Blogarchívum

2010. január 30., szombat

- YouTube - A látó ember - Wass Albert portré (Videók)

http://2csaby.multiply.com/video/item/177/177

Időkép.hu jelentése

Percről percre

  Este 7-ig nincs Ferihegy 16:01 Délután 4 óráról este 7-ig hosszabbították meg a Ferihegy lezárását.
40 centi felett 14:43
Nógrád megyében alakult ki az eddigi legnagyobb hóvastagság. A korábbi havazásokból megmaradt mennyiséggel együtt összesen 43 cm-es hóréteg mérhető Romhányban. A 864 méter magas Nagy-Hideg-hegyen 42 centis a hó, Balassagyarmaton 40 cm-t mértek észlelőink.
Keletre tolódik 14:42
Fokozatosan az ország középső és északi területeire helyeződik át a havazás. A csapadéktömböt jelenleg nyugatról a Kaposvár-Tatabánya vonallal, keletről a Kiskunhalas-Debrecen vonallal lehet körülhatárólni.
Leállt a fogaskerekű 14:34
Nem közlekedik a Városmajor és a Széchenyi-hegy között a fogaskerekű - értesült az Index.
A többi BKV vonal üzemel, de késések adódhatnak.
Webkamerák>>  http://www.idokep.hu/?oldal=webkamera&view=all

Képek:

 http://feny.idokep.hu/keptar/users/roz/ujnpnkbe0bvov980.jpg
http://feny.idokep.hu/keptar/users/Percrol-percre/q3fzd14etnsihaxy.jpg
 http://feny.idokep.hu/keptar/users/Dexterov/f7f9j9ezr4ah944j.jpg
http://feny.idokep.hu/keptar/users/Dexterov/dh1q6fvy6cvd9ls2.jpg
http://feny.idokep.hu/keptar/users/Kitti/ta1ip2czvtlsygzx.jpg
http://www.idokep.hu/keptar/users/Percrol-percre/5sd39vpd8rwewq5l.jpg
http://www.idokep.hu/keptar/users/Dexterov/kjj81uqjbhwzqg40.jpg


2010. január 27., szerda

Rozmaringos báránycomb

Rozmaringos báránycomb

Forrás:  http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php/receptek

Összetörünk nagyszemű tengeri sót, rozmaringot és fokhagymát mozsárban, majd felöntjük egy kis olíva olajjal. A combot vékony pengéjű késsel megszurkáljuk, a résekbe töltünk egy kis fűszerkeveréket.

Ha készen vagyunk a combot vékonyan beolajozzuk, a maradék fűszert eloszlatjuk rajta. Fóliával letakart tálba tesszük, a hűtőben legalább 3-4 napig érleljük. Sütéskor a tepsit vékonyan kiolajozzuk, citromlevet, szemes borsot és egy babérlevelet is rakjunk be a comb mellé, aláöntünk 1-2 deci húsleves alaplevet (nem a kockából készültet). Lefedve a sütőbe tesszük. Hústűvel ellenőrizzük (ha átsült már nem jön véres lé a szúrás helyéről), majd fedetlenül is sütjük, hogy színt kapjon. Semleges ízű köret passzol hozzá.

Racka receptek: Bárányborda mustáros kéregben

Bárányborda mustáros kéregben
Forrás:   http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php/receptek

Zsemlemorzsába sót, borsot és tetszés/ízlés szerinti zöld fűszert keverünk (majoranna, babérlevél, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, oreganó, levendula, zsálya stb.).

A bordát bekenjük vékonyan jó minőségű mustárral, majd beborítjuk a fűszeres zsemlemorzsával. A morzsát jól belenyomkodjuk a mustárba, kicsit úgy, mintha paníroznánk. Olíva olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, öntünk mellé egy kis vizet és félédes fehér bort (éppen csak a tepsi alján legyen nagyon vékonyan), majd fólia alatt sütjük készre. A fóliát leszedve megpirítjuk.

Racka receptek

Birkapörkölt

Forrás:http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php/receptek

Itt kell leszögezeni, hogy a birkapörkölthöz legalább harmadik életévében lévő állat húsa a megfelelő. Azon belül is a csontos részek, úgy mint nyak, lábszár, borda és lapocka adják az alapját a pörköltnek.

Tegyünk bele húsos részeket is, mint a comb. Aki kedveli az belsőséget is belefőzhet (szív, máj, tüdő). A húst falatnyira daraboljuk, a csontokat kettéütjük, hadd élvezzük majd tartalmuk minden cseppjét az ételben. Mangalica zsíron megpirítjuk a szeletelt szalonnát, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát  és a köményt. Mikor a hagyma üveges belekeverjük a húsdarabokat és a csontokat, alaposan átpirítjuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával is. Lehúzzuk a tűzről úgy keverjük át, nehogy a paprika megkeseredjen! Annyi vízzel engedjük fel, amennyi az egészet éppen ellepi, beletesszük a rozmaringot, a babérlevelet, az aprított fokhagymát, a négyrét vágott paradicsomot és a darabolt paprikát is. Sózzuk, majd lassú tűzön addig főzzük amíg puha nem lesz.

Hozzászólások

Racka receptek

Forrás: http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php/receptek
Palócleves

Talán kevesen tudják, ezt a mennyei levest Gundel János kreálta az 1900-as évek vége felé Mikszáth Kálmán író, a "nagy palóc" kedvére. Próbálják ki, mert megéri!

A hozzávalók: 300 g lapocka vagy nyak hús, 200 g krumpli, 250 g zöldbab, 2 dl tejföl, 30 g liszt, nagy fej hagyma, zsír, 1 csipet őrölt kömény, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika és kapor.

 

A húst felkockázzuk, leforrázzukés hideg vízzel leöblítjük. Az apróra vágott hagymát a zsíron megpároljuk, rászorjuk a pirospaprikát és húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk. Mérsékeljük a tüzet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, köményt és fedő alatt csaknem puhára pároljuk. Közben külön-külön lábasban félpuhára főzzük a kockára vágott krumplit a babérral és külön a zöldbabot. Majd mindkettőtt a levükkel együtt a pörkölthöz adjuk. A lisztet símára keverjük a tejföllel, a levesbe habarjuk és jól összefőzzük amíg minden meg nem puhul. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott kaporral.


2010. január 26., kedd

Könyvajánló: Bunyevácz Zsuzsa Az Új Világrend tízparancsolata, avagy a Szent Grál elrablása?

Bunyevácz Zsuzsa

Az Új Világrend tízparancsolata, avagy a Szent Grál elrablása?

Nem tudunk a magyarokon, illetve őseinken, ragozó nyelvű rokonainkon kívül másokat felmutatni a világban, akik a Szent Grál összes megnyilvánulási formájához kötődnének valamiképpen, legyen az például valamifajta ősi bölcselet, mágustudás, aminek eredete a vízözön előtti időkre vezethető vissza - írta Bunyevácz Zsuzsa a Szent Grál üzenete című nagysikerű könyvének utolsó fejezetében. A magyarság küldetését egy sumér himnusszal jellemezte: Országok országa, Törvénytudás népe, Napkelet s Nyugat közt a Világnak fénye. Nagy a Te nemzeted, nagy a te végzeted, oly messze magasztos, hogy föl sem érheted...

Részben e gondolatmenet folytatásaként írta meg újabb könyvét, amely az őskortól napjainkig követi nyomon a történelmi eseményeket. Az emberiség aranykorában még harmóniában éltünk a természettel, a szent univerzummal és - fogalmazhatunk úgy is, hogy - mindenki a Szent Grál birtokosa volt. Hosszú utat kellett megtennünk, amíg üzlet lett az egész világ, s eljutottunk oda, hogy a GDP alapján ítélnek meg minket, és a szabadpiac az imádat tárgya. Ma a világ három leggazdagabb emberének együttes vagyona nagyobb, mint a legszegényebb fejlődő országok 600 millió lakosának összes évi jövedelme; és miközben egyesek sok milliárd dollárt forgatnak a tőzsdéken és képesek arra, hogy egy ország gazdasági stabilitását megingassák, addig 36 ezer gyerek hal meg naponta éhínség miatt...

Lehet, hogy útközben elvesztettünk valamit? Talán éppen a Szent Grált? És ez lenne az Új Világ rend?
Néhány pénzember uralma az egész világ felett? Ha valóban épülőben van egy új világ, akkor az csupán a véletlen műve? Vagy igazuk lehet az összeesküvés-elméleteknek? Vagyis létezik egy szorosan együttműködő csoport, amely a világuralom elnyerése érdekében tevékenykedik, és képes nemzeteket, birodalmakat elsöpörni, háborúkat, forradalmakat kirobbantani?

És ha valóban épül az Új Világrend, akkor nekünk, magyaroknak mi a szerepünk benne? Az áldozatai vagyunk, vagy bűnösök? Vagy éppen az a küldetésünk, hogy visszahozzuk az aranykor szemléletét?

A szerző ezekre a kérdésekre keresi a választ ebben a könyvben.
Kiadó:Alexandra


2010. január 25., hétfő

Született: 1920. jún. 4-én

Az Éjjeli menedék Szerkesztősége keresi Trianon napján 1920.június 4.-én született honfitársainkat.
Született június 4.-én.
Az idén lenne 90 éves.

Keressük azokat a magyarokat,akik a trianoni diktátum gyásznapján látták meg a napvilágot.
Keressük az 1920. június 4.-én született honfitársainkat, bárhol éljenek is a nagyvilágban.

Aki hallja adja át, és segítsen nekünk a kutatásban. Mert a születés mindig a kezdet és nem a vég. Remény arra, hogy a világ megváltoztatható. Legyen ez az üzenete ennek a határokon átívelő keresésnek, egymásra találásnak.

Kérjük, lehetőségéhez mérten küldje el minél több helyre ezt a felhívást, hogy 2010 június 4.-én ne csak gyászolni, emlékezni tudjunk, hanem tenni is a közös jövő megszületésének reményében.

Várjuk az érintettek jelentkezését.
Köszönettel és tisztelettel:

Siklósi Beatrix és Matúz Gábor
Éjjeli menedék Szerkesztősége
keressuk@gmail.com
+3630-439-4425

A törvény és ultimátum ellenére is folyik a kilakoltatás!

2010.01.25. 13:32 NemzetHír

Mit törvény, mit ultimátum, a betelepülőknek tovább folytatódnak a lakásfoglalások. Senki nem tesz semmit!!! Legyen ez a kiáltás számonkérés, a felelősségrevonás előjele.

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) szerint beállt a háborús állapot a bankokkal, ezért ultimátumot küldött a bankoknak, melyben felszólította őket, azonnal állítsanak le minden árverezést és kilakoltatást az önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált hitelesek jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonával kapcsolatban. - nyilatkozta ősszel Éliás Ádám a VÉSZ elnöke, ki számos akcióval hívta fel magára a figyelmet háborút hirdetve a bankok ellen

T. Éliás Ádám! Mi van azzal az ígérttel, hogy szétverik a korlaboráns bankokat. Ugyebár Önök háborút hirdettek a Bankok ellen! Itt az alakalom a szavak után a tettekre is. De rákérdezhetünk az MSZ-re is! Mi van a Magyarok Szövetsége kilakoltatások elleni kezdeményezésével.

Bár törvény írja elő, hogy a téli hónapokban nem lehet kilakoltatni senkit, (Demszky még kezeskedet is érte) ezt számos végrehajtó cég figyelmen kívül hagyja, a hatóságok pedig nem lépnek. Elvileg december 1. és március 1. között tartó időszakban mindenkinek, aki jelenleg lakik valahol, jár fedél a feje fölé, "kizárólag az önkényes lakásfoglalók. Több végrehajtó társaságnál ezekben a hónapokban is töretlenül folynak országszerte a költöztetések, eddig 15 ezret hajtottak végre és jelenleg 740 ezer ingatlan áll végrehajtás alatt. A lakásuk elvesztésével veszélyeztetett banki adósok száma azonban meghaladja az 1,7 milliót.

Ez már jóval több embert érint, mint a titkos Magyar-izraeli paktumban szereplő 500ezer izraeli zsidó Magyarországra telepítéséről - akkor is leírjuk és kimondjuk, ha az oldalt szétkurják, letiltják azok akiknek fáj az igaz szó!

NemzetHír-Ébredj, Magyar! g-portal

''ÜZLETSZERŰEN'' FOSZTJÁK MEG AZ EMBEREKET OTTHONAIKTÓL! - 84 CSALÁD HÁZÁT ÁRVEREZIK EL JANUÁR 27.-ÉN!

http://www.szabad-riport.gportal.hu/

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

2010. január 24., vasárnap

Nagy fagy

  • 2010.01.22. 19:49
    Romániában sárga jelzésű „fagyriadót” rendeltek el, a már most is rendkívüli hideg még több napig eltart, további lehűlés várható.
  • 2010.01.24. 21:02
    Szokatlanul hidegre fordult az idő, a nálunknál hűvösebbhez szokott cseheknél és románoknál is. Előbbieknél -24, utóbbiaknál -30 fokot is mértek.

Wass Albert hét parancsolata a magyarsághoz

Köszönet érte Henci57-nek.

Az Úristen kegyelméből azonban nincsen veszedelem a megmaradás lehetősége nélkül. Ha fölismerjük a veszedelmet, és él bennünk az akarat, hogy segítsünk magunkon, az Úr is velünk lesz! S ha már egyebet vénségemnél fogva nem is tehetek: szavakba foglalhatom a törvényt, mely részben minden nemzetre egyformán vonatkozik, de különösképpen a magyarra. És elnevezhetem ezt a törvényt A MAGYAR NEMZET HÉT PARANCSOLATÁNAK:

1. Tiszteld és szeresd a te Uradat, Istenedet, teljes szívedből, minden erődből, és rajta kívül más istened ne legyen. Bálványt ne imádj! A pénz mindössze eszköz, nem istenség. Érdekimádat, ön-imádat hamis utakra vezet embert és nemzetet egyaránt.

2. Magyar mivoltodat, az Úr legszebb ajándékát, meg ne tagadd soha! Őrizd, ápold, add át fiaidnak, mert csak addig marad rajtatok az Úr szeme, míg e nemzethez hívek maradtok. Ki nemzetét elhagyja: az Urat tagadja meg, s elvész nyom nélkül a népek tengerében.

3. De ne gyűlöld azt, aki más nemzethez tartozik. A gyűlölet méreg, mely megmérgezi az elmét, és gyűlöletet terem. Rokonod minden isten-fia ember, bármely nyelvet beszéljen is.

4. Szeress minden magyart, mert testvéred Ő: nemzeted fia. Segítsd és támogasd, mert közös hazát adott nektek az Úr. Ki testvére ellen fordul, vagy megcsalja azt: önmagát rövidíti meg ezzel, saját nemzetét gyöngíti, s az Úr parancsa ellen vétkezik. Ki széthúzás magját veti el: romlást arat.

5. Ki bántja a magyart: téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Bárki magyar vesztesége a te veszteséged is.

6. Légy becsületes, tisztességes és igaz! Ezek azok az emberi értékek, melyeken nemzeteknek, országoknak épülniök kell. Hamis szó, hamis cselekedet ingoványba vezet. Aki csalásra épít: nyakát töri. A felelőtlen ember homokra épít, amit elfúj a szél, és elmos az eső. A becsületesség olyan, mint a sziklakő: kemény és maradandó. Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövendő az igazaké. Haladj csak bátran a becsület és tisztesség útján, a jövendő az igazakkal van.

7. Legyetek bátrak és hűségesek egymáshoz és a magyar nemzethez, mert az Úr szereti a bátrakat és a hűségeseket, s megsegíti azokat, akik az igazság útjain járnak.

Őrizzétek szívetekben ezeket a parancsolatokat, s meglássátok: az Úr veletek lesz!

(1993. május)

Fájlkiterjesztések kategorizált gyűjteménye

http://www.kiterjesztes.hu/kiterjesztes.php
"Mi az a fájlkiterjesztés?

A fájl nevében szereplő pont utáni, általában 3 karakteres rész.

A Microsoft által készített operációs rendszerek ezek alapján tudják eldönteni hogy milyen programmal nyissák meg vagy futtassák a fájlokat. Például a "txt" kiterjesztés általában szöveges fájlokra jellemző, a "bmp" kiterjesztés pedig kép fájlokra.

Más operációs rendszereken (Unix) nincs ilyen szerepük, itt csak a felhasználók számára tartalmaznak információt az adott állományról.
A kiterjesztes.hu oldalon megtalálható a fájlkiterjesztések százainak részletes leírása magyar nyelven. Egyszerű kiterjesztés-kereső segíti az adott fájlformátum leírásának megtalálását. Ezenkívül abc-sorrendben és kategóriánkénti bontásban is megtalálhatóak a fájlkiterjesztések..."

2010. január 21., csütörtök

Hárommilliárdos sikkasztás? – Előzetesben a patikalánc alapítója

Előzetes letartóztatásba helyezte 30 napra * a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön az Alma Patika hálózatot létrehozó cég ügyvezetőjét.

A fővárosi gazdaságvédelmi rendőrök különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt nyomoznak ellene. A végzés nem jogerős, mivel a gyanúsított és védője fellebbezett – közölte a Fővárosi Bíróság sajtóosztálya.

A hírek szerint a kár elérte a hárommilliárd forintot, ekkora tartozást halmozott fel a hálózat.

(FH)

* (Elvégre nem lehet mindenki háziőrizetben)

Elhunyt egy KDNP-s honatya

Szerda hajnalban elhunyt Kuzma László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője – tájékoztat a KDNP közleményében. Kuzma 2002-ig a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagja volt, majd a választások után az oktatási és tudományos állandó bizottságban tevékenykedett. Temetéséről később intézkednek.

A Kereszténydemokrata Néppárt mély megrendüléssel tudatja, hogy szerda hajnalban, 50 éves korában elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője. Kuzma Lászlót a Kereszténydemokrata Néppárt a saját halottjának tekinti. Temetéséről később történik intézkedés. „Emlékét szívünkben örökre megőrizzük!” – olvasható a közleményben.

Kuzma László 1960-ban született Nagykanizsán. 1998-tól 2002-ig a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagja, valamint az oktatási, közművelődési és tudományos bizottság elnöke volt. A 2002. évi országgyűlési választásokon szerzett parlamenti mandátumot a Fidesz–MDF jelöltjeként, az oktatási és tudományos állandó bizottságban tevékenykedett. Tagja volt a GREEN Pannónia Alapítvány kuratóriumának. 2006-ban a Somogy megyei területi listáról került be az Országgyűlésbe.

Mély megrendüléssel és fájdalommal értesültünk Kuzma László képviselőtársunk haláláról – olvasható Navracsics Tibor közleményében. Egy kiváló politikust és egy remek embert veszített el Somogy megye és az egész ország, korai és váratlan halála mindannyiunkat megrendített – tette hozzá. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség képviselőcsoportja őszinte részvéttel osztozik a család gyászában.


Rendőri vezetők fejei hullhatnak

Több megyei és fővárosi rendőrkapitány sorsáról döntenek az elkövetkező napokban az Országos Rendőr-főkapitányságon. Szerdán a II. és a VIII. kerületi kapitányság vezetőinek megbízatását vonta vissza indoklás nélkül a budapesti főkapitány kezdeményezésére az ORFK vezetője.

A HavariaPress hírügynökség információi szerint az elkövetkező napokban még további rendőri vezetők sorsáról születik döntés az ORFK-n. Több megyei és több fővárosi kerületi rendőrkapitány neve felmerült a leváltandó főrendőrök közül.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) éléről korábban a Veszprém Megyei Rendőrkapitányságra áthelyezett Bolcsik Zoltán tevékenységével, főként a Cozma-gyilkosság ügyében tapasztalt félretájékoztatás, a nyomozás vontatottsága miatt lehetnek elégedetlenek az ORFK-n.

Az NNI volt igazgatója egyébként korábbi, a móri üggyel kapcsolatban tett ígéretét - miszerint ha bebizonyosodik, hogy nem Kaiserék gyilkoltak Móron, távozik a rendőrségtől - a mai napig nem váltotta be. Más konkrét név egyelőre nem szivárgott ki a rendőrség berkeiből.

(HavariaPress)

Kapcsolódó(?)
Lemondott a VIII. kerület polgármestere
2009.09.02. 16:26 - Független Hírügynökség
http://index.hu/belfold/budapest/2009/09/02/lemondott_a_viii._kerulet_polgarmestere/


Miről beszélt a gyilkosság áldozatával az MSZP-s politikus?

Népi mozgalmat indít a Csepel.info hírblog azért, hogy végre tanúvallomást tegyen a csepeli kettős gyilkosság előzményeiről Podolák György. Ehhez kérik mindazok segítségét, akik nem fogadják el, hogy köztörvényes bűncselekményekben is legyenek „érinthetetlen emberek”.

Podolák György MSZP-s politikus a csepeli kettős gyilkosság napján tárgyalt Takács Józseffel, az egyik áldozattal, majd a gyilkosság előtt másfél órával Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal. Ma sem tudni pontosan, hogy Podolák miről hallgatta meg vagy mire próbálta rávenni a pár órával később meggyilkolt intézményvezetőt, és nem tudni, miről beszélt a gyanúsítottal. A politikus ugyanis nem ment el tanúskodni, a „nyomozó hatóság” pedig nem kereste.

„Ne engedjük, hogy a kettős gyilkosság felderítése és a bírósági tárgyalás hitelessége esetleg emiatt kerüljön veszélybe!” – kérik a mozgalom indítói.

A Csepel.info azt kéri azon olvasóitól, akik szeretnék, hogy kiderüljön az igazság, hogy a csepeli utcákon, boltokban, a buszokon, baráti társaságokban, internetes fórumokon, az internetes közösségek oldalán, e-mailben és SMS-ben, szóban és írásban mindenhol beszéljenek, írjanak erről. Azt is kérik, tegyék fel a kérdést: vajon miért találkozott Podolák György a csepeli kettős gyilkosság napján az egyik áldozattal, majd másfél órával a szörnyű mészárlás előtt Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal?

Egy normális ember számára nyilvánvaló, hogy olyan bűncselekmények esetében, ahol a nyomozás egy előre eltervezett gyilkosság vádjából indul ki, a nyomozók a gyanúsítottak bűncselekmény előtti tevékenységét különösen nagy hangsúllyal vizsgálják. „Ez annyira egyértelmű, hogy teljességgel felfoghatatlan, miért nem vizsgálták ki, mit tett a gyilkosság előtt másfél órával Deme Gábor, merre, kiknél járt meggyilkolása napján Takács József” – olvasható a honlapon.

Felvetődik az a kérdés, hogy ha kivizsgálták, akkor miért nem hallgatták ki tanúként Podolák Györgyöt. Hogyan lehetséges, hogy egy politikus, aki 16 éve ül a törvényhozásban, nem jelentkezett maga a rendőrségen azonnal a gyilkosság után, hogy tanúvallomást tegyen? A Csepel.info kíváncsi arra is, hogyan lehetséges, hogy mindez a sok furcsaság egy olyan bűncselekmény esetében történik meg, ahol az iskola igazgatóhelyettese véletlenül pont az igazságügyi államtitkár felesége volt.

(csepel.info)

Pestszentlőrinci lakáspanama: váratlanul meghalt több kulcsszereplő


Halottak névsorával kezdődött a pestszentlőrinci lakáspanamaper. Öt év nyomozás után a bíróság megkezdte az ügy tárgyalását, de kiderült: több kulcsszereplő már nincs az élők sorában.
A vádlottak padján ül azonban a pedofil képek terjesztése miatt korábban már elítélt SZDSZ-es politikus.
A módszer, amivel kiszolgáltatott sorsú emberektől lakást csaltak ki, viszonylag egyszerű volt. A vádlottak vettek egy vidéki telket. Aztán a nehéz helyzetbe került embereknek ezt a lakhatást ajánlották cserébe a pesti lakás bérleti jogáért. A bíróság egyelőre csak néhány ilyen cserét erősített meg rádiónknak, informátorunk azonban úgy tudja, akár több száz is lehet.

Az ügyben szükség volt egy ügyvédre, aki elkészítette a papírokat, de az önkormányzatra is, ahol a bérleti jogot bejegyezték.

Az ügyben öt éve nyomoznak, szerda délelőtt volt az első bírósági tárgyalás. A tárgyalóteremben azonban érdekes helyzet alakult ki, az ügyben érintettek közül öten időközben meghaltak.

Például az az ügyvéd, aki ellenjegyezte a cseréket és az az önkormányzati osztályvezető is, aki a lakásügyeket felügyelte. És meghalt az a lakástulajdonos is, aki az első csere áldozatául esett. Valamint a másod- és harmadrendű vádlottak is meghaltak. Úgy tudjuk, a haláleseteknek nem volt előzménye, mindegyik váratlanul történt. Volt, aki motorbalesetben, volt, aki hirtelen szívinfarktusban vesztette életét.

A bíróság elé kellett azonban állnia az elsőrendű vádlottnak, L. Levente Istvánnak. A Lánchíd Rádió értesülései szerint ő a szomszéd kerület, Kispest SZDSZ-es polgármestere volt, s nem ismeretlen a bíróság előtt: 2000-ben elítélték pedofil képek terjesztéséért.

Mivel önkormányzati lakásokról van szó, ezért a kerület szocialista vezetésének felelőssége is felmerülhet. Informátorunk azonban úgy tudja, az évekig húzódó nyomozásban nem hallgatták meg az önkormányzat illetékeseit és az MSZP-s pestszentlőrinci vezetést sem.

A tárgyalás áprilisban folytatódik.

(Lánchíd Rádió)



Belső vizsgálat a rendőrségnél M. Róbert szökése ügyében

Vizsgálatot rendelt el Budapest rendőr-főkapitánya a súlyos bűncselekményekkel vádolt Magyar Róbert elszökése miatt. A „fekete sereg” nevű bűnszervezet vezetőjeként elhíresült, házi őrizetben lévő férfit naponta háromszor kellett volna ellenőrizniük lakásában a rendőröknek. A bíróság szerint körülbelül 36 órán át őrizetlen volt.

Tóth Gábor, budapesti rendőrfőkapitány a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy vizsgálatot indított a házi őrizetben lévő férfi eltűnése ügyében. Az nem merült fel, hogy a rendőrök segítették volna a férfit, de annak ki kell derülnie, hogy mulasztott-e valaki. A januártól érvényes új szabályozás szerint akár el is bocsáthatják a rendőrségtől, ha valakiről kiderül, hogy szándékosan szegte meg a kötelességét. Kisebb súlyú mulasztásnál is súlyos fegyelmi következménnyel járhat az eset.

Tóth Gábor hozzátette: a fővárosi rendőröknek naponta 94 házi őrizetben lévőt kell ellenőriznie, naponta legalább kétszer. Ez napi körülbelül 200 megjelenést jelent, ami a közterületi szolgálattól vonja el az erőket. A főkapitány szerint ez nem menti a rendőrséget, ha hibázott, de hozzátette: házi őrizetből napi három ellenőrzés mellett is bármikor elszökhet valaki. A főkapitány még bűnügyi helyettesként maga is szerepet játszott az általa a valaha Magyarországon felderített legjelentősebb bűnszervezet körüli nyomozásban.

Mint ismert, megszökött a házi őrizetből a „fekete sereg” néven elhíresült bűnszervezet vezetője. M. Róbertet számos bűncselekménnyel vádolja a bíróság, egyebek mellett emberöléssel és a bűnszervezet létrehozásával is, a vád szerint a férfi utasítására gyilkolták meg több évvel ezelőtt az alvilágban „Ragyás Tóniként” ismert férfit, illetve egy a fővárosban lövöldözésbe torkolló bandaháború és egy vidéki vállalkozó megfenyegetése miatt is felelnie kell társaival együtt. Úgy tudni, hogy akár ezer embert is képes volt mozgósítani. A hétvégén tűnt el a házi őrizetből.

Az ügyében csütörtökön lett volna az újabb tárgyalási nap és már a vádbeszédnél tartottak volna, ha nincs a szökés. A bíróság szerint a rendőrök körülbelül 36 órán át egyáltalán nem ellenőrizték a férfit, a szökésről szóló értesítést pedig nem neki, hanem a Fővárosi Bíróságnak címezve küldték el. A bíró szerint ezért késve kapta meg és ezért rendelte el csak 19-én az elfogató parancs kiadását.

Kirabolták a sztrájkbizottság elnökének irodáját

Feltörték és kifosztották csütörtökre virradó éjjel a BKV-sztrájkbizottság elnökének – a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége egyik vezetőjének – irodáját a dél-pesti autóbuszgarázsban. Földényi György szerint politikai indíttatású háttere lehet a támadásnak.

A dél-pesti autóbuszgarázs területén lévő iroda egyik munkatársnője csütörtökön reggel vette észre a betörést. A fiókokat, iratokat kiborogatták a betörők a földre, megtalálták a páncélszekrény kulcsát is. A páncélszekrényből két pénzkazettát vettek ki, azokat feltörték és elvitték a benne lévő pénzt – mondta a Független Hírügynökségnek Földényi György, aki a BKV-sztrájkbizottság elnöke volt az elmúlt napok kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalásai idején.

Azt nem tudni, pontosan mennyi pénzt vittek el, de körülbelül félmillió forint körüli összegről lehet szó. Az iratokat is most nézik át, hogy mi tűnt el, a reggeli órákban még a rendőrök is a helyszínen dolgoztak – mondta Földényi György, aki szerint politikai indíttatású támadás történt ellene és a szakszervezet ellen.

(FH)

Akár 400 ember is az utcára kerülhet az MTV-től

Az egyik kormányközeli napilap birtokába jutott válságkezelési terv szerint az eddig hangoztatott kétszáz helyett akár négyszáz dolgozó leépítése is elképzelhető a Magyar Televíziónál. Ehhez azonban további beruházásokra lenne szükség az MTV új székházában, amire idén nem lesz saját forrás.

A kétszáz, biztos leépítésre szánt munkatárs felét a gyártási területről, harmadát a műsorkészítésből, 38 embert pedig az adminisztratív állásokból bocsátanának el a dokumentum szerint – írja a Népszabadság.

(nol.hu)

70 éves nyugdíjkorhatárt hozna egy újabb Gyurcsány-korszak?

A szocialisták ijesztgetése – miszerint kormányváltás esetén a svéd nyugdíjmodell kerül bevezetésre – teljesen alaptalan – fogalmazott Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke. Egyértelmű: az MSZP azért támadja ilyen agresszíven a Fideszt, hogy elterelje a figyelmet saját bűneiről – tette hozzá.

A Nyugdíj és Időskor Kerekasztal decemberi zárójelentéséből minden kétséget kizáróan kiderül: ha folytatódik a Gyurcsány-korszak, a nyugdíjak privatizációjára számíthatunk – tette egyértelművé a politikus. A hipotézisek között szerepel továbbá a nyugdíjkorhatár felemelése is: 2009-ben még 62 évről, de 2020-ban már 65-ről, végül már 70 évről beszélhetünk.

„A kívánatos célállapot szerint az állami nyugdíjrendszer hosszú átmenetet követően kizárólag egy alacsony összegű, általános adóbevételekből finanszírozott, 70 éves kortól fizetendő alapnyugdíjból áll” – idézte Iván László a jelentést.

A képviselő rámutatott: az MSZP súlyosan agresszív töltetű kommunikációjával mindezt a Fideszre próbálja hárítani. A kerekasztal jelentése azonban az ő terveiket írja le. A Fidesz nem kívánja, soha nem is kívánta a svéd nyugdíjmodell bevezetését – hangsúlyozta. Hozzátette: Magyarországon magyar modellre, magyar módszerre van szükség, ami igazodik a magyar viszonyokhoz. A Fidesz ennek pártján áll – olvasható a Fidesz portálján.

Gondoskodunk arról, hogy azt a mélyszegénységbe taszító politikát, amit 2002 óta folytat a kormány, megfékezzük. Garantáltan megőrizzük a nyugdíjak reálértékét – húzta alá Iván László.

2010. január 20., szerda

Magyar tanárok Kárpátalján


Most hallható interneten>> itt

Kettesben – szerda

Vendég: Szakáli István Lóránd a HÁRMASHALOM ALAPÍTVÁNY elnöke.

23:00–0:00

Csodaszámok. 200 ezer könyvet gyűjtöttek össze és szállítottak egy kölcsönkért furgonnal a határon túli magyaroknak Erdélybe, Délvidékre, Kárpátaljára. Évek óta 30 ezer forintos ösztöndíjat adnak 100-150 pedagógusnak, akik eldugott kárpátaljai településeken magyar nyelven tanítanak…

A mikrofonnál: Nagy Katalin és Jónás István
Vannak emberek, akiknek a lelke este nyílik meg, a csillagok fénye kelti őket életre. Ha ilyenkor találkozunk velük, csodás történetek fültanúi lehetünk.

E-mail címünk: kettesben@lanchidradio.hu

Kárpátalja rádió

http://toniusz.extra.hu/radio/index.html
http://toniusz.extra.hu/radio/index.html
Köszönet érte lalator - nak.

Ingyenes internetes színházi előadás!!!

Köszönet R-day Ötsikének

Csukás István: Ágacska

Nyílt előadás, ingyen megtekinthető!

A hét végén vetítjük első, gyermeknek szóló előadásunkat, Csukás István: Ágacska című mesejátékát. A szerzőt nem kell bemutatni: Süsü, Oriza Triznyák, Pom-Pom megálmodójának neve megbízhatóan cseng mai és örök gyermekek előtt. Az Ágacska egyik leggyakrabban játszott színpadi darabja.

Nézze meg képes előzetesünket!

http://www.amagyarkulturanagykovete.com/wp1/


Apróhírek egy mondatban


2010. január 18., hétfő

POFAPÉNZ




Nem csak közgazdászoknak.
A "Lampert-forint", "Bajnai-fillér", "Varga-peták"-ok áramlási útvonala grafikonokban.
Igen érdekes tanulmány.

A teljes tanulmány pdf. formátumban itt>>  http://www.ivad.hu/joomla/dox/keptelen.tortenet.pdf

Forrás: katt>>(Működés)képtelen történet 
Ivád község hivatalos honlapja


2010. január 17., vasárnap

Rövidhírek - műsorajánló

A címekre kattintva bővebben is olvasható.

Vége a BKV-sztrájknak


Vasárnap este negyed 10-kor aláírták a megállapodást a szakszervezeti vezetők és a BKV. Nemes Gábor érdekképviseletei szóvivő megerősítette a hírTV információját.

(De Budán pillanatnyilag havazik.)

Hétfői műsorajánló:





( Kapcsolódó: 
http://olevendula.multiply.com/journal/item/1129/1129
http://olevendula.multiply.com/journal/item/1134/1134 )



>>Lánchíd Rádió Fm 100.3

>>Internetes hallgatás

2010. január 16., szombat

YouTube videóból mp3!

Prím Online:

http://letoltes.prim.hu/

YouTube videóból mp3!

http://www.video2mp3.net/

http://letoltes.prim.hu/letoltes/program/72136/


;Kiss Ádám Zoltán
 

Sokak problémája, hogy egy zeneszámot csak a videómegosztón találnak meg, ám most egy új oldal segítségével a hangot leszedhetjük a videóról, és rögtön mp3 formában feltehetjük kedvenc iPodunkra. A szolgáltatás minden böngészőből elérhető, ám a Firefox felhasználók külön bővítménnyel segíthetik a konvertálást.


Sokak számára ismerős helyzet, hogy egy-egy kedvenc előadójuk számát csak a YouTube-on érhetik el. Ennek több oka lehet, például ritka koncertfelvételről, televíziós showban történt szereplésről van szó, vagy egy alkalmi együttműködésről másik előadóval, esetleg feldolgozásról, ami még nem jelent meg, és talán soha nem is fog lemezformában kiadásra kerülni. A kép talán nem is olyan fontos, a fülünkben maradt dallamot szeretnénk magunkkal vinni, mondjuk kijelző nélküli iPod Shuffle-unkon. Az ilyen helyzetekre jelent megoldást egy új szolgáltatás. Az egyelőre béta verzióban, ám teljes funkcionalitással, hibátlanul és ingyenesen működő szolgáltatás oldalán egyszerűen be kell másolnunk a megadott mezőbe a YouTube videó linkjét. A Convert, vagyis átalakítás gomb megnyomása után a türelmesen várnunk kell, akár néhány percet is, majd megjelenik egy link, ami az átalakított, immáron mp3 fájlé. Ennek tartalmát azután a kívánt formában és a kívánt helyre menthetjük el, és már tölthetjük is fel az állományt saját készülékünkre.

A szolgáltatás bármely böngésző felhasználói számára elérhető, a Firefox kedvelői azonban külön segítséget kapnak egy apró kis kiegészítő formájában. Ennek telepítése után a böngésző automatikusan letölti a videó linkjét, megkönnyítve az átalakítás folyamatát.

További híreink

Nulladik napi Explorer hibával hackelték meg a Google-t  

január 15. 19:30

Több millió órányi zenét és filmet veszélyeztet egy trójai


Prím Online

http://letoltes.prim.hu/

Prím Online

http://letoltes.prim.hu/


Kategóriák





2010. január 14., csütörtök

11 jegyű mobil hívószámok

Változnak a mobiltelefonálás szabályai néhány nap múlva: szombattól már minden telefonszám elé tárcsázni kell a 0620, 0630, 0670-es előhívót vagy a +3620, +3630, +3670-es számot. Így tehát már nem lesz elég hálózaton belül sem az eredeti hét számjegyű számot hívni, minden esetben a teljes telefonszám mind a tizenegy számjegyére szükség lesz. Azt, aki elvéti, hangüzenetben figyelmeztetik majd az új szabályokra.

A szolgáltatók adatai szerint az elmúlt hetekben mindhárom társaság hálózatában jelentősen csökkent azok száma, akik csak a hétjegyű telefonszám megadásával indították el hálózaton belül a telefonhívást vagy az SMS, MMS küldését. Viszont még mindig sokan vannak, akik így használják telefonjukat. A mobiltársaságok és a hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy szombaton nulla órától erre már nem lesz lehetőség. Minden esetben ki kell írni ugyanis a telefonszám elé a 0620, 0630, 0670, vagy a +3620, +3630, +3670-es előhívót. Amennyiben valaki szombat után is a régi - hét számjegyből álló - formátumot használja, nem lesz sikeres a hívás. Egy hangüzenetet hall majd a helyes tárcsázásról. Ezért nem kell fizetni.

A szolgáltatók azt javasolják mindenkinek, hogy nézzék át a telefonban eltárolt telefonszámaikat csakúgy, mint például a SIM kártyával működő riasztókat: a belföldön és külföldön is egyaránt használható nemzetközi formátumot használják inkább, azaz a +3620, +3630 vagy a +3670-es előhívót - olvasható a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK), a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone közös közleményében.

A változtatásra azért volt szükség, mert egyre kevesebb a szolgáltatók által kiadható telefonszám. November végén a három hazai mobiltársaság ügyfeleinek száma meghaladta a 11,6 milliót és ez a szám várhatóan tovább növekszik. A mostani változással és egy kormányrendelet módosításával viszont csaknem hatmillióval bővülnek a kiadható telefonszámok. Ezután egyébként az előfizetői számok 0-ával és 1-gyel is kezdődhetnek majd.

(FH)

Haiti’s Horrific Earthquake

SOURE:

Frugal Café Blog Zone



Haiti’s Horrific Earthquake: Video Photo Essay, Aid Efforts, Obama Press Conference, and How to Donate Via the Red Cross (video)

Posted By Vicki McClure Davidson on January 13, 2010

From Montreal La Presse: A man rescues a child from the debris of a building in Haiti

From Montreal La Presse: A man rescues a child from the debris of a building in Haiti

Graphic and tragic. The loss of life is mounting, and thousands upon thousands of people in Haiti are homeless, injured, and in shock. Many are without food, water, medical aid, or shelter. “Desperation” seems a grotesque understatement here.

The Red Cross has released this disturbing photo essay video of the heartbreaking devastation that has bludgeoned Haiti following yesterday’s earthquake.

Red Cross: Earthquake in Haiti: Photo Essay

From US Post Today, Haiti Earthquake Update: International aid efforts for Haiti under way:

International efforts to help Haiti in the wake of the 7.0 magnitude earthquake are under way, with governments across the world and aid agencies mobilising search and rescue teams and aid supplies.

Although the full scale of the disaster has yet to emerge, it is clear that it will pose a huge challenge.

Haiti, the poorest country in the western hemisphere, is still struggling to recover from devastating hurricanes in 2008.

It needs all kinds of help, from emergency and medical aid, to food aid, to the longer-term rebuilding of infrastructure.

Haiti Earthquake Relief, Jimmy Jean-Louis |January 2010

 
Haiti Earthquake: Trapped Wife Freed by Husband

 

CBS News - Special Report: Pres. Obama on Quake Relief

 

To make a donation to help Haiti, please go to the Red Cross website or Pan American Relief. More aid/relief information is provided at The Anchoress, Relief Efforts for Haiti – UPDATED.

More on the devastating Haiti earthquake: DEVASTATION: 7.3 Earthquake Rocks Haiti, All Believed Dead in Haiti UN Building, Red Cross Says Up to 3 Million Could Be Dead - UPDATE: Video of Haiti Devastation

 

From NY Times: Map of Haiti showing earthquake's epicenter

From NY Times: Map of Haiti showing earthquake's epicenter

 

Tons of rubble from fallen buildings have trapped many people in Haiti, including this girl

Tons of rubble from fallen buildings have trapped many people in Haiti, including this girl

 

Related writings with photos, aid information, and earthquake reports:
GayPatriot: Haiti Earthquake: How to Help
Temple of Mut: Science News: 7.0 Earthquake Hits Haiti; Destruction and Deaths reported.
Mcnorman’s Weblog: Many Casualties Expected in Haiti…Pictures Updated
Val Prieto, Babalú, an island on the net without a bearded dictator: HAITI DISASTER RELIEF
John Nolte, Big Hollywood: Earthquake Relief: ‘Hollywood Unites For Haiti’
First Thoughts: How to Help Haiti
Nice Deb: Earthquake Damage In Haiti: “Shattered”, “Horrifying”, “Biblical”, “Utter Devastation”
Instapundit: MORE ON RELIEF EFFORTS FOR HAITI, where things seem to be looking worse the more news filters out.
Gateway Pundit: Vatican: Archbishop of Port-au-Prince Killed in Quake …Update: 500,000 Feared Dead …Update: Dog Bolts From Building Before Quake Stikes (Video)
Tarpon’s Swamp: Hatians Need Our Help
Patterico’s Pontifications: Earthquake in Haiti
Michelle Malkin: Haiti: How to help
America’s North Shore Journal: Haiti earthquake aid
The Divine Lamp: Prayers, Donations for Haiti
Le Combat: Essential Info on How to Help in Haiti
Inside Catholic: Archbishop of Port-au-Prince among dead in earthquake

********************************************************************************************************
MORE INFORMATION:
RSOE EDIS - Earthquake in Haiti on 12.01.2010. EDIS CODE: EQ-20100112-24531-HTI:

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/woalert_read.php?cid=24531&cat=dis&lang=eng





2010. január 12., kedd

Érvénybe lépett a "lex Vukics" - A miniszternek új törvényre volt szüksége egy őrnagy ellen

Forrás:http://www.magyarokszovetsege.hu/category/hirek/orszagos-hirek
Sz.Lenke


2008 ősze óta működik a Magyarok Szövetsége Mozgalom, melynek tevékenységét agyonhallgatja az országos sajtó. A miértre próbál választ keresni, és a mozgalom vezetője, Vukics Ferenc ellehetetlenítésének kormányzati próbálkozásáról szól az alábbi írás.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter, és államtitkára Vadai Ágnes két hónappal ezelőtt kezdeményezte a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. Törvény (Hjt.) módosítását. A módosítások első pontja ellen több ellenzéki képviselő is felszólalt, de a kormánytöbbség megszavazta a 2010. január 01-ével életbe lépő új törvényt.

Tekintsünk bele a törvény szövegébe:

„24/A. § A 24.§ rendelkezéseit megfelelően (bejelentési kötelezettség, megtiltás a hivatással vagy a szolgálati beosztással nem egyeztethető, a szolgálat érdekeit sértő vagy veszélyeztető tagsági viszony esetén) alkalmazni kell az egyesülési jog alapján létrehozott, társadalmi szervezetnek nem minősülő, de szervezett politikai tevékenységet folytató közösséghez, valamint a tömegmozgalomhoz történő csatlakozásra és részvételre is.”

A jogi szakértők egy csoportja alkotmányos aggályokat fogalmazott meg a módosítások első pontjával kapcsolatosan. Igazán különössé az új szabályozást az teszi, hogy a rendészeti dolgozókkal, hivatásos rendőrökkel, a szolgálatokkal kapcsolatosan nem lépett életbe ilyen módosítás. Mi lehet az a helyzet, ami miatt a katonákat külön kell szabályozni?

Parlamenti folyosói pletykák szerint a törvény módosítására a Vukics Ferenc honvéd őrnagy vezette Magyarok Szövetsége Mozgalom tevékenységének megrendszabályozása miatt volt szükség. Az őrnagy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanáraként egy nagyon határozott arculatot felmutató, több száz településen képviselettel és országos szervezettel rendelkező mozgalmat indított el 2008 őszén. A mozgalom tagjait és szimpatizánsait több, mint százezer főre teszik. Az elmúlt esztendőben több ezer helyi programot valósítottak meg: lakossági fórumokat, népfőiskolai előadássorozatokat, magyar termék vásárokat (Magyarok Vására), családsegítő programokat, „megyegyűléseket” tartottak. Legnagyobb megmozdulásuk a Magyarok Országos Gyűlése volt augusztus 21-22-23-án.

Ezt a három napos rendezvényüket Kunszentmiklós határában becslések szerint negyedmillióan látogatták meg. Érdekesség, hogy a hagyományoknak, a kultúrának és a magyar tudományos élet új eredményeinek helyet adó rendezvénynek az országos médiákban nyomát sem lehetett találni. Ennek elsősorban az lehet az oka, hogy a szervezet komoly alkotmányossági aggályokat fogalmazott meg a jelenlegi magyar államrenddel kapcsolatosan. Véleményük szerint demokratikus országokban egyetlen alkotmányozó erő lehetséges: az ország teljes lakossága.

Bántónak tartják, hogy az illegitim alapokkal rendelkező ideiglenes alkotmány helyett nem lett megalkotva a rendszerváltás utánra ígért új magyar alaptörvény, illetve, hogy erről nem rendeznek népszavazást. A Magyarok Szövetsége szerint Magyarország akkor válik legitim állammá, amikor népszavazással elfogadják az új alkotmányt, mely nem a Rákosi-rendszerrel, hanem a történelmi magyar államisággal vállal jogfolytonosságot.

Az őrnagy előadásain arról beszél, hogy a jelenlegi pártok egyfajta baráti társaságként vették át az ország felett a hatalmat, miközben egyáltalán nem képezik le a magyar társadalom belső érdekstruktúráját. A civil szerveződések, szakszervezetek olyan személyek vezetik, akik a pártokat kiszolgáló érdekcsoportok delegáltak. Ennek az a következménye, hogy a magyar társadalom érdekvédelme meg sem jelenik az állam adminisztrációjában. A következmény: az ország elveszíti gazdasága és önrendelkezése feletti jogot. Az állampolgárok megszűnnek állampolgárok lenni, a nemzetállam felszámolásra kerül.

A Magyarok Szövetségéről sok mindenkinek megvan a véleménye, de a legjellemzőbb a szövetség létének eltagadása, agyonhallgatása. Vezetőiről nem készülhetnek riportok. Több településen eltávolították állásukból azokat az újságírókat, műsorvezetőket, akik időlegesen médiafelülethez segítették az új szervezetet. A legfeltűnőbben Széles Gábor médiafelületein üldözik a szövetségről szóló híreket. Kondor Katalin, Pörzse Sándor is intésre került Vukics Ferenccel kapcsolatos riportjaik miatt. Az ősz óta egyetlen televízió sem fogadja híradásaikat, még a fizetett hirdetéseiket sem. A szélsőjobboldali csoportok nyíltan zsidózzák, ügynöközik, a kormányoldal szélsőségesnek bélyegezte őket. Még az egyház is támadta rendezvényüket, miközben a tagság nagy részében a történelmi egyházak tagjaiból kerül ki.

Az országgyűlés felsőházának ( a civil érdekképviselet színtere) létrehozásáért küzdő új magyar szervezet nem kíván párttá alakulni és idehaza példátlan fegyelmezettséggel szervezte nyári nagy rendezvényét Bösztörpusztán. Figyelemre méltó módon szemét, bűncselekmények és egyéb atrocitások nélkül zajlott le az ország egyik legnagyobb rendezvénye. A Szövetség egyedüli bázisát jól látható módon a magyar viszonyokhoz képest kiemelkedően aktív tagsága alkotja.

A jelenlegi törvények alapján nehéz volt lekorlátozni a szervezet tevékenységét. Látható módon a leköszönő kormány minisztere szeretné a Szövetség alapítóját és egyik motorját alacsonyabb sebességre kapcsolni.

Nem véletlen, hiszen a Magyarok Szövetsége tagszervezetei több vidéki településen szereztek többséget az időközi önkormányzati választásokon. Budapesten a XVI. kerületben néhány tucat szavazattal lemaradva a Jobbik és az MSZP mögött közel 10% -os eredményt értek el.

A Magyarok Szövetsége elsősorban érdekképviseleti erőnek tartja magát. Új szakszervezeteket és civil közösségeket szerveznek szerte az országban. Elmondásuk szerint alulról szervezett Magyarországot szeretnének megvalósítani. Addig nem létezik civil Magyarország, amíg ezen csoportok nem rendelkeznek aktív, folyamatosan dolgozó tagsággal. Céljaik elérése érdekében továbbképző központokat, szövetkezetet, hitelintézetet, televíziót és hetilapokat indítanak. Az elmúlt hetekben több szakszervezettel és civil közösséggel állapodtak meg. Helyi szervezeteik száma egyre nő. Nagy kérdés, hogy az új törvény következtében katonák maradhatnak-e majd a szervezetben.

Csak megjegyzésképpen: Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára 2002 és 2006 között feketén dolgoztatott, hangzott el egy szolnoki bíróságon. Kálmán Imre azt állítja, a pártélet szervezése volt a feladata Vadai választási körzetében. A férfi munkaügyi pert indított Vadai ellen. Szekeres Imre miniszteri tevékenységének jellemző pillanata volt, amikor holtrészegen nyökögte el beszédét a Gripen vadászrepülők átadásakor…

„…nálunk ellenben a gondtalanság mellett a gőgös tudatlanság, s a tetszelgő álműveltség fanyar mosolyával nézik le az emlékeket…melyekhez hasonlót a mai czifraságaink ál- és pótdíszítményeivel nem vagyunk képesek alkotni…valahányszor ez azonban a népek történetében beáll, mindenkor a nemzetek hanyatlását jelzi, melyek a mint nem képesek többé az ősök nagy alkotmányait fenntartani , tisztelni és megérteni, azonnal megszűnnek képesek lenni azok folytatására, újak alkotására…”
Ipolyi Arnold

2010. január 9., szombat

Czegei Wass Albert utolsó 7 éve (részlet)

Czegei Wass Albert utolsó 7 éve (írta fia, Wass Géza; részlet)
(Eredeti: Albert Wass de Czege’s Last Seven Years – The story from my side, Wass Géza de Czege, Fort Myers – 1998. március)

Apánkkal utoljára 1991-ben voltunk nagyvadászaton. A vadászatot nem az ölés kedvéért, hanem az erdők békességes csöndjéért szerette: a napfelkeltét, a madarak hajnali énekét, ahogy a köd felszállt, ahogy fától fáig nyomultunk, ahogy a nap sugarai a fák ágain keresztül áttörtek, a hajnali harmatos füvet – szemmel láthatóan öröme telt mindebben.

A legemlékezetesebb vadászatok a George-tó mellett folytak, ahol Papival és a család férfi tagjaival sok emlékezetes hajnalt eltöltöttünk. Az utolsó ilyen emlék 1991-hez köthető – ekkor Papi már 83 éves -, de még mindig képes volt arra, hogy ő vezesse a csapatot.

Sajnos ennek a meghitt közös kalandnak vége szakadt. Papit nem vihettük ki többet a kedvenc erdőbe, a vadonba. Ekkor már új felesége, Mary [Mary La Plante] kívánalmainak kellett eleget tennie és azt kell mondanom, hogy a családdal való kapcsolata ennek áldozatul esett. Mary kinyilvánította már a kezdetben azt az óhaját, hogy Papi sohasem szerette a gyermekeket és nem is kívánta, hogy családi együttléteken ott legyen a nagy gyereksereg. Azelőtt csak egy telefonhívás elég volt és megjelentünk. Most, ha felhívtuk őket, legtöbbször Mary arra hivatkozott, hogy Papi fáradt. És ha mégis elmentünk, legfeljebb rövid ideig beszélhettünk Papival, de a gyerekek meg voltak fosztva a régi meghitt együttlétektől, amikor hallgatták nagyapjuk híres történeteit – télen a kandalló körül, nyáron a kis medencét körülülve.

A kutyák mindig is a családhoz tartoztak, ahogy Papi mondta: abból megítélheted egy ember jellemét, ahogyan a kutyája viszonyul hozzá. Most olyan furcsán esett a látvány: utolsó kutyája, Pajtás árván hasalt a bejárat előtt. Ezt csak az érti, aki tudta, hogy azelőtt más volt a helyzet az Astorville-i házban. A kutya akkor hasalt a teraszon, ha gazdája is ott tartózkodott; akkor aztán ott hevert a lábainál. Mi ehhez voltunk szokva: a kedvenc kutya a gazdája mellett telepedett le, nem pedig kirúgva a ház elé. Ugyanez történt Papi macskájával, Impy-vel, aki azelőtt Papi ölében feküdt.

Ugyanabban az időben Mary akkor hívott – Anne-t, Hubát és engem -, hogy elmondja: szükségük van egy kis anyagi segítségre. A házasságuk kezdetén a fülünkbe jutott az a hír, mely a kisvárosban már elterjedt, hogy Mary el akarja adni a házat. A házat a Nemzeti Ocala Parkban – mely Papinak 40 éve adott otthont, s amelyet az újvilági „Szentgotthárd”-nak nevezett. Ekkor, hogy biztosítsuk Papi feje fölött a fedélt az otthonukban vállaltuk Anne, Huba és én, hogy minden hónapban kifizetjük a számlákat, az évi házbiztosítást és az adókat. Ez évi 10 ezer dollár megtakarítást jelentett számukra – azon felül, hogy mindkettőjük nyugdíjából szépen meg tudtak élni.

Felajánlottam Papinak, hogy magyar újságokban hirdetem a könyveit, mert el nem adott műveit a garázsban tárolta, ahol nem volt légkondícionáló. Ő arra hivatkozott, hogy kiadója ezt megígérte neki szivességből. Én ennek nem láttam sok jelét, mert a polcokról nem fogytak a könyvek, legfeljebb ha ő ajándékozott ilyen vagy olyan magyar csoportoknak jótékonysági célokra.

Papival tovább romlott a kapcsolat, mert a fülünkbe jutott a sok cifra történet, hogy így meg úgy, ki fogják rúgni a fiúk az apjukat a saját házából, és aláíratnak vele egy papírt, hogy a saját nevükre vegyék a házat, meg hogy a gyerekei nem is szeretik az apjukat. Ebben az időben kétszer is elköltöztek Papiék a házból. Mary arra panaszkodott, hogy neki nincs semmi szava abban a házban. Ennek annyi volt az alapja, hogy én új szőnyeget tettem le, nem olyat, amilyet Mary kigondolt. Ekkor egy darabig üresen állt a ház. Aztán mégis
visszaköltöztek.

Három évvel később, Mary unszolására megint kiköltöztek a házból, majd ismét visszaköltöztek 1997 augusztusában. Akkor megint kaptunk egy telefont Mary-től, hogy túl nagy a ház, nehéz rendben tartani, belefáradtak a fenntartásába. Több anyagi támogatást kért, hogy egy apartmanba költözhessenek (egy Eustis nevű helységbe kívánt költözni). Beleegyeztünk, de megmondtam Mary-nek, hogy Papi igazi otthona Astor, és ott, azon a helyen érzi magát boldognak.

Két hónappal később megint hívott Mary, hogy visszaköltöznének novemberben az Astor-i házba. Akárhányszor meglátogattuk és ajándékot vittünk (pl. karácsonyra, születésnapjára) Mary mindig hozzátette: ne hozzatok semmi ajándékot, inkább küldjetek pénzt.

Február környékén megint hívott Mary, megint több pénzt kért, arra hivatkozva, hogy a múlt havi gázszámla rendkívül sok volt. Elküldtem a pénzt, a többletet is és a havi támogatásunkat is. Amikor meglátogattuk őket február 24-én, azt mondta Mary a feleségemnek, Zsuzsának, hogy néhány dolgot el fog adni a házból (Amerikában divatos a „garázscuccok kiárusítása”), mert pénzzavarban van.

Akkoriban terveztünk egy csónakkirándulást a St. John folyóra és Papit is el akartuk vinni, mert nagyon szerette azt a helyet. Arra hivatkozva, hogy nem lehet Mary-t olyan hosszú ideig egyedül hagyni, nem jött el velünk a kirándulásra. Azon a napon történt egy szomorú eset. Amikor a kirándulás végén odaszóltunk, Anne fogadta a hívást és azt a hírt közölte, amit már Hubával is megosztott: ki kellett hívni a mentőt, mert apánk öngyilkosságot kísérelt meg, mondván, nem tudja Mary számára biztosítani a megélhetést. Hogy mentsük a helyzetet, Hubával egyetértésben még több pénzt küldtünk havonta, Vid pedig elment látogatóba, hogy Papit túlsegítse a depresszióján.

A legközelebbi találkozáson Papi sajnálkozott, hogy emlékezőtehetsége már nem a régi és nem tudja ellenőrizni a dolgokat, de neki mindig azt hajtogatja Mary, hogy anyagi nehézséggel küzdenek és ő meg annyira öreg és fáradt már, hogy nem tud ezen a nagy terhén könnyíteni. Akkor megkértem Mary-t, hogy részletezze, hogy mi az a nagy anyagi nehézség. Ő előadta a számlákat, és összeadtuk a havi bevételeket és levontuk belőle a havi kiadásokat, végül egyáltalán nem meglepő módon plusz oldalon volt a végeredmény. Mary további magyarázatára azt kértem, hogy eleve küldessen minden plusz havi számlát az irodámra, és én majd kifizetem őket. Erre persze nem került sor, és csak annyit jegyzett meg, hogy amivel mi támogatjuk őket, az csupán aprópénz, ennél ő többet akar. Sértő szavakkal illetett, vádolva bennünket, hogy mi soha nem szerettük Papit és csak a dicsőséget akartuk belőle. Aztán még arra is megkért, hogy távozzunk, sőt vigyük magunkkal Papit, ahova akarjuk.

Megkérdeztem Papitól, hogy tényleg úgy gondolja-e, én nem szeretem. Ő azt felelte, hogy természetesen tudja, hogy szeretem. Csak jobb, ha ebben az ideges állapotában békén hagyjuk Mary-t és továbbra is próbálunk megoldást találni erre a nyomasztó pénzügyi problémára, amelyet Mary olyannyira sulykol. Be akartam menni a hálószobába, mert volt egy olyan gondolatom, hogy elteszem a fegyvert zárt helyre. Sajnos nem tudtam bemenni, mert Mary bezárta magára az ajtót és nem akartam abban a kiborult idegállapotában zavarni. Így hagytuk ott Papit és hazautaztunk Cape Coralba, azzal a tudattal, hogy lecsillapszik Mary és a rákövetkező hétvégén a családi találkozón majd kitaláljuk a megoldást.

Ám hajnali 3:30-kor megszólalt a telefon – Anne hívott, könnyek között mondta el, hogy Papi megölte magát. Odaszóltam Astorba, de a körzeti rendőrt értem csak el. Elmondta a körülményeket: Mary összeszólalkozott Papival, amelyet követően Mary azzal vádolta Papit, hogy ő ezt mondta neki: szeretlek, de meg tudnálak ölni. Erre Papi – Mary bevallása szerint – azt mondta, hogy soha nem ölné meg Mary-t, mert ő nem gyilkos.

Mire a házhoz értünk, Vid már ott volt, Mary a nappaliban ült, újra és újra előadva, hogyan ölte meg magát Papi, a drámai részletekkel együtt, hogyan nézett ki a szoba, amikor a 44-es magnummal Papi meglőtte magát. Nem vitt rá a lélek, hogy bemenjek a hálószobába vagy hogy tovább hallgassam Mary litániáját. Egy motelbe mentünk, ott vártuk b,e míg Huba, Mike és Anne megérkeztek.

A temetési szertartásokon az egész család részt vett, számos baráttal és a helybeli közösség tagjaival együtt. Papi meghagyta a végrendeletében, hogy a hamvait szórjuk szét a földre, melyet annyira szeretett. Az astori Memorial Park temetőjében is helyezzünk el a hamvaiból – egy élő, ősi tölgyfa mellé, közel az emlékoszlophoz, hogy így fejezzük ki azt, ő a helyi közösség egyik vezetője volt és egy kőre véssük rá a nevét.

Augusztusban Marosvécsen emlékeztünk rá, ahol Papi hamvait szétszórtuk a szülőföldje fölött, melyet annyira szeretett, s melynek szabadságáért munkálkodott egész életében.

Élete utolsó napjaiban úgy érezte, hogy hiábabvaló volt minden munkája. Mi azonban úgy látjuk, hogy költészete és a prózája nagyon sok ember életét érintette és szólította meg, és sok ember emlékezetébe adta a múlt szépséges történeteit. Apánk tiszteletére mi, öt fia, Vid, Huba, Miklós, Endre és én (Géza) odaszántuk magunkat, hogy folytassuk élete munkáját. Megalapítottuk a Czegei Wass Alapítványt, hogy kulturális és jótékonysági támogatással segítsük az erdélyiek és a magyarországiak életét. Tavaly Papival közösen aláírtuk, hogy művei fölött mi, a fiai és a Czegei Wass Alapítvány diszponál. Bevételéből támogatni kívánjuk a Czegei Wass Alapítvány erdélyi misszióját.

Utószó: a temetés utáni héten feleségemmel, Zsuzsával visszatértünk az üres házba, hogy Papi iratai közt kutassunk, hátha maradt valami jelzés, utóirat magyarul, hogy miért végezte be ilyen brutálisan az életét. Nem találtunk semmit. Kivéve egy banki kimutatást a januári hónapról: 6 ezer dollár felett volt az összeg. Telefonon hívtuk a bankot: 1988 február 28-án 8 ezer dollár felett volt a számlán, amiből kitűnik, hogy Mary sápítozása az anyagi nehézségekről arra volt jó, hogy Anne-től, Hubától és tőlem kicsaljon minden hónapban 500 dollárnyi segítséget. Még más is járhatott a fejében, mert a haláleset előtti napon azt is felhozta, hogy anyánk németországi hagyatékát miért nem lehetne folyósítani apánknak (vagyis neki). Éppen emiatt volt az utolsó összeszólalkozás apánk öngyilkossága előtt.

Nem szívesen nézek a múltba, de apám emlékéért kötelességemnek tartottam leírni e hiteles feljegyzést. Géza.


Forrás: http://www.wassalbert.hu

Internetes elérhetőség: http://www.wassalbert.hu/czegei-wass-albert-utolso-7-eve-reszlet

www.wassalbert.hu Copyright © 2009. Minden jog fenntartva.

2010. január 8., péntek

Jó itt Site - Vámos György Mindjárt itt van az ítélet napja!

Link

Idézetek a cikkből:

"Ha akkor kiragadjuk Marjaiék kezéből a karmesteri pálcát, elszámoltatjuk Fekete János bankelnököt, akkor ma máshol tartanánk. Ez volt a magyar gazdaság egyik legnagyobb tragédiája..."
"Eddig kétszer szalasztottuk el a lehetőséget. Először ’90 és ’94, majd pedig ’98 és 2002 között. Mindkét időszakban megtehettük volna, hogy leszámolunk a nyakunkon ülő oligarchákkal, a kommunista múlttal és a mindent átszövő és átfonó ávós gyökerekkel, illetve annak késői változataival, amelyek befurakodtak napjaink titkosszolgálatába."
"Tényleg, hova lett az ország aranykészlete? Kérdezem csak úgy Surányitól. A számonkérésben és az elszámoltatásban nem elégedhetünk meg a tettesek megnevezésével, elő kell adniuk az elrabolt nemzeti vagyont is. Sőt! (...) Mondjuk ki végre, hogy fizessék meg azok ezt az adósságot, akik csinálták! Képzeljék el honfitársaim, mi lenne, ha az eltékozolt Andrássy úti paloták előtt egy-egy fára felhúzva, mint a középkorban, szégyenkosárban himbálóznának az ország kirablói? Gyurcsányok, Draskovicsok, Veressek, Oszkók, Simorok, Székely-gáborok, Hunvaldok, Bajnaik, Dem­szkyk…"
"Csak egyetlen kérdés nem hagy nyugodni: miért vártunk húsz évet, amikor kezdettől fogva tudtuk, hogy ezek a gonosztevők beépültek közénk? Itt két évtizeden át viseltek hadat ellenünk, látszólag fegyverek nélkül. De a megszülető magyar jogállam ellentámadást indít!Nem is akármilyet!"

Székely Mesék - Budai Ilona

Rating:★★★★★
Category:Other
katt>> Székely mesék

Pongrátz Ödön temetése

Pongrátz Ödön temetése
2010. január 16-án szombaton, 11 óra
a kiskunmajsai 56-os kápolnában        

Autóbusz indul Budapestről Pongrátz Ödön temetésére

Mint már ismeretes, Pongrátz Ödön 56-os forradalmár és szabadságharcos, az 56-os Történelmi Alapítvány elnöke elhunyt, és végakaratának megfelelően a kiskunmajsai 56-os kápolnában helyezzük örök nyugalomra.
Időpont: 2010. január 16., szombat, 11 óra.

Az 56-os szervezetek összefogásával autóbusz indul
Budapestről, az Örs vezér tér Kerepesi úti
oldaláról
január 16-án, reggel 7 órakor.
Az út ingyenes.
Kiskunmajsán meleg ebédet lehet kapni (kb. 650 Ft), melyre a buszon kell jelentkezni.
Aki részt kíván venni a temetésen, kérjük mielőbbi jelentkezését!

* Szécsi István tel.: 06-70-553-0240 vagy 409-1909
* Dr. Csabai Mária tel.: 06-30-263-6337 vagy 262-3793
* Arany Tibor tel.: 06-20-437-8101 vagy 220-6889



2010. január 7., csütörtök

Hasznos Hírek

http://www.hasznoshirek.hu/?module=news&action=top&days=30
Életmód Pénzügyek Cégügyek Oktatás Pályázatok Szabadidő Közlekedés Fogyasztóvédelem Egyéb

Madéfalvi sebek l764. Január 7.


Szőke István Atilla
Madéfalvi sebek

l764. Január 7.

Szomorúság ül a vén fán, sír a hajnal Madéfalván,
Sikolyt-tépő téli álom, veres ing leng a halálon.
Vércsepp csepeg le a hóra, szemhéj zárul pusztulóra,
Küzdés zihál székely mellet, holt és élő egymás mellett.

Sokan télbe-vérbe fagyva: "Pusztuljon a szittya fattya!"
Jajkiáltás szerte szálla, rémes hang zúg, hátha, hátha!
Ölnek, döfnek, csontot tépve, gyász borul a székely népre.
Ki érti az ember elmét, magyar népnek veszedelmét?

Kétfejű sas vijjog, húst tép, januári halott húsvét,
Konok kérdés túl a vészen: "Föltámadás mikor lészen?"
Szűzhó párolog vereslőn, test gurul lomhán a lejtőn,
Kétszáz bizony "dalolva" ment, földet-őrző hun regiment.

Akkor azt, most ezt kiáltva: "Átkozott vagy! Legyél áldva!
Legyél áldva mindörökre, véred hullott ősrögökre.
De a vérből virág sarjad, elkerülik mind a varjak,
Virág! Ne félj, sokan védünk, élj még soká székely népünk!"

Áhítatom ül a vén fán, itt állok most Madéfalván,
Sikolyt-tépett téli álom, veres ing volt a halálon,
Vércsepp csepegett a hóra, szemhéj zárult pusztulóra,
Nem történhet soha többé, emlékezzünk mindörökké!
        Úgy legyen!

Beszámoló a január 7-i megemlékezésről

A csepeli MSZP erkölcsi és politikai felelőse a kettős gyilkosságnak?

A helyi MSZP-s vezetés tisztában volt a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjának csalássorozatával, mégsem tettek semmit. Az erkölcsi és politikai felelősség az övék – mondta Németh Szilárd, a Fidesz csepeli országgyűlési képviselője a brutális gyilkosság egyéves évfordulóján.

2009. január 7-én este egy csepeli iskolában brutális kegyetlenséggel lőttek agyon két embert. Az egyik áldozat Takács József, a helyi önkormányzat MSZP-s képviselője, a másik Papp László, egy fiatal tanár volt. A két gyilkossággal a pár nappal korábban elbocsátott biztonsági őrt (Kun Tamást) és az ugyancsak kirúgott igazgatót (Deme Gábort) gyanúsítják – olvasható a Fidesz oldalán.

Németh Szilárd, csepeli fideszes országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a meggyilkolt Takács József egy 11 oldalas feljegyzést készített Deme Gábor, MSZP-s politikus csalássorozatáról. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola iratai szerint a volt gazdasági igazgató 2007-ben például 1,16 millió forintot utalt át a részben saját tulajdonában lévő cégnek. 3 milliót pedig úgy fizetett ki terembérletre és takarításra, hogy a kiadási bizonylatok hiányoztak.

A fideszes politikus hozzátette: Takács József a bűncselekmény-sorozatról tájékoztatta a helyi MSZP vezetését is, Tóth Mihály polgármestert, Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárt, Podolák György országgyűlési képviselőt, Orosz Ferenc alpolgármestert, Szenteczky Jánost, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját, a csepeli MSZP alelnökét, és Zalati Bélát, aki az MSZP csepeli polgármester-jelöltje. Feljelentés azonban nem történt az ügyben. Németh Szilád megjegyezte: a helyi MSZP-vezérkar nemcsak az iskolában történt csalásról tudott, de az ezzel kapcsolatos, az önkormányzat intézményeit is érintő bűncselekmény-sorozatról is.

„Az elvtársak rendkívüli módon megijedtek” - fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint a felsorolt politikusok tartják fent Csepelen a mutyivilágot. Mint folytatta, őket tartja a csepeli kettős gyilkosság erkölcsi és politikai felelőseinek, ezért véleménye szerint le kellene mondaniuk politikai tisztségeikről. A honatya rámutatott arra is, a rendőrségnek egy év alatt nem sikerült felderítenie az említett szocialista politikusok szerepét az ügyben, de még a vádat sem sikerült összeállítaniuk.

Németh Szilárd éppen ezért a főügyészhez fordul, hogy tájékoztatást kérjen az ügy állásáról, és arról, kihallgattak-e Deme Gáboron kívül más szocialista politikust az ügyben.

Dunakeszi: Auchan a tőzegláp helyett?


Video:   http://www.youtube.com/watch?v=wRWj6IA_4VE