Blogarchívum

2015. november 15., vasárnap

Felolvasás maraton február 26-án.A kilencedik kárpát-medencei 25 órás felolvasás Wass Albert és más írók

Tisztelt Szervezők!
A kilencedik kárpát-medencei 25 órás felolvasás Wass Albert és más írók, költők műveiből 2016. FEBRUÁR 26-ÁN PÉNTEKEN este 6 órakor kezdődik (erdélyi és kárpátaljai testvéreinknél este 7-kor).
Jelentkezés: wafelolvasas@gmail com és 30/419-24-48
https://www.facebook.com/wassalbertfelolvasasmaraton/?ref=hl
25 órás Wass Albert felolvasó maraton a Kárpát-medencében és azon is túl 3 új fényképet töltött fel.
Tisztelt Szervezők!
A kilencedik kárpát-medencei 25 órás felolvasás Wass Albert és más írók, költők műveiből 2016. FEBRUÁR 26-ÁN PÉNTEKEN este 6 órakor kezdődik (erdélyi és kárpátaljai testvéreinknél este 7-kor).
Wass Albert az égi kávéház házigazdájaként várja szeretettel a megidézni kívánt írókat és költőket, mi pedig várjuk szeretettel a gyöngyszemeket megidézni kívánó közösségeket és településeket!
Jelentkezés: wafelolvasas@gmail com és 30/419-24-48
Kérjük a csatlakozni kívánó felolvasó köröket, hogy külön jelezzék, fogják-e tudni tartani az eredetileg kitűzött 25 órát vagy csak egy rövidebb műsorral kívánnak részt venni az összefogásban! A honlapon ugyanis minden helyszínnél szeretnénk jelezni, mire számíthatnak a résztvevők, érdeklődők, illetve szeretnénk kiemelni a maratoni helytállást bevállaló köröket.
Az erdélyi író által is sokat hangsúlyozott magyar egység és az összefogás jegyében egy településen – leszámítva a városnyi kerületekkel bíró Budapestet – lehetőség szerint egy felolvasó helyszín legyen, akár az eredetileg külön szervező közösségek szoros együttműködésével megoldva. Vagy több helyszín, de akkor összedolgozó, a felolvasókat, hallgatókat egymás helyszíneire küldő vagy a 25 órát egymást kiegészítve lefedő csapatokkal!
A rendezvény szigorúan pártsemleges, pártok és politikusok csatlakozása, támogatása nem kizárt, de csakis közösségként és magánemberként, a megosztó, elválasztó érdekeket legalább erre a napra otthon hagyva!
Előre is köszönjük mindenkinek a részvételt, a biztatást és a lelkesedést!
Hegedűs Gergely András
kezdeményező, országos összehangoló

2015. november 7., szombat

Vízlépcső és atomtemető – Zöldgömb szombat 13.05

Vízlépcső és atomtemető – Zöldgömb




A dunai vízlépcsők ügye évtizedek óta vita tárgya, a hágai Nemzetközi Bíróság 1977-es döntése óta nincs megegyezés Magyarország és Szlovákia között. A kérdés most az, hogy vajon feladjuk-e a rendszerváltás óta képviselt elveket a dunai vízlépcsők ügyében. A zöldmozgalom szervezetei aggódnak, mert a háttérben zajló szlovák–magyar tárgyalásokon újból felmerült a szigetközi gátak építése és a vízmennyiségről való lemondás is. A Duna Charta szerint vízre van szükségünk, nem gátakra. Illés Zoltán környezetpolitikust, a második Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkárát kérdeztük arról, hogy mi az igazság, mit tud a tervekről.  

A természet ára
A természet és a pénz kölcsönhatása volt a téma a Magyar Természetvédők Szövetségének tanácskozásán. Napjainkban a pénz, a profit és a zsákmányszerzés határoz meg mindent. Vida Gábor akadémikus arról tartott előadást, hogy a természeti értékeket nem lehet beárazni, Kükedi Zsolt, a Naphimnusz Egyesület alelnöke pedig a helyi közösségek értékteremtő tevékenységéről beszélt, őket halljuk a műsorban.

Szén-dioxid-bombává alakultak az égő indonéz erdők
Hetek óta égnek az erdők Indonéziában, emiatt rengeteg szén-dioxid jutott a levegőbe. A WWF régóta foglalkozik a felgyújtott erdők kérdésével és az esőerdők helyén létesített olajpálma-ültetvények természeti káraival. Gálhidy László, a WWF Magyarország erdővédelmi programjának vezetője a helyszínen is járt.

Atomtemető, információhiány és rezsicsökkentés
A paksi atomerőmű erősen sugárzó kiégett fűtőelemeit a Pécshez közeli Boda agyagkőzetében kívánják elhelyezni. A pécsi LMP-szervezet vezetői arról panaszkodnak, hogy a pécsi lakosok nem kapnak tájékoztatást a tervekről. Eközben olyan híreket is hallani, hogy a Központi Nukleáris Alap feltöltése nem folytatódik. Kóbor József biofizikus, az LMP nukleáris biztonsági szakszóvivője beszél az aggályokról.  

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótpostacímen várjuk.



Szerkesztő-műsorvezető: Mangel Gyöngyi


2015. november 3., kedd

Videó: Gergényiék megköszönhetik Vadainak? - Echo Tv › Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld › Frissvideók.hu - a legújabb videók egy helyen

Videó: Gergényiék megköszönhetik Vadainak? - Echo Tv › 

Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld › Frissvideók.hu - a legújabb videók egy helyen

Az Echo Tv Heti mérleg című műsorának Völgyesi Miklós nyugalmazott tanácsvezető bíró volt a vendége. A legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette a 2006 őszi eseményekkel összefüggésben Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik vádlott-társát a Fővárosi Törvényszék. A 2006 őszi eseményekkel összefüggésben az ítélethirdetéskor a bíró kijelentette, hogy nem volt meg a politikai akarat arra, hogy a felelősöket felelősségre vonják. Völgyesi Miklós nyugalmazott tanácsvezető bíró felhívta rá a figyelmet, hogy a bíró egy nevet is mondott, ez a név pedig: Vadai Ágnes. Völgyesi Miklós közlése szerint Vadai Ágnes még államtitkárként olyan jogalkotási folyamatba avatkozott be, ami ennek az ügynek a késleltetését idézte elő.