Blogarchívum

2011. augusztus 31., szerda

Műsorajánló - Hírek

DÉLI KULISSZA – Csütörtök 12.30-12.55 Műsorajánló


http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/deli_kulissza_%E2%80%93_csutortok_12301255_musorajanlo_20110831

Arccal a bank felé! Új tartalmat kapott a szocialista vasútfejlesztésre kiadott jelszó. Fogát összeszorítva törleszt az állam, az állampolgár, a vállalkozás és az önkormányzat, holott annak idején annak a tudatában vették fel hiteleiket, hogy "nincs ingyenebéd".

DÉLI KULISSZA: 2011. szeptember 1-én, 12.30-12.55-ig - Műsorajánló
Ismétlés:
este fél 7 után

A szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

Az adósok azonban a korábban megszokott normál visszafizetésre gondoltak, azt nem kalkulálták bele, hogy hitelezőik úgy srófolják a tartozást, hogy az végeláthatatlanul dagadjon, adósrabszolgasággal fenyegetve még az unokákat is. A megfelelési kényszer hihetetlen dolgokat szül az adósok részéről: a futamidőhosszabbítás, árfolyamgát, átütemezés, kisegítő kölcsönök felvétele mellett már van olyan javaslat is, amely a cafeteria rendszer választékába betenné a devizalapú hitelek törleszthetőségét is. Az adósok tehát nagyon is tudják, hogy "nincs ingyenebéd".

De egyre többen vannak, akik még ezekkel a technikákkal sem bírják az iramot. És csatlakoznak a kétkedők táborához, ahhoz amely kétségbe vonja az egyre növekvő törlesztőrészletek korrektségét, amely eleve hibásnak ítélte a devizahitelek magyarországi elburjánzását. Megnyugodhatnak az Otthonvédelmi Monitoring Bizottság kéthetente ülésező tényfeltáró munkájában, vagy az Európai Bankfelügyeleti Hatóságnak irott levelek erejében?

A stúdióban: Róna Péter közgazdász, az Oxfordi Egyetemen a Blackfriers Hall tanára.

***

Sukoró: Bajnai ismét tanúvallomást tett


Bajnai Gordon szerint a sukorói King’s City beruházás kedvezően érintette volna a magyar gazdaságot, az egymilliárd dollárosra tervezett fejlesztés mintegy 2500 munkahelyet hozott volna létre közvetlenül a Velencei-tó partján, és évente több millió turistát vonzott volna Magyarországra. A volt kormányfő meggyőződése, hogy a magyar államot nem érheti kár a sukorói kaszinóberuházás miatt, a bíróság ugyanis vagy jogszerűnek ismeri el a telekcserét, vagy az eredeti állapot visszaállításáról dönt.
(...)

A Népszava számolt be arról, hogy szerdán és csütörtökön ismét kihallgatja Bajnai Gordon volt miniszterelnököt a Sukoróra tervezett beruházással kapcsolatos, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség. Bajnait 2010 márciusában is kihallgatták, és egy 2008. május 26-án a Parlament Nándorfehérvári termében tartott egyeztetésről kérdezték, amelyen Gyurcsány és Bajnai mellett a befektetők - többek között Joav Blum és Fred H. Langhammer - vettek részt.

(MTI)

***

Nagyobb megbecsülést ad az új közoktatási törvény


A jövőre életbe lépő közoktatási törvény egyik nagy erénye a pedagógusok becsületének visszaadása – jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a váci Cházár András Többcélú Közoktatási Intézményben szerdán tartott megyei tanévnyitó ünnepségen.

... ha az iskolákban rend, fegyelem és kemény munka tapasztalható, akkor Magyarország ismét dolgos, eredményes és virágzó ország lesz.

A kereszténydemokrata politikus aláhúzta: e cél jegyében látott hozzá a kormány tavaly nyáron az új közoktatási törvény kimunkálásához, majd bejelentette: szerda délelőtt elfogadták a törvény alapkoncepcióját.(...)

Egyebek mellett elmondta, hogy a jogszabály visszaadja az iskoláknak a nevelő funkciót, és ezt a célt a nevében is hordozza majd. Új nemzeti alaptanterv készül kevés választható tankönyvvel, megszűnik a tanárok megalázó helyzete, s nő a megbecsülésük a szakmai, jogszabályi és anyagi háttér megteremtésével. Az államtitkár azt mondta, hogy remélhetőleg ismét „gyémántcsiszolónak” érezhetik majd magukat az oktatók, míg a szülőket a nevelésben való partnerségre és a gyermekeikkel esténként folytatott nagy beszélgetésekre kérte....

(MTI)

***

Hatályba lép a módosítás, 15 alkotmánybíró lesz


Csütörtökön lép hatályba az az alkotmánymódosítás, amely az alaptörvény januári életbelépését megelőzően szükséges átmeneti rendelkezésként 15 tagúra növeli az Alkotmánybíróság (Ab) létszámát.

Az Országgyűlés 2011. június 27-én választotta alkotmánybírává Balsai István fideszes országgyűlési képviselőt, az Antall-kormány igazságügy-miniszterét, Pokol Béla egyetemi tanárt, Szalay Péter ügyvédet, Szívós Máriát, a Fővárosi Bíróság tanácselnökét és Dienes-Oehm Egon korábbi nagykövetet, nemzetközi magánjogászt.

Az Országgyűlés korábbi döntése értelmében szeptember 1-jétől a jelenlegi 11 helyett 15 tagja lesz az Ab-nek, ahogyan azt a 2012. január 1-jétől hatályos alaptörvény kimondja. A parlament azért választott öt alkotmánybírót, mert egy poszt betöltetlen volt. Az új alkotmánybírók mandátuma – az eddigi kilenc helyett – tizenkét évre szól.

Tovább>>

***


Iránt megelőző csapás éri?


A francia elnök figyelmeztette Iránt, hogy megelőző csapás célpontjai lehetnek nukleáris létesítményei, mert egyre nagyobb fenyegetést jelentenek az iszlám köztársaság katonai és nukleáris törekvései.


Románia állampolgárai kimenekítését tervezi Szíriából


Románia állampolgárai kimenekítését tervezi Szíriából - jelentette be szerdán Bukarestben az ország külügyminisztere.


Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre


Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre (FÍK), amely a Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) mellett fog működni - közölték az MTI pozsonyi irodájával az alapítók szerdán.


Római kori szarkofágba botlottak Óbudán


Római kori szarkofágot tártak fel Óbudán, a Raktár utcában egy beruházást megelőző ásatások során az Aquincumi Múzeum archeológusai Anderkó Krisztián ásatásvezető régész irányításával: a lelet az elsődleges vizsgálatok szerint a IV. századból származik.


Szent István előtti palota nyomaira bukkantak Zalaváron


Valószínűleg a Kárpát-medence egyetlen Karoling-kori(?!)  kőpalotájának nyomaira bukkantak az idei ásatások során Zalavár-Várszigeten.


Hol a bányarém?


A legszebb bányamanót és bányarémet is keresik a 3. Bányarém Fesztiválon szombaton és vasárnap Salgótarjánban, a nógrádi megyeszékhelyen az egykori bányászvárosok képviselői csilleemelésben és csillekerék tartásban mérhetik össze erejüket.



2014-re megújulhat a Széll Kálmán tér


Link

http://www.lanchidradio.hu/belfold/2014re_megujulhat_a_szell_kalman_ter_20110831

Elfogadta a budapesti Széll Kálmán tér átépítésével kapcsolatos koncepciót szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Szintén döntöttek arról, hogy módosították a Móricz Zsigmond körtér területrendezését, és a jelenleg folyó munkákat azonnal felfüggesztik.

Elfogadta a budapesti Széll Kálmán tér átépítésével kapcsolatos koncepciót szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes előterjesztését a képviselők 24 igen szavazattal, 10 tartózkodás mellett fogadták el. Az előterjesztő a vitában azt hangsúlyozta, hogy a korábbi több tízmilliárdos tervekkel ellentétben a pár milliárd forintból megvalósítható programmal szeretnék megoldani a Széll Kálmán tér területrendezési problémáját.

Somfai Ágnes (LMP) azt sérelmezte, hogy hivatalosan nem értesült a koncepciótervekről, és hiányolta az ötletpályázat kiírását. Hozzátette: a javasolt koncepciót támogatják. Bihary Gábor (MSZP) úgy véli, szerény javaslatról van szó, „az előterjesztő mert kicsit álmodni”. Szerinte abban az esetben, ha e koncepció alapján valósul meg a Széll Kálmán tér felújítása, akkor a közlekedési csomóponton kívül építészeti és köztéri „értékei” nem lesznek a három kerület határán elhelyezkedő térnek.

Az elfogadott előterjesztés szerint 2010-ben 3 milliárd forintot különítettek el a tér felújítására, a térség közösségi közlekedési kapcsolatainak fejlesztésére, a fogaskerekű felújítására, annak a Széll Kálmán térre való vezetésére. (?!)

A január 31-i közgyűlésen megszavazták, hogy készüljön koncepció a Széll Kálmán tér – a volt Moszkva tér – átrendezéséről, azt végül a Főmterv készítette el. A koncepció lényege, hogy a felújítás ütemezését, nagyságrendjét tisztázzák mind közlekedési, mind városépítészeti szempontból.

A koncepcióterv tartalma szerint az első ütemben átalakítanák a gyalogosfelületeket, megújítanák az utcabútorokat és akadálymentesítik a teret, mozgólépcsőket helyeznének el a Várfok utca irányában. Emellett a gyalogoskapcsolatokat is fejlesztenék több zebra kijelölésével. A közlekedés szempontjából fontos elem, hogy a kerékpáros-közlekedési kapcsolatokat javítanák, illetve csökkentenék a közösségi közlekedés helyigényét; a tér forgalmi kapacitásait nem növelnék, de ennek csökkentése sem cél.

A metróállomás teljes átépítése is szándékában áll a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) és a városvezetésnek is, a kereskedelmi funkciókat ellátó épületszárny bontásával együtt. A közösségi közlekedési kapcsolatok javítása szintén kiemelt feladat, a budai fonódó villamosvonalak projektjének Széll Kálmán téri ágát szeretnék megvalósítani, illetve az átszállási kapcsolatokat javítanák. A munkálatok első üteme a számítások szerint 2,5-3 milliárd forintba kerül, de a későbbi munkákhoz 1,5 milliárdos fővárosi forráskiegészítés szükséges a kivitelezés 2013-as beindításához. A BKK tervei szerint az első ütem kivitelezési munkálatai várhatóan 2014-ig fejeződhetnek be.

Egy évvel csúszik a körtér átadása

Módosul a Móricz Zsigmond körtér területrendezése, a jelenleg folyó munkákat azonnal felfüggesztik, miután a képviselők elfogadták az erre vonatkozó előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A javaslatot 34 igen szavazattal egyhangúlag szavazták meg.

Az elfogadott javaslat szerint a Móricz Zsigmond körtéren a 4-es metró építkezésével kapcsolatos felszíni rendezés korábbi terveit egy korábbi közgyűlési döntés nyomán felülvizsgálta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), és új alternatívákat fogalmazott meg. A szakemberek azt javasolják, hogy a körteret úgy építsék át, hogy megszűnjön a Fehérvári út felől a gépjárműforgalom, és a Váli utca és a 6-os villamos végállomása között díszburkolattal ellátott gyalogoszónát alakítsanak ki. Északról továbbra is biztosított marad a járműforgalom, a módosítások a buszforgalmat nem érintik.

A módosítás miatt mintegy egy évvel csúszik majd a körtér átadása, így csak 2012 közepére valósulhat meg, és a becslések szerint 420-430 millió forintos többletköltség jelentkezik. Ezzel szemben viszont javulnak a kerékpáros- és gyalogoskapcsolatok. Jelenleg az előterjesztés szerint a tér 4-es metró állomásához kapcsolódó felszínrendezés munkálatai 90 százalékos készültségi szinten vannak, ezért szükséges a kivitelezés azonnali felfüggesztése. A döntés után a Budapesti Közlekedési Központ és a DBR Metró Projekt Igazgatóság további részletes vizsgálatokat fog elvégezni a jogi, pénzügyi és ütemezési következményekről.

Átadják a társaságot a BKK-nak

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tulajdonába kerül a Budapest Szíve Nonprofit Kft., miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán 19 igen szavazattal, 12 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül elfogadta az erről szóló előterjesztést. A fővárosi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló társaságot 11,3 millió forintért adják át a BKK-nak szeptember 30-i határidővel.

A tulajdonosi jogok átruházását a városvezetés azzal indokolta, hogy a Budapest szíve program projektjei nagymértékben kötődnek a főváros közlekedési rendszereihez, így a projektek szakmai előkészítése és lebonyolítása szorosan kapcsolódik a közlekedési társaság szakmai feladatainak ellátásához.

(MTI)


Bárkinek házhoz szállítják az alkotmányt

http://helyitipp.hu/vezer-cikkek/barkinek-hazhoz-szallitjak-az-alkotmanyt

Bárki kaphat személyre szóló alaptörvényt, aki igényli azt a megfelelő – lakhelye szerinti – polgármesteri hivatalban, közjegyzőségen vagy a kormányablakoknál. A díjmentes példányokat Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes aláírásával látja el. Az ingyenes példányok a Magyar Közlöny különkiadásaként kapják kézhez az igénylők.

Az alaptörvény nyomdai kivitelezéséhez és postai terjesztéséhez kapcsolódó költségekre a kormány a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetésében 50.000.000 forintot különített el.

A nyomdai anyagok előkészítését és kinyomtatását a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. végzi, hiszen a Magyar Közlöny különkiadásaként jelenik meg. A terjesztés pedig a Magyar Posta feladata lesz.

Szeptembertől a polgármesteri hivatalokban, illetve azok ügyfélszolgálati irodáiban egy adatlap kitöltésével lehet igényelni a névre szóló, Kövér László dedikálásával ellátott alkotmány egy ingyenes példányát.

A kormány ezzel az akciójával szeretné lehetővé tenni, hogy Magyarország új alaptörvénye bárki számára megismerhető, elérhető legyen.

A kormányzat tudatja, hogy a kitöltött igénylőlap aláírásával az állampolgár hozzájárul ahhoz, hogy az érintett állami intézmények kizárólag az alaptörvény kézbesítéséhez szükséges feladataik ellátásához és az ahhoz szükséges időtartamban felhasználják az állampolgár által az igénylőlapon közölt adatokat.

/MTI/

Magnitude-5.8 earthquake shakes D.C. - The Washington Post


Link

http://www.washingtonpost.com/local/59-earthquake-hits-dc/2011/08/23/gIQAc28JZJ_gallery.html

Magnitude-5.8 earthquake shakes D.C.

The Washington area assesses the damage after a magnitude-5.8 earthquake, centered nine miles south of Mineral, Va., struck the East Coast on Aug. 23 at 1:51 p.m., according to the U.S. Geological Survey.

...

2011. augusztus 29., hétfő

Gaz-da-sági hírek

Portfolio.hu

Megszólalt az Orbán-kormány kritikusa: felesleges pénzkidobás zajlik


A magyar gazdasági növekedéshez nagy szükség van a belső fogyasztásra, ehhez pedig helyzetbe kell hozni a megroggyant magyar középosztályt - fejtette ki az MTV Ma Reggel című műsorában Mellár Tamás közgazdász, aki a napokban már másodszorra illeti kemény kritikával a kormány jelenlegi gazdaságpolitikáját. Az egyetemi tanár szerint jelentős összeg áramlik ki a költségvetésből feleslegesen, részben az egykulcsos adórendszer fenntartására.


Megszólalt az Orbán-kormány kritikusa: felesleges pénzkidobás zajlik A gazdasági növekedést nem tudja önmagában az export generálni, a hazai fogyasztásra, a belső piacra is nagyon nagy szükség van. A belső piacot pedig csak úgy lehet élénkíteni, ha a megroggyant magyar középosztályt újra helyzetbe hozzuk - foglalta össze röviden Mellár Tamás a köztévé reggeli műsorában a pénteken megjelent véleménycikkét.

Meglátása szerint ehhez egy más gazdaságpolitikára van szükség. Olyanra, ami a kis- és középvállalkozásokat támogatja, amelyik tudatosan építi a piacot. Ezen felül fontos dolog lenne a jövedelemadó-rendszer átalakítása is - mutatott rá a közgazdász. Jelentős mennyiségű pénzek áramlanak ki feleslegesen (a költségvetésből), 500 milliárd forint megy el arra, hogy ezt az egykulcsos adórendszert fenntartsuk. Ennek pozitív hozománya viszont nincs, mert a kereslet nem növekszik - tette hozzá.

Mellár Tamás úgy vélekedett, hogy akár fenn is tartható a jelenlegi egykulcsos adórendszer azzal a megszorítással, hogy szükség lenne mellette egy vagyonadóra. Ezt egy 50-80 milliós vagyonhoz kellene kötni és az e feletti vagyonnál kellene ezt mindenképpen érvényesíteni. Olyan módon kellene ezt bevezetni, hogy ez a vagyonadó a személyi jövedelemadóból levonható legyen - magyarázta.

Az egyetemi tanár emlékeztetett arra, hogy az új adórendszer az idei évben az alacsony- és középjövedelműeket sújtotta. Mellár Tamás az interjúban a gazdaságpolitika jó elemének nevezte a családi adózást.

Nemcsak a munkanélküliség magas, hanem a foglalkoztatás is alacsony. Munkahelyeket csak ott érdemes teremteni, ahol szabad és felesleges munkaerő van. Ez pedig vidéken van, főleg az ország déli részén. Ide kellene koncentrálni - emelte ki Mellár, aki szerint a mezőgazdaságban patthelyzet alakult ki. A termelők nem termelnek, mert nincsen piac, nincs kellő kereslet a termékeik iránt, az emberek pedig nem vásárolnak tőlük, mert akadozó, esetleges az, hogy mit termelnek - érzékeltette a problémát a közgazdász, aki szerint ezt a patthelyzetet kellene megoldania az államnak.

Emlékezetes, Mellár Tamás a pénteki Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkében nagy visszhangot keltett. Ott ugyanis egyenesen azt állította, hogy "az Orbán-kormány által alkalmazott gazdaságpolitika nem megfelelő, karakteresebben fogalmazva megbukott".

A legutolsó kormányzati nyilatkozatok szerint a kormány felismerte a helyzet súlyosságát. Vasárnap Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár jelezte: 8-10 tétel kellhet ahhoz, hogy a költségvetési hiány így is 3 százalék alatt maradjon. Orbán Viktor pedig hétfő délelőtt jelentette ki, hogy Magyarország nagyon súlyos veszélyhelyzetbe sodródott, ezért az ősz nehéz, a szuverenitásért folytatott küzdelemmel teli időszak lesz.
www.fidesz.hufidesz Hírek A munkaalapú gazdaság ma már evidencia minden második európai miniszterelnök számára, különbség csak a terminusok használatában van, hiszen a nyugati politikusok a jóléti állam átalakításáról beszélnek – hangsúlyozta Orbán Viktor a külképviselet-vezetői értekezleten hétfőn.
Link

www.fidesz.hufidesz Hírek A sarkalatos törvények megalkotása lesz az egyik legfontosabb témája a Fidesz szeptember 7-én kezdődő, háromnapos, Hajdúszoboszlóra kihelyezett frakcióülésének témája – jelentette ki Lázár János hétfői sajtótájékoztatóján.

2011. augusztus 28., vasárnap

Hurricane Irene 2011 Greenville, NC 7:30 am




BBC News - Irene batters New York, raising fears of flooding

Link
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-14698151



MŰSORAJÁNLÓ - Hírek röviden

***

Újraépíteni mindazt, amit a balsors és a köztünk élő léhák, önzők leromboltak


A magyarság megmaradása a nemzeti érdek feltétlen követésének köszönhető, és erre az erőre ma is nagy szükség van – fogalmazott Mohácson Kövér László házelnök.
- Létünket, hazánkat, kultúránkat csupán annak köszönhetjük, hogy harminchat emberöltő alatt végtére is a jobbakból voltak többen. Mindig akadtak elegen, akik képesek voltak áldozatokat hozni azért, hogy újraépítsék mindazt, amit balsors, idegen erők és a közöttünk élő léhák, gyávák, önzők és árulók leromboltak – fogalmazott az Országgyűlés fideszes elnöke vasárnap a Mohácsi Történelmi Emlékhely új fogadóépületének átadási ünnepségén.


***

„Nem azért nem tudom megmondani, mert államtitok, mert egyébként államtitok...” (+videó)


Az előző ciklusra visszanyúló lehallgatási botránnyal, az úgynevezett UD-üggyel összefüggésben hallgathatták ki a katonai ügyészek a szocialista Vadai Ágnest, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jelenlegi elnökét. Ezt feltételezi a hatósági nyilatkozatok alapján az időközben tönkrement vagyonvédelmi vállalkozás jogi képviselője. Vadai Ágnes részleteket továbbra sem közöl, és ellentmondásosan nyilatkozik.

***

Készül a Szíven szúrt ország II


Készül a Szíven szúrt ország című film második része, 2012-ben bizonyosan látható lesz a mozikban - mondta Kálomista Gábor, a film producere az MTI-nek.


***


Irene túl szexi és túl meztelen! :-))))


"This video has been removed because it violated with the YouTube directives of nudity or sexuality video showing "

"This video has been removed because it violated with the YouTube directives of nudity or sexuality video showing "

Welcome Hurricane Irene

Link
(Video)  Hurricane Irene hits New York august 28 2011

2011. augusztus 25., csütörtök

Műsorajánló Péntekre - Hírek röviden

Link
http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/zoldgomb_%E2%80%93_pentek_13051355_musorajanlo_20110825


Tömegverekedés tört ki Budapesten a XIX. kerületben csütörtök este; a rendőrök öt embert állítottak elő - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A verekedés előzetes szóváltást követően pattant ki két, összesen tizenöt fős társaság között a Lehel és az Eötvös utca kereszteződésénél - mondta el Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A rendőrség öt ember ellen indított eljárást csoportos garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

(MTI)


A Belügyminisztérium figyel a közrendet veszélyeztető eseményekre

A Belügyminisztérium szerint nem lehet következmények nélkül félelmet kelteni Magyarországon, a tárca ezért az irányítása alatt álló szerveken keresztül "folyamatosan figyelemmel követi" a félelmet keltő, a közrendet veszélyeztető eseményeket, így a Magyar Sziget rendezvényen történt eseményeket is.

A tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatásában hangsúlyozza: nem engedhető meg, hogy bármilyen etnikai vagy kulturális társadalmi csoporttal szemben radikális szerveződések felléphessenek, ezért "már a tavasszal életbe lépett a szigorított szabálysértési kormányrendelet, amely az egyenruhás bűnözésnek parancsolt megálljt".

***

II. Rákóczi Ferenc után eredtek a székelyek


II. Rákóczi Ferenc és bujdosótársai emlékhelyeit keresi fel az az ötven székelyföldi és szórványvidéki, aki részt vesz az augusztus 29-ig tartó VII. Mikes-zarándoklaton.

A Magyarok Székelyföldi Társasága és a Hargita Megyei Tanács által szervezett zarándoklat második napján, kedden a vasfaluként emlegetett törökországi Demirköy központjában felavatták a középkorban ott élt erdélyi származású Orbán mester (Madzsar Orbán) tiszteletére készített kopjafát. A 2,8 méter magas emlékművet a csíkszeredai Török Csaba faragóművész készítette.

Ugyanakkor megemlékeztek a leghíresebb székelyföldi ágyúöntő mesterről, a berecki Gábor Áronról is.

A Mikes Kelemen nevét viselő zarándoklatot hetedik alkalommal szervezték meg, bejárva a törökországi bujdosók emlékhelyeit, amelyeket a korábbi zarándoklatok alkalmával jelöltek meg. A cél az, hogy a bujdosók hajdani útvonalának bejárása révén ápolják a Rákóczi- és Mikes-kultuszt, népszerűsítsék a Rákóczi és bujdosótársai törökországi életét bemutató Rodostói Múzeumot, illetve újabb emlékhelyeket hozzanak létre.

(forrás: MTI)



2011. augusztus 24., szerda

Hírek, benne: Pákh Imre Munkácsy trilógiája és az őssejtek...

Felfüggesztették a fehérvári kilakoltatást


Az utolsó percben függesztették fel  a kilakoltatást Székesfehérváron a bírósági végzés ismertetésééig. A Vincze család korábban keresetet nyújtott be a bíróságnak, amelyben a kilakoltatás elhalasztását kérték.

A rendőrök egyébként feloldották az útzárat az érintett utcában, miután nem találtak bombát a helyszínen. A lezárásra azért volt szükség, mert a kilakoltatásra váró család állítólag azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantják az ingatlant, hogyha bemennek a végrehajtók.

A 90 éves asszony és rokkant fia azért került bajba, mert a róluk gondoskodó és a hitelt felvevő családtagjuk elvesztette a munkáját és nem tudta fizetni a törlesztőrészletet. Az ingatlanjukat pedig harmadáron, 30 millió forint helyett 10 millió forintért adták el. A székesfehérvári önkormányzat a családnak az ingatlan helyett egy másfél szobás lakást ajánlott fel, amit a család elutasított.

(hírTV)



Újfajta uzsora: „megoldást kell találni a kialakult helyzetre”


Az uzsorások „rászívták magukat” a közmunkaprogramokban részt vevő emberekre. Fizetés idején már megjelennek a nagy fekete autók. Pócs János szerint megoldást kell találni a kialakult helyzetre. Jászapáti polgármestere az MNO-nak elmondta: az érintett emberek mögött állnak, már több fajsúlyos családot sikerült kivonni a rendszerből. Szerinte csak az ő településén 80-100 millió forint van kint az uzsorásoknál.


„Nem őrültünk meg, ez olyan, mintha az Országházat adnánk el”


Nincs szándékában eladni a Munkácsy-trilógia részét képező Ecce homo című képet a tulajdonos Hajdú-Bihar megyei önkormányzatnak - írta szerdán Bodó Sándor megyei közgyűlési elnökre hivatkozva a Hajdú-bihari Napló.


"...Pákh Imre életútja több szempontból is hasonlít a legismertebb hazai festőéhez. Először is mindketten a kárpátaljai Munkácson, a Zrínyi Ilona által védett vár tövében elterülő városkában születtek. Így aligha véletlen, hogy a világ legnagyobb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjteményét tudhatja magáénak Pákh Imre. Neki éppúgy, ahogy a festőnek is először külhonban kellett sikert, pénzt, elismertséget szereznie, mielőtt a Kárpát-medencében élők javára kamatoztathatta volna tudását, illetve vagyonát. Figyelemre méltó a művészetpártoló Pákh Imre nyilatkozata: „A pénz nem ér semmit, ha nincs kivel megosztani."
http://portal.ujember.hu/hetilap/080831/12/munkacsy

  • Pákh Imre szerint üzleti érdeket sértett az őssejt-ügy

"Feltevésem szerint olyan érzékeny területre léptünk, ahol privát, talán kínai üzleti érdekeket sérthettünk" - vélekedett Pákh Imre, akinek a képeiből állították össze a győri Munkácsy-kiállítást.


MTI - 2009.07.30. 07:00
http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/pakh_imre_szerint_uzleti_erdeket_sertett_az_ossejt-ugy/2109001/


  • Vádat emeltek őssejtügyben

2011. augusztus 5., péntek 08:30

Lezárták a nyomozást az évekkel ezelőtt indult őssejtbotrány ügyében, írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda július 26-án befejezte az iratismertetést, majd vádemelési javaslattal fordult a Fővárosi Főügyészség nyomozásfelügyeleti osztályához.

A nyomozó hatóság emberi test tiltott felhasználása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolja az ügy kilenc gyanúsítottjának elmarasztalását, akik közt három amerikai és egy ukrán állampolgárságú személy is van. Lapinformációk szerint az érintettek közt van Pákh Imre műgyűjtő, Fásy Ádám műsorvezető, Seffer István plasztikai sebész, Natalia Karnikova biológus és Yuliy Baltaytis professzor is.

http://index.hu/belfold/2011/08/05/vadat_emeltek_ossejtugyben/

***

Tucatnyi balliberális politikus benne volt a buliban


December 5-én kezdődik Verók István volt terézvárosi polgármester és 13 társa büntetőpere – tájékoztatott hétfőn a tárgyalás kitűzéséről Frech Ágnes, a Fővárosi Bíróság büntető kollégiumának vezetője.


Az Antall-kormány minisztere halt meg a zicsi balesetben

Egy volt kisgazda politikus, országgyűlési képviselő vesztette életét szerdán Zicsen traktorbalesetben, a 86 éves férfira ráborult a jármű, amelyet saját telkén vezetett - erősítette meg az MTI értesülését Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.



Új pénzféleséget terveznek bevezetni Kolozsváron

A soproni kékfrank mintájára sic néven pénzhelyettesítő utalványok bevezetését tervezik Hargita megyében – írja a Krónika című kolozsvári napilap szerdai számában.


Olaszország rámordult a hitelminősítőkre

Az olasz tőzsdefelügyelet (Consob) felszólította a Moody's és a Standard and Poor's hitelminősítőket, hogy tartsák be az európai szabályokat.


"...egy koncepciós eljárás (...)normákat sárba tipró bosszúhadjárattal”

Ma 2011. augusztus 24., szerda, Bertalan napja van

Sukoró: Gyurcsány hívei Schiffert kérlelik


A Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére létrejött Magyar Demokratikus Charta arra szólítja fel Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét, hogy vonja vissza a volt kormányfő ellen a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben tett feljelentését még azelőtt, hogy a parlament döntene a szocialista politikus mentelmi jogáról.

A Schiffer Andrásnak címzett levélben, amelyet szerdán az MTI-hez is eljuttattak, Bauer Tamás egykori szabad demokrata politikus, Márton László író és Vitányi Iván MSZP-s képviselő, a Demokratikus Charta szóvivői azt írták: ha az LMP frakcióvezetője „nem kíván egy koncepciós eljárás előkészítésének részesévé válni, ha nem akarja, hogy neve összeforrjon a jogállami normákat sárba tipró bosszúhadjárattal”, vonja vissza feljelentését.


Élő Tisza: Füstölt hús árú vásár Budapesten, a Wekerle telepen.

AKCIÓ:
Füstölt hús árú vásár Budapesten, a Wekerle telepen.

A rendelés kg egységen lehetséges, de a termékek helyben lesznek lemérve. Amennyiben nem kilónyi terméket szeretne, akkor is rendelje meg, és a szöveges üzenet mezőben pontosítsa, miből mennyit is szeretne! Rendelését e-mailben is leadhatja: titkar@elotisza.hu email címen. Előrendelés www.elotisza.hu/akciok  - határidő: aug. 24-e 19.00 óráig.
A VÁSÁR 2011. AUGUSZTUS 26-án, 16:30-TÓL!

A TERMELŐK NYILATKOZATA itt olvasható: 

Sarud_1
Sarud_2
Tó-vidék Fesztivál

Konferencia Budapest


2011. augusztus 20., szombat

DOBOGÓ: Théba és a Szent Korona

Link
http://www.dobogommt.hu/dobogo/irasok.php?id=20050101092785&nev=Pr%C3%A1czki%20Istv%C3%A1n

Práczki István: VÖRÖS VIHAR THÉBA FELETT

Királysírt utoljára egy Karol Michailovszky nevű lengyel kutató talált, 1964-ben

A hazai sajtó új ellenszenzációját a Magyar Hírlap július 16-i számában így fogalmazta meg: Nem királysírt fedeztek fel a magyarok Egyiptomban? A cím kissé meglepett és azonnal két kérdés ötlött az agyamba. Először az, hogy a kérdőjel helyett miért nem használtak felkiáltó jelet. A másik pedig az, hogy vajon a román sajtó tudta volna-e másként fogalmazni ugyanezt? Igen, a fenti cikkből és a vezényszóra beinduló ellentámadásból egyértelműen megtudhattuk, hogy a magyarokkal ismét baj van. Hogy miért is volna baj, azt csak a thébai templom körüli események ismeretében ítélhetjük csak meg. Foglaljuk tehát össze, mi is történt Thébában?


A HÉT c. műsor 2001. november 25-i adása

Egy fiatal magyar, aki egyébként nem régész, hanem egyiptológus, Vörös Győző névre hallgat - Kákossy-tanítvány - engedélyt kapott az egyiptomi kormánytól, hogy a Királyok Völgyében feltáró munkát végezzen az úgynevezett Thot-hegyen. Ezt a munkát 1995 őszétől 1997 tavaszáig el is végezték. Montuhotep fáraó 4000 éves téglatemplomát tárták fel, természetesen csapatmunkában, ahol a régész Pudleiner Rezső és a csapat többi tagja is jelentős szerepet kapott. A kutatás vezetője az elvégzett munkáról 1997 őszén az Egyptien Archeology című londoni szaklapban számolt be.

Az elmúlt év januárjában azonban valami rendkívüli történt Thébában. Vörös Győző kiváló szakmai érzékkel észrevette, hogy a Thot-hegy tulajdonképpen egy természetes piramis és kikövetkeztette, hogy abban (az eddigi gyakorlat szerint) fáraósírnak is kellene lennie. Hamarosan meg is találta a bejáratot egy 35 méter magas sziklafalon. Amikor oda feljutottak láthatták, tapasztalták, hogy hatalmas föld alatti termek vannak belül, egy hatalmas, teljesen kifosztott szarkofággal. A rablók a sziklasírt már régen kisöpörték, így értékes objektumokat és szokásos egyiptológiai leleteket ott nem találtak. Tekintettel azonban arra, hogy Vörös Győző engedélye nem erre a területre szólt, szervezett és feltáró kutatást itt nem végezhetett, kénytelen volt azzal megelégedni, hogy bejárták és lefényképezték a termeket. Az egyik helyiségben nagy örömükre egy Kopt-szentélyt fedeztek fel, a falon egy ember nagyságú Pantokrátor-képpel, melyet a fiatal tudós időközben megjelent Templom Théba koronáján című könyvében színes képpel be is mutatott.

A fiatal magyar a fenti címen írt könyvében beszámolt a kinti munkáról, Montuhotep Szenhkáré templomáról és a sziklasírról, melyről feltételezhető, hogy a templomtulajdonos fáraó sírja lehetett. Ugyanakkor beszámolt a Pantokrátor-képről, mellyel kapcsolatban - igen helyesen - összefüggést látott Boldog Özséb fehércsuhás pilisi pálosaival.

Eddig a tények, s a velük kapcsolatos hírek megmozgatták az ország közvéleményét, amely az elmúlt években egyre kiéhezettebben fordul az ősi múltunk és őstörténelmünk felé. Megmozgatták azonban a politikát is, hiszen Orbán Viktor fogadta a fiatal tudóst, és megígérte az új kormány támogatását tevékenysége folytatására. Megmozdult a hazai média is és örömmel mutatta be - szokásos, bár lelkendező és szenzációt tálaló felvezetésben a valóban jelentős munka eredményeit. Ezek következtében Vörös Győző sztár lett, magyarul: a nemzet észrevette, hogy van közünk az egyiptológiához és Egyiptomhoz, sőt örömmel vette tudomásul, hogy az áttörést a fiatalok vitték végbe.

És végül megmozdult a szakma is, amelynek mindez nagyon nem tetszett. Megszólaltak a szakmai nagyok, akik addig észre sem vették Vörös Győző munkáját, és még az akadémiai sajtótájékoztatóra sem figyeltek oda. A fiatal csapat nagy sikere miatt azonban azonnal reagálni kellett, és az eddig semleges nagyok egyszerre csak ágyúval kezdtek tüzelni a fiatal tudósra.

Szemére hányták, hogy királysír felfedezéséről beszél, holott nincsenek bizonyítékai. Szemére hányták, hogy - komoly eredmény nélkül - hatalmas felhajtást csinált maga körül. Továbbá azt, hogy kisajátította magának a fentebb még nem létezőnek minősített eredményeket, és munkatársait, nevezetesen Pudleiner Rezső régészt kirekesztette a sikerből.

Maga a szakma nagyfőnöke, Szabó Miklós professzor, az Akadémia régészeti bizottságának vezetője is nyilatkozott. Közölte a lelkendező társadalommal, hogy az a bizonyos Vörös Győző nevű magyar egy uzurpátor, azaz bitorló. De egyébként sem régész - ilyen végzettsége nincs -, hanem csak egy mezítlábas egyiptológus. Ennek a hivatalos szakvéleménynek az alapján a nagyérdemű közönség most már hiteles forrásból is megtudhatta, hogy Vörös Győző tulajdonképpen nem más, mint egy szélhámos, aki királysír-feltalálónak adja ki magát, pedig legjobb esésben is csak mázlista, amúgy pedig tiszteletlen kezdőnek tekinthető.


A kőtorony napjainkban a feltárások helyszínén

Nyilatkozott Kákosy professzor is, aki szakmailag megalapozatlannak és etikátlannak minősített a Vörös Győző-i hencegést. Ez a vélemény meglepő, mivel Vörös Győző könyvének éppen ő volt a lektora. Ha Kákosy prof. úr eredménytelennek és fennhéjázónak találta a Templom Théba koronáján című könyvet, akkor bőven lett volna ideje és módja kételyeit először a tanítványának, majd a nyilvánosságnak is elmondani. Ugyanez a véleményem egyébként Pudleiner Rezső régészről is, aki a csapat második embere volt, és minden lehetősége meglett volna, hogy szakmai vonalon leleplezze a hamisításokat.

Ez a felismerés érdekes módon csak akkor érett publikálásra alkalmas szakvéleménnyé, amikor egy láthatatlan karmester beintett, és a szakma, valamint a liberális média felfedezte, hogy súlyos professzionális és etikai hibák, sőt mulasztások terhelik Vörös Győzőt.

Ha egy verébre a szakma ágyúval kezd lődözni, annak fontos okának kell lennie. Az okok többnyire háromfélék lehetnek: emberi, szakmai és politikai okok. Úgy ítélem meg, hogy jelen esetben a szakmai és emberi okok összevágnak, ezt szakmai féltékenységnek nevezik. Honnan veszi magának a bátorságot egy szakmai senki (Szabó prof. szerint bitorló), hogy régészeti diploma nélkül, alig 25 évesen megtaláljon egy királysírnak is valószínűsíthető fáraósírt. Azt ugyanis utoljára egy Karol Michailovszky nevű lengyel kutató talált, 1964-ben. ( III. Thutmosis fáraó halotti templomát.) Castiglione László(1964), Kákosy László (1983) és az úgynevezett Ramesszida-program óta senki sem ért el Egyiptomban számottevő eredményt. A szakma érzékenysége és féltékenysége tehát alapvetően érthető.

De a felfedezés óta már másfél esztendő telt el. Vajon miért nem tudott róla a szakma? Netán senkit sem érdekeltek az ott történtek? Ugyanis az elmúlt években elég sokan jártak náluk.

Úgy tűnt, hogy mindent ismernek, hisz a szakma, a média és közéleti személyiségek sorra látogatták a Vörös-team-et, de eddig senkinek sem szakmai, sem emberi ellenvetése nem volt velük szemben. A szakma felháborodása tehát indokolatlannak látszik, arról nem is beszélve, hogy nevetséges az a feltételezés, miszerint Vörös Győző reklámkampányt szervezett volna maga körül. Netán a magas kutatói fizetésből? Aztán éppen itt, Magyarországon, ahol a média a liberálisok zsebében van, akik zsigerből utasítanak vissza mindent, ami magyarnak tűnik?

Nem, a média logikusan viselkedett, mert a szenzáció - amit részben ők maguk keltettek - a lapok érdeke. De talán a kormányváltás és az Orbáni gesztus is belejátszott ebbe, így nincs benne semmi rendkívüli. Ami viszont nagyon is elgondolkoztató: az a hirtelen össztűz, amit a jelenleg külföldön lévő ifjú tudósra zúdítottak, ahelyett hogy előbb egy hazai szakmai fórumon vitatták volna meg, hogy történt-e szakszerűtlenség vagy éppen bitorlás, hisz ez már súlyos vád, amit bizonyítani kellene.

Az a véleményem, hogy itt másról, sokkal többről van szó. Egy látszólag véletlen dologról, a Pantokrátor-képről, melyet Vörös Győző bemutatott, és amellyel kapcsolatban az is kiderül, hogy megtalálási helye valószínűleg egy proto-keresztény templom, mely mintegy 1600 (!) éves lehet, így a benne lévő feliratok és képek is ebből a korból valók. Kiderült közben az is, hogy ezek a ma koptnak mondott keresztényeket akkor anakorétáknak nevezték, akik - számtalan vélemény szerint - az eredeti Krisztus-hit követői voltak. Ezeknek a vezetője volt (állítólag) az a thébai Szent Pál, aki az ottani fehér-szerzetesek rendjét megalapította. Aligha véletlen viszont az, hogy a fehér csuhás magyar Pálos rend megalapítója, Boldog Özséb éppen róla nevezte el a magyar pálos (pilisi) rendet.

Az egyiptomi fehér szerzetesrend is pálos rend volt, csak hát ott őket Bálosnak (Pálosnak), vagy Pilisi-nek (Philistin-nek) nevezték. És ne feledjük, hogy Árpád fővárosa a Pilisben volt, valamint azt sem, hogy Árpád papsága és szolgálattevő udvari törzse a Pilisiek (a Pálos-Bálosok) voltak. Ezt bizonyítja az a történelmi tény, hogy a kicsinyke Pilis megye volt az ország első megyéje, míg csak a keresztény vallás fel nem oszlatta, és a fővárost el nem vitték erről a tájról.

Az egyiptomi anakorétákat másként manicheusoknak nevezték. Ők ugyanis a Mani-kus vallásnak, az egyistenhitnek a képviselői voltak, akik az Apa-Anya-Fiú háromszentségét hirdették. Tagadták viszont a római zsidó-keresztény egyház paulinus tanait és az ősi napisteni erkölcsöket vallották. Éppen ezért eretneknek minősültek, akiket a katolikus egyház V. századi győzelme után Ázsia- és Európa-szerte üldöztek és gyilkoltak. Ez volt az oka annak, hogy Egyiptomban is a föld alá kényszerültek.
(Ne feledjük, hogy ez idő tájt égettek fel az ősi könyvtárakat, így az alexandriait is, hogy megsemmisítsék az ősi napisteni vallási iratokat, és a Krisztus tevékenységével kapcsolatos egyiptomi és arameus okmányokat.)

Tulajdonképpen itt jutottunk el a lényeghez. A feltételezhető királysír egyik termében volt ezeknek az első Krisztus-hitűeknek az egyik temploma. Ebben a templomban szerepel egy rendkívül fontos jelkép,
a Pantokrátor-kép, ami tulajdonképpen Krisztus-Istent jeleníti meg, nevezetesen a partus-avar keleti ornamentikával. Ennek a thébai Pantokátornak azonban van egy nagy baja: azonos a magyar korona felső Isten-Pantokrátorával.

Mindketten egy díszes trónuson ülnek, egyazon kultikus pózban. Jobb kezüket parthus módra üdvözlésre emelik, bal kezükkel a Könyvet (a Törvénytáblát) tartják. Fejük körül glória látható, melynek egyaránt három belső sugárnyalábja van.

Az istenalaktól jobbra és balra a Napnak és a Holdnak az ábrája van, ami az Őstérnek, a Csillagrendszernek az uralmát jelenti. (A magyar korona Krisztus-Pantokrátorának a glóriájában csak két sugárnyaláb van, és más a feliratos ábra. Mindezek szinte kísérteties pontossággal egyeznek meg egy állítólag 600 éves intervallum ellenére.) A thébai Pantokrátort ugyanakkor egy körlánc veszi körbe és a főalak alatt két egyenlő karú kereszt látható.

Ez az egyiptomi Pantokrátor óriási felfedezés. Ennek léte nemcsak azt jelenti, hogy a kereszténység első 400 éve másként alakult, mint azt ma tanítják, hanem az úgynevezett proto-keresztény vallások szerepének átértékelése is szükségessé válik. A thébai Pantokrátor semmiképpen sem keresztény Pantokrátor. Sokkal inkább körösteni, vagyis Kör-isteni Atya, a Nap és Hold főistene a neve.
  • (A keresztény szó akkor nem létezett, illetve nem is létezhetett, mert a kereszténység nem a kereszttől kapta a nevét, hiszen ez csak a 400-as években jelent meg mint jelkép. A Kriszt-nek vagy Christ-nek nevezett Krisztus Kör-istent jelent, akárcsak a Christien-nek, Kristian-nak írt nevek, melyek az ősi magyar nyelven Kör-istent jelentenek.)

Ez az aligha vitathatóan 1600 éves Pantokrátor van jelen a magyar koronán, melyet ma pápai koronának tanítanak, s a koráról éppen napjainkban folyik éles vita. Csomor Lajos és Pap Gábor ugyanis egységes avar koronáról beszélnek, ami azt jelenti, hogy Árpád előtti korban készült, tehát minimálisan is a VIII. században, de inkább előtte. A hivatalos és akadémikus tudomány ezt kétségbe vonja, és azt bizonygatja, hogy a korona maximum az 1200-as években készülhetett. Sőt azt is sugallják, hogy a mai formáját II.József korában hamisították össze, amiben lehet igazság, ami a hamisításokat illeti.

A Vörös Győző-i világbotrány azonban összedönti ezeket a magyarellenes hamisításokat és torzításokat. Meg kell ugyanis válaszolni az alapkérdést: mit keres egy anakoréta-manicheus Atyaisten-Pantokrátor (nem Jézus az, mert a nap és hold a főistent jelenti) a magyar koronán, vagy ha fordítva teszem fel a kérdést: Mi köze van az avar-hun-magyar koronának Egyiptomhoz?

A válasz erre a második kérdésre is nagyon kellemetlen, mert azt kell mondani, hogy: sok.

Badiny Jós Ferenc és mások is arról beszélnek, hogy a Kárpát-medencében méheknek nevezett nép élt valaha. Badiny Jós Ferenc prof. ezt a mah-gar névvel indokolja. Az egyiptomi fáraók és istenek mézeskas alakú koronát viseltek, melyet kétoldalt méhszárnyak vesznek körül, és belőle egy kunkor, a méh csápja emelkedett ki.

Mindennek felvetése azonban pontosan úgy tilos, mint a sumér-magyar kapcsolatok létezése, és a róla való beszélgetés is, akadémikus körökben. Az egyiptomi kapcsolat felvetése pedig már ennél is nagyobb bűn. Vörös Győző a szó szoros értelmében a méhkasba nyúlt, mert az ősegyiptomi igazság egy szeletét tette le a közvélemény asztalára.

Nyomtatásban megjelent a Demokrata c. hetilap 1998/30. heti számában. http://www.demokrata.hu










2011. augusztus 19., péntek

Szörényi Levente - Hattyúdal - MTV videótár

http://streamer.carnation.hu/mtvod2/mtv/2011/08/19/koncert.wmv
http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/08/19/21/Hattyudal.aspx



J H F - Jó Ha Figyelünk archiv gr. Apponyi Albert beszéde és további cikkek

Hazánkba jön a kopt keresztények vezetősége |



Az augusztus 20-i ünnepségek alkalmából ma Magyarországra érkezik III. Senuda kopt keresztény egyházfő és az egyház vezetése; III. Senuda avatja fel vasárnap Budapesten az itteni felekezet első templomát.

Az egyházi vezetőt - egyiptomi egyházi szóhasználat szerint kopt pápát - tavaly nyáron Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hívta meg magyarországi látogatásra, a meghívást Orbán Viktor kormányfő ez év eleji egyiptomi látogatásakor megerősítette.

Az egyházi vezető a pénteki érkezését követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre látogat, ahol átveszi díszdoktori címét. Augusztus 20-án megtekinti az állami ünnepségek nyitányát a Parlamentből, majd III. Senudát fogadja Schmitt Pál köztársasági elnök. Ez után az egyházi méltóság Semjén Zsolttal folytat megbeszélést, délután pedig részt vesz a Szent István-bazilika előtt, a körmenetet megelőzően tartandó szentmisén.

(forrás: MTI)

Kapcsolódó:  Práczki István : VÖRÖS VIHAR THÉBA FELETT

2011. augusztus 18., csütörtök

Bolivia




Forrás:
http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/08/augusztus-17-boliviai-hirek-kepekben.html

KUTYÁSOKNAK!!! - Lánchíd Rádió - FM 100.3 - Lánchíd Rádió - FM 100.3


Link  http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/kettesben_%E2%80%93_csutortok_19051955_musorajanlo_20110818


KETTESBEN: 2011. augusztus 18-án, 19.05-19.55-ig - Műsorajánló

Szerkesztő-műsorvezető: Soós Andrea

Telefonszámunk: +36-1-8148-755
SMS-számunk: +36-30-749-6720
E-mail címünk: kettesben@lanchidradio.hu



    



2011. augusztus 16., kedd

The Wild Hunt » Save the Peaks - Szennyvízből műhó?!

Link
http://www.patheos.com/blogs/wildhunt/tag/save-the-peaks

Archive for the Tag 'Save the Peaks'

Quick Note: Coverage of San Francisco Peaks Protests

For those of you who have been following my coverage of the fight over expansion of a ski resort on the San Francisco Peaks in Arizona, a process that would pump treated wastewater snow on the mountain, I would like to direct you to Censored News and Indigenous Action Media, who covered a week of planned protests and actions that just took place at the peaks.

“The action we took today is one part of a series of events with the intent to stop Snowbowl, the US Forest Service, and other corporations from further desecrating the Holy San Francisco Peaks,” stated Haley Coles after being released from jail. “The pipeline will not be tolerated. Spewed waste water turned into artificial snow will not be tolerated. Clear cuts, slash piles, and burning of hundred-year old trees will not be tolerated. The Holy mountain will be defended, and the desecration will be stopped; at whatever cost. We have the mountain on our side,” said Coles.

The already in-progress construction is considered sacrilegious by a coalition of local indigenous groups and Tribal Nations who see this as a desecration that would be like putting death on the mountain. According to Brenda Norrell at Censored News 17 people have been arrested so far, some for civil disobedience, and some for no apparent reason at legal protests.

“Six people protecting San Francisco Peaks were targeted and arrested during a peaceful march for the protection of San Francisco Peaks. San Francisco Peaks defender Klee Benally, Navajo, was among those arrested. In front of Macy’s Coffeehouse on Sunday afternoon, undercover police infiltrated the hundred person march in an attempt to squash the growing anti-Snowbowl movement. The peaceful march by Native Americans and supporters was surrounded by police from the moment the march formed, marchers said.”

While the week of planned protests has ended, protest camps still remain. For those wanting to make their voice heard on this issue, Indigenous Action Media has sidebar on its site of all the relevant contact information. I will be periodically checking in on this issue as it progresses.

33 responses so far




Műsorajánló - Lánchíd Rádió 13:05 - Ismétlés 22.05

SZALDÓ – Kedd 13.05-13.55


  • SZALDÓ: 2011. augusztus 16-án 13.05-13.55 - Műsorajánló

    Ismétlés: este 10 után.

    Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

    E-mail címünk: szaldo@lanchidradio.hu

    Ha valamit nem lehet elintézni pénzzel, el lehet intézni sok pénzzel. Ezt a bennfentes szellemeskedést ajánlják a pénzvilág nagyágyúi az eurózóna döntéshozói figyelmébe. Ha ugyanis kibocsátanának egy vadonatúj pénzügyi terméket, az eurókötvényt, azzal megint lehetne pénzt gyűjteni ahhoz, hogy a pénztulajdonosok hozzájussanak korábbi és leendő befektetéseik hozamához. De ami nem sikerül kicsiben, közepesben és nagyban, az miért jönne be megaméretben?

  • A telefonnál Plenter János közgazdász.

    Árfolyamszámlák vagy perek? Az állami adósságkezelés mellett a bankok is kedvet kaptak a kíméletesebb törlesztéshez. Vajon kifogták a szelet a perre készülők vitorlájából?

  • A telefonnál Makkos Albert közgazdász.

    Élet, erő, egészség – egykor csak ennyit tudtunk a tejről, ma már azt is, hogy mekkora és mennyire növekvő üzlet. A világ tejfogyasztása 10 év alatt 30 százalékkal nőhet. Egy nemzetközi elemzés szerint azonban ott isznak majd több tejet, ahol a gazdaság is nőni fog. És ez nem a mostani erőközpontokban következik be, hanem Kínában és Indiában. Akkor mi ebből is kimaradunk?

  • A telefonnál Posztós Zsuzsanna marketingvezető (Tetra Pack),

  • Istvánfalvi Miklós, a Tej Termék Tanács elnöke,

  •  Cserpes István tejfeldolgozó és Hegedűs István, a Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. igazgatója.

Kapcsolódó: >> Megmondja a „biztos receptet” az IMF-vezér

Válassz lejátszó programot és klikkelj!

    



2011. augusztus 15., hétfő

2011. augusztus 14., vasárnap

Hírek -röviden



Ma 2011. augusztus 15., hétfő, Mária napja van

Rétvári: Politikai bosszú vezetett el a forinthitelek visszaszorulásához


A KDNP alelnöke szerint az MSZP-nek csak azt követően van erkölcsi alapja megszólalni a devizahitelek kérdésében, miután bocsánatot kért az érintett hitelesektől.


Sokan inkább a hitelüket törlesztik a közüzemi számlák befizetése helyett


Egyre több családban okoz gondot az, hogy a megnövekedett devizahitel-részletüket törlesszék-e hónapról hónapra, vagy inkább a közüzemi számlákat fizessék be. Debrecenben az utóbbi időben érezhetően megugrott azoknak a száma, akik a víz, a villany és a gázdíjjal maradnak el, a szolgáltatók ezért megpróbálnak részletfizetési kedvezményt adni az eladósodott embereknek.


Már 500-an érdeklődtek az árfolyamrögzítésről


Már 500 devizahiteles érdeklődött az árfolyamrögzítésről az egyik legnagyobb hazai banknál. Több pénzintézet vasárnap is nyitva tartott, de sorok sehol sem alakultak ki. A könnyítés lejárta után a havi törlesztőrészlet legfeljebb 15 százalékkal lehet magasabb, mint az árfolyamgát időszakában. Az adósok 2011. december 31-ig kérhetik pénzintézetüknél az árfolyamrögzítést.


Szócskát is meglepték

Az államtitkár nem tudott a jövedelemkiesést okozó javaslatról

Az egészségügyi kormányzat vezetői sem tudtak arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan tervezetet készített a munka törvénykönyve módosítására, amely komoly – akár 30-35 százalékos – jövedelemkiesést eredményez az ágazati dolgozók jelentős részénél.


Zagyva szeretné ha kiadnák mentelmi jogát

A jobbikos Zagyva György Gyula arra szólítja fel az Országgyűlés mentelmi bizottságát, hogy ha a testület elé kerül a Sziget Fesztivál bejáratánál történt ügye, adja ki a mentelmi jogát.


***

„Hátulról elkapta a nyakamat a kötéllel”


A Baptista Szeretetszolgálat védett házában beszélt először a csepeli gyilkosságsorozat túlélője. A férfit a múlt héten kötözték meg és ásták be egy gödörbe a kerület egyik erdős részén, nem messze a hajléktalanteleptől.

Arkan csapatának tagja volt a csepeli gyilkos, hatan már előzetesben

Nem egyedül, hanem egy hajléktalantalanokból álló bűnbanda segítségével követte el a csepeli gyilkosságokat az a macedón férfi, aki a gyanú szerint négy embert megölt és egyet megpróbált kivégezni. Eddig hat ember került előzetes letartóztatásba a Csepel-szigeten néhány napja kihantolt holttestekkel összefüggésben – mondta Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója szombaton Budapesten.



Újabb gyanús, MSZP-közeli ügyet göngyölítenének fel

Megkezdődött a Leader közösségek visszaélésgyanús ügyeinek átvilágítása - mondta el a Hír Televíziónak Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés elnöke.


Őrizetben az Egymásért Alapítvány egykori kurátora?


A Magyar Nemzet meg nem erősített információja szerint 72 órára őrizetbe vették Gyarmati Györgyöt, a polgári elhárítás korábbi osztályvezetőjét, aki a milliárdos adócsalást elkövető Egymásért Alapítvány egyik kurátora is volt.


Nemcsak a kémügyben nyomoznak Galambos ellen?


Újra kihallgatták az NBH volt főigazgatóját a katonai ügyészségen. Galambos Lajost a kémügyben már csak bűnsegédlettel gyanúsítják, de nem ez az egyetlen eljárás ellene.


Össze fognak omlani, de a tulajdonos sehol

Több tucat külföldiek által felvásárolt házat összeomlás fenyeget a Balaton közelében. Az ingatlanok évekkel ezelőtt kerültek külföldi kézbe, a tulajdonos ma már feléjük sem néz. A bontás költségét az amúgy is pénzhiánnyal küzdő önkormányzatoknak kellene megelőlegezniük.

***

Teadélutános jelölt nyert Iowában

Egy ultrakonzervatív(?) jelölt nyerte az amerikai republikánus párt próbaválasztását.


Egymilliós demonstráció lesz Izraelben?


Ismét tízezrek tüntettek több izraeli nagyvárosban a kormány politikája ellen. Adócsökkentést, az egészségügy és az oktatás színvonalának javítását, valamint a megélhetési költségek mérséklését követelték a kabinettől. Ha a kormány továbbra sem lép, a demonstrálók szeptember elejére egy minden eddiginél nagyobb, egymilliós megmozdulást ígérnek.


Vizsgálat indult a Standard and Poor’s hitelminősítőnél

Vizsgálatot indított a Standard and Poor’s hitelminősítőnél a tőkepiaci felügyelet - írja a Financial Journal.


Svájc korlátozná a frank drágulását az euróval szemben

A svájci kormány és az ország központi bankja arról egyeztet, hogy küszöböt határoznának meg, ameddig a frank erősödhet az euróhoz képest. Ez lehetőséget teremtene ahhoz, hogy szükség esetén a svájci bank intervenciót hajthasson végre a frank gyengítése céljából - közölte vasárnapi számában a SonntagsZeitung című svájci hetilap.


Cameron: Bizonyítékok vannak arra, hogy bandák állnak a fosztogatások mögött

Kritikák érték David Cameron miniszterelnök tervét, amely szerint amerikai szakértők tanácsait kérnék ki a zavargások utáni helyzet rendezésében. David Cameron a parlament csütörtöki rendkívüli ülésén jelentette ki, bizonyítékok vannak arra, hogy bandák állnak a fosztogatások mögött, és az ügyben amerikai szakértők segítségét veszik igénybe.


Három embert megölt a leomló színpad


Hárman meghaltak, huszonnégyen megsérültek az Egyesült Államokbeli Indiana-ban, amikor rájuk omlott egy szabadtéri színpad.

Az építmény egy vihar miatt dőlt össze. A színpadon nem voltak fellépők a baleset idején, a roncsok alatt rekedt rajongókat viszont a mentők csak úgy tudták kiszabadítani, hogy alagutat ástak hozzájuk. A helyi sajtó egy negyedik halálos áldozatról is beszámolt, ezt az értesülést azonban nem erősítették meg a hatóságok.

(hírTV)