Blogarchívum

2012. november 26., hétfő

2006. ősz: egyesítették az eljárásokat + Indigó: Vendég Völgyesi Miklós

2006. ősz: egyesítették az eljárásokat

 (- de hogyan tovább??)

Ugyanakkor a lap birtokába került egy november 6-i, múlt keddi határozat, amely szerint a főügyészség debreceni regionális osztálya egyesítette a három szálon futó büntetőeljárást. A dokumentum fölsorolja a három ügyet. Eszerint az első a Mittó Gábor volt rendőr alezredes és két társa ellen parancs iránti, jelentős hátrány veszélyével járó engedetlenség bűntette miatt folyó eljárás.
Fotó: Éberling András / Magyar Nemzet

Elöljárói intézkedés: elmulasztva

A második a Bene László nyugállományú rendőr altábornagy, egykori országos főkapitány ellen elöljárói intézkedés elmulasztása miatti nyomozás. A harmadik pedig Mogyorósi László rendőr főtörzszászlós és kilenc társa elleni eljárás ugyancsak elöljárói intézkedés elmulasztása gyanújával.
Könnygáz és terror  – ez volt 2006
Könnygáz és terror – ez volt 2006

Út a vádemelés felé
Völgyesi Miklós, a Balsai-jelentést készítő munkacsoport vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a büntetőeljárások egyesítése arra utal, hogy vádemelés felé halad az ügy. Egyébként a főügyészségi határozatban említett Mogyorósi László a hatodik olyan gyanúsított rendőr az ügyben, akinek a neve ismertté vált a tizennégyből.
Fotó: Éberling András / Magyar Nemzet

A gyanúsítottak köre

Előzőleg Gergényi Péter volt budapesti főkapitányról, illetve Bene Lászlóról, Dobozi Józsefről, az egykori Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnokáról, valamint a tévéostrom kapcsán Majoros Zoltánról és Mittó Gáborról lehetett tudni, hogy meggyanúsították őket.
Fotó: Éberling András / Magyar Nemzet

• Ismert, hogy a 2006-os tévéostrom után megtorlásként rendezett életű családok erőszakot kerülő gyermekeit tartóztatták le – írta meg a Magyar Nemzet. A bíróságok emellett futószalagon hozták meg az ítéleteket a tüntetők elzárásáról. Közben több olyan bírósági ítélet is született, melyekben kimondták: a 2006 őszi rendőrattak után több demonstrálót jogtalanul bántalmaztak, hurcoltak el vagy tartottak fogva. A parlament indén márciusban elfogadta a Balsai-jelentést, amely a 2006. szeptember 19-e és 22-e között, valamint október 23-án lezajlott tömegdemonstrációkat vizsgálta.

Bajnai Gordon kormányfőként semmit nem tett a 2006-os rendőri jogsértések kivizsgálásáért – jelentette ki az egykori Civil Jogász Bizottság társelnöke a Lánchíd Rádióban. Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró ezzel arra reagált, hogy a visszatérő politikus elismerte: a balliberális koalíciónak adóssága van 2006 ősze miatt. Völgyesi Miklós szerint Bajnai Gordonnak önmagával is el kellene számolnia: ugyanis miniszterelnökként kötelessége lett volna a vizsgálat, a rendőri és politikai felelősök megállapítása. De ő ezt elmulasztotta megtenni.
• A 2006-os rendőri túlkapásokkal kapcsolatban a Hír TV Célpont című műsora tavaly ősszel közölt először neveket. A televíziónál jelentkezett az a férfi is, akit elkezdtek lőni a vadászpuskás egyenruhások a rendőrségi felvételek tanúsága szerint.

Címkék
 - Erről beszélt Völgyesi Miklóssal Lőcsei Virág a Lánchíd Rádió Indigó c. műsorában.
A Lánchíd Rádió hangtárából ismét meghallgatható itt:
Lánchíd Rádió-Indigó-Völgyesi Miklóssal beszélget Lőcsei Virág
http://mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id=61097
 !!!
 

2012. november 13., kedd

Expedición Catalana Tayos 1990 « Tayos Cave Library

Expedición Catalana Tayos 1990 « Tayos Cave Library



Expedición Catalana Tayos 1990

Posted: November 12, 2012 in Tayos
0
Los amigos Francisco Serrat y Angela de Dalmau, a través de Eduardo Pi Peret, nos hicieron llegar este material  que a manera de crónica comparte con los lectores de la revista  Más Allá, Nº65, Julio de 1994, pp.32-43, que ahora compartimos con los seguidores de este blog, quienes saben que nuestra premisa es, independientemente si  estamos de acuerdo o no con ciertos comentarios, siempre estaremos dispuestos a compartir y difundir los testimonios serios, honestos (y no digo con esto solo los oficiales). En ese transitar hemos ayudado a que salgan a la luz mucha información de primera mano que es necesaria para entender la magnitud e intereses en este descubrimiento. Pero no descansaremos hasta que quienes tengan en su poder material fílmico y fotográfico de la Expedicion Britanica de 1976, lo pongan a criterio de la opinion publica, asi como el informe detallado que seguramente se presento antes las autoridades responsables en el Reino Unido.
Agradezco a Eduardo Pi Peret y a través de el a Francesc y Angela, que hayan compartido este articulo  y sobre todo exhorto a quienes investiguen el tema, a escribir e investigar mucho, sin dejarse seducir de la ciencia ficción, que puede resultar mas interesante y probablemente mas productivo, pero al final no se hace sino echar tierra sobre el trabajo serio, especialmente cuando no se reconocen las fuentes bibliográficas. Recuerden que la realidad de la Tierra de la mitad, donde brota el agua de Oro, es mas fantástica que la ficción.  Estamos clasificando el material que tenemos y lo estaremos haciendo disponible hasta diciembre de este año.
A continuación y sin mayor introducción el articulo, espero sus comentarios
Su amigo,
Manuel Palacios

2012. november 6., kedd

Linkajánló