó személyes adatok jogtalan kezelése az akkori ellenzéki politikusok nyilvánosság előtti lejáratását célozta.

A vád szerint Dávid Ibolya és Herényi Károly egy CD-t felhasználva közvetítők útján arra próbálták meg rábírni Almássy Kornélt, hogy lépjen vissza az MDF elnökjelöltségétől, különben nyilvánosságra hozzák a hangfelvételt. Almássy Kornél Dávid Ibolya tervezett tájékoztatója előtt sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette, hogy közvetítőn keresztül megzsarolták. Végül a zsarolás sikerrel járt, Almássy Kornél visszalépett. A vádirat kiemeli, hogy mindez Almássy Kornél politikai karrierjét és társadalmi megítélését rendkívül hátrányosan érintette.

(FH)

***

Hagyónál továbbra is fennáll a szökés veszélye



Két hónappal, május 23-ig meghosszabbította a BKV-ügyben érintett volt szocialista főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós házi őrizetét a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A Fővárosi Bíróság közleménye szerint házi őrizet elrendelése óta eltelt rövid idő alatt nem változtak a házi őrizet különös indokai.

„A gyanúsítások tárgyát képező cselekmények jellegére, kiemelkedő tárgyi súlyára, büntetőjogi fenyegetettségének mértékére figyelemmel még nem szűnt meg a szökés, elrejtőzés reális veszélye, de H. Miklós jelenléte az eljárási cselekményeknél a házi őrizettel biztosított” – írták.

Hagyó Miklóst egyebek között bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és zsarolással gyanúsítják. A volt szocialista főpolgármester-helyettest tavaly május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután a választásokat követően megszűnt a mentelmi joga. Előzőleg, május 14-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A gyanú szerint Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítőin keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek arra, hogy a közlekedési cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek, például a HÉV utastájékoztató rendszerével, tanácsadással, kommunikációs tevékenységekkel összefüggésben. Tavaly augusztus végén zsarolással is meggyanúsították: a hatóságok szerint 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV akkori megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot.

(Forrás: mti.hu)

***

Hunvald-ügy: a meghiúsult panama is fialt

Százmilliókat zsebelhettek be a semmiért

Hunvald György, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere és egykori SZDSZ-es bizalmasa, Gál György, valamint huszonhárom társuk nem csupán több mint hatszázmilliós kárt okoztak: az önkormányzati épületek áron aluli eladása mellett ennek az összegnek csaknem a felét kenőpénzként is zsebre tehették – derült ki az ingatlanpanama-ügy vádiratából. A Fővárosi Bíróságon alig több mint két hét múlva kezdődik a huszonöt vádlottat felvonultató per.

***
Kiemelt juttatások jártak Fapál Lászlónak, aki már 2002 és 2004 között ügyvédként dolgozhatott a honvédelmi tárca médiacégénél. Egy vallomás szerint később közigazgatási államtitkárként maga vitte át viszkisdobozban a kenőpénzt Juhász Ferencnek.
***

Négy év börtönre ítélte hivatali befolyással üzérkedés miatt Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorát a Fővárosi Bíróság első fokon. Két vádlott-társa kettő, illetve kettő és fél évet kapott.

***

Másodfokú ítélet várható Tasnádi Péter ügyében


Tasnádi Péter emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt kerül a vádlottak padjára a Fővárosi Ítélőtáblán, szerdán. Ezekért a Fővárosi Bíróság Tasnádit még 2009-ben első fokon 6 év börtönre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
***

Egy tanú szerint Zarko Sesum kézilabdázó azt mondta el neki a Cozma-gyilkosságot követő napokban, hogy látta, amikor Marian Cozmát mellkason szúrták; a tanúnak ezt a nyomozati vallomását kedden ismertették a Veszprém Megyei Bíróság tárgyalásán. Eszerint Zarko Sesum azt mondta Putics Bence kézilabdázónak a gyilkosság utáni napokban, hogy Cozmát már a diszkóbeli verekedésnél megszúrták, de az „nem volt vészes, mert valószínűen csak izmot ért”. Vallomása szerint Sesum beszámolt neki arról is, hogy fent az utcán viszont Cozmát „mellkason szúrták, és felfelé tépték ki belőle a kést”. Sesum elmondta azt is, hogy Raffael Sándor volt az, aki Cozmát leszúrta – olvasható a vallomásban.

***


Széchenyi nevét kaphatja a Roosevelt tér


A Magyar Tudományos Akadémia elnökének indítványára Tarlós István főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy az V. kerületi Roosevelt teret – ahol az Akadémia épülete is áll – nevezzék át Széchenyi térré.

Az Akadémia közleményében Tarlós István és Pálinkás József keddi találkozójáról számolt be. Pálinkás József azzal indokolta a kezdeményezést, hogy a volt amerikai elnök „semmilyen történelmi összefüggésbe nem hozható” azzal a közterülettel, amelyen Széchenyi István alkotásai – az Akadémia, a Lánchíd, az első magyar dunai gőzhajóállomás – találhatók.

A főpolgármester és az Akadémia elnöke egyetértettek abban, hogy az egykori amerikai elnökről egy vele összefüggésbe hozható másik közterületet célszerű elnevezni. A Városháza korábbi közlése szerint a főpolgármester várhatóan az áprilisi közgyűlés elé terjeszti be „csomagban” a fővárosi közterületi névváltoztatási javaslatokat.

A Roosevelt teret 1947-ben nevezték el Franklin D. Rooseveltről (1882-1945). A tér korábban sok nevet viselt már, hívták a többi között Ferenc József és Lánchíd térnek is.

1996 szilveszterén több szervezet jelképes avatást rendezett a Roosevelt téren, a Közakarat Egyesület, az '56-os Magyarok Világszövetsége, a Magyar Szellemi Védegylet, a Nemzeti Társas Kör és a Pesti Srác Alapítvány ezzel a szimbolikus megmozdulással akart nyomatékot adni azon elképzelésének, hogy „a legnagyobb magyar” nevét ne csupán a Margit hídtól a Lánchídig húzódó rakpart őrizze a Belvárosban, hanem gróf Széchenyi Istvánról nevezzék el Budapest egyik központi terét. 2010 szeptemberében a Jobbik javasolta a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a Roosevelt teret Széchenyi térré kereszteljék át.

Tarlós István március elején jelentette be, hogy közterületet neveznek el Budapesten Elvis Presleyről; indoklásul elmondta, az amerikai rocksztár az 1956-os forradalom idején kiállt a magyarok mellett. Internetes szavazáson a budapestiek tizenkét, eddig névtelen közterület közül választhattak. Az internetes szavazás végeredménye szerint a Margit híd budai hídfője lehetett volna az Elvis Presley tér, de a főváros erős lengyel kötődésre hivatkozva mégis azt javasolta a közgyűlésnek, hogy a szavazáson „még dobogós” VIII-IX. kerületi helyszínt, a Ferenc körút-Üllői út kereszteződését nevezzék el Elvis Presleyről.

A Moszkva tér napjai is meg vannak számlálva

A főpolgármester szintén március elején közölte, hogy a jelenlegi helyett egy másik budapesti teret nevezne el Moszkváról, így a valamikori Széll Kálmán tér visszakaphatná eredeti nevét. „Személyes” javaslataként arról beszélt, hogy Budapest egy kellemes, de kevésbé frekventált pontján „meg lehetne engedni” egy kis ortodox kápolna megépítését, és ennek a helynek a környezetét lehetne elnevezni Moszkváról.

Szociálliberális gáncs

A Fővárosi Közgyűlésben még 2001-ben merült fel, hogy a II. kerületi Moszkva tér nevét Széll Kálmán térre változtassák. A testület többségét alkotó MSZP-SZDSZ-képviselők akkor leszavazták az ellenzék javaslatát. A Jobbik tavaly szeptemberben nyújtott be határozati javaslatot az Országgyűlésnek, indítványozva, hogy a Moszkva tér kapja vissza korábbi nevét, a Széll Kálmán teret.

Az egykori miniszterelnökről 1929-ben elnevezett teret 1951-ben keresztelték át Moszkva térré.

(forrás: MTI)

***

KDNP: Kéthly Annát szívesen látnánk Károlyi helyén


Károlyi Mihály helyett Kéthly Anna szobrát látná szívesen a Kossuth téren a budapesti KDNP – közölte Szalma Botond, a párt budapesti elnöke. Hozzátette, a Károlyi-szobor eltávolítását már remélhetőleg a szerdai ülésnapján napirendre veszi a Fővárosi Közgyűlés.

***

A bérlakás enyhítené a lakáshitelesek gyötrő gondjait?


Egyre égetőbbek a kölcsönök elakadó részletei miatt kialakult problémák, és a gondokat tetézi, hogy idehaza kevés a bérlakás és a szociális alapon igényelhető otthon. A szakmai szövetségek e két problémát összekötve álltak elő javaslataikkal.


Dr. Bodonovich Jenő az új elnök


Bodonovich Jenőt nevezte ki média- és hírközlési biztossá Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke - közölte az NMHH.

***