Blogarchívum

2010. március 31., szerda

Emlékezzünk: 40 cm-es kilátó épült 39 millió forintból

2009. okt.6. Index/Veszprém

Best of Blog

Én magam ritkán szoktam a hazai korrupciós ügyekről írni itt, a blogon, lévén ebben az országban következmények nélkül röpködhetnek jobbra-balra a milliós összegek, és már ott tartunk, hogy igazából nincs hírértéke annak, ha a bürokrácia, az alapítványok és a pályázatok dzsungelében rejtélyes módon elnyel a föld néhány százmilliót. Az aprópénznek számító 20-30-40 milliók eltűnése pedig szinte már szóra sem érdemes, mindennapi jelenséggé vált.

Persze ettől még lehet minden héten 15-20 bejegyzést ennek a témának szentelni – meg is teszik ezt helyettem más blogok -, meg lehet napi szinten felháborodni a kommentekben, meg jól kibeszélni az abszurdisztáni sztorikat. Ám valljuk be, túl sok értelme ennek nincs.

Én mindig azt szoktam mondani, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni! Mert amikor lett volna alkalom a változtatásra, akkor kényelmesebb volt a fotelből szélsőségesezni és elhatárolódni. Hát tessék, birka magyar! Azt kapod, ami neked jár. Mert akaratgyenge, meghunyászkodó, a sajátjait folyamatosan felaprózó és becsmérlő nép ennél nem is érdemel jobbat! Az meg egyenesen szánalmas, hogy úgy teszünk, mintha ez a kialakult helyzet nem a mi felelősségünk lenne. Mert ha vesszük magunknak a fáradságot, és leásunk egészen a probléma gyökeréig, akkor világosan láthatjuk, hogy az elmúlt húsz év alatt kialakult helyzet a mi döntéseinknek az eredménye. Ez a csupasz valóság, a többi tényező legfeljebb csak árnyalja a képet. Na, sikeresen elkalandoztam…

A lényeg a lényeg: ezúttal nekem is muszáj lekörmölnöm az abszurd ügyeknél rendre előkerülő, jól ismert mondatot, miszerint ilyen ország nincs még egy! És tényleg nincs! Kéne indítani egy külön kategóriát a Guinness-rekordoknál az uniós támogatások és közpénzek legpofátlanabb lenyúlásai címmel. Biztos vagyok benne, hogy Magyarország hosszú-hosszú évekig világelső lenne!

A napokban például Bodrogkeresztúron borult a bili. Az ügy – ha nem komoly összegről lenne szó -, azt is mondhatnánk, hogy röhejes. Sőt, igazság szerint az ember kínjában már csak egy groteszk vigyort tud az arcára erőltetni, miközben a fogai közül kipréseli, hogy bazmeg, ilyen a világon nincs! De van! Hölgyeim és uraim! De van! Bodrogkeresztúron legalábbis sikeresen összehozták a lehetetlent, és ezzel még a hazai mezőnyben is maradandót alkottak, ami azért – lássuk be – nem kis teljesítmény!

 
40 cm-es kilátó épült 39 millió forintból.

 
Gyorsan ütöttem egy entert, hadd álljon szépen, egymagában ez a fenti mondat. Olyan jól mutat, nem? Hát még maga a kilátó, ahogy a 40 cm-es magasságával a csodás, bodrogkeresztúri táj fölé tornyosul! Micsoda látványban lehet része az oda tévedőnek a kilátó tetejéről! És közben valószínűleg még azt sem veszi észre, hogy egy kilátó tetején áll éppen! Hát, csak megérte centinként az a majd egymillió forint! Bár az alpolgármester, Gál László (a vastagbőrű) maga is elismeri, hogy igen alacsonyra sikerült a kilátó, mégis szabadkozik. Szerinte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől nyert 39 millió forintból (!) erre futotta! Mert – mint állítja – rengeteg földet és szemetet kellett onnan elhordani, és a körülötte lévő erdőrészt is ki kellett tisztítani. Na meg padokat is kiraktak, és még járdát és szalonnasütőket is építettek a kilátóhoz.

Így viszont már minden világos és érthető! Megnyugodtunk, Lacikám! Egy kósza pillanatra már tényleg azt hittük, hogy a kilátó építésére kapott 39 millió forint nagy részét pofátlanul lenyúltátok! Mentségünkre azért tegyük hozzá, hogy ennyi pénzből nem lehetett egyszerű összehozni egy olyan, mindössze 40 cm-es kilátót, amelynél még a mellette lévő vízmű dombja is sokkal magasabb! De úgy tűnik, ti ezt is megoldottátok!

 
Gratulálunk!

Az átváltozás csodája: vezérigazgató lett az informátorból

Szerző: Vitéz F. Ibolya
http://hvg.hu/
2010. március 30., kedd,

A hvg.hu információi szerint a választási informatikai rendszereket fejlesztő Idom 2000 Zrt. előre megkapta a szükséges információkat, mire ír ki pályázatot az illetékes állami hivatal, hogyan lehet azokat megnyerni. Aki az infókat szállította ma az Idom 2000 Zrt vezérigazgatója. Deményné Kertész Krisztina, a vezér, kérdéseinket mint rágalmakat utasította vissza.

Az ex-belügyesek által alapított Idom több mint egy évtizede végzi a választási, illetve az okmányirodai rendszerek informatikai fejlesztését a komplikált nevű Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH), korábban pedig elődje, a BM KÖNYVH megbízásából. A hivatal közbeszerzései valójában egyszemélyes versenyek voltak, arra hivatkozva, hogy az Idomé volt a kifejlesztett szoftverek szerzői joga, más cég, ennek  hiányában eleve nem rúg labdába. .

(Az Idom 2000 Zrt. fantomizálódott alvállalkozójáról, a É.B.SZ.K. 2004 Építőipari, Beruházó és Szolgáltató Kft.-ről korábban írt a HVG. Mint kiderítettük, a 2006-2007-ben 400 millió forintnyi munkáról számlázó céget egy marokkói férfinak adták el 2008-ban, aki egyébként az idegenrendészeti nyilvántartásban nem is szerepel. )  

Deményné Kertész krisztina Fotó: MTI

Ebben a helyzetben szinte túlbiztosításnak tűnhet, hogy a fejlesztéseket megrendelő hivatal olykor a közbeszerzést megelőzően olyan anyagokat juttatott el az Idomnak az elvégzendő feladatokról, amelyek még inkább megkönnyítették, hogy a pályáztatások győztese lehessen. Például még 2003-ban, a családjogi törvény és az ehhez kapcsolódó rendelet módosításakor, az akkor még KÖNYVH néven futó hivatal projektterve az Idomnál landolt. Ebben a közbeszerzési eljárással kiválasztandó fővállalkozóra váró feladatok, azaz a szükséges informatikai fejlesztések, és a részletes pénzügyi terv is szerepeltek. Tartalmazta a hivatal által becsült költségeket - amolyan mankót a közbeszerzési tárgyalások áralkujához.

A későbbiekben az Idom 2000 megkapta a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási rendszerrel összefüggő feladatlistát, az ügyfélkapu-projekthez kapcsolódó becsült költségeket, sőt, hozzájutott az Európa Tanács üléséről készült összefoglalóhoz, amely az EU közös schengeni határ-ellenőrzési együttműködésének központi elemét, az úgynevezett SIS-fejlesztéseket részletezte..

A fontos információk forrása nem volt más, mint a megrendelő KEK KH elnökhelyettese, Deményné Kertész Krisztina, aki 2007-ben köszönt le posztjáról, majd pályáját 2008-tól -- az Idom 2000 Zrt. vezérigazgatójaként folytatta. Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a vezérigazgatóval, ám Deményné Kertész Krisztina emailben feltett kérdéseinkre elutasítóan válaszolt. Mint írta: „a levelében foglalt alaptalan gyanúsításokat, sőt rágalmakat visszautasítom. Ezek oly mértékben sértik személyiségi jogaimat, hogy mailben küldött levelével kapcsolatosan határozottan nem kívánok nyilatkozni.” Mindezt megtoldotta azzal, hogy az Idom címére levélben elküldött kérdéseinkre „a cég jogi képviselője válaszolna”.

Kapcsolódó:
Még több:

 >> Politikusfigyelő

Kíváncsi rá, mi jelent meg egy-egy politikusról a hvg-n? Vagy csak megnézné egy honatya weboldalát, blogját, facebookos vagy twitteres oldalát? Itt mindent megtalál, egy helyen.

>>Nézőpont: 300 ezer fideszes adná második szavazatát a Jobbikra

Csalás a Kósa elleni videó

Valótlan állításokat tartalmaz és kényszer hatása alatt született az az interneten közzétett videófelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolja Kósa Lajos debreceni polgármestert és a város vagyonkezelő cégét - írta a Népszabadság, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap szerdai számában.

A Népszabadságnak a videó szereplője, Rónai Attila azt mondta: a felvételen ő szerepel, de az ott elmondottakból egyetlen szó sem igaz. Hozzátette, hogy valaki rávette minderre, s ezért a rendőrségen feljelentést fog tenni kényszerítés miatt.

A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a birtokába jutott rendőrségi feljelentésre hivatkozva azt írta: Rónainak az olajszőkítési ügyekben ismertté vált Portik Tamás mutatott be két férfit, akik azt állították, a Nemzetbiztonsági Hivataltól jöttek, és Kósa Lajosról gyűjtenek adatokat. A két férfi később azzal fenyegette meg Rónait, hogy régi ügyei alapján börtönbe juttatják, ha nem működik velük együtt. A két lap által közölt feljelentés szerint a Kósa Lajost rágalmazó videót 2007-ben vették fel, az egyik, magát NBH-sként bemutató férfi vezényletével.

A BRFK a Magyar Hírlappal azt közölte: a feljelentés alapján három napon belül döntenek a nyomozás elindításáról vagy elutasításáról. A rágalmazó videó miatt feljelentést tesz Kósa Lajos is, aki megjegyezte: 2002 óta minden választási kampányban érte támadás, s eddig mindegyik kapcsán indított jogorvoslati eljárást megnyerte.

Még több:

4 csodás alagút a magyar búzamezőn

Vastagbőr
A Vastagbőr blog illusztrációja


A jövő héten átadják az M6-os és M60-as autósztráda Szekszárd és Pécs közötti szakaszát. Lesz benne egy 8 kilométeres szakasz, melyben 4 alagút és 3 völgyhíd épül - mintegy 40 milliárd forintért. A Szekszárd és Dunaújváros reláció átadása viszont egy völgyzáró gát süllyedése, illetve a hidakat és felüljárókat építő Pontium Zrt. fizetésképtelensége okozza. Korábban az egyik alagút beomlott, többször találtak feketén foglalkoztatott munkásokat.

Korábban a Portfolio.hu helyszíni körképében megírta: szétlopják az M6-ost. A kialakult feketepiacon 9-10 ezer forintért vásárolhatjuk a beton köbméterét, több száz liter gázolajhoz juthatunk 220 forintos egységáron, de többek szerint az építkezésről igazából mindent be lehet szerezni, ami mozdítható.

Az építkezés és a pálya 28 éves üzemeltetése 267 milliárd forintba kerül az államnak, amit havi részletekben törleszt a költségvetés 2038-ig. A pálya kivitelezését – nagyrészt magyar alvállalkozókkal – egy nemzetközi konzorcium végezte. Az építkezés két évig tartott.

A Pontium egyébként arra hivatkozik, hogy az alvállalkozói cégeit azért nem tudja maradéktalanul kifizetni, mert neki is tartoznak - írta a Napi Gazdaság. A társaság egy 800 millió forint értékű átalánydíjas szerződés keretében a szakaszon kilenc műtárgyat épített a Bil finger és Berger Kft. egyik társaságának megbízására. Ebből azonban csak 530 milliót kaptak meg. A Bilfingernél viszont arra hivatkoznak, hogy amíg kapcsolatban álltak a Pontiummal, minden valós teljesítést kifizettek.

Az autópályaépítéseknél is gyakori körbetartozások ellen a kormány új törvényt alkotott. E szerint április elsejétől magánberuházások esetén is, a nagyobb értékű (5,1 millió EUR) építkezéseknél a megrendelőnek az építkezés megkezdése előtt előre át kell adni a vállalkozói díjat egy úgynevezett fedezetkezelő részére.

Ezek után lássuk a négy darab, 8 kilométeres szakaszon, összesen 40 milliárd forintért megépített alagutakat:


4 alagút a szántóföldön, Szekszárd és Bóly között


A bátaszéki alagút


Kapcsolódó anyagok:

Építőipar: új szabályozás a lánctartozások ellen

Kilakoltattak, megyek a híd alá

2010. március 30., kedd

Megkezdődött a túzokok násza!




"...A túzokdürgés titokzatos dolog; ahogy szeptemberi hajnalokon megborzong az ember a bőgő bikát hallgatva, úgy csodálja a szem ezeknek a nagy pusztai madaraknak a nehezen érthető és mérhető alakváltozását. Az bizonyos, hogy akik látták már az alföldi rónák csodáját, soha nem felejtik azt..."

http://www.mme.hu/hirek/1046-megkezddoett-a-tuzokok-nasza.html

ARÉNA - Info Rádió

http://inforadio.hu/arena/
2010.03.30. 19:00
vendég: Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, XII. kerület polgármestere
Téma: Választási kampány - esélyek, az önkormányzatok és az oktatás helyzete.

> kérdezzen vendégünktől!
 
2010.03.31. 19:00
vendég: Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgtó-helyettese, a T-Mobil vezetője
Téma: A mobilszolgáltatók helyezete: lakossági üzletág, fejlesztések, uniós hatósági szigorítások.

> kérdezzen vendégünktől!
 
 

2010. március 28., vasárnap

Újabb botrány a bábolnai földértékesítéssel kapcsolatban

Budai Gyula:

Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere - aki egyben országgyűlési képviselő is -, 240 hektár állami földterületet játszott át külföldi befektető részére. 7,7 milliárd forint kár érhette az államot - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Budai Gyula.

 

Egy ingatlanforgalmazó cég honlapján olyan hirdetés olvasható, melyben 240 hektáros bábolnai földterületet kínálnak értékesítésre. A terület előnyei között említik, hogy kedvező a logisztikája, nagy meleg- és hévízkészlet található rajta, valamint a bányászati engedély rendelkezésre áll. Az ára 8 milliárd forint.

Budai Gyula az említett földterülettel kapcsolatban elmondta: a 240 hektáros területet a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél Horváth Klára kezdeményezésére kiírták pályázatra, majd két strómanon keresztül 227 millió forintért megvásárolták, ezután a külföldi befektető 4 milliárd forint jelzálogot jegyeztetett be. Most egy cég 8 milliárd forintot szeretne kapni ezért a földterületért. Az államot ebben a vonatkozásban körülbelül 7,7 milliárd forint kár érte. Így kell csinálni szocialista módra - jegyezte meg a Magosz szövetségi igazgatója.

Horváth Klára nem érte be annyival, hogy közreműködött az ingatlan átjátszásában a külföldi befektető részére. A külföldi befektetőnek még azt is megengedték, hogy a székhelyét az önkormányzathoz jelentse be - húzta alá Budai Gyula.

 

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy valaki a kapcsolatait felhasználva arra törekszik, hogy az állami földeket az állam tulajdonából kivonva külföldi befektetők részére játssza át.

A szövetségi igazgató hangsúlyozta: Horváth Klára nemcsak abban vett részt, hogy a területet átjátssza a külföldi befektetőnek, hanem tevékenyen hozzájárult ahhoz is, hogy a befektető megszerezze, értékesítse ezt a földet. Budai Gyula úgy látja, a polgármesternek a nyomozás során választ kell adnia arra a kérdésre, mi volt neki ebben az üzlet.

A Fidesz a bábolnai földértékesítést azon ügyek között szerepelteti, amelyekben elszámoltatásra kerül sor - szögezte le a Magosz szövetségi igazgatója.

Kigyulladt Gyurcsány szaunája – három embert kimentettek

Gyurcsány: Háztartási tűz volt
2010. március 28. 19:03

 
MNO - PL
Tűz ütött ki a Gyurcsány Ferenc által is lakott ház földszinti szaunájában vasárnap kora este. A ház erkélyéről három személyt kimentettek a tűzoltók – közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság. Gyurcsány háztartási balesetnek minősítette az esetet.
Molnár Péter szóvivő közölte: a tűz a földszinti szaunában keletkezett. Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) főosztályvezetője az MTI-nek elmondta: összesen három személyt mentettek ki létrával a házból, amelyben nyolcan tartózkodtak. Egy ember enyhe füstmérgezést szenvedett, őt a helyszínen ellátták – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc az MTI megkeresésére megerősítette, valóban az ő Szemlőhegy utcai házában történt a tűzeset vasárnap kora este. A volt miniszterelnök a tűzről azt közölte, hogy az egy egyszerű háztartási baleset volt. Egyúttal azt is elmondta, hogy a tüzet már el is oltották, és ezért köszönetet mondott a tűzoltóknak, akik – mint hangsúlyozta – gyors és szakszerű munkát végeztek.

(mti)

2010. március 27., szombat

Komolytalan




Műsorajánló, rövidhírek

SZABAD GONDOLAT: 2010. március 28-án, 7.05-8.55-ig - Műsorajánló

Ismétlés: 21.05-től 22.55-ig

Szerkesztő-műsorvezető: Barna Dóra, Kocsis Éva

E-mail címünk: szabadgondolat@lanchidradio.hu

Korrupt az egész világ? Üdvözlet a zsebbe csúsztatott borítékok, a lezsírozott meccsek és az összekacsintások világában. Egy országban, ahol nem szégyen a mutyizás és a rendszert a protekció olajozza. Ez itt a nagy megvesztegetőshow, maszekolással, „uram-bátyámozással”, tanácsadói szerződésekkel és haveri szívességekkel. Szóval a nagy kérdés, hogy mikor lesz a csalás végre szégyen, nem pedig érdem.

Leleplezés: Demszky lovardát szépíttetett az FKF-fel (+videó)

Nemcsak aszfaltoztak, többmilliós felújítási, karbantartási munkákat is végzett a Fővárosi Közterület Fenntartó a főpolgármester ingatlanjain – a Hír Televízió Célpont című műsorának erről két, az FKF-nél felelős beosztásban dolgozó ember nyilatkozott.

Nem engedik ki Demszky főtanácsadóját

Szabadlábra helyezte a bíróság csütörtökön Zelenák Tibort, a BKV egykori kommunikációs főosztályvezetőjét, míg Mesterházy Ernő, a főpolgármester volt politikai tanácsadója továbbra is előzetesben marad – derült a ki Fővárosi Bíróság pénteki közleményéből. Mindkettőjüket a BKV-ügyek kapcsán gyanúsítják.

Százmilliók a miskolci szocialisták kampánycégének?

Simon Gábor, a miskolci villamosberuházás miniszteri biztosának vezényletével Káli Sándornak, a borsodi megyeszékhely polgármesterének is kampánytanácsokat adó céget hirdették ki a 30 milliárdos villamosprojekt kommunikációs tendere győzteseként.

Bosszúhadjárat? – Eü-reform „szocialista módra”

Vélhetően a Gyurcsány-kormány által megkezdett egészségügyi reformmal való szembefordulás miatt kellett távoznia a Jahn Ferenc-kórházból Dr. Káposzta Zoltánnak, aki az ideggyógyászati osztályt vezette az intézetben. Káposztát azzal vádolják, hogy szabálytalanul töltött ki egy igazolást az OEP felé, ami az elbocsátásához vezetett. A Jahn Ferenc-kórházat egyébként Gerő Gábor, az MSZP egészségügyi tagozatának elnöke vezeti.

Csepeli kettős gyilkosság: mégis megvannak azok a fontos papírok

A rendőrség szerint megvannak azok az iratok, amelyeket a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola 2009 januárjában meggyilkolt igazgatója, Takács József akart átadni feljelentés kíséretében a rendőrségnek.
A Népszabadság szombaton azt írta, hogy a táska – amiben állítólag az iratok voltak – nincs a rendőrség birtokában, bár a feljelentés „más úton” eljutott hozzájuk. A rendőrség két nyomozást folytat: az egyiket a gyilkosság, a másikat a menet közben felmerül gazdasági bűncselekmények kapcsán. A rendőrség szerint ez utóbbiak – sikkasztás, csalás, közokirat hamisítás – akár lehettek is a gyilkosság indítékai.

MDF-es jelöltre leadott cédulákat foglalt le a rendőrség

Farkas Tibor MDF-es képviselőjelöltre leadott kopogtatócédulákat foglalt le a rendőrség pénteken a XVII. kerületi önkormányzat épületében.

Martonyi János elvállalná

Hivatalos felkérés esetén elvállalná a külügyminiszterséget Martonyi János. Korábban Orbán Viktor is megerősítette, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén ismét a politikusra bízná a külügyi tárca vezetését, és a magyar uniós elnökséggel kapcsolatos feladatokat.

Lázár: Hamarosan kiderül, kik lopták szét az országot (+videó)

A Fidesz elkészítette azt a 11 ügyet tartalmazó listát, amelyeket kormányra kerülése esetén mindenképpen megvizsgálna az elmúlt 8 év MSZP–SZDSZ-es kormányzásának elszámoltatása során – jelentette be Lázár János pénteken Budapesten.

Orbán: Vége lesz az egészségügy megnyomorításának

Az egészségügyben a következő kormány legfontosabb feladata az lesz, hogy megakadályozza a rendszer összeomlását, és ehhez kész pénzügyi eszközöket is biztosítani – mondta Orbán Viktor pénteken, miután meglátogatta az óbudai Szent Margit Rendelőintézetet.

Több mint háromszoros fölény a Fidesznél

Orbán: A kilábalás első lépése, hogy elmegyünk választani (+videó)

A válságból való kilábalás első lépését az embereknek kell megtenniük azzal, hogy elmennek választani, a leendő kormányé csak a második lépés lesz – mondta Orbán Viktor országjáró körútjának szombati, kaposvári állomásán, újságírók előtt.


2010. március 26., péntek

Megérkeztek a darányi gólyák! :-)

Figyelem! ismét indul a darányi gólya-valóságshow
Újraindul a gólya valóságshow Darányban, ahová pénteken megérkezett a gólyapár, Chuck és Ludmilla. Négy éve figyelik őket állandóan egy webkamerán keresztül, mára megszokták, hogy hírességek. A tavalyi szezonban csaknem 400 ezren látogatták meg a weboldalt.
Folytatás...

http://propeller.hu/itthon/430268-figyelem-ismet-indul-a-daranyi-golya-valosagshow


webkamera>>http://kki-darany.hu/wwwroot/golya/keretek_hagolyavan.html


2010. március 25., csütörtök

Equifest lovaskiállítás a Magyar Hucul Ménessel

Március 25. de 10:00 - márc. 28. 18:00
Budapest, Hungexpo

Négy napon keresztül a magyar lovasélet minden számottevő résztvevője jelen lesz, és bemutatja kínálatát. A Magyar Hucul Ménes kiállító standdal és lovas bemutatóval mutatkozik be mind a 4 napon. Mindenkit szeretettel várunk egy kis ló szaglálásra, simogatásra, baráti találkozóra!

Műsorajánló és hírek

Péntek 13:00-14:00

Zöldgömb

>> Élő adás

Környezetünk színe és visszája

Ki egyengette a csempészhálózat útját? – „Magyar kormánytag veje”

Belső vizsgálatot indítottak a vám- és pénzügyőrségnél, hogy kiderítsék, érintett-e valaki a szervezeten belül a Romániában kipattant nemzetközi parfüm- és cigarettacsempészet ügyében – tájékoztatott csütörtökön a VPOP kommunikációs osztálya. Mivel a vizsgálat folyamatban van, ennél többet egyelőre nem közölnek. Korábban az Erdélyi Krónika című lap számolt be internetes oldalán arról, hogy a magyar kormány egyik tagjának veje is „egyengette” a csempészáru útját – legalábbis ezt állította a csempészhálózat török származású vezetője.

Tarlós: Csődközeli helyzetben van Budapest

Jelenleg csődközelben van a főváros – jelentette ki Tarlós István egy erzsébetvárosi lakossági fórumon.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: a szocialisták és a szabad demokraták 15 évnyi közös fővárosi vezetés után hihetetlen rossz gazdasági helyzetet hagynak maguk után. Csak a BKV külső és belső adóssága több száz milliárd forint - közölte.

Az MSZP volt főpolgármester-helyettesének, Horváth Csabának kijelentésére reagálva, miszerint a közlekedési vállalat korrupciós ügyei miatt a Fidesz is felelős, mert megszavazták Antal Attila vezérigazgató kinevezését, Tarlós István elmondta: egyetlen érvük volt Antal Attila mellett, mégpedig az, hogy legyen vezetője a BKV-nak. Hozzátette: a szocialisták pedig azt ígérték, hogy Antal Attila el fogja tüntetni a BKV óriási deficitjeit.

(hírTV)

Se pénz se Föld – kisemmizve állnak a 47-es menti gazdák

Sem pénzük, sem földjük nincs azoknak a tulajdonosoknak, akik eladták a 47-es főút melletti földjüket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek.

Az adásvételi szerződésben a vevő 60 napos fizetési határidőt vállalt. Az állami cég azonban most arra hivatkozik, hogy az uniós támogatások csúszása miatt jelenleg nem tud fizetni a kisajátított földek után. Az eladók átverve érzik magukat, és ügyvédhez fordultak.


Olvassa tovább a hírTV összeállítását!


MAGYAROK – Csütörtök 22.05-22.55 Ismétlés

Az anyanyelv, a dalok, a viselet és persze a táncaink is segítenek megfogalmazni, megtartani és kifejezni mindazt, amik vagyunk. András Mihály 20 esztendővel ezelőtt valójában autót vásárolni indult Székelyföldről Bécsbe, csak hát útközben betévedt a táncművészeti főiskola felvételiére.


Orbán: Ízig-vérig európai gazdaságpolitikára készülünk (+videó)

Az Európai Unió 10 éves prioritásai – a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés – megegyeznek a Fidesz–KDNP gazdaságpolitikai céljaival – mondta Orbán Viktor Brüsszelben a néppárti vezetők csúcstalálkozóján.

Csepeli robbanás: kihúzták a holttestet

A tűzoltók kihúzták a Mol csepeli üzemanyag-tároló tartályában ragadt férfi holttestét csütörtök délután. Korábban azért nem fértek hozzá, mert a szerkezet annyira megrongálódott a tűzben, hogy életveszélyes lett volna bemenniük a holttestért. A tartályt éppen tisztították, amikor a szerencsétlenség történt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, majd később a tüzet.

Chicagóban kezdődik a magyar holokauszt-túlélők pere a MÁV ellen

Április 22-re tűzte ki a meghallgatást egy chicagói bíróság abban a kártérítési perben, amelyet a holokauszt magyar túlélői illetve magyar áldozatainak leszármazottai indítottak még február 9-én a magyar vasúttársaság ellen – tájékoztatott csütörtökön a MÁV.

Megnyitották a Rákosi-bunkert – az éj leple alatt

Egy éjszakára megnyitották Budapest legbiztonságosabb helyét szerdáról csütörtökre virradóra. Az ötvenes években épült Rákosi-bunker 50 méter mélyen van a föld alatt, még egy atomtámadás elől is megóvna több mint 2000 embert.

Okmányirodai csalás: ketten kerülhetnek előzetesbe

Két ember előzetes letartóztatását indítványozta a rendőrség csütörtökön a veszprémi okmányirodai vesztegetési ügyben. Egyikük a hivatal dolgozója, a másik pedig egy vállalkozó. Szerdán egyébként összesen 12 embert állítottak elő a rendőrök, köztük van az okmányiroda vezetője és nyolc ügyintéző is.

"Gyümölcsoltó Boldogasszony" napján,

2010. március 25-én
      A tavasz kezdete, fák, virágok, rügyek éledése, Gyümölcsoltó Boldogasszony a fogantatás, megtestesülés napján köszöntjük a Nőket. Ekkor kezdik oltani a gyümölcsfákat. A hosszú sötét téli napok után megkezdődnek a tavaszi munkák, mely az év folyamán aztán meghozzák a jó munka gyümölcsét.
      Daczó Árpád (Lukács Atya) erdélyi Ferences szerzetes "Csiksomlyó titka Mária-tisztelet a néphagyományban" című könyvében olvashatók az alábbi sorok:
      "Égi Édesanya! Minden bűnünk és hűtlenségünk ellenére Mária népe vagyunk ma is! Mert Ö a Babba Mária betartja a szavát, amivel elfogadta Szent István felajánlását, mikor is Mária oltalmába ajánlotta Magyarországot. Szent István tulajdonképpen csak megújította azt a valóságot, amivel már évszázadokkal talán évezredekkel azelőtt, ki tudja hányszor és hány törzsfőnök, nagyfejedelem vagy éppen király tette oda népét Boldogasszonya anyai ölének oltalmazó biztonságába! Kutatásaim során - írja Lukács atya -, érdekesek voltak a nőkkel való ismeretségeim. Mindig azokat sodorta elém a Szűz Anya, akikben különösképpen is virágzott az igazi nőiesség és a Máriás lelkület. A magyar nő mindig a Boldogasszonyban látta nőiességének örök példaképét, és ezért tisztelte is őt a magyar férfi mindig úgy, mint a Boldogasszonynak részére küldött földi mását. Európa népeinél pedig szinte közmondásszerű lett a "lovagias magyar nép" elnevezé s. A lovagoknak éppen az volt egyik vállalt főtulajdonságuk a: Nőtisztelet. A férfi az erő, a nő a szív. És ezen az egységen a Boldogasszony Őrködik."
      E morális válságban kérjük nap mint nap Boldogasszony Anyánk oltalmát Hazánkra, hogy mielőbb győzedelmeskedjék Hazánkban már végre a sok hazugság helyett az igazság, az emberek szabadsága a Szent Korona Alkotmánya értékrendjében.

Köszöntjük a NŐKET Gyümölcsoltó Boldogasszony napján,
március 25-én Magyarországon, Európában és az egész Világon egyaránt.

Kelt: Budapesten, 2010. Kikelet havában /március 25-én/
Perjés Andrea


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Lourdes


A franciaországi Lourdes a Pireneusok között, a Gave patak mentén húzódik meg a spanyol határ mentén, közel a Földközi tengerhez. A kegyhely a jelenések előtt nyomorúságos kis település.

Három gyermek, Bernadette és Maria Soubirous, a helyi szegény molnár lányai és Janka Abadie 1858. február 11-én fát szedegetnek a Massabielle szikla környékén. A malompatakon átgázolnak, de a 14 éves beteges Bernadett elmarad társaitól. Váratlanul erős szélzúgásra lesz figyelmes, és feltekintve a patak túloldalán egy sziklahasadékban a Szent Szüzet pillantja meg.

A jelenés asszonya fénytől övezve gyönyörű fehér ruhában tűnik fel, lábai sarutlanok, egy vadrózsabokor ágait érintik, egy-egy aranyrózsával ékesítve, derekát, pedig kék öv fonja körül, fején dús fátyol. A Szűz imádságra kulcsolt kezében hófehér rózsafűzért tart, amelynek szemeit aranylánc fogja egybe.

Bernadett ijedtében rózsafűzére után kap, de félelmében még keresztet se tud vetni. A Hölgy ekkor bátorítólag rámosolyog, lassan keresztet vet, de nem szól semmit. Ő követi a Szüzet és térdre ereszkedve imádkozni kezdi a rózsafűzért. Amikor befejezi, a Szűz közelebb inti, de ő nem mer mozdulni, s ekkor a jelenés eltűnik.

A harmadik jelenés napján /február 18./ a Szűz először szól Bernadetthez, amikor a gyermek látnok arra kéri, írja fel nevét a magával hozott papirosra. A Szűz ellenben azt kéri, két héten át mindennap jöjjön el a jelenés helyére, mert sok embert szeretne látni.

A kilencedik jelenés / február 25. / napján, amikor már 350 ember jön el, a Szűz a következőket mondja:
"Igyál és mosdjál meg a forrásból és egyél a füvekből, melyek ott teremnek".

A gyermek a patakhoz akar futni, de a Szűz megállítja:
"Ne menj oda! Én neked nem azt mondtam, hogy a Gave patakból igyál, hanem ebből a forrásból meríts."
Bernadett a jelzett helyre megy, s kézzel kaparni kezdi a földet a barlang egyik száraz szögletében, s nemsokára víz jelenik meg. A negyedik próbálkozásra legyőzve undorát iszik a sáros vízből, megmosakszik s eszik a fűből is. A jelenlevők bolondnak nézve őt megkérdezik miért tette ezt? Bernadett válasza:
"A bűnösökért."

Március 2-án a Szűz a következőt kéri:
"Menj és mondd meg a papoknak, hogy jöjjenek ide és építsenek itt kápolnát!"

A plébános bizonyosságot akarva a jelenés asszonyának neve után érdeklődik, de Bernadett nem tud mit mondani. A plébános jelet akarva mondja a gyermeknek, hogy kérje meg a Hölgyet, hogy virágozzék ki a rózsabokor, és a kápolna felépül. A Szűz mosolyog a kérésen, s csupán ennyit mond:
"Bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat."

A forrás vize egyre bőségesebben árad, elhagyja a barlangot, s vize letisztul.

Az első csodás gyógyulások már a jelenések napjaiban bekövetkeztek, ennek ellenére hadjárat indult Bernadett és a forrás ellen: rendőrségi eljárások, a barlang betömése, korlátok felállítása, tiltások következtek. A forrás és a csodás gyógyulások nem győzik meg az emberek nagy részét és a plébánost sem.

1858. március 25-i jelenés során a Hölgy megmondja a nevét:
"Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás."

Az utolsó jelenésre a barlang előtt április 7-én, Mária búcsúlátogatására pedig július 16-án kerül sor.

A lourdes-i jelenések üzenete:
- Emeljenek kápolnát a jelenés helyén, vezessenek oda zarándoklatokat.
- Háromszor szólít fel bűnbánatra és biztat a bűnösök megtéréséért végzett imára.

A lourdes-i jelenések történetében sokan játszottak szomorú szerepet, olyannyira, hogy 1869. szept. 4-én IX. Pius pápa levele vet csak véget a megnyilvánuló rosszindulatnak.

Bernadett 13 évig volt szerzetes és a megaláztatás és a testi szenvedések élete végéig elkísérték. 1844. január 7-én született Bolyban és 1879. április 16-án halt meg Neversben. 1925-ben boldoggá avatásakor exhumálták, és holttestét 46 év után épségben találták.

1933. december 8-án XI. Pius pápa avatta szentté. Bernadett holtteste ma a nevers-i kolostorkápolnában látható.
Az Egyház 1993-tól az első lourdes-i jelenés napján február 11-én ünnepli a Betegek Világnapját.

titkosertelmurozsa

Szűz Mária jelenésének szent helye * DÖMÖS - RÁM VÖLGY

Dömösön, a Rám völgyben, Szűz Mária jelenésének szent helyén csodálatos berket, ligetet alakítottunk ki. E helyen gyógyulást kérhetünk testi, lelki, szellemi gondjainkra, megérezhetjük mennyei Anyánk és Atyánk szerető ölelését. Ne felejtsük el megköszönni azt a mérhetetlen csodát, melyben részesülünk!

Dömös, a Dunakanyar nevezetes helye,
Határa a Pilis Tájvédelmi Körzet része.
A Rám szakadék a környék híressége.
E vadregényes helyen, aranyló fényben,
Jelent meg Szűz Mária szelleme 1885-ben.

A szent ligetet bemutató kisfilmünk
megtekinthető Kovács - Magyar András 32. filmjén,
címe: Szent helyek - Szent idők:

Filmünket indítani kell! Kattintson a bal alsó sarokban lévő lejátszás gombra!
A jobb alsó sarokban elérhető a teljes képernyőméret!

Egyre többen zarándokolnak e kegyhelyhez. Idilli a környezet, rabul ejti az embereket. Csörgedezik a kis patak, a forrás vize erőt ad. Utazunk a képzelet szárnyán, életre hívjuk a múltat. Ez a felújítás szép példája az összefogásnak. A nap fénye beragyogja a tájat. A madarak vidáman köszöntik a látogatókat. Ebben a szép környezetben, bánatodra vigaszt találhatsz. A gyógyító padon, meghitt perceidben Máriához fordulhatsz.

Dömös, e régi, ősi királyi székhely Magyarország egyik legegzotikusabb pontja. Itt található a Rám szakadék, egy csodálatos kanyon. Az országban a legtöbb turista itt fordul meg. E gyönyörű völgy, a Királypatak völgye azonban rejt még valamit, amit sok száz éven keresztül, csak egy-egy ember őrzött meg az utókornak. A völgyben található a szentfa kápolna, ahol egykoron, az 1800-as évek végén megjelent Szűz Mária, Szent Margit és Mátyás király szelleme. A falubeli gyerekek látták a jelenésüket, kijöttek erre a helyre. A szent szellemek elmondták, mikor fognak legközelebb megjelenni.

A faluból idősebb emberek is kijöttek ezekben az időpontokban, és többször beszéltek a szellemekkel. Ennek a helynek a csodáját megőrizte néhány ember, ápolták ezt a helyet, majd a fát, melynél megjelentek a szellemek, kivágták, ennek a helyébe egy kis kápolna épült. Ezt ma Szentfa kápolnának nevezik. A jelenések helyén egy forrás is fakadt. Az évek során több áradás volt, 2-3 méteres hordalék került rá, el is tűnt akkor ez a forrás.

A régi emlékezet alapján sikerült ezt a forrást kitakarítani, felszínre hozni. Egy sáros kis gödör volt itt a forrás helyén. Több száz szorgos kéz, emberek felajánlásai lehetővé tették azt, hogy ma pompájában álljon itt a jelenések kútja, a Szentfa kápolna mellet található csodálatos forrás.

Világszerte több helyen tapasztaltak csodákat, Mária jelenéseket, Szentek megjelenését. Magyarország ebben jeleskedik. Magyarországon több mint 280 helyről tudunk, ahol Szűz Mária megjelent. Lourdes, Fatime, Mariazell, egy-egy országban egy-egy híres hely van, amit őriz a hagyomány. Magyarország bővelkedik mindezekben, egy-egy kis emlék őrzi Szentjeink megjelenését. A Táltos tanítványokkal úgy döntöttünk néhány évvel ezelőtt, felelevenítjük a hagyományt, a Máris jelenések helyén, a csodatévő helyeken gyönyörű padokat állítunk, gyógyító Táltos padokat. Dömösön Szűz Mária, Jézus Urunk és Mátyás király emlékére állítottuk a gyógyító padot. Lent a forrásnál Szent Margit és Szűz Mária tiszteletére állítottunk gyógyító padot.

Vannak olyan emberek, akik kapcsolatban vannak a szellemvilággal. A szellemvilág elmondta, hogy ha az emberek tiszta szívvel jönnek ezekre a helyekre, és kérnek, ők teljesítik kéréseiket. Számtalan olyan ember van, aki itt nyert gyógyulást.

Ehhez a helyhez kötődik március 25. - Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának szent emléke, amikor gyermektelen párok leendő édesanyák és leendő édesapák kérik Szűz Mária áldását, hogy gyermekük lehessen. 8-10-12 évnyi gyermektelenség után sok-sok kisbaba született. Ezeket a szép emlékeket Boldogasszony napokon felelevenítjük. Elmondják azok, akik hiába vártak születendő gyermekre. Voltak olyanok, akiknek izületi gyulladása gyógyult meg, allergiája, asztmája, szemüvegeket tettek le. Sok-sok csoda történt ezeken a helyeken. Ezek a padok várják az embereket, hogy az emberek egy kicsit üljenek le, mélyüljenek el, idézzék meg a szentek szellemeit, és kérjenek.

"Kérjetek és megadatik Tinéktek!"

Ahol elhelyeztük ezeket a gyógyító padokat, megjelöltük a szent helyeket, ősi motívumokkal, jelképekkel. A Szűz Mária, Jézus Urunk és Mátyás király emlékére állított Táltos padot egy kövekből kirakott köralakzat öleli körbe. Ez a szellemi védelmet jelenti. Kövekből kirakott, egyenlő szárú kereszt található a körben, ami azt jelenti: szövetséget kötöttünk Istennel. A keresztség = szövetségkötés Istennel. Istent csak Szent szellemein keresztül imádhatjuk, ahogy Mátyás király tanította ezt nekünk. Amikor Kapisztrán Szent János szentté avatását kérte a pápától, ezzel a mondattal kezdte a levelét: Szentjeinken keresztül imádhatjuk csak az Istent!

Egy gyönyörű tisztás látható Szűz Mária jelenésének helyén, Tisztás - ez a szó is különös, hiszen ezen a helyen nem nő akármilyen növény, tiszták ősidők óta. Az emberek önkéntelenül ide gyűlnek a tisztásokra, mert áthatja ezeket a helyeket valamilyen csoda. Minden lelket megérint ez a hely. Az emberek szívesen gyújtanak itt tüzet, tűrakó helyeket alakítottunk ki. Amikor az ember tüzet gyújt, megidézi az Istent. Összeköti a Földanyát az Égatyával.

Szívesen időzik el itt az ember. Nincs is attól megnyugtatóbb egy magyar ember számára, mint egy pattogó tűz mellet beszélgetni, anekdotázni, a régi szép időkre emlékezni és tervezni. Tervezni a jövőt. Mert az is reánk vár.

Szűz Mária jelenése, Jézus Urunk jelenése, Mátyás király jelenése - erről szól az emlékezet. Szent Margit, Árpád-házi IV. Béla királyunk lánya gyakorta kereste meg ezeket a helyeket, ahol nemcsak megjelentek Szentjeink, hanem egykoron jártak is. A Pilis rejtekei, ezek a gyönyörű források, ligetek, berkek, ahová Szűz Mária és Jézus Urunk ellátogattak, szakrálisak, szent helyek voltak már az Ő idejükben is. Csak néhányan őrizték meg ezeknek a helyeknek a csodáját, de hála Istennek, ma a 21. században újra az emberek lelkében fellobbant egy tűz, emlékezni akarnak. Emlékezni kívánnak ezekre a csodákra.

Ezen a helyen, ahol most vagyunk, sok-sok év után sikerült újra teret adnunk egy kis forrásnak. Újra csörgedezik a vize, újra bárki a szomját olthatja. Ennek a víznek csodatévő ereje van. A forrástó alakja egy gyönyörű kagyló formájú. A kagyló az a titok, amit őriz a mélység, benne a gyöngy, amit egykoron szentségnek gondolták az emberek. Ez volt a Föld első értéke.


Ez a kagyló alakú forrás őriz egy nagyon régi ősi szakrális titkot, a magyarok titkát.

A jelképek nagyon különös dolgok, két dimenzióban vannak rajzolva, és a negyedik dimenzióra hatnak. Csak képek, de nem a testünkre hatnak, hanem a tudatunkra, a lelkünkre, a szellemünkre. Kagyló alakú a forrás kialakítása, a gyöngy, az igazgyöngy maga a forrás.

A forrás melletti Táltos padot körülölelő, kockakövekből kialakított kis tér, egy élére állított négyzet formájú. Ez egy ősi jelkép. A csúcsos rész a férfi, a homorú rész a nő jelképe. A két jelkép együttesen a nő és a férfi egyenrangúságát jelképezi. Jézus_Urunk annak idején gyakran rajzolgatta ezt a jelet, a kedvenc jelképe volt. Itt, az élére állított négyzetben, van egy kövekből kirakott szív, amely szintén egy nagy titkot sugall, Jézus Urunk szerelmének a titkát.

Hányszor mondják az emberek:
Jézus szerelmére! Az Isten szerelmére!

Ez az ősi jelkép megmaradt és őrzi a nemzet a szívében. A régi legendák is elmondják, hogy ahol Mária jelenés volt, forrás fakadt, e források vize csodálatos gyógyító erővel bír. (Ilyen hely Szentkút is, ahol Mária jelenésének emlékét egy fa őrizte, miután a fa kiszáradt, helyén forrás fakadt)

Különös, szép dolog, hogy e hely emlékét egy kápolnával megőrizték. Külföldön, Franciaországban, Portugáliában, Ausztriában Szűz_Mária jelenésének a csodája arra késztette az embereket, hogy városokat, templomokat építsenek. Gondoljunk most Lourdes, Fatime, Mariazell városokra. Magyarországon kis megjelölések vannak, és mintha titkos kezek arra ügyelnének, nehogy az emberek emlékezzek ezekre a dolgokra. Tanítványaimmal arra vállalkoztunk, hogy ezeket a titkos szellemi helyeket megjelöljük, szépítsük, előhívjuk a hely szellemét, szellemiségét, és odaadjuk mindazoknak, akik keresik a szellemvilág csodáját, jelenlétét, örök életét. Nekünk egyetlen dolgunk van, ápoljuk ezeket a szentségeket.

További képeink: http://data.hu/url/32841g
 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Napi jótanács




Ha valakire haragszol, sokat segít, ha nyugodtan leülsz és elgondolkozol rajta.......

2010. március 24., szerda

Elindult az MME legújabb lakossági madár adatbázisa!

www.fecskefigyelo.mme.hu -

2010. március 15.


Az utóbbi tíz évben drámai állománycsökkenést elszenvedő hazai fecskeállományok védelméhez nemcsak fecskevédelmi eszközök alkalmazására van szükség, de minél pontosabb információkkal kell rendelkeznünk az egyes fajok számának alakulásáról.

 

Amint arról beszámoltunk, a legfrissebb adatok szerint a hazai fecskeállományok jelentős állománycsökkenést szenvedtek el az elmúlt tíz évben (részletesen >>). Ezért az MME - folytatva a megkezdett munkát - elindította újabb, immáron negyedik nyílt, online madármonitorozó lakossági adatbázisát - a fecskefigyelő oldalt.  A már eddig is működő hasonló felületek sikeresek voltak (a fehér gólya oldalra a több száz adatközlő eddig több mint 85.000 adatot és fotót töltött fel):

 Látogassa meg Ön is a lakossági fecske oldalt, és megfigyeléseinek
feltöltésével segítse a hazai állományok védelméhez elengedhetetlen
állományfelmérést és nyomon követést.
http://twitter.com/Fecskefigyelo/statuses/10976644596

Lovardák, borászatok, látogatóközpontok figyelmébe ajánljuk: a fecskevédelem turizmusfejlesztési lehetőségeket is nyújt!



Az MME a mindennapi munkájában folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a madárvédelemnek nem csak természetvédelmi vonatkozásai vannak, legalább ilyen fontosak a kiaknázható ...

Tovább »


Elmeszelték az MDF budapesti listáját

2010. március 24., szerda 19:18

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik delegáltjának szavazataival elutasította az MDF budapesti listáját a Fővárosi Választási Bizottság. A párt fellebbez.

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerda esti ülésén elutasította az MDF fővárosi területi listáját, a testület 3:2 arányban döntött a kérdésben.

 

Kajdi József, az MDF szakpolitikai kabinetvezetője elmondta, a párt az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul jogorvoslatért. Közölte, az elutasítást a fideszes delegált javasolta, ezt a jobbikos és a szocialista delegált is támogatta.

Kajdi József úgy fogalmazott: a jogász szakma szégyene, ami a Fővárosi Választási Bizottság ülésén történt. "A demokrácia legmélyebb bugyraiba sikerült eljutni" - mondta.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak, és ha kell, bíróságra viszik az ügyet.

Veszélyben a bejutás

Ha az MDF nem tud fővárosi listát állítani, akkor választási elemzők szerint sokkal kevesebb esélye lesz arra, hogy az 5 százalékos bejutási küszöböt elérve mandátumot szerezzen az áprilisi választáson. A párt fő bázisa Budapest, amennyiben itt nem állíthat területi listát, országosan 7-8 százalék körüli eredményt kellene elérnie.

Információink szerint az FVB saját hatáskörben felülbírálta Slosár Gábor XII. kerületi és Király Zoltán III. kerületi jelölt képviselői regisztrációját, melyeket először a helyi választási bizottságok elutasítottak, majd a fellebbezés után elfogadtak. A Magyar Televízió híradójának információi szerint nem volt elég ajánlószelvényük. Slosár kopogtatócédulái közül a helyi választási bizottság 219-et nem talált érvényesnek.

Az FVB úgy ítélte meg, hogy Csapody Miklós visszalépése még a beadott fővárosi lista jogerőre emelkedése előtt történt.

Ebből az következik, hogy az MDF-nek nincs meg a fővárosi listaállításhoz szükséges nyolc képviselőjelöltje, hanem csupán hét hivatalosan is regisztrált jelölttel rendelkezik Budapesten.

Az LMP fővárosi listáját elfogadták, míg az MSZP, a Fidesz-KDNP és a Jobbik listájának nyilvántartásba vételéről már korábban döntöttek.


2010. március 22., hétfő

Borsod Online > Ma lesz az Égtájak évnyitó gálaestje a Vígszínházban

Hétfõn este tartják az Égtájak Iroda évnyitó gálaestjét a Vígszínházban. Goldschmied József programigazgató a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az iroda immár másfél évtizede épít kulturális kapcsolatot a határon túli magyarokkal. Hozzátette, hogy a hétfõi gálaest a zene, a tánc és az anyanyelv sokszínû egységével kísérletezik. Hét országból érkeznek táncosok, zenészek és színészek Magyarországra.


Az idei mûsor alapmotívuma a keresés: a tánc, a zene és a vers ritmusán keresztül való találkozás és a közös hang felfedezésének öröme- mondta Goldschmied József.
Az idei gálaest fellépõi között találjuk Markó Bélát,
akit a legtöbben politikusként ismernek, de most költõként, saját költeményét adja majd elõ.
Hét országból jönnek mûvészek Budapestre. Fellép a húsz tagú Egyesített Kárpát-medencei nagyzenekar.
Több, mint 80 néptáncos jön a Kárpát-medencébõl: Vajdaságból, Horvátországból, Erdélybõl, Kárpátaljáról, Felvidékrõl és Muravidékrõl.

Március 26-ától május végéig különbözõ határon túli magyar színházak mutatkoznak be Budapesten, a Vígszínházban, a Merlin Színházban és a Pesti Magyar Színházban.
  • A Kolozsvári Állami Magyar Színház négy elõadást ad.
  • A programsorozat nyitóelõadása Shakespeare III. Richárdja lesz.
  • Március 27-én, a Színház Világnapján mutatják be a Visszaszületés címû produkciót.
  • Március 28-án Varró Dániel - Presser Gábor: Túl A Maszat-hegyen címû zenés kalandjátékát adják elõ.
  • A vendégjáték-sorozat márciusi zárásaként Ingmar Bergman Suttogások és sikolyok címû produkcióját láthatják az érdeklõdõk.

Részletes program a www.egtajak.com oldalon található.



2010. március 21., vasárnap

Budaházy és az OVB

Gyorshír: Csak 640 ajánlószelvénye érvényes Budaházynak (Frissítve, a legújabb infókkal)

  • tomcat - 2010.03.21. 19:13
  • "DDT, nem értesz. Nyilván Budaházy nem vágyott politikai karrierre, de nem is ezt mondtam. Azt mondtam, hogy az indulása akadályozná valaki más politikai karrierjét. És ilyen csak egyetlenegy ember van. Neki állt érdekében egyedül, hogy ne legyenek meg az ajánlások. Gyuri minden más ellenségének ez irreleváns, mert más, sokkal kevésbé látványos módszerekkel sokkal hatékonyabban meg tudták volna akadályozni a kiszabadulását."
A fideszes portál azt mondja, amit mi: ezért kell a Jobbik




Vulkánkitörés Islandon

...és másutt... 
Helycsinálás zajlik a pokolban.

March 21, 2010

The 2010 fissure eruption at Eyjafjallajokull

Category: Eyjafjallajökull


The fissure vent eruption on Eyjafjallajokull in Iceland on March 21, 2010.

The big news this morning is the eruption that started last night at Eyjafjallajokull in Iceland, producing a 1-km fissure vent. The pictures and videos I've seen so far have been quite impressive, with the classic look of a "curtain of fire"...
(...)
"Here is some video taken last night of the fissure eruption - impressive stuff!"
http://www.youtube.com/watch?v=xw5QS3At1sM


Tovább:  Kattints a címre.

http://simonistvan.multiply.com/journal/item/45/45

Rating:★★★★★
Category:Other
Egy közérdekű levél, mivel úgy értékelem, hogy annak minden sora megszívlelendő (Cúth János)

"azt aratjuk, amit vetünk. Íme, egy utaló levélváltás:

„Kedves Isten! Miért nem mentetted meg azt a kislányt, akit megöltek az
osztályában? Tisztelettel, Egy Érintett Tanuló.”

„Kedves Érintett Tanuló! Ki vagyok tiltva az iskolából. Tisztelettel: Isten”.

Furcsa, milyen egyszerű az emberek számára megvetni, kidobni Istent, zagyvaságnak, értelmetlenségnek tartani üzenetét, aztán csodálkozni, miért megy pokolra a világ. ..."

http://simonistvan.multiply.com/journal/item/45/45

Március 21. Szent Benedek napja

Benedict XVI Blesses St. Benedict Torch


Celebrates Europe's Patron


VATICAN CITY, MARCH 10, 2010 (Zenit.org).- Today Benedict XVI blessed a torch in honor of his namesake, which will be brought to Cassino for the weeklong celebration of Europe's patron.

The torch of St. Benedict of Nursia was lit Feb. 27 in the cathedral of Cologne, Germany, and is traveling toward Cassino, Italy, for the celebrations in honor of the saint. It is due to arrive Saturday, and the festivities will begin the next day.

With the torch the Pope received in Paul VI Hall representatives from the monastic community of Montecassino, seven athletes from Cassino, and members of the St. Benedict Foundation together with more than 50 people in costume for the historic procession Terra Sancti Benedicti. The delegation was also accompanied by those who bore the flags of the diocese's communes.
 
The torch initiative was born in 1964, when Pope Paul VI proclaimed St. Benedict the patron of Europe.

People began to hold a procession to Rome with Medieval costumes in order to recreate the historic atmosphere of the "St. Benedict Days," which are part of the celebrations that will take place in Cassino through March 21.
more>>
Classical Brit Awards - Alma Mater Featuring the Voice of Pope Benedict XVI


Jelölték a pápát a  >> Classical Brit Awards nevű díjra, amely az év, klasszikusnak tartott zenei albumát jutalmazza. XVI. Benedek az „Alma Mater - Zenék a Vatikánból” című albumon nyújtott énekteljesítményéért kapta a jelölést.


Képviselőjelölt a ScienNet-ügy gyanúsítottja

Független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vette az Országos Választási Bizottság (OVB) Leinemann Zsoltot, a ScienNet-ügy jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottját - közölte Futó Barnabás, a gyanúsított védőügyvédje szombat este az MTI-vel.

A védő szerint a nyilvántartásba vétellel a jelölt mentelmi joga megnyílt, így föl kell függeszteni a büntetőeljárást ellene, és ki kell őt engedni az előzetesből.

Az ügyvéd úgy tudja, hogy az OVB-nek hivatalból értesítenie kell az ügyészséget, de utóbbi még nem intézkedett védence szabadon bocsátásáról.

 

Az OVB választási honlapja szerint Leinemann Zsolt Debrecen 2. számú választási körzetében indult független jelöltként, az OVB nyilvántartásba vette.

A Magyarországon törzsvásárlói hálózatot működtető, Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC ellen tavaly novemberben rendelt el nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja miatt. A cég meghatalmazottja 2009. november 27. óta előzetes letartóztatásban van, a határidőt a bíróság legutóbb február végén három hónappal meghosszabbította.

Korábbi közlés szerint az előzetes adószakértői vélemény adatai alapján a cégnek 2008-ban több adónemben összesen mintegy 960 millió forint adót kellett volna bevallania és befizetnie a költségvetésbe. A cég adófizetési kötelezettségének sem Magyarországon, sem a bejegyzés szerinti országban nem tett eleget. A törzsvásárlói közösséget működtető online rendszer három évvel ezelőtt indult el Magyarországon, ahhoz azóta 440 ezer vásárló és több mint 11 ezer cég csatlakozott.

Kapcsolódó:

2010. március 19., péntek

j43mo Budaházy körzete OVB

http://www.valasztas.hu/pv10vt/j43mo.jsp?MAZ=01&OEVK=17
Bp. XI. kerület, 17.sz. választási körzete

Bolívia zenéje és tánca - Ñuca-llacta Magyarországon élõ Dél Amerikai együttes

http://www.halasieva.eoldal.hu/cikkek/bolivia-zeneje-es-tanca/__209_uca-llacta--magyarorszagon-elo-del-amerikai-egyuttes
http://www.halasieva.eoldal.hu


Rövidhírözön


Miközben Budapesten egy közösségi közlekedésre szóló vonaljegy ára 320 forint, addig Bukarestben 84, Varsóban 158, Prágában 189, és Madridban is csak 270 forintnak megfelelő összeget kell fizetni viteldíjként. Ennek ellenére a budapesti tömegközlekedés leépült, és az utolsókat rúgja a magyarországi vasúti személyszállítás is.


Elismerték: gyakorta járnak hazánkba izraeli katonai gépek

Az izraeli nagykövet szerint minden engedélye megvolt annak a két kémrepülőgépnek, amelyek tegnap megközelítették a Ferihegyi repteret, de aztán sehol sem szálltak le Magyarországon. Izrael budapesti nagykövete után a zsidó állam védelmi minisztériumának szóvivője is megerősítette, hogy izraeli katonai gépek rendszeresen berepülnek Magyarország légterébe.

Tubesi radar: kezdődhet minden elölről

Még mindig nem dőlt el, megépülhet-e a pécsi Tubes-tetőn a NATO-radarállomás, a Legfelsőbb Bíróság szerdán ugyanis hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság 2009. november 27-i ítéletét, amelyik engedélyezte az építkezést és új eljárásra kötelezte a HM építési hivatalát.

Répássy: Elfogadhatatlan a kémelhárító Fazakas kinevezése

A választások után a Fidesz megtalálja a módját annak, hogy elmozdítsa a mostani kormány által „bebetonozott pártkádereket” – jelentette ki Répássy Róbert szerdán Fazakas Szabolcs szocialista politikus Európai Számvevőszékbe történő kinevezésére reagálva. Joghézag mentette meg Gyurcsányt és Verest (+videó)
Egy joghézagra hivatkozva mentette fel az államháztartási adatok eltitkolása miatt perbe fogott Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost a Fővárosi Ítélőtábla.

Burány kedd óta tud Hagyó távolmaradásáról?

Visszautasítja a Fidesz, hogy Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes a BKV-t vizsgáló fővárosi bizottság elfogultságára hivatkozva mondta le a meghallgatáson való megjelenését - mondta szerdai sajtótájékoztatóján György István, a testület elnöke. Hozzátette: az elmúlt időszakban a volt városvezető többször is jelezte, hogy részt vesz az ülésen és válaszol a kérdésekre.
(Kapcsolódó:>>BKV-ügy: Hagyó nem hajlandó megjelenni a bizottság előtt

Kétes eredetű cédulák az MSZP kerületi elnökénél

Kétes eredetű kopogtatócédulák után nyomoztak azok a rendőrök, akik csütörtök délelőtt félbeszakították a XVIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületi ülését.

Szanyi nagyon, tényleg a szívében hordozza Horn Gyulát

Szokatlan kampányvideó terjed az interneten, a képeken Szanyi Tibor szocialista képviselő látható, de Horn Gyula hallható. Szanyi a TV2 reggeli adásában hangsúlyozta: „Én azóta is egyébként nagyon, tényleg a szívemben tartom Horn Gyula politikai emlékét”.

A hangszakértő szerint is a polgármester beszél a felvételen

A hangszakértő véleménye szerint a dögei polgármester beszél azon a felvételen, amelyen 20 millió forintot kér egy építési vállalkozótól azért, hogy a településen a vállalkozó által elnyert beruházás során „rendben menjenek a dolgok”. A vesztegetéssel vádolt polgármester védője azonban ezt vitatja. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon így még mindig nem született ítélet a lassan két éve folyó ügyben.

Szegény Sátán! A Gonosz ordít, és imád zajt csapni

Fél-e a Sátántól a Vatikán ördögűzője? Van-e a Gonosznak humorérzéke? A Times interjújából kiderül. Gabriele Amorth atya szerint a Szentszék legtöbb lakója híven végzi munkáját, de a „hadseregnyi démon” szorításával nem könnyű szembeszállni.

Kilépnek az óbudai MDF-esek, a párt csendes távozásra kéri őket

Csendes távozásra kéri a kilépett óbudai tagjait az MDF. Szegner László, a párt óbudai szervezetének vezetője szerdán jelentette be, hogy 15 másik taggal együtt március 23-i hatállyal kilép az MDF-ből. Az egyik indok szerint azért, mert az SZDSZ csatlakozása ellehetetleníti az MDF helyzetét.

Kolompár az MDF színeiben?

A hírTV információi szerint a hétvégén dől el, hogy kaphat-e helyet az MDF országos választási listáján az MCF Roma Összefogás elnöke és helyettese. Kolompár Orbán csütörtökön csak azt ismerte el, hogy tárgyalnak a demokrata fórummal az együttműködésről, de tagadta, hogy kopogtatócédulákat adtak át az MDF jelöltjeinek. A főkurátornak mennie kellett

A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány eddigi elnökére, Solymosi Imrére a szociális tárca nem tart többé igényt, a minisztérium romaintegrációs főosztályának vezetője viszont a szociálliberális kormányzat utolsó napjaiban jó állást nyert el Brüsszelben.


Gyermekes családokat vár a veszélyeztetett Kemence

Többgyermekes családokat akarnak Kemencére beköltöztetni, hogy megmentsék a helyi iskolát.
Óriási az érdeklődés az ír tánccsoport iránt

Kevésnek bizonyult a népszerű ír tánccsoport előre lekötött két előadása; a felfokozott érdeklődére való tekintettel, a szervezők egy harmadik időpontot is beiktattak.

A 144-es busz utasai láthatták a reggeli gyilkosságot (+videó)

(Aki az újabb hírek szerint a rendőrség informátora volt.)

Szemtanúkat, egy 144-es busz utasait és a buszra várakozók jelentkezését várja a rendőrség a szerda reggeli, XVI. kerületi gyilkosság ügyében. A szír pénzváltó megölésének eddig egy szemtanúja van. A rendőrség várja azok jelentkezését, akik reggel 7 óra körül a 144-es busz Rózsa utca-Csömöri út kereszteződésénél található megállójában várakoztak, illetve a buszra felszálltak és a támadással kapcsolatban információjuk lehet.


Tűz a művésztelepen - lehet, hogy gyújtogatás történt?

Felmerült a lehetősége, hogy gyújtogatás miatt égett le szerdán hajnalban Tihanyban egy művésztelep egyik épülete. A kár a legfrissebb adatok szerint 80 millió forint. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.


Holtan találtak az egyetemi tanárra

Diákok találtak rá oktatójuk holttestére a Miskolci Egyetemen. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tanár halálát, az elsődleges vizsgálatok szerint a pedagógust nem ölték meg és az öngyilkosság is kizárható.

Nem élte túl a két bankrabló a tűzharcot (+kép)



Lelőttek a rendőrök két, bankrablással gyanúsított férfit az amerikai Tennessee államban szerdán. A fegyvereseket – akik közül az egyik erdei manónak volt öltözve – autós üldözés után tették ártalmatlanná.

Gyertyagyújtással emlékeznek a tényői családra


Csendes megemlékezést tartanak szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn, ahol egy 36 éves férfi hétfőn megölte 5 és 8 éves kislányát és feleségét, majd magával is végzett. A helyiek este hét órakor a katolikus templom előtt gyertyagyújtással emlékeznek a családra.

Mint ahogy azt a Független Hírügynökség a polgármesteri hivataltól megtudta, a csendes emlékezésen nem mondanak beszédet, csak egy-egy gyertya meggyújtásával emlékeznek a családra.

Mint ismert, a férfi már másfél hónapja járt pszichológushoz, lehangoltságra panaszkodott. Hétfőn még reggelit készített családjának, majd (bánatában?) kivégezte őket, végül saját életének is véget vetett. A férfi testvére este 7 óra körül talált rá a családra vérbe fagyva.

A Független Hírügynökség kereste a település körzeti orvosát is, hogy megtudja, felkereste-e a férfi problémáival, de csak annyit közölt, hogy nem ismerte a családot.

(FH)


Kapcsolódó cikkek (*Ilyen képtelen verziót még egy rossz krimiben sem láttam.)