Blogarchívum

2010. február 22., hétfő

Hétfőn van a 2009. július 4-i Erzsébet téri gárda tüntetés erőszakos feloszlatása...

...  jogellenességének megállapítása iránti per első tárgyalása      
NJSZ hír, Nemzeti Jogvédő Szolgálat,  

2010. február 19. www.nja.hu
 
Mint emlékezetes, a rendőrségi tiltó határozatok, illetve a Belváros szinte teljes lezárása miatt a Magyar Gárda és a politikai foglyok szabadon bocsátása mellett tüntetni kívánók 2009. július 4-én nem tarthatták meg tüntetéseiket Budapesten, sem a Szabadság téren, sem a Szent István téren, sem pedig a Kossuth téren.
Az ott részt venni kívánók az Erzsébet téren tartottak egy nem bejelentett, de békés ülő demonstrációt, így fejezve ki tiltakozásukat a koncepciós bírósági és rendőrségi döntésekkel szemben. A rendőrség a gyülekezési törvény ellenére a tüntetést  durván feloszlatta annak ellenére, hogy az békés jellegét végig megőrizte és egyéb oszlatási ok sem állt fenn.
 
A tárgyalás ideje 2010. február 22. (hétfő) 09:00 óra, helye a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiuma (Bp, II. ker., Csalogány u. 47-49.) fszt. 1. tárgyalóterem.
Kiss Róbert felperes, az Új Magyar Gárda főkapitánya jogi képviseletét dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője látja el.

Az intézkedés során 216 embert állítottak elő- többségükben gárdistákat - , köztük Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét és Kiss Róbertet a Magyar Gárda főkapitányát. 17 civil sérült meg, köztük súlyos sérülés is volt.

A rendőrség a feloszlatást kirívóan jogszerűtlenül és szakszerűtlen módon hajtotta végre, megsértve a jelenlevők gyülekezési jogát, személyes szabadságát, testi épségét és a szükségesség és arányosság követelményét.

A békés módon tiltakozók erőszakos kiemelését már akkor megkezdte a rendőrség, amikor tömegoszlatási felhívás nem hangzott el, békétlennek tekinthető magatartás nem volt tapasztalható. Amennyiben a bíróság megállapítja a tüntetés feloszlatásának jogellenességét, úgy a helyszínen elfogott, előállított illetve bántalmazott tüntetők kártérítési igényt érvényesíthetnek gyülekezési joguk, emberi méltóságuk és személyes szabadságuk megsértése miatt.

Az ombudsman csatolt jelentése is jogellenesnek nyilvánította a gárdisták július 4-i Erzsébet téri rendezvényének feloszlatását.

http://data.hu/url/la6k

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat jelentése is jogellenesnek nyilvánította az oszlatást.

http://data.hu/url/hv23h
 
Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért elnökét a békésen ülő gárdisták közül rángatták ki rohamrendőrök, vitték földre, majd bilincselték meg és tartották fogva több órán át.

A hatalmas számban kivezényelt rendőrök rajta kívül még 215 személyt állítottak elő a helyszínről és legtöbbjük ellen szabálysértési eljárást indítottak. A pártelnököt jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt harmincezer forint pénzbírsággal büntette meg a III. kerületi Rendőrkapitányság. Ez ellen védője Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője útján kifogással élt, azonban a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a bírságot most nemrégiben hozott végzésével hatályában fenntartotta, így most tárgyalás tartását kérte a védelem indítványozva többek között a budapesti rendőr-főkapitány tanúként történő meghallgatását.

A bíróságnak nyilvános tárgyaláson kell elbírálnia az ügyet, ennek folytán és így a teljes nyilvánosság képet kaphat arról, hogy a hatalom ma nem csak a tüntetések helyszínén lép fel sok esetben erőszakosan és a rendőrségre vonatkozó szabályokat és az irányadó emberjogi követelményeket súlyosan megsértve, de az ilyen eseteket követően számos koncepciós eljárást indítanak.
 
Az esethez kapcsolódóan a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2009 október 12-ére a gyülekezési joggal kapcsolatos kérdésekről, megbeszéléseket kezdeményezett. Erre meghívták az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és a Független Rendészeti Panasztestület képviselőit és három jogvédő szervezetet: TASZ-t, Magyar Helsinki Bizottságot és a Nemzeti Jogvédő Szolgálatot, utóbbit Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető és Somogyi János együttműködő ügyvéd képviselte.  A Nemzeti Jogvédő Szolgálat egyedüli jogvédő szervezetként mutatott rá arra, hogy a rendőrség joggyakorlata érzékelhetően a jogkorlátozás irányában mozdult el, melynek egyik korábbi megnyilvánulása volt az például, hogy 2009. március 15-én minden vonulásos rendezvényt megtiltottak. Ezen a megbeszélésen egyébként a főkapitány maga is lényegében elismerte a 2009. július 4-i feloszlatás jogellenességét.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat minden lehetséges eszközzel azon lesz, hogy ezt a bíróság is állapítsa meg.


2010. február 20., szombat

http://termeszet.multiply.com/

Rating:★★★★★
Category:Other
http://termeszet.multiply.com/

Az oldal webkamerával megfigyelt etetők, fészkek linkjeit, fórum elérhetőségeit és mentett képeit, videóit tartalmazza.

Ajánlom minden természetet szerető embernek, akit lenyűgöznek ezek a hihetetlen csodák, melyeket saját szemünkkel láthatunk e kamerákon keresztül.

webkamerával megfigyelt etetők, fészkek, fórumok, képek, videók

http://termeszet.multiply.com/
Az oldal webkamerával megfigyelt etetők, fészkek linkjeit, fórum elérhetőségeit és mentett képeit, videóit tartalmazza.

Ajánlom minden természetet szerető embernek, akit lenyűgöznek ezek a hihetetlen csodák, melyeket saját szemünkkel láthatunk e kamerákon keresztül.

Hírek - röviden

Közel sincs vége a BKV-ügynek

Egyre több a szocialista szál, az MSZP elterelés helyett már védekezik
Sajtóhírek szerint a BKV volt vezérigazgatója szocialista politikusokra vallott, miközben a rendőrség elismerte, közel sincs még vége a közlekedési cég körüli botránynak.
Tovább>>

Titkos felvételek a BKV-nál?

Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója saját biztonsága érdekében hang- és képfelvételeket készíthetett a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kérésekről – tudta meg a Magyar Nemzet. Az MSZP elterelné a választók figyelmét a BKV-botrányokról.
Tovább>>

Jogi lépésekkel riogatja a sajtót az MSZP budapesti prominense (+videó)

A budapesti szocialista vezetőknek nincs közük a BKV körüli botrányokhoz – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke.
Tovább>>

Felvétel cáfolja Mesterházy Zushlag-ügyben tett vallomását (+videó)

Cáfolja egy 2005-ben készült felvétel Mesterházy Attilának a Zuschlag-perben tett vallomását.

Öt évvel ezelőtt Komlón az MSZP miniszterelnök-jelöltje politikai államtitkárként még arról beszélt, hogy a polgármester lobbizása és az ő közbenjárása nélkül nem kapta volna meg a 40 millió forintos állami támogatást a város a műfüves focipályához. A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon viszont tavaly novemberben tanúként azt vallotta, hogy nem tudott közbenjárni pályázati pénzekért.
Tovább>>

Gyurcsány: Orbán még a pillanatot is átkozza el! (+videó)

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek kígyót-békát kell majd kiabálnia az új Országgyűlésben a leendő kormányra. A volt pártelnök-miniszterelnök a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeit is felhasználná Orbán Viktor ellen, akit folyamatosan össztűz alatt akar tartani.
Tovább>>

Izrael elutasítja a Moszad vezetőjének letartóztatását

Izrael pénteken „abszurdnak” nevezte a zsidó állam hírszerző ügynöksége, a Moszad vezetője elleni dubaji vádakat, elutasítva a letartóztatását szorgalmazó kijelentéseket. Dubaj rendőrfőkapitánya a Moszad vezetőjének letartóztatását szorgalmazta, ha bebizonyosodik, hogy az izraeli hírszerzés a felelős a Hamász palesztin szervezet egyik magas rangú vezetőjének megöléséért, akinek holttestét az arab emírség egyik szállodájában találták meg.

Tovább>>

Börtönből jövő fenyegetés hatására megszűnt a Fradi-szurkolók szövetsége

A külső fenyegetések és több megosztási törekvés hatására megszűnt a Ferencváros Szurkolók Szövetsége – olvasható a szervezet pénteki közleményében.
Tovább>>

„Gengszterszervezet” – Fegyelmit indítottak a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője ellen

Visszavonták a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivőjének kinevezését szerdai nyilatkozata után és fegyelmi vizsgálatot indítottak ellene. Az ügyészség Ács Tibor magánvéleményének tartja kijelentéseit.
Tovább>>


Az ezredes vallomása perdöntő lehet

Egy volt katonai attasét a Ferihegyi repülőtéren vártak az ügyészek, és ellene is eljárás indulhat
Ügyészek várták a Ferihegyi repülőtéren a Honvédelmi Minisztérium egyik volt főosztályvezetőjét, akit nemrég hívtak haza a külföldi szolgálatból – értesült a Magyar Nemzet. A dandártábornoknak vélhetően köze lehet ahhoz a vesztegetési ügyhöz, amelyben néhány hete folytatnak eljárást.
Tovább>>


Századvég: Orbánt látnák legszívesebben a miniszterelnöki székben

A Fidesz 33, az MSZP pedig 15 százalékot érne el a Századvég Alapítvány felmérése szerint, ha most vasárnap lennének a választások. A megkérdezettek legnagyobb része Orbán Viktort látná szívesen a miniszterelnöki poszton, míg Mesterházy Attila 13, Bokros Lajos 12, Vona Gábor pedig 3 százalékot kapott.
Tovább>>

Kövér: Felderíthetőek lesznek a 2006. őszi események is

Az egyik legsúlyosabb veszély a felelősség összemosása a kormány és az ellenzék között akár erkölcsi, akár jogi értelemben – mondta el Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke csütörtök este. A politikus szerint a Jobbikot az a kiábrándultság emeli meglepően magasra, ami az elmúlt nyolc évben gyökerezik.
Tovább>>

Bokros Lajos B terve az LMP

A Bokros Lajos mögött álló tanácsadói körben felvetődött annak a lehetősége, hogy a vergődő MDF–SZDSZ helyett a Lehet Más a Politika (LMP) nevű párttal több értelme volna együttműködni.
Tovább>>

Ismét ügyészség nyomoz a szocialista Horváth Klára ellen?

Újabb ügyészségi eljárás zajlik Bábolna MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő ellen egy földterület gazdasági társaság kezébe átjátszása ügyében, hűtlen kezelés gyanújával - mondta pénteken Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója.
Tovább>>

Hazudhatott Suchman Tamás

Cáfolja a sármelléki reptér üzemeltetésére kiírt pályázaton győztes cég Suchman Tamást. Az SCD Csoport szerint hazudott a Balaton Fejlesztési Tanácsot vezető szocialista politikus, amikor pénteken azt állította, hogy ő is részt vett a befektetők és az önkormányzatok közötti megállapodás előkészítésében.
Tovább>>


Az „MSZP Mesterházy Ernőjéhez” vezetnek a szálak? (+videó)

Az egykori ÁPV Rt.-s vezetőhöz, Hatvani Szabó Jánoshoz köthető reklámszerződéseket is vizsgál a rendőrség - tudta meg a hírTV.
Tovább>>

Érintetlen marad a dunakeszi tőzegláp

Az érintett nagyáruház örömmel vette tudomásul, hogy a környezetvédelmi és vízügyi miniszter elrendelte a dunakeszi láp ügyének minisztériumi felülvizsgálatát – közölte a vállalat pénteken. Ha a terület védettnek bizonyul, a cég azt ígéri, hogy felfüggesztik a beruházást – derül ki a társaság közleményéből.
Tovább>>

2010. február 18., csütörtök

Mindennapi botrányaink

Posta-székázak: A legfőbb ügyésznél tett feljelentést a Fidesz

A legfőbb ügyésznél tett feljelentést a Fidesz a Magyar Posta korábbi és új székháza miatt - jelentette be csütörtökön Balsai István, a párt országgyűlési képviselője.

Mint mondta, a Posta még 2007-ben úgy vett bérbe egy irodaházat Budapesten, hogy azért 10 év alatt 13,5 milliárd forintot fizet ki, pedig szakértők szerint ennek a pénznek a felét meg lehetett volna spórolni.

Ráadásul a korábbi, Krisztina körúti szákházat jóval a reális ár alatt értékesítették - tette hozzá a képviselő. Balsai István szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja merül fel.

(FH)

Előzetes letartóztatásban a rektor és a DHL-vezér

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát és a kedden kirobbant, befolyással üzérkedéssel kapcsolatos ügy másik érintettjét is.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kora délután meghozott végzésében döntött a két gyanúsított előzetes letartóztatásáról. Mindkettőjüket egy hónapra helyezték előzetesbe. Az indoklás szerint azért van erre szükség, mert fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megnehezítenék a bizonyítási eljárást.

A Független Hírügynökség megkeresésére a DHL csomagküldő cégnél későbbre ígérték, hogy nyilvánosságra hozzák az esettel kapcsolatos hivatalos álláspontjukat.

Házkutatás

Mint ismert, kedden a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és több magánlakásban tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy befolyással üzérkedés bűntette miatt indult nyomozás részeként. A rektor a német DHL leányvállalatának vezetőit kereste meg azzal a kitalált történettel, hogy a cég futárai fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek, azonban a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet. Ehhez viszont az kell, hogy a társaság az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazza, illetve néhány vezetőjét váltsa le az általa mondott emberekre. A rendőrség szerint az ügy másik két gyanúsítottja - köztük a futárcég egyik igazgatója - segítette a rektort a bűncselekmény elkövetésében.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Szabó János rektor az elfogásakor ellenállt, és a homlokán kisebb horzsolás keletkezett. Az NNI korábbi tájékoztatása szerint a gyanúsított nem élt panasszal a rendőri intézkedés ellen. A házkutatásokon több bizonyítékot is lefoglaltak, melyek alátámasztják a bűncselekményeket.

Nincs összefüggés?

Az ügyben nyomozó Nemzeti Nyomozó Iroda és a Honvédelmi Minisztérium is hangsúlyozta korábban, hogy az eljárás a Honvédelmi Minisztérium és intézményei, így a Nemzetvédelmi Egyetem gazdálkodásával, működésével nincs összefüggésben.

(FH)


Szilvásy mellett Laborc Sándor is kihallgatásokra jár majd?

2010. február 17. 17:44
Szilvásy György után Laborc Sándort is elérheti a 2008-as megfigyelési ügy. A legfőbb ügyész az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságában jelentette be, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójával szemben bűncselekmények elkövetésének gyanúját vetette fel az UD Zrt.-ügy nyomozása.
• Visszatérő „vendég”: ismét kihallgatták Szilvásyt
• Manipulált NBH-s hangfelvétel


Újabb feljelentéseket tett Kocsis István

Újabb 8 céget jelentett fel Kocsis István, a BKV vezérigazgatója csütörtökön. A közlekedési társaság belső ellenőrzési igazgatósága vizsgálatában azt állapította meg, hogy az érintett szerződésekkel kapcsolatban bűncselekmények gyanúja merül fel.
Tovább>>

Házkutatás újabb három ügyvédnél

Házkutatást tartottak a nyomozók csütörtök hajnalban három ügyvédnél, akiknek közük lehet a BKV-nál és a Budapest Airportnál feltárt korrupciós ügyekhez.
Tovább>>

Pert indít a PSZÁF – közérdekből

Az ügyfelek érdekében indít közérdekű bírósági pert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ingatlanhitelező vállalkozások ellen, a magatartásukon önként javítani hajlandóknak „vádalkut”, hatósági szerződést kínál. A felügyelet törvénytelenségek sorát, hátrányos szerződési feltételek sokaságát találta a rendkívül kockázatos ügyfeleknek ingatlanhitelt nyújtó 12 vállalkozásnál. Annak viszont nincs jele, hogy rendszerszerűen azért mondtak volna fel gyorsan szerződést, hogy megszerezzék a késedelembe esett adós ingatlanát – hangzott el a PSZÁF sajtótájékoztatóján csütörtökön.
Tovább>>

Bundabotrány: érkeznek a nevek

Hamarosan gyanúsítottjai is lehetnek a bundabotránynak az nso.hu információi szerint.
A lap azt írja, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai napi kapcsolatban állnak a bochumi ügyészséggel, és heti rendszerességgel értekeznek az MLSZ illetékeseivel is. Egyelőre a tanúkat hallgatják meg. Az utánpótlás-válogatott tagjai közül Pintér Ádám, Présinger Ádám, valamint Somodi Bence már elmondta, amit tudott az ügyről.
Tovább>>

...és még tovább:


Kapcsolódó:
http://hetivalasz.hu/uzlet/hatalmas-botrany-magnofelvetel-buktatta-le-mesterhazyt-27318

A fővárosi tulajdonú BKV-t és a privatizált Ferihegyi repteret érintő eljárásokban már tavaly arra jutottak a nyomozók, hogy sérülni fognak a nagypolitika érdekei. A két ügy összes gyanúsítottjának száma hamarosan meghaladhatja a húsz főt, és tucatnyi tanú akad, aki szerint az MSZP-nek is megvolt a maga Mesterházy Ernője.


Itt a börtönválogatott!

http://hetivalasz.hu/reflektor/kormanykozeli-bortonvalogatott-itt-a-teljes-lista-27140

Hírek - röviden

Magyar nagykövet Verespatakról: „Nem, nem és nem!”



Budapest számára világos, hogy a Verespatakra tervezett, ciántechnológiás eljárást alkalmazó aranybánya engedélyeztetése Románia belügye, Magyarország azonban ellenzi a bányanyitást, jóváhagyása esetén pedig több, mint 300 kérdése lesz - jelentette ki Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Nem, nem és nem!" - válaszolt a román újságírók azon kérdésére, hogy mi Magyarország álláspontja a bányanyitás kapcsán.

"Magyarországnak keserű tapasztalatai vannak a nagybányai ciánszennyezés miatt" - mondta Füzes. "Hiába mondják, hogy a hasonló technológiával működő kanadai vagy dél-amerikai bányák gond nélkül működnek, mi nem értünk egyet a tervvel. Az azonban világos, hogy a döntés a román kormány kezében van" - mondta a nagykövet. Hozzátette: amennyiben Bukarest a verespataki bányanyitás mellett dönt, Magyarországnak több mint 300 kérdése lesz ez ügyben, az esetleges végzetes következmények elkerüléséhez szükséges pénzalapoktól kezdve a környezetvédelmi és műemlékvédelmi kérdésekig.

Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter a Verespatakra tervezett bányát támogatókkal való csütörtöki találkozóján úgy fogalmazott: a tíz éve történt nagybányai ciánszennyezést követően a bukaresti hatóságok rendkívül óvatosan kell eljárjanak, amikor ciántechnológiás eljárást alkalmazó bányanyitásról döntenek.

A kanadai-román Rosia Montana Gold Corporation Verespatakon legalább 330 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt szeretne kibányászni 17 év alatt. A bányanyitást ellenzik a környezetvédők és Magyarország is, a környezeti kockázatok miatt. A cég ugyanis ciántechnológiát alkalmazna a színesfém-kitermelésben.

(FH)


Magyargyűlölő magyar kötött ki New Yorkban


Miután az Antikrisztushoz hasonlította az amerikai elnököt, most a Budapestre nemrég kinevezett nagykövetasszonyt rendeltetné vissza a Népszava.

A kormánylap publicistája az a Bartus László, aki 2005-ben Magyarországról New Yorkban kötött ki, azóta főszerkesztője a Magyar Amerikai Népszava Szabadságnak. A hivatalos cégadatok szerint az újság kiadójának Gyurcsány Ferenc volt kormányfő harcos- és üzlettársa, Erdős Ákos az első számú vezetője.

Az Egyesült Államokban élő magyaroknak szóló hetilap minden egyes számában útszéli hangnemben, rasszista felütéssel támadja a magyarokat. A tényeket elhallgatva, gyűlöletet keltő módon ismerteti a magyar belpolitikai eseményeket. Állandó céltáblája Sólyom László államfő és a Fidesz ismert politikusai.

A cikket a csütörtöki Magyar Nemzetben olvashatja.


Orbán: Nem koalíciós, hanem egységes kormány kell (+videó)

A magyar gazdaság óriási lehetőséghez jutna azzal, ha nem koalíciós, hanem egységes kormány jönne létre a tavaszi parlamenti választások után – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön. Szerinte nem hátráltatnák ugyanis az ország fejlődését koalíciós viták – mondta a Fidesz elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján csütörtökön Budapesten.
Tovább>>

Lendvai Ildikó szájjal menne (+videó)

Visszanyerte az emberek bizalmát a szocialista párt – jelentette ki Lendvai Ildikó egy bonyhádi lakossági fórumon. Az MSZP elnöke szerint az elmúlt 8 év teljesítményére nemcsak a párt, hanem az egész ország büszke lehet.
Tovább>>

>> Bajnai sikerekről és 1000 újabb rendőrről beszél


Kórházba szállították Eperjes Károlyt


Lánchíd Rádió, cs, 2010-02-18 09:10
Nincs komoly baja Eperjes Károlynak – közölte a Veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke. Varga Róbert hozzátette, a társulat reméli, hogy mielőbb felépül és újra munkába áll a színház művészeti tanácsadója.

A társulat egésze jobbulást kíván a színművésznek és mielőbb visszavárják a teátrumba – mondta Varga Róbert. A színházban úgy tudják, nincs komoly baja Eperjesnek.

Eperjes Károly szerda este lett rosszul Budapesten, lapértesülések szerint egy XI. kerületi gyógyszertárban, ahonnan egy fővárosi kórházba szállították.

(FH)

2010. február 13., szombat

Levél Sólyom László Köztársasági Elnöknek, és Minden Magyar Embernek!!!!

Tisztelt Sólyom László!

Ez év január hó 15.-én elküldött és azóta a világhálón mindenki számára olvasható levelem nyomán sorra érkeznek az információk hozzám, melyek diagnózisomat a kialakult helyzetet illetően és az Ön példátlan felelősségét a békés megoldás tekintetében egyaránt alátámasztják.

Dr. Biki József gyémántdiplomás jogász írását http://www.mno.hu/portal/426555 már eljuttattam Önhöz, az írás a jog nyelvén fogalmazza, amit magam civil módra: az Ön alkotmányos felelősségét az államrendet és a nép szuverenitásának biztosítását illetően.

Egely György mérnök-feltaláló tanulmánya (Apokalipszis 2012 http://www.ambro.hu/?page=dokumentum〈=hun&id=6) pedig a természet-tudós gondolkodó oldaláról elemzi napjaink szégyenletes történéseit és a várható jövőt.

Önnek Egely György írását alaposan át kell tanulmányozni, azoknak azonban, akik Önnel együtt olvassák a levelemet tömören összefoglalom:
Egely György rámutat arra a nyilvánvaló tényre, amit ma már egy műveltebb óvodás is tud, hogy az emberiség környezeti katasztrófa felé száguld, ha nem változtat sürgősen fogyasztási szokásain. Az olajmaffia érdekében, a politikusok és a média által fenntartott energia-fogyasztási szokások egyrészt egyre elviselhetetlenebb anyagi terheket rónak a föld lakosságára mind az ipari termelés, mind a civil fogyasztás tekintetében, másrészt rohamos tempóban amortizálják a biológiai környezetet. Azaz: nem elég, hogy 5 - 6 szorosát fizettetik ki a kőolaj és földgáz alapú energiák valóságos bekerülési értékének, melyek aztán rendkívül alacsony hatásfokkal hasznosulnak, hanem ráadásul ezzel az indokolatlanul magas árral saját pusztulásunkat vásároljuk. Ideírom, hogy minden olvasó tisztában legyen azzal, amit nem szoktak az orrunkra kötni: egy benzin vagy gázolaj üzemanyaggal működő jármű az üzemanyagot 25 - 33 % hatásfokkal hasznosítja, azaz a méregdrága pénzen megvett üzemanyag elége téséből származó energiának 67 - 75 %-át nem hasznosítja gépkocsink, azaz minden egyes liter üzemanyag megvásárlásakor az ár nagy részét semmi másra nem fizetjük, mint, hogy szennyezzük vele világunkat pár olajmágnás kedvéért. Ehhez asszisztál a politika és a média.

A civil olvasók számára konkrét számítás: az én Suzukim 5 l benzint fogyaszt 100 km úton. Ennek ára ma 1600,- Ft. Az öt liter benzin égéséből származó energia 25 %-át használja fel az autóm (a gázolajjal működő autók 33 %-ot), azaz 400 Ft-ot fizetek a hasznos energiáért és 1200 Ft-ot pusztán arra adok ki, hogy az autóm menet közben alaposan bemocskolja a környezetét. Ha figyelmen kívül hagyjuk azt, hogy a benzin ára több száz % hasznot tartalmaz, csupán azt számoljuk ki mennyibe kerülne az autózás egy mondjuk 80 % hatásfokkal működő autó esetében, akkor is oda jutunk, hogy 500 Ft-nyi üzemanyagot kellene megvásárolnom nekem a Suzukihoz 100 km útra.

Egely rámutat arra a nyilvánvaló igazságra, hogy kiutat kizárólag az innováció, a találmányok hasznosítása jelenthet: a jó hatásfokkal működő és a környezetet nem terhelő, ráadásul igen olcsó energiák, mint a vízautók számtalan lehetséges formája vagy a szabályozott fúzió (Papp József).
Egely György tanulmánya párhuzamot von a világtörténelem eddigi nagy katasztrófái és a közelgő krízis már látható jelei között és bizonyítja azt a minden gondolkodó elme számára nyilvánvaló tényt, hogy a katasztrófák elkerülhetők - amit egyébként a legtöbb, már némi tapasztalattal rendelkező ember a saját életéből is pontosan tud.

Egely tanulmánya többek között a mohácsi vészt veszi górcső alá, kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a katasztrófa elkerülhető lett volna, ha mondjuk ifjú királyunk, II.Lajos jól ismerte volna fel a helyzetet és az ezer felé acsarkodó, kizárólag saját önös érdekeiket szem előtt tartó ostoba nemesek helyett maga kerekedik a helyzet magaslatára és kemény kézzel, valóságos hadi szakértők segítségével irányítja hadseregét.

A tanulmányt mindenkinek ajánlom elolvasásra, nagyon tanulságos írás, a kiút lehetőségének ismertetésével.

A magyar történelemben mindig akkor voltak felfelé irányuló tendenciák, fejlődés, virágzás, amikor az országnak keménykezű uralkodója volt, aki képes volt népét összefogni, hittel, lelkesedéssel és erkölcsi alapokkal ellátni.

Korunk súlyos következményekkel kecsegtető energetikai (és vele együtt társadalmi) válságát pusztán jogi eszközökkel, a jognak azzal a nagyképűségével, ahogy ma minden tudományok fölött állónak kezeli magát, megoldani nem lehet: a jogi paragrafusok nem tudják szabályozni, kit hogyan mérgez és mételyez a gátlástalan harácsolás.

Ahogy az emberiség történelme halad előre mindig más és más emberi értékek voltak a társadalmi megítélés rangsorának élén: a vadászat korában a fizikai erő, az ügyesség volt a társadalom számára a legfontosabb, a mindennapi élelem biztosítéka. A területhódítások idején a vitézségnek járt a legnagyobb társadalmi elismerés. A polgáriasodás igénye szülte a jogrendszer, az igazság szolgáltatásának központosítását, ekkor került a jog tudománya az élre. A történelem során azonban az utolsó 65 gyalázatos évet leszámítva mindig létezett egy, az uralkodó felett is álló szakrális erő, az utolsó mintegy ezer évben a Szent Korona, mely a nemzet egységének jelképe, illetve annak ereje és szimbóluma volt.

A jövő szakrális erejét az ember és természet örök és elválaszthatatlan viszonyának szentsége fogja adni. Az a tudat, hogy természet nélkül nincs élet. A jövő tehát nem a jogilag kikezdhetetlen szerződések kora lesz, hanem olyan társadalom, amely maga őrködik a természet épsége, saját élettere felett. Nem jogi, hanem szakrális erőkkel, ahogyan az igaz vallás tiszteli Istenét, aki számára Szent és Sérthetetlen. Ez az új világrend a természet ismeretét, törvényeinek tiszteletét követeli.

Ön Sólyom László nem ért a biológiához, nem ért a fizikához és a kémiához, nem ért a környezet-, erdő- vagy vadgazdálkodáshoz, a mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz, és semmiképpen sem ért az energetikához. Nem ért az ember lélektanához, de éppen úgy nem ért a háztartás vezetéséhez és a gyerekneveléshez sem. Ha legalább ez utóbbihoz értene egy csöppet is, akkor tudná, hogy a szülőnek, akinek tizenkét gyermeke van mind a tizenkettőt tehetségének megfelelően kell felnevelnie a társadalom, a köz javára. És azt is tudná, hogy minden egyes ebéd és minden egyes vacsora alkalmával mind a tizenkét gyermeknek jól kell laknia.

Ebben az országban kb. tíz millióan élünk, Ön nem nézheti tétlenül, hogy néhány tucat ember érdeke fölébe kerekedjen a tíz millió érdekeinek. Sem természeti kincseinket, sem az emberek tehetségét nem lehet elpocsékolni, hiszen ez a nemzet vagyona mind: a föld természeti és ásványi kincseivel, és az ember fizikai és szellemi erejével, köztük a híres magyar elme sok-sok találmányával.

Ezekből ugye azt is látjuk, hogy Ön a vagyongazdálkodáshoz sem ért. Mégis úgy áll a helyzet, hogy Önnek kell rendet teremtenie ebben a hazában, Ön ül a székben, ahonnan békés eszközökkel rendet lehet teremteni. Ne felejtsük azt sem, hogy tartozik nekünk, hiszen abban is jelentős része van, hogy ez a selejtes Alkotmány vezérli életünket. Amely azonban mégis Önre lőcsöli a felelősséget, és a kötelességet.

Ez az Alkotmány, amely soha nem volt a magyar nép alkotmánya a 'szabad mandátum' elvének életben tartásával mára már olyan állapotokat hozott létre ebben a hazában, amely lehetetlenné teszi a tisztességes politizálást. Olyan vonzerőt gyakorol a mostanra már minden gátlásuktól megszabadult pénz-és hataloméhes harácsolók számára a 'szabad préda', a gyakorlatilag kontroll nélkül kifosztható államkassza, hogy mindenkit, aki az útjukba merészel állni könyörtelenül félre tesznek. Megveszik, megzsarolják vagy kicsinálják, ellehetetlenítik.

1948-ban még buszokkal cipelték a komcsik a választókat, hogy jó sok helyen szavazzanak, mostanra már ilyesmire nincs szükség, sokkal kifinomultabbak a módszerek. Már a kopogtató cédulák begyűjtésénél kiselejtezik a nemkívánatos jelöltet.

Ön tudja Sólyom László, hiszen a jog az egyetlen, amihez ért, a többieknek írom, akik a levelemet Önnel együtt olvassák, hogy ma az a rend ebben az országban, hogy ha egy embertől két kopogtató cédula érkezik, akkor mindkettőt meg kell semmisíteni, függetlenül attól, hogy az egyik esetleg igazi, a másik hamis. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Egészen egyszerű módszerekkel meg lehet fosztani azon állampolgárt a szavazati jogától, aki arra az eretnekségre mer gondolni, hogy tisztességes embert emelne a hatalomba. Konkrétan: ha mondjuk én, Harmathy Ildikó arra gondolnék, hogy Veszprém 4. sz. körzetében a ringbe szállnék a voksokért, akkor ugye először 750 db kopogtató cédulát kellene összegyűjtenem. Ha esetleg az aktuális hatalom úgy ítéli, hogy ez a nő veszélyes lehet, hiszen felelősen gondolkodik országról, természetről, még talán el is vinné a mandátumot (az emberek kedveleik, sokat tett értük, bátran ki is áll az érdekeikért, stb.) akkor nem várnák meg, hogy a listára felkerüljön a nevem, hanem már a kopogtató cédulák szintjén kiütnének a csatasorból. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy ki kell találni, vajon kiktől fogom begyűjteni a kopogtató cédulát és azokra a nevekre ki kell tölteni egy másikat és egyik éjszaka bedobni valamelyik párt postaládájába, mindegy melyikébe.

Azt pedig nem nehéz kitalálni, ki honnan gyűjti majd be a kopogtató cédulákat (kifinomult módszerek állnak rendelkezésre, az aláírás-gyűjtésekre vigyázzunk!). Esetemben igazán nem nehéz kitalálni, nyilván a piacom népétől gyűjteném a kopogtató cédulát.

Szögezzük még azt is le, (ezt sem Önnek írom Sólyom László, mert Ön ezt pontosan tudja) és lássuk már be végre: sem Szekeres Imre, sem Deutsch Tamás, sem Herényi Károly, sem Bokros Lajos, sem Kupa Mihály semmiben nem szenvedett hiányt az elmúlt 20 évben, percre vissza nem esett az életszínvonala attól, hogy esetleg elbukott egy választást.

Ők együtt játszák nekünk a politikai cirkuszt, együtt ülnek a húsosfazék körül, együttesen tartják fenn ezt az elmebeteg állapotot. Amire az Ön segédletével van lehetőségük.

A világot a környezeti katasztrófától Magyarország fogja megmenteni. Innen fognak elindulni azok a változások, amelyek majd egy új világrendet hoznak létre, ahol a tudás lesz a hatalom, a természet a szentség. Az ember művelt lesz és tájékozott, és a művelt és tájékozott ember tehetségét nem arra fogja használni, hogy egymást gyilkolja, hanem arra, hogy együttesen koncentrál a megoldandó feladatokra. Kvázi együttesen fog küzdeni a külső ellenség ellen, ami nem fizikai ellenség lesz, hanem szellemi, és egészen pontosan úgy hívják: ostobaság.

Ma Magyarországon sokan tudják, hogy a változás innen fog indulni, a Távol-keleti bölcsek véleménye sem más. Magam logikai úton dolgozom: nincs még egy ország, ahol ennyire kristálytisztán, kvázi modell értékkel jelenik meg a fogyasztói társadalom a maga legnyersebb valóságában. Nincs sem értelmiségi, sem vallási, erkölcsi kontroll.

Egy ország, amely maga a Kánaán, bőven elláthatná magát mindennel, amire csak szüksége van: élelemmel, vízzel, energiával és ásványi kincsekkel, ez az ország, ahol a világon a legmagasabb az egy főre jutó Nobel-díjasok és a bejelentett találmányok száma, ez az ország hatvanöt éve gyakorlatilag rabszolga sorban él, totálisan eladósodva és kisemmizve, mert felelőtlen erők idegen érdekek szerint dirigálják.

Innen fog indulni a változás, mert nekünk változásra van szükségünk, helyzetünk tarthatatlan. Fejlett demokráciákban, ahol a polgárok aránylag jól élnek nincs változás-kényszer, az elmaradott országokban pedig jelentős erők késleltetik a világszemléleti, társadalmi változások szükségszerűségét, pl. a vallás.

Nálunk egyetlen egyház sem bír olyan jelentős befolyással, hogy rá tudná venni az embereket a nyomor és megaláztatás további viselésére; nincs autógyárunk, amelynek érdekeit sértené, ha vízzel működő autógyárat hoznánk létre (a műszaki megoldás tekintetében Egely György írása utat mutat, több megoldás is lehetséges), a keletkező tripla haszon (a termékértékesítés haszna, az olcsóbb energia és a környezeti károk jelentős enyhítése) pedig országunkon azonnal hatalmasat lódít majd. Az olcsó energia óriási lehetőséget jelent, extra előnyt az iparban és a mezőgazdaságban (ahol előnyünk így is óriási lehetne, ha .), a gazdasági fellendülés hozza azonnal magával a kultúra és műveltség színvonalának tempós növekedését, korszerű, 21. századi iskolákat, értelmes szabadidőt, sportaktivitást, derűt és békét. A maffia pedig majd elmegy oda, ahol továbbra is szabadon garázdálkodhat, míg végképp ki nem szorítjuk erről a planétáról!

Önre vár a feladat, Sólyom László, mint már írtam. Nem írhat ki választásokat, míg nincs új Alkotmány; Az Új Alkotmányt népszavazás kell elfogadja; Megalkotásának és elfogadásának koordinálására Alkotmány elnököt kell választani; Önnek ki kell írni a pályázatot. Pályázhat bárki, aki akar: Orbán Viktor vagy Mesterházy Attila, Vukics őrnagy vagy Vona Gábor. Álljanak ki az ország elé, merjék megmérettetni magukat.

Tisztelt Sólyom László!

Gondolom szándékában sem volt, hogy megválaszolja a leveleimet, ne tegye! Szeretném azonban felhívni a figyelmét, hogy ezt a levelet az internet jóvoltából most Önnel együtt több száz ember olvassa, majd ugyancsak az internet jóvoltából a jövőben is bárki el fogja tudni olvasni. Az Ön mind a tizenegy unokája is! Nekik tartozik számadással tetteiért! Továbbá az ország majd' tíz millió becsületes polgárának, akiknek pokollá teszi az életét, feldúlja családját, baráti és emberi kapcsolatait ez a feje tetején álló rendszer.

Szörnyű következményekkel jár majd, ha Ön nem él a békés megoldás lehetőségével! Ha megengedi, hogy parlamenti választások legyenek Új Alkotmány nélkül, akkor az a sors vár ránk, hogy a ma jobboldalnak nevezett politikai formációk is kidolgozzák magukból a tisztességes, felelősség-teljes figurákat, megszabadulnak a Kósa Lajosoktól, ahogyan a bal-lib tette az elmúlt 6 évben (leglátványosabban az SZDSZ soraiban követhető a jelenség). Az ország végképp remény nélkül marad és elszabadulnak a koordinálhatatlan indulatok.

Tisztelt Sólyom László!

Ön a magyar történelem legnagyobb alakjai közé emelkedhet, ha megoldja ezt a feladatot. Mondom Önnek és garantálom, hogy az utókor a legnagyobb hálával fogja emlegetni az Ön nevét. Lehet, úgy gondolja, egy káptalantóti asszony ugyan mit garantálhat a történelemben? Csak emlékeztetném Tinódi Lantos Sebestyénre, Anonymusra és a számtalan, a maga korában jelentéktelennek tűnő történet-íróra, akiknek munkáiból ma a történelmet ismerjük. Minden eddigi írásom fenn van a hálón, ezután sem lesz másképpen.

Nem megoldhatatlan a feladat, higgye el! Hív egy TV stábot, odaáll a kamerák elé, és elmondja: Bocsánat Emberek! Hibáztam. Szeretném jóvá tenni a hibámat. Tartozunk Önöknek egy Alkotmánnyal - le fogja adni minden csatorna, higgye el!

Nem olyan sunyi módszerekkel, ahogy Gyurcsány miniszterelnök machinált annak idején, hanem nyíltan, egyszerűen, őszintén. Semmi mást nem vár ez az ország, ez a nép, mint egy őszinte, bűneit megbánt vezetőt. Törődést.

A szebb jövő reményében, tisztelettel:
Káptalantóti, 2010. január 27.
Harmathy Ildikó

Továbbította: Kutasi József

Hellodesign.hu Magyar falmatricák címen pályázatot hirdet

Pályázati felhívás

A Hellodesign.hu Magyar falmatricák címen pályázatot hirdet vektorgrafikus falmatricák tervezésére.

A pályázat célja a tehetséges művészek promótálásán túl olyan piacképes, művészeti értékkel bíró termékek létrehozása, melyek hozzájárulnak a kortárs művészet terjesztéséhez, a hazai vizuális kultúra fejlesztéséhez, egyidejűleg érvényesülési és kereseti lehetőséget biztosítva a programban résztvevők számára. A Hellodesign jelen programjában a pályázatoknál megszokott jutalmazási módszer, azaz a dobogós helyezettek alkalmi díjazása helyett, a lehető legtöbb művész folyamatos jövedelemhez való juttatását kívánja megvalósítani, a művészek tehetségét piacképessé és jövedelmezővé tenni.

2010. február 12., péntek

Lipto oldala - A mágneses rezgésszám változásának hatása az emberre.

http://bedefy.multiply.com/journal/item/499/499
Dr. Grandpierre Attila : A bioelektromosságról
A mágneses rezgésszám változásának hatása az emberre.

Újabb feljelentések és hadjáratok

10 cég, 14 szerződés – újabb feljelentéseket tett a BKV-vezér


Újabb feljelentéseket tett a BKV vezérigazgatója pénteken – közölte a tömegközlekedési társaság. Kocsis István 10 cég 14 szerződésével kapcsolatban fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

A BKV Zrt. belső kontroll igazgatósága által lefolytatott vizsgálat alapján 10 cég 14 szerződésével kapcsolatban merült fel bűncselekmények gyanúja. Kocsis István ezek miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést és átadta a rendőrségnek az ezzel kapcsolatos vizsgálati jelentést és a teljes dokumentációt. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy pontosan mivel kapcsolatos szerződéseket érint a feljelentés.

A társaság közleményében hangsúlyozza: továbbra is mindenben segíti a rendőrség munkáját, hogy a gyanús ügyek mielőbb tisztázódjanak.

A vezérigazgató egyébként legutóbb kedden tett feljelentést, akkor a HÉV békásmegyeri kijelzőivel kapcsolatos szerződés miatt kérte a rendőrség segítségét.

(FH)

Feljelentésekkel válaszol a szocialista „hadjáratra” Vitézy Dávid

Több tucat büntetőfeljelentést tett a BKV-ügyben, a személyét érintő kijelentetések miatt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnökségi tagja. Vitézy Dávid csütörtöki közleményében azt írja: az elmúlt napokban tett kijelentései miatt feljelenti Horváth Csabát, Nyakó Istvánt és Budai Bernadettet, ezen kívül számos médiaterméket, mert megfogalmazása szerint azt a „hazug látszatot keltik, hogy a BKV-nál zajló korrupciós ügyletekhez leleplezésükön kívül bármi más köze lett volna”.

Minden alapot nélkülöző, kétségbeesett hazugság-hadjárat indult ellene – állítja a VEKE elnökségi tagja. Vitézy Dávid közleményében úgy fogalmaz: „olyan nyilatkozatok és cikkek jelentek meg szocialista politikusok és a hozzájuk köthető médiatermékek részéről a BKV-nál lezajlott, a városházi politika legfelsőbb szintjeit elérő korrupciós botrányok kapcsán, amelyek azt a hazug látszatot keltik, hogy leleplezésükön kívül bármi köze lett volna ezekhez az ügyletekhez, vagy felügyelőbizottsági, illetve VEKE-s tisztségéből adódó kötelezettségein túl bármilyen kapcsolatban állt volna a korrupt cégvezetőkkel”.

Vitézy Dávid szerint az őt ért vádaknak az az oka, hogy a BKV felügyelőbizottságának tagjaként 2007 eleje és a tavalyi év vége között számos, a Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes által hozott BKV-menedzsmenthez köthető korrupciógyanús ügyekre irányította rá a figyelmet, és kezdeményezett vizsgálatot. Hozzátette: minden olyan feljelentés, amit a BKV vezérigazgatója tett, és amely miatt nyomozás indult, kivétel nélkül az ő javaslatára megindított belső ellenőrzési vizsgálatok nyomán történt.

A VEKE elnökségi tagja eddig már több tucat büntetőfeljelentést tett az elmúlt napokban az említett cikkek és nyilatkozatok miatt. Többek között Horváth Csaba, valamint számos médiatermék, köztük a – megfogalmazása szerint – épp a BKV-ügy gyanúsítottjai tulajdonában lévő, és általuk szerkesztett internetes lap ellen is. Vitézy Dávid emellett kijelenti, hogy feljelenti Nyakó Istvánt és Budai Bernadettet.

(FH)

Kapcsolódó>>
Illés: Egyre több fővárosi MSZP-jelöltre vetül a gyanú árnyéka


Lenyikhajozta Zuschlagot Szekeres (+videó)




2010. február 9., kedd

XI. kerületiek, sasadiak figyelmébe!

Program:

A "Farkasréti Esték" sorozat vendége BÍRÓ ANDRÁS ZSOLT antropológus, humánbiológus, a KURULTAJ főszervezője

A "Farkasréti Esték" sorozat keretében a SASFA februári vendége:

BÍRÓ ANDRÁS ZSOLT antropológus, humánbiológus, a KURULTAJ főszervezője

Az est időpontja:
2010. február 10. szerda este hat óra.
Helyszíne:
a Farkasréti Általános Iskola
Bp. XI., Érdi út 2.
Címe: "A kazakisztáni Madjar törzs genetikai vizsgálata. A magyarok nyomai Közép-Ázsiában."

Mindenkit szeretettel vár:
a Sasadi és Farkasréti Öregdiákok Egyesülete
(a belépés díjtalan)

Helyszín:

Farkasréti Általános Iskola
Budapest, XI., Érdi út 2.

Időpont:

2010.02.10 (szerda) 18:00

Honlap:

kurultaj.com/...

Jelleg:

ismeretterjesztő

Módosítva:

2010.01.18 08:44:51

880 milliárd Forint befektetés Indonéziában

Hol a pénz???
(Olvasói körlevél)

2005-ben a fidesz cinkosan hallgatott Gyurcsány és Kóka általi 880 milliárd Forint közpénz kilopásából az országból!

A Gyurcsány kormány nem tud elszámolni 900-1000 milliárd forinttal. Erről több elemzés is napvilágot látott már. Az ellenzék csak halkan tette föl a kérdést, hogy hol a pénz? A legátfogóbb elemzés erről a Heti Válasz hasábjain jelent meg. A dolog itt még nem ér véget. A megszorítások költségvetésében is van további 500 milliárd forint, amelyről Veres János nem hajlandó elárulni, hogy mire akarják elkölteni.

Megvan a szocialista-szabad demokrata kormány által elsíbolt pénz egy része

880 milliárd Forint befektetés Indonéziában

Az ebben a cikkben olvasható információk már megjárták a Magyar Nemzetet, a HírTV-t és a Fideszt is, s bár a dolog szerény véleményem szerint egyértelmű, mégsem látott napvilágot ez az információ. A média részéről érthető a dolog, mert az oknyomozó újságírást a médiatörvény teljesen ellehetetlenítette. A Fidesz prominensei részéről azonban nem világos, hogy annak ellenére, hogy már a 2006-os országgyűlési választások előtt el lett juttatva hozzájuk az anyag, miért nem kezdtek semmit az anyaggal. 2006 nyarán végül megtudtam, hogy egy Fideszes parlamenti képviselő ősszel, amikor már mindenki jelen van és a média is figyel, interpellálni akarta az ezen az oldalon található információkat. Próbálkozásaim csak azzal az eredménnyel járrtak, hogy végül részben elterjedt az infó. Tegnap előtt adott ki ugyanis a Jobbik egy közleményt [5] a témában. Innentől kezdve nincs miért tovább titkolóznom. Lássuk miről is van szó:

Egy cikk a Jakarta Post-ból

Egy rendkívül érdekes múlt évi tudósításra [6] akadt 2006 márciusában egy barátom az indonéziai Jakarta Post-ban. Elküldte nekem azzal, hogy fordítsam le a tartalmát, de fogalma sem volt, hogy mibe nyúlt. A cikk egy olyan előzetes megállapodás aláírásáról számol be, melynek kapcsán "magyar befektetők" 4 milliárd dollárt azaz a 2006 áprilisi árfolyamon számolva 880 milliárd forintot fektetnek be Dél-Szumátrában, és egy erről szóló megállapodást írtak alá az Indonéz kormánnyal. Az aláíráskor jelen voltak Gyurcsány Ferenc és Kóka János. Történt mindez 2005 júliusában. Még mielőtt azt gondolná bárki, hogy a "milliárd" szó elírás, közlöm, hogy minden forrás kivétel nélkül ugyanezt az összeget említi, ráadásul az eredeti cikkben szó van milliókról is, tehát kizárt az elírás. Az anyanyelvi hír is úgy szól, hogy "Hongaria Tanam 4 Miliar Dollar AS di Indonesia", márpedig a bahasa nyelvben (indonéz) a milliót "juta"-nak mondják.

A Jakarta Post cikkében egy ponton Dél-Szumátra kormányzója, miközben Gyurcsánnyal való találkozásra kíséri az Indonéz elnököt megjegyzi:

"Ez a 4 milliárd dollár befektetés óriási áttörés a számunkra. Szokásos esetben a központi kormányzat dönt térségünk minden jelentős gazdasági tevékenységét illetően. Most azonban egyedül határozzuk meg a dolgokat."

Ha 4 millióról lenne szó azt semmiképp nem nevezné a kormányzó "áttörésnek", ráadásul ugyanabban a cikkben említést tesznek milliókról is, amikor arról tájékoztatnak, hogy amúgy a magyar kormány 25 millió dolláros "soft loan-t" (kedvezményes kamatozású kölcsönt) adott autópálya építésre az Indonéz államnak. Gyurcsány miniszterelnök ezenfelül informatikai termékeket és szolgáltatásokat ajánlott fel, valamint katonai felszerelést. Ez utóbbira még visszatérek.

Mi történhetett tehát?

Időrend

2005 elején Gyurcsányék nagylelkűen átutaltak 4 millió dollárt az indonéz kormánynak, azzal a címkével, hogy a cunami áldozatainak szánják. Emlékezetes, hogy szinte ezzel egyidőben az erdélyi árvízkárosultaknak egyetlen árva fillért sem adott a szocialista kormány.

2005 július végén aztán ismét beállítanak Indonéziába immáron 4 milliárd dollár ígéretével és 25 millió dollár soft loannal (kedvezményes kamatozású kölcsön), melyről az a hivatalos hír, hogy autópálya építésre adják. Akinek a számok nem világosak, elárulom, hogy 25 millió dollár (5.5 milliárd Forint) nevetségesen kevés ahhoz, hogy autópályát építsenek belőle. 3 km-nél hosszabbra ebből az összegből egészen egyszerűen nem futja. Arra viszont bőven elegendő ez a pénz, hogy korrumpálják vele egy másik (úgyszintén korrupt) kormány tisztviselőit. A 4 millió cunamis dollár véleményem szerint csak egy előleg volt, amiből egy árva centet sem láttak a cunami áldozatai. A 25 millió pedig nem egy soft loan, hanem a vesztegetési pénz további kialkudott része volt. Ez biztosította be, hogy az egyébként politikailag elég zűrös országban a tisztségviselők kellően le legyenek fizetve ahhoz, hogy többé szóban se említsék azt a 4 milliárdot, amit Gyurcsány, Kóka, és a még egy tucat jelen l évő ember tettek zsebre.

A magyar internetes sajtóban mindössze egyetlen helyen az fn.hu-n tesznek említést az ügyről, ott viszont az összegek nem stimmelnek. "Csupán" 350 millió dollárról írnak a cikkben 4 milliárd helyett. Tekintve, hogy a sokkal kisebb összeggel támogatott vakcina ügyben szinte naponta tájékoztatgattak egy időben, ha ez valóban "befektetés" lenne, folyton azt nyomnák a médiából, hogy milyen ügyesek. Ezzel szemben itt csak elhallgatással találkozunk. Felmerül viszont a cikkben az egyik az ügyben szereplő cég neve, a Diagon Kft-jé, melynek nem csak a tevékenységi köre de a gazdagodása is úgymond érdekes, akár egy külön tanulmányt lehetne róla írni. A cég ügyvezetője az a Kern József, aki Kollányi Gáborral együtt többségi tulajdonosai a Hospinvest Rt-nek, mely Körmenden és Kiskunhalason azokat a kórházakat működteti, melyeket közül a körmendit sikerült csak privatizálniuk maguknak, a kiskunhalasi eladását végül 2001-ben Mikola István meghiúsította.

Végül a vagy.hu-n találtam egy írást [7], melyből kiderül, hogy "Kern remek kapcsolatokat ápol szocialista politikusokkal, legutóbb tagja volt annak az üzletemberekből álló csoportnak, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt kísérte el délkelet-ázsiai útjára." Többet erről az útról az írás nem beszél, ellenben ugyanott egy másik cikkből [8] azért képet kaphatunk arról, hogy ki is ez a Kern József.

Befektetés?!

A média az ügyet tekintve mindenhol befektetésről számol be. Ez Indonéziát ismerve eleve felettébb szokatlan dolog lenne. Ismeretes, hogy Indonéziában fegyveres bandák garázdálkodnak és szeparatista mozgalmak robbantgatnak. Ebben az országban 8 éve még pogromokat tartottak a Kínaiakkal szemben, és az iszlámizmus egyre nagyobb teret hódít. Szumátra északi részét jelenleg is az iszlámisták uralják.

Indonézia mind politikai, mind vallási, mind közbiztonsági, mind pedig katonapolitikai szempontból zűrös és instabil helynek számít a világban. Azokról a cégekről, melyek egy ilyen országban fektetnek be, joggal feltételezhető, hogy nem legális gazdasági elképzeléseik vannak, vagy a vezetőik félnótásak.

Lényeges még, hogy Indonézia a környéken közismert agresszornak számít. Lásd pl. Kelet-Timor és Nyugat-Pápua esetét. Az ország saját, soha véget nem érő polgárháborújában csak az jelentett az embereknek egy lélegzetvételnyi békét, amikor a cunami után a felek tűzszünetet tartottal egy rövid ideig. Ennek az országnak kínált katonai felszerelést Gyurcsány Ferenc a Jakarta Post tudósítása szerint.

Elviekben, és papíron tehát Indonéziában van az magyar adófizetők pénze. De ki lehet-e egyáltalán magyarázni a fentieket? Kétlem. Gyurcsányék soha nem fognak tudni számot adni arról, hogy ki és miért fektet be közel kilencszázmilliárd forintot egy totálisan zűrös országban. Strómanok segítségével elloptak az adófizetők pénzéből 900 milliárd forintot. Ez pedig azt jelenti, hogy bűnözőnek kell tekintenünk a szocialisták miniszterelnökét, Kóka Jánost, és minden strómant, aki érintett az ügyben.

Az írásom nyilvánosságra hozatalának időpontja: 2006.08.26

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Vízháború Magyarországon I.

Index - Bodoky Tamás 2010. február 9., kedd 00:02

Bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs előkészület volt az MNV Zrt.-nek a regionális vízműtársaságok átszervezésére tett kísérlete tavaly. Az Index megszerezte az ezt bizonyító, az állami vagyonkezelőnél készült előterjesztést, amelyet az ügyben kirobbant politikai botrány nyomán eddig a pénzügyminiszter és a vagyonkezelő is rejtegetett.

Forrásaink szerint az előterjesztésben foglaltak egy titkos háttéralku eredményét tükrözik, amely még a Gyurcsány-kormány és a Magyarországon jelenlévő két legnagyobb multinacionális víziközművállalat, a Veolia Eau és a Suez Environnement illetékesei között köttetett a vízműpiac felosztásáról - ezt azonban az érintettek cáfolják.

"A vízi közműveket üzemeltető társaságokban a kizárólagos állami/önkormányzati tulajdon helyett a többségi részesedések állami/önkormányzati kézben tartása mellett tőkeerős befektetők részére is célszerű lenne megnyitni a tulajdoni struktúrát, ehhez azonban a vízgazdálkodásról szóló törvény 9. paragrafus (1) bekezdésének módosítása szükséges." Ez áll a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2009. március 26-i keltezésű, az akkori vezérigazgató, Tátrai Miklós által jegyzett előterjesztésében. A Regionális vízi közmű társaságcsoport kialakítása egyes szolgáltatók vagyonkezelésbe adása útján címet viselő anyagot az MNV Zrt. Társaságokért Felelős Igazgatósága készítette.

Az előterjesztés szerint a vízgazdálkodásról szóló törvény "indokolatlan korlátokat szab a vízközmű társaságok tulajdonosi összetételének meghatározásában" annak ellenére, hogy az előterjesztő is megállapítja, hogy csak a kizárólagos állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő vízi közművek jogosultak az akár nyolcvanöt százalékos uniós támogatások igénybevételére. A racionálisabb működés és az optimális üzemméret elérésének ürügyén mégis több forgatókönyvet dolgoztak ki az öt állami tulajdonban lévő regionális víziközmű-társaság privatizációjának előkészítésére.

Az előterjesztést, amelynek létéről a tavaly tavasszal fellángolt, politikai színezetet is öltő vízprivatizációs vitában kormányzati tisztviselők is beszéltek, mindeddig hiába próbáltuk hivatalosan megszerezni, az MNV többszöri megkeresésünkre is elzárkózott a kiadásától.

Egy erről a témáról szóló véleménycikkre reagálva viszont Oszkó Péter pénzügyminiszter személyesen ajánlotta fel, hogy "készséggel engedek betekintést minden korábbi kormányzati döntésbe és dokumentumba, amiből kiderül, hogy ez a kormány soha semmiféle regionális vagy egyéb privatizációját nem tervezte a vízvagyonnak vagy az azt hasznosító társaságoknak. Ezt egyébként korábban ellenzéki képviselőknek is felajánlottam, amivel sajnos nem kívántak élni, hiszen csak megzavarta volna a politikai célú üzenetek gépies ismétlését."

Oszkót többször is megpróbáltuk a szaván fogni, de több hónap elteltével, ismételt kérésre sem kaptunk betekintést tőle semmiféle kormányzati döntésbe vagy dokumentumba.

A más forrásból megszerzett előterjesztésből viszont az derül ki, hogy az ellenzék vádjai megalapozottak voltak, hiszen valóban léteztek kormányzati elképzelések a regionális víziközmű társaságok privatizációjának előkészítésére. Igaz, azok még az előző, a Gyurcsány-kormány idején manifesztálódtak a vagyonkezelő Veres János által kinevezett vezérigazgatója, Tátrai Miklós előterjesztésében.

Ártatlannak tűnő kezdetek

A vízközművek magánosítása világszerte a privatizáció egyik legvitatottabb formája. Történelmileg a víz közösségi tulajdonnak, és nem piaci terméknek számított, a vízi közművek közösségi - önkormányzati vagy állami - tulajdonban működtek. Az elmúlt húsz évben egyre több olyan előrejelzés látott napvilágot, hogy az édesvízkészletek korlátos volta és az emberiség gyorsan növekvő vízigénye miatt az édesvíz lesz "a 21. század olaja", és ezzel párhuzamosan multinacionális óriáscégek jelentek meg a vízközmű-szolgáltatások piacán.


A pécsi vízmű botrány. Nyirati István, a Pécsi Vízmű Zrt. vezérigazgatója és a székházat birtokba vevő Winkler Tamással a Tettye Forrásház Zrt vezérigazgatója

A vízközművek privatizációjával kapcsolatban nagyon vegyesek a tapasztalatok, számos nemzetközi példa azt mutatja, hogy a vízszolgáltatás privatizációja magasabb árakhoz, szociális feszültségekhez és munkahelyek megszűnéséhez vezethet. A privatizációval szembeni civil ellenállás emellett általában abból táplálkozik, hogy a vízvagyon magánosítása társadalmi igazságossági problémákat vet fel, és a természetes monopóliumok liberalizálása a magánvállalatok minden korábbinál nagyobb piaci hatalmával fenyeget.

Ma Magyarországon viszont - annak ellenére, hogy a regionális vízművek még állami tulajdonban is képesek nyereséget termelni - inkább úgy merül fel ez a kérdés, hogy mi kerül többe az országnak, egy monopolhelyzetben lévő magáncég profitja, vagy egy köztulajdonban, politikai irányítás alatt álló cég pazarlása és korrupciós ügyei?

Természetes monopólium

A természetes monopólium olyan monopólium, amelynek gazdasági okból nem maradhat fenn versenytársa, vagyis nem tud legalább két tartósan nyereséges cég ugyanazon a piacon ugyanolyan szolgáltatást vagy terméket kínálni. Ilyen helyzet akkor állhat elő, ha a piac mérete relatíve kicsi egy vállalat hatékony méretéhez képest, például a magas fix költségek következtében. A természetes monopóliumok általában erős szabályázottságot és szervezettséget igényelnek, ezért a vállalatoknak szoros kapcsolatban kell lenniük az államhatalommal. Az Egyesült Államokban a természetes monopolhelyzetben lévő vállalatok ugyan szinte kivétel nélkül magántulajdonban vannak, de működésüket az állam szabályozza és felügyeli. Az elmúlt évtizedben az Európai Unió országaiban elmozdulás történt az amerikai modell, az állami monopóliumok liberalizálásának irányába. Magyarországon természetes monopóliumnak tekinthető például a vasúti és a közúti infrastruktúra üzemeltetése. Forrás: Wikipédia

A vagyonkezelő belecsap a lecsóba

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) tavaly áprilisi közleménye szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács határozott egyes, állami kézben lévő regionális víziközmű-társaságok átalakításáról:
  • az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) vagyonkezelésébe adják a Tisza Menti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) és
  • a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) állami tulajdonú üzletrészét.
Az MNV az átalakítást azzal indokolta, hogy "a társaságcsoport megalakulásával a régió meghatározó piaci szereplőjévé lép elő, nő a versenyképessége, hatékonyabbá válik a víziközmű-társaságok működése. A vízi közművek a vízgazdálkodási törvény értelmében továbbra is kizárólagos vagy többségi állami tulajdonban maradnak".


Regionális víziközmű-társaságok
Észak-Magyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV, Kazincbarcika)
Tisza Menti Regionális Vízművek Zrt. (TRV, Szolnok)
Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV, Vác)
Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV, Tatabánya)
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV, Siófok)

A bejelentésnek nagy visszhangja volt, az ellenzék és az ellenzéki sajtó az állami kézben lévő regionális víziközmű-társaságok, sőt a stratégiai jelentőségű magyar vízbázisok privatizációjának rejtett előkészületének első lépcsőfokát vélte felfedezni a döntés hátterében. Fónagy János, az Orbán-kormány volt közlekedési és vízügyi minisztere parlamenti interpellációjában azt mondta, hogy a korábbi privatizációs folyamat a szakmai és érdekvédelmi tiltakozás eredményeképpen ugyan megakadt, de a döntésből úgy tűnik, hogy a kormány ilyen irányú szándékát nem adta fel.


Oszkó Péter
Oszkó Péter pénzügyminiszter erre úgy felelt, hogy "nem, nem és nem. Nem adjuk el a vízvagyont, nem adjuk el a vízhasznosítást, nem adjuk el a vízszolgáltatást" Az átszervezést a racionálisabb működéssel indokolta, és azt mondta, hogy félreértés vezethetett arra a következtetésre, hogy privatizáció előkészítése zajlana.

A Magyar Nemzet válaszul hazugsággal vádolta Oszkót, és olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyekből kiderül, hogy a pénzügyminiszter 2004-ig egy olyan ügyvédi irodának az egyik vezetője volt, amelyik kidolgozott egy koncessziós modellt a regionális vízi közművek üzemeltetésére és privatizációjára. A koncepció a privatizáció egyik lehetséges formájaként a vízművek vagyonkezelésbe adását írja le, az állam ebben az esetben nem a vízművek tulajdonjogát adná el, hanem magáncégek üzemeltetésébe adná a víziközmű-társaságokat.

Az ellenzéki interpretáció szerint a DMRV és a TRV vagyonkezelésbe adásával ennek a receptnek az első része valósulhat meg, és a miniszter nem mondott igazat a parlamentben.

A vízügyesek és a környezetvédők is tiltakoztak

Az MNV döntése ellen maguk az érintettek is tiltakoztak, a DMRV üzemi tanácsa és szakszervezete, és az érintett települések lakói az MNV székháza előtt demonstráltak. Ányos József, a Magyar Víziközmű-szövetség elnöke szerint, ha nem az önkormányzatok kapják meg a regionális vízműveket, az történhet, ami a gáz- és az árampiac privatizációjánál: a multinacionális vállalatok érdekei érvényesülnek a fogyasztókéval szemben, az árak pedig elszabadulhatnak. Ányos szerint a kormányzat terve a regionális vízművek összevonásáról a privatizáció előkészítése [2], hosszú távon ez nem a köz érdekét szolgálja, csupán forráskivonás a költségvetési lyukak betömésére.

Az ügyben megszólalt a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa is, és a regionális víziközmű-cégek átszervezésének felfüggesztését kérte [3] az MNV-től. Fülöp Sándor számos panaszt és bejelentést kapott az üggyel összefüggésben. A többi között panasz érkezett a DMRV feldarabolásával, az egységes vízbázis külön cégekhez csatolásával kapcsolatban is.


Ivóvízkutak

A panaszok egy része szóvá teszi, hogy az átszervezés eredményeként a vízi közművek hosszabb távon kikerülhetnek a közösségi tulajdonból, miután 2007-ben a vagyontörvény a regionális vízi közműveket kivette az állami törzsvagyon köréből, és forgalomképessé tette őket. 2008-ban az is felmerült, hogy az Új Tulajdonosi Program keretében privatizálnák a regionális vízi közműveket, és az önkormányzatok is bejelentették igényüket a területüket érintő regionális vízi közművek tulajdonjogára.

Bár a Gazdasági Versenyhivatal az ÉRV kérésére 2009. júliusában - mivel nem minősül vállalkozások összefonódásának, érdemi vizsgálat nélkül - jóváhagyta a DMRV és a TRV állami tulajdonú részesedésének az ÉRV vagyonkezelésébe adását, a tranzakcióból végül mégsem lett semmi. Az MNV ugyanis szeptember elején, a vezérváltás után hatályon kívül helyezte az áprilisi döntést arra hivatkozva, hogy a vagyontörvény újabb módosításával időközben ismét tartós állami tulajdonba kerültek a regionális vízi közművek.

Ezt a törvénymódosítást azonban éppen a privatizációtól tartó fideszes képviselő, Fónagy János kezdeményezte, a kormány pedig azért támogatta, hogy meggyőzze a kétkedőket: nincs privatizációs szándéka. A hivatalos verzió szerint nem a privatizáció előkészítéséről szóló áprilisi MNV-döntést viszont ezek szerint mégis okafogyottá tette.


Fónagy János

Az MNV áprilisi döntését megalapozó dokumentumokat a vagyonkezelőtől és a pénzügyminisztertől is hiába kértük. Más, neve elhallgatását kérő forrástól viszont sikerült megszereznünk az előterjesztést, amelynek tartalma finoman szólva ellentmond a pénzügyminiszter állításainak. Meggyőződtünk arról is, hogy az Oppenheim és Társai - Freshfields Bruckhaus Deringer ügyvédi iroda, Oszkó Péter akkori munkahelye valóban tanulmányt készített még 2003-ban A regionális vízi közművek üzemeltetése, privatizációja címmel.

A, B, C és D terv a tőkebevonásra

Az MNV 2009. március 26-i előterjesztése négy utat is felvázol a magántőke bevonására az öt állami tulajdonú regionális vízműtársaságba.


Tátrai Miklós
Az első variáció a "minősített többséget biztosító befolyásszerzés konstrukciója" elnevezésre hallgat az előterjesztésben, ez még "2008 augusztusában került előkészítésre".

 Az A terv szerint két vállalatcsoportot alakítanának ki, az egyiket az ÉRV, a másikat a DRV vezetné. A másik három regionális vízi közmű (az ÉDV, a TRV és a DMRV) állami tulajdonú részvényeit eladták volna a két befolyásszerzőnek, amelyek "megfelelő jogszabályi módosítások után már tőzsdeképes társaságok lettek volna, megteremtve annak lehetőségét, hogy piaci befektetők friss tőkével belépjenek ezen vállalatokba".

Az A terv azonban nem tudott megvalósulni, mert - áll az előterjesztésben - "a Vgtv. módosításából mind a mai napig nem lett semmi, ami akadályát jelenti a regionális vízmű társaságokba történő esetleges tőkebevonásnak".
A második variáció, a B terv egyfajta "holding struktúra" kialakítása lett volna. Ebben a forgatókönyvben az MNV egy olyan leányvállalatot hozott volna létre, amely vagyonkezelésbe kapja az összes regionális vízművállalat állami tulajdonú részvényeit. Ez a konstrukció kikerülte volna a törvényi akadályt, de "feltételezve, hogy a Vgtv. kívánt módosítása ősszel bekövetkezik", a szakértők elvetették.
A harmadik, C variáció az "átalakulás" lett volna, "miután nyilvánvalóvá vált, hogy a Vgtv. módosítása nem következik be ősszel". Az átalakulással keleten a DMRV és a TRV az ÉRV-be, nyugaton az ÉDV a DRV-be olvadt volna be. "Ezzel a módszerrel szintén biztosítható az, hogy két olyan méretű társaságot hozzunk létre, mely már tőzsdeképes lehet akkor, amikor a Vgtv. megnyitja ennek a lehetőségét." Az átalakulás azonban nagyon időigényes lett volna, ezért végül a D terv, a "vagyonkezelésbe adás módszere" vitte el a pálmát.

A D terv már csak a három kelet-magyarországi társaság összevonását célozza meg a fent már ismertetett módon, azaz a DMRV és a TRV beleolvadna az ÉRV-be.


Víztározó Budapesten

Az előterjesztés ezután hosszan taglalja a konstrukció előnyeit a racionálisabb működés és a költséghatékonyság szempontjából. Érdemi indoklás nélkül marad viszont az a javaslat, miszerint a Duna mindkét partján szolgáltató DMRV dunántúli területei kerüljenek át az ÉDV-hez.

Az előterjesztés többféle sztenderd elutasító válaszszöveget is tartalmaz a területükön lévő regionális vízi közművekből tulajdonrészt igénylő önkormányzatoknak, mert "szakmai szabályozás és önkormányzati koncepció hiányában a részvények átruházásával kapcsolatban felelős döntés semmilyen formában jelenleg nem hozható". Az is kiderül az előterjesztésből, hogy az MNV jogi igazgatósága által megbízott külsős ügyvéd szakmai közreműködésével készült, de a megbízott neve nem szerepel az anyagban.

Hátsó szándékok

Az MNV által titkolt előterjesztésből két mögöttes cél világosan látszik. Az egyik, hogy kidolgozói tőkebevonás címén kívánatosnak tartották a regionális víziközmű-társaságok tőzsdére vitelét és legalább részleges privatizációját, az átszervezésre kidolgozott forgatókönyvek mindegyike ennek a nem is leplezett célnak alárendelve készült. Ráadásul a dolog sürgős is lett volna, mert a C tervet, az "átalakulást", azért vetették el, mert megvalósítása 9-11 hónapig tartott volna.

A másik mögöttes cél az volt, hogy az öt regionális víziközmű-társaságból két vállalatcsoport alakuljon ki a Duna két partján, ezért lett volna szükség az egységes vízbázison szolgáltató DMRV dunántúli területeinek szakmai indokokkal nehezen alátámasztható leválasztására.

Nevük elhallgatását kérő, a vízügyi szakmában tevékenykedő forrásaink szerint az előterjesztésben foglaltak egy titkos háttéralku eredményét tükrözik, amely még a Gyurcsány-kormány és a Magyarországon jelen lévő két legnagyobb multinacionális víziközmű-vállalat, a Veolia Eau és a Suez Environnement illetékesei között köttetett. Bár a háttéralku tényét mindkét oldalról határozottan tagadják, forrásaink szerint az MNV vezetősége akkoriban többször is tárgyalt a Veolia és a Suez embereivel, majd a DMRV-től és a TRV-től kirúgták azokat a vezetőket, akik a vízművek közösségi tulajdonban tartását szorgalmazták volna.

Az önkormányzati tulajdonú, helyi vízművállalatokban az értékesíthető tulajdonrészek ugyanis a rendszerváltás óta már túlnyomórészt elkeltek Magyarországon. Utoljára a miskolci városi vízmű került kalapács alá 2006-ban, a "vízprivatizációs éhséget" pedig jól jelzi, hogy a meghirdetett, egymilliárd forintos árhoz képest négymilliárdos ajánlat is érkezett rá, ám az önkormányzat végül mégis visszalépett.

Felosztották a piacot

Azóta minden befektető arra vár, hogy mikor fogják privatizálni a regionális vízműveket, és erről szólt az állítólagos háttéralku is: Kelet-Magyarországon a Veolia, Nyugat-Magyarországon a Suez kapta volna a regionális vízi közműveket, és ezeket az elaprózódott, helyi vízművállalatokkal összevonva érték volna el az optimális, regionális üzemméreteket. Ez a megoldás nem lett volna szokatlan, hiszen 1984-ben Párizsban is a Szajna mentén osztozott meg az önkormányzati vízművállalaton a Veolia és a Suez.

Nem véletlen az sem, hogy a Kelet-Magyarországon elhelyezkedő regionális vízműtársaságok éppen a kazincbarcikai székhelyű ÉRV-be olvadtak volna, mert ezzel a társasággal a Veolia szoros kapcsolatokat ápol, már a miskolci városi vízműre is konzorciumban adtak be árajánlatot. Ha az ÉRV-nek sikerül bekebeleznie a Duna menti és aTisza menti regionális vízművet, az már európai szinten is jelentős privatizációs célpont. "Mindenki tudta, hogy a Veolia táplálja ezt az ötletet" - fogalmazott egyik neve elhallgatását kérő forrásunk.

A Dunántúlra viszont a Suez vetette ki a hálóját hasonlóképpen, Pécset hídfőállásnak szánták a regionális terjeszkedéshez, aminek a következő nagy lépése a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) privatizációja lehetett volna. A regionális piacbővítést a Pécsi Vízmű Zrt.-n keresztül kis lépésekben addig is elkezdték, vesztükre, mert ez casus bellit szolgáltatott a pécsi vízműháborúra.

(Folytatjuk)

Prof. Dr Bokor Imre: A KONSPIRÁCIÓ ÉS GYÖKEREI

A Hírháló Kárpát-medence rovata
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=almenu1

AKTUÁLIS, IGAZ, KÖZÉRDEKŰ.

MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG LEVELESLÁDÁJA

  VÁLASZTÁSI SEGÉDANYAG

A KONSPIRÁCIÓ ÉS GYÖKEREI

Gazdasági (pénzügyi) helyzetünk hiteles (valós) adatait (a Rákosi-Kádár korszaktól kezdve, a Gyurcsány–Bajnai korszakig bezárólag) sohasem közölték a magyar közvéleménnyel és a külföldi illetékes (gazdasági, pénzügyi vagy statisztikai) szervezetekkel!

A Gyurcsány-Kóka „dübörgő” gazdaságunkra utaló hazugsága nem más, mint a Kádár korszak évi (feltupírozott) KSH jelentéseinek plagizálása.

Kádár rendszeresen "felhizlaltatta" az évek során egyre csökkenő tendenciát mutató tervgazdasági mutatókat. Ebben készséges segítőtársa volt Havasi Ferenc, miniszterelnök helyettes, és Nyitrai Ferencné a KSH elnöke, de a csalók brancsában ott találjuk a „KGB ellen harcoló” Medgyessy Pétert is (!), aki pénzügyminiszteri és miniszterelnök helyettesi beosztásában tisztában volt a valós gazdasági helyzetünkkel.

Nyitrainé 10 évig mérhetetlen szorgalommal „dolgozott”, „érdemei” elismeréseként (1985-89-ben) a brit Királyi Statisztikai Társaság tiszteletbeli tagjává, (1984-89-ben) az Európai Statisztikusok Konferenciája alelnökévé, majd a rendszerváltozást követően a JPTE és a Miskolci Egyetem díszdoktorává, 1991-ben az MTA Statisztikai Bizottság tagjává választották. 1988-ban Állami Díjjal, 1994-ben Fényes Elek és Keleti Károly emlékérmekkel ismerték el „eredményes” munkáját.

Elképzelhető, hogy a valóságtól gyökeresen eltérő, valótlan (DÜBÖRGŐ) gazdasági mutatókkal való "bűvészkedést",- Gyurcsány és Kóka elvtársak Kádártól, Havasitól, Medgyessytől vagy Nyitrainétől vették át, felismerve, hogy a nyilvánosság előtt elkövetett (gátlástalan) hazugságokat, számos hazai vagy külföldi intézmények is honorálják.

A konspirációt, a csalást, a hazugságot és a „csúsztatást” tehát örökölték jelenlegi főguruink, és feltételezik, hogy ezekkel a „fogásokkal” tovább folytathatják kisded játékaikat. Tévednek! Elegünk volt belőlük! Ki lesznek söpörve a hatalomból és „megfizetnek” a nemzet elleni (anyagi, erkölcsi, etikai) vétkeik sokaságáért!

L a s a n í r o m, hogy Lendvai Ildikó is megértse: M E G - F I Z E T - N E K !

MESTERHÁZY ATTILA NE KÉRJEN BOCSÁNATOT

A hordószónokká felcseperedett miniszterelnök-jelölt, túlkoros ortodox (vörös) hallgatósága előtt „megpengette” elődjei jól bevált „húrjait” és kijelentette, hogy nem akar olyan országban élni, ahol az orvosok a betegeket politikai hovatartozásuk alapján kezelik.

Alattomos és kitalált vádaskodására egyetlenegy példa sem található, hacsak nem arra gondolt, hogy egykori (balos) egészségügyi miniszterünk (Molnár Lajos) egy betegének az egészséges jobb fülét műtötte meg a bal helyett, de az sem politikai okok miatt történt, hanem szakmai fogyatékosságának (vagy illuminált állapotának) a következménye volt.

Ha viszont Mesterházy édesapja pszichiátriai kezelésre szorulna, akkor valóban jobb lenne, ha nem ebben az országban folytatnák az életüket, mert az alulképzett, „balos” Horváth Ágnes úgy szétverte az egészségügyet, hogy (többek között) a jobb vagy baloldali, illetve ideológiailag semleges elmebetegek zöme az utcákon, tereken és az aluljárókban ténfereg. A minap gázoltak halálra egy kóborló (szabálytalanul közlekedő) elmebeteget, de nem ő az első áldozat, akinek a halála H. G. lelkiismeretétén szárad (ha van ennek a perszónának lelkiismerete).

Az Orvosi Kamara Elnöke elítélte Mesterházy vádaskodását és felszólította, hogy kérjen bocsánatot az orvosoktól. Véleményünk szerint egy notórius hazug bocsánatkérését nem kell szorgalmazni, hiszen naponta kérhetné a bocsánatot, mert igaz érvek vagy állítások még nyelvbotlásként sem hagyják el a hangképző szerveit.

BUDAPESTETRE MÉRT „ATOMCSAPÁS”

Hirosima és Nagaszaki a második világháború végén elszenvedett nukleáris csapást követően - mintegy 20 év elteltével -, a legkorszerűbb világvárosok soraiba zárkózott fel.

Budapest pedig,- Demszky Gábor „főpolgár” csapásai következtében, 20 év alatt semmit sem fejlődött, gazdátlanná vált, útvonalai és terei elhanyagoltak (kátyúk ezreivel tarkítottak), a portálok kopottak, piszkosak, az ebtartás rendezetlen, a közbiztonság „chicagói”, a koldusok, hajléktalanok és illegális árusok tömegei lepik el a várost. mikroszkóppal sem található olyan létesítmény, amely Demszkyhez kötődne, tehát a „teljesítménye” felér egy „képletes” atomcsapással!

Helyettesek, fő-és „altanácsadók” tömegével „dolgozott”, de azokat képtelen volt irányítani (ellenőrizni vagy „kordában” tartani). Most pedig - Pilátushoz hasonlóan -, mossa kezeit Hagyó Miklós miatt, szóban és írásban is kész igazolni, hogy többször is figyelmeztette kilengéseire, sőt a nyomaték kedvéért a fejét is csóválgatta, csupán azt nem tette, amit egy vezető beosztású személynek tenni kellett volna…!

Ennyi „tellett” ettől a senkiházi hazugtól, erre hivatkozik most undorító és primitív védekezésként, hogy mentse az „irháját”, és tovább uralkodjon néhány hónapig. De talán addig sem, merthogy: Mesterházy Ernő főtanácsadója „belépőjével” kezdetét vette a „Fővárosi Főpolgármesteri Nagycirkusz” műsora, Horváth Éva „életművésznő” és más „statiszták” fellépésével.

Demszkynek halvány fogalma sincs arról, hogy mit jelent vezetni, irányítani, tervezni, ellenőrizni. hacsak nem a horvát tengerparti objektumának létrehozásáról van szó.

Az elfogulatlanság és az igazság szellemében azért meg kell említeni, hogy Demszkynek voltak önálló ötletei és a fővárost érintő döntései is. Keresztül vitte az EXPO megtorpedózását, a Teleki szobor felállításának megtiltását, Sztalin díszpolgársági címkéjének megtartását, a polgármesteri hivatal körüli utcák „műveleti területté” való nyilvánítását és fokozott (állandó) rendőrségi ellenőrzését, valamint új (traktorokkal behajtani tilos) KRESZ táblák kihelyezését.

Nem végzett rossz munkát a horvát tengerparti objektumának létrehozásával sem, az ellenőrzést és az irányítást sem mulasztotta el, bár a rossz nyelvek szerint „fekete” fuvarokkal és üzemanyaggal ingázott Budapest és Isztria (Kusari) között.

Rengeteget utazott külföldre tapasztalatszerzés céljából, még a dél-afrikai haditengerészeti bázishoz is elfáradt, hátha szüksége lesz honi flottillánknak hasznos tanácsaira. Nem tehetett róla, hogy a HM egy tollvonással felszámolta ezt a törpe haderőnemet.

Demszky szerint,- külföldön sokan elismerik az itteni tevékenységét. Fel kell tételeznünk, hogy ott is hazudott annyit, mint itthon (számtalan esetben), különös tekintettel a Magyar Hírlapban közétett fizetett hirdetésében 1990-ben.

Ha a parlamenti választásokat követően lerendeztetik vele itthoni „számláját”, akkor ragadja meg a lehetőséget és távozzon külföldre, kevesen fognak könnyeket hullajtani érte…

TANÁCSADÓK ÉS MÁS HERÉK

Mindent tisztelet a kevés kivételnek, de rovatunkban már évek óta emlegetjük, hogy a (fő, helyettes-és „közönséges”) tanácsadók, a szóvivők, a túlméretezett létszámú képviselők, valamit az állás, illetve funkció-halmozók nélkül, kicsiny hazánk nem lenne sereghajtó az EU tagállamok listáján.

Talán - de nem biztos -, hogy Medgyessy Péter nyitotta meg a tanácsadók hosszú sorát, amikor több tíz millió HUF-ot markolt fel a Paksi Atomerőműtől hasznos SZÓBELI(!!!) tanácsaiért, de büntetőjogi felelősségem teljes tudatában állítom, hogy tanácsainak értéke annyit sem ért, mint Lamperth Mónika ígérethalmaza.

Mint utazó nagykövet is „bekaszált” néhány tízmilliót, de szorgos és hasznos munkájáról szerényen hallgattak az ILLETÉKESEK és a médiák.

A nemrégen elhunyt Király Béla (hazánk és a nagyvilág legügyesebben hazudozó szélhámosa, háromszoros dezertőrje és tábornok bajtársait bitófára segítő besúgója), szinte egyetlen kormányfőt sem hagyott tanácstalanságban szenvedni, de nagy valószínűséggel „leverte volna a lécet” egy tiszthelyettesi vizsga letételének megkísérlésekor.

Országos szinten sokba kerülhetett az adófizetőknek az egyes minisztériumok, főhatóságok és ad hoc bizottságok főguruinak (és holdudvaruknak) a dotálása. A Magyar Honvédségnél például soha nem volt annyi dandártábornok vagy vezérezredes, mint a kis operett hadsereggé „karcsúsított” haderőnkben, amely költségvetését szépen „megcsapolták” a különféle tanácsadói (szakértői) díjakra, külföldi utazásokra és szeszesitalokra fordított summák.

A JÉGHEGY CSÚCSA

A BKV-nál kipattant végkielégítési botrány csupán a jéghegy kicsiny csúcsát jelenti, és figyelemelterelő manővernek minősül, a közpénz mértéktelen (jogtalan és arcátlan) herdálásáról, mert nagyon kevés kivétellel minden minisztériumban, háttérintézményeinél, vállalatoknál és különféle szervezeteknél hasonló példák tömegei találhatók.

Célszerű lenne alapos vizsgálatot végrehajtani a MALÉVNÁL (visszamenőleg), a MÁV-nál, a közszolgálati televízióknál és a rádióknál, a Magyar Postánál, a közterületi parkoló szerveknél, ahonnan szintén „talicskával” hordják szét az adófizetők pénzét.

A több (tíz) milliárdos adósságokat felhalmozóknál változatlan (nagyságrendben) folyt és folyik a jutalmak, prémiumok, végkielégítések, sikerdíjak, étkezési hozzájárulások, ruhapénzek, „repi” juttatások, taxi díjak, mobiltelefonok és számlák kifizetése, gépjárművek, irodabútorok, technikai eszközök cseréje, tömeges külföldi „kiruccanások” finanszírozása, miközben egyre növekszik az államadósság, a munkanélküliek-és a létminimum alatt vagy annak a környékén élők száma.

Ha egyes vezetők illetményét a nyugati világ hasonló beosztású személyeihez igazítják, akkor felvetődik a kérdés, hogy a „pórnép” miért marad ki ebből a és milyen vastag arcbőrt viselnek azok, akik a minimálbér ötvenszeresét vagy százszorosát vágják zsebre (havonta)? Akik ezerszeres végkielégítéssel vonulnak nyugdíjba úgy, hogy ismét „munkába” állnak havi néhány „rongyos” millióért (lásd: Szilágyiné Szalai Eleonóra elvtársnő tanulságos történetét, vagy Kuncze által pátyolgatott, majd kiemelt nyugdíjjal távozott Császárnét, aki hivatalos BM ügydarabbal igazolta az ausztráliai bíróságnak, hogy az ÁVH-sok soha sem alkalmaztak testi fenyítést)?

A jéghegy teljes bemutatásához egy több ezer oldalas, többkötetes kiadványt kellene készíteni, amely híven tükrözné, hogy kikhez, mennyi, mikor és milyen címen folyt el a tízezer milliárdos nagyságrendű HUF Rákositól kezdve, Kádáron át Gyurcsányig és Bajnaiig bezárólag!

MSZP-S NYUGDÍJASOK AGYMOSÁSA

Most szólj hozzá!                    Válaszok itt