Welsz Tamás két – azóta eltűnt, illetve elhunyt – szlovákiai vállalkozóval együtt érintett lehetett Magyarországról irányított áfacsalási ügyekben is – írta az internetes lap. A portál szerint a két férfi a Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes bizalmi embereként ismert Welsz szlovákiai kapcsolata volt, és 2012-ben legalább háromszor találkoztak egy dunaszerdahelyi borozóban.
Egyikük, Dömény Zoltán a szlovákiai székhelyű Feed Trade cég tulajdonosa február 5-én – egy nappal az után, hogy a Magyar Nemzet beszámolt Simon Ausztriában parkoltatott 240 millió forint értékű vagyonáról – rejtélyes körülmények között eltűnt. A férfi három nappal később a szlovákiai Izsán bukkant fel, és egy szemtanú szerint azt mondta, a Dunába ugrik. Holttestét azonban nem találták meg, és a nyomozók azzal is számolnak, hogy Dömény az öngyilkosság látszatát keltve szívódott fel. A másik vállalkozót, a cukorbizniszben érdekelt B. Gyulát március 17-én fogta el a szlovák rendőrség egy 1,6 millió eurós áfacsalási ügy nyomozásakor, majd a vizsgálati fogságba helyezett gyanúsított néhány nappal később elhunyt.
Az Index szerint a Döményhez köthető ügyletekben Welsz feladata az volt, hogy politikai védelmet biztosítson. – Könnyen lehet, hogy amikor tavaly novemberben az addig sérthetetlennek hitt Welsz ellen az Interpol körözést adott ki, majd a Simon-ügy kirobbant, több üzleti partnere is aggódni kezdett, hogy bajba kerülhet – írta az Index.
Ismert: Welsz Tamás korábban maga jelentkezett a rendőrségnél, hogy terhelő dokumentumokat akar átadni, majd március 19-én a rendőrautóban utazva rosszul lett, és az Alkotás utcai mentőállomáson elhunyt. A férfit tavaly novemberben rövid időre őrizetbe vette a rendőrség, ugyanis barátnőjével együtt az Interpol offshore-csalás miatt körözte. Welsz lakásán olyan iratokat is lefoglaltak, amelyekkel igazolni lehetett volna azt a fedősztorit, miszerint Simonnál – mint azt a volt politikus gyanúsítotti kihallgatása során állította – csak „vagyonkezelésében” volt az a pénz, amelyet osztrák számláján tartott. Welsz házában Simon Gábornak külön széfje volt, amelyből előkerült az a Gabriel Derdak névre kiállított, Simon fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is, amellyel a volt MSZP-s politikus kérésére egy ismerőse bankszámlát nyitott, majd 75 millió forint értékű valutát helyezett el a fővárosi MagNet Bankban. Mesterházy Attila  egykori helyettesét költségvetési csalással, valamint okirat-hamisítással gyanúsítják.
Tegnap megírtuk, a kiváló politikai, titkosszolgálati kapcsolatokkal is rendelkező Welsz halála előtt a nevével fémjelzett Charity March nevű segélyszervezet hazai ügyfeleiről is adatokat szolgáltatott, és illegális tevékenységének szinte a teljes dokumentációját átadta a rendőrségnek. Az ügyletek számos részlete egyezik azokkal a megoldásokkal, amelyeket az időnként titkosszolgálati fedéssel működő Egymásért Egy-Másért Alapítvány a pénzszerző ügyletei során alkalmazott.
***************************

Hozzászólások

Egyelőre sem közvetlen, sem közvetett bizonyíték nem utal konkrét elkövetőre




Lelőtte és elásta áldozatát, majd autóbalesetben meghalt




1999. március 25-én a dunaszerdahelyi Fontána bárban tíz alvilági figurát gyilkolt le három fegyveres – a rendőrség három évi nyomozás után zárta le az ügyet

Ma kezdődik a Pápay-klán gyilkosainak pere



"Radnai “pentito” Laci Bácsiék nem csak Portik miatt akarták likvidálni Turi Tibort és csapatát. Bár az is igaz, a régi sok száz milliós tartozás, amit a rossz nyelvek Portik és Radnai történelmi ellentétének tartanak, kellő indok lehetett Portik köre ellen intézett támadáshoz...."